../images/Emo32.gif ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

טוב נו..אולי זה לא בדיוק..כי זה קשור לתנועה. טוב בקיצור, יש קומונה לטרומפים אני חושבת שכבר פירסמו אותה פה אבל בגלל שזה לא עבד אני מפרסמת שוב, אם בקשה קטנה.. אם את מכירים טרומפים תדבחו להם על הקומונה.. תגידו להם שייכנסו כי אנחנו מנסים לפרסם כבר הרבה זמן, בנינו על הטיול חנוכה שהיה אמור להיות, אבל הוא בוטל.. בקיצור.. זה יעזור לנו אם תגידו לטרומפים ואם יש כאן טרומפים שייכנסו
מראש, טל

THE sky angel

New member
רציתי להגיד לחניכים שלי..

אבל הבעיה היא שלפעמים אני נעזרת פה באנשים בקשר לפעולות ואומרת דברים ומבקשת עזרה שאני לא רוצה שהם יראו את מבינה? אז זה מכניס אותי בעצם לבעיה כלשהי.. =\

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gif טחחחח תרשי לי להגיד לך משהו

א. אני הגעתי לפורום הזה דרך האתר של התנועה.. איך הגעתי לאתר? פשוט מאוד! כתבתי בוואלה חיפוש בני המושבים והגעתי לאתר! ככה שאם הם משוטטים בקשר לתנועה באינטרנט הם ימצאו את הפורום אם תרצי ואם לא! ואגב.. הפורום הוא "חטיבת בני המושבים" לא "מדריכים מחטיבת בני המושבים" אז זכותו של כל ילד גם בכיתה ג' להיכנס לכאן לקרוא כאן ולכתוב כאן.. וזאת בעיה שלך אם הוא יראה משהו.. ב. את לא מפרסמת את הפורום.. את מפרסמת את הקומונה של הטרומפים.. זה משהו אחר.. ג. אם זה נראה ש"תקפתי אותך" אז אני לא..
יומטוב

אני מצטערת להתערב, אבל...

בתור אחת שמכירה את מור אני יכולה להגיד לך שהיא יודעת טוב מאוד שהפורום הוא לא של מדריכי חטיבת בני המושבים, אלא של כלל החניכים בתנועה. היא לא אמרה שלא. היא פשוט אמרה שמפאת הסיבה הפשוטה ביותר שבפורום, אם תרצי ואם לא, יש יותר מדריכים מטרומפים או חניכים צעירים יותר, היא נעזרת בפורום להכנת פעולות לפעמים (ולא רק היא) וזאת הסיבה שהיא לא תפרסם אותה לחניכים שלה כרגע. היא מעדיפה שתהיה לה את האפשרות לדון בפעולות שלה בחופשיות כאן בפורום, מאשר שחניכים שלה יגיעו לקומונה שלכם. ואם אני מבינה את מור נכון, ופה אני לא כ"כ בטוחה בזה, אם להגיע לקומונה שלכם שאתה היא צריכה לפרסם מקצרת את הדרך להגיע לפורום, היא מעדיפה לא לעשות את זה. אבל היא מודעת למה שאמרת. נכון, מור? תקני אותי אם אני טועה בבקשה.

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gif טחח לגלות לך משהו..?!

אני פה כבר המוווןן זמן.. מסוף כיתה ז'.. ולא העזתי לכתוב פה כי אם תרצי או לא תרצי ההרגשה פה היא שזה פורום של מדריכים.. וגם כשהתחלתי לכתוב פה ממש מעט בתור טרומפית זה היה נראה לי משונה.. למה?! שוב.. כי ההרגשה פה היא של מדריכים.. ובקשר לפעולות.. גם אני ראיתי איזה פעולה באתר והמדריכות עשו לנו אותה.. זה הרס לי משהו?! לא! ממש ממש לא! כאילו שזכרתי כל מילה במילה.. אותו הדבר לגבי החניכים שלה.. אבל ראיתי פה כמה וכמה פעמים כאלה שצחקו או ירדו על החניכים שלהם.. כאלה שקיללו וכו'.. אז תסלחי לי.. אבל זה ממש ממש ממש לא לעניין!!!! התנועה שואפת לשיוון.. זה רק כדי שתזכרו.. וסליחה שזה יוצא עלייך ועל מור.. פשוט רציתי להגיד את זה כבר הההמממווווווווןןןן זמן.. וזאת הייתה ההזדמנות שלי.. סורי

כחילה

New member
לא מסכים

כמו שאמרת,בגלל שזה פורום בעיקר למדריכים, אז אנחנו מרשים לשתף אחד את השני בבעיות שלנו ובתיסכולים, זה לא נורא אם יוצא למישהו מדי פעם:"החניכים שלי חארות" או:"המניאקים האלה הרסו לי את הפעולה", אם היית או שאת עכשיו מדריכה, את בטח יודעת מה החשיבות של לשתף ולספר לאנשים, וכשהם מגלים הבנה, כי הם עוברים דברים דומים עם הקבוצות שלהם, אז זה משפר את ההרגשה בהרבה. זאת אולי הסיבה המרכזית שהצטרפתי לפורום הזה, האמפתיה וההבנה הזאת, זה המקום היחיד שבו אתה יכול לקבל את זה, כי אלה האנשים היחידים שעוברים את מה שאתה עובר.

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gif נראה לי שלא הבנת אותי..

הפורום לא בעיקר למדריכים.. אתם הפכתם אותו לכזה
ותאמין לי שאני יודעת טוב מאוד אולי טוב מידיי בשביל טרומפית כמה שחניכים יכולים לעצבן ולהרוס.. וכן, אני משתפת.. את מי שהדריכה איתי באותו היום, את הגרעינרית, את החברות שלי, אפילו את אמא שלי
אבל אני לא אכתוב את זה בפורום
למה
כי זה כמו לתלות את זה על לוח מודעות של התנועה
אז אם אתם רוצים לשתף את כולם.. תפתחו לכם קומונה שבה תשתפו אחד את השני על מה שהיה בפעולה.. חוץ מזה.. אני חושבת שבכל מקרה לא צריך לקלל את החניכים.. הם עדיין החניכים שלך.. הם אלה שבאים לפעולות, הם אלה שיוצאים לטיולים.. הם אלה שמפעילים את הכל.. אז נכון, לפעמים הם מעצבנים והורסים לפעמים גם יותר מידיי.. אבל במקום לקלל אפשר לדבר איתם.. אפשר להשתמש במילים יפות "איך הייתה הפעולה?" "לא משהו.. החניכים עשו בלאגן" ולא "החניכים שלי חארות" "המניאקים הרסו לי את הפעולה" תסלח לי אבל זה ממש לא לעניין מה שקורה פה
אתם כל כך שונאים להדריך את המניאקים האלה שהורסים את הפעולות
אם כן.. אל תדריכו אותם
אתם בחרתם להדריך.. תתמודדו עם זה..

כחילה

New member
נראה לי שגם את לא הבנת אותי

לא אמרתי שלקלל חניכים או משהו זה בסדר, רק אמרתי שלפעמים זה פשוט נפלט, והדגשתי שזה רק נפלט. זה לא מה שאנחנו חושבים, אנחנו באמת אוהבים את החניכים שלנו, אחרת לא היינו מוכנים לעשות בשבילם כל-כך הרבה. עוד דבר, לא אמרתי שהפורום מיועד רק למדריכים, זה פשוט המצב שנוצר, זה לא אומר שטרומפים שכבה צעירה ואפילו אייל חפר בכבודו ובעצמו לא רצויים כאן, בפועל זה פורום של מדריכים.

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gif בפועל הפורום הוא ..

"חטיבת בני המושבים" אם השם היה "מדריכים בחטיבת בני המושבים" או משהו בסגנון זה היה בסדר מבחינתי.. ואפילו לא הייתי נכנסת "להציק" לכם..

נ ו ם

New member
לא

בפועל=בתכלס בתכלס אין פה חניכים. לכן בפועל יוצא שזה לא פורום של חניכים. אם יהיו פה חניכים זה יהיה פורום של חניכים.

kedeman

New member
זה כן פורום של חניכים!

למה? כי זה שאתם מדריכים ברגע הנתון הזה לא אומר שבהשתלמות או הטיול הקרובים לא תהיו חניכים (ולא תמיד תתחשבו בזה שאתם יודעים איך זה מרגיש מהצד השני) בתכלס- כולם חניכים! כולל אותי.... לא כדאי לצאת מנקודת הנחה שאין פה חניכים כי בקלות מאוד גדולה החניך המעצבן שלכם יכול לגלות שאתם כותבים פה ולקרוא - או שאולי זה דווקא החניך שאתם הכי אוהבים? איך הוא ירגיש אם הוא ידע שאתם קוראים לו חרא? (סביר להניח שבאותה צורה שאתם תרגישו אם תשמעו שהגרעינר שלכם אומר את זה עליכם) במידה אחרת - זה יכול להיות גם סתם הורה מעורב מהיישוב... בכל אופן - תשתדלו לא לקלל את החניכים שלכם או את צוות ההדרכה או כל אדם בפומבי - לכו תדעו מי שומע... אני יודע שלפעמים צריך להוציא קיטור - אבל עדיף לעשות את זה במקומות וערוצים שבהם לא תפגעו במישהו בטעות...

גרעינרים אומרים את זה לחניכים שלהם

(בצוות הבוגר) פנים מול פנים...
חח שהם מעצבנים אותם וזה.. וגם לדעתי חניכים מבינים מתי המדריך שלהם מעוצבן עליהם.. ככה שזה שהם יקראו בפורום שלא הלכה להם הפעולה זה לא יחדש להם כלכך... חחחח עזבו נו, סתם תגובה לא רצינית ולא עקרונית שהייתי חייבת להוסיף :)

לא הפכנו אותו לכזה!

לא הודענו שזה פורום למדריכים. חניכים שרוצים להיכנס לכאן יכולים. יש כאן אפילו חניכה מגליל תחתון [יבח] שכותבת כאן מדי פעם. זה לגיטימי שאנחנו פורקים את הלחצים והכעסים שלנו בפורום. אני מכירה הרבה אנשים בפורום באופן אישי [מחוץ למחשב], רואה בהם חברים ויודעת שהם מבינים אותי ויכולים לעזור לי. אם אנחנו מקללים זה בגלל שאנחנו מעוצבנים [ויש המון סיבות לכך]. זה שאנחנו מקללים לא אומר שאנחנו שונאים את החניכים או את ההדרכה, זה רק אומר שאנחנו שופכים את מה שיש לנו בפנים. זאת הדרך שלנו להתמודד. אם היו כאן הרבה חניכים אני בטוחה שהדברים היו שונים.

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gif אבל את מסכימה איתי ש...

א. ההרגשה פה היא של מדריכים ואם חניכים יכנסו לפה סביר להניח שהם לא יכתבו..
ב. שזה לא בסדר לשמור אותו "סודי"
תראי.. אתם בתור מדריכים נכנסים וכותבים מה שאתם רוצים.. וגם הגרעינרים.. אבל הגרעינרים לא שומרים את הפורום ב"סוד" כי הם כותבים דברים שהם לא רוצים שתראו.. אותו הדבר לגבי הטרומפים.. למה אתם שומרים את הפורום ב"סוד" מאיתנו? ועכשיו אני לא מדברת על חניכים בכיתה ג' אני מדברת על טרומפים רציניים שרוצים שנה הבאה ללכת למדצים.. תאמיני לי שלהיות פה בפורום רק מועיל לי ולכל טרומפ אחר.. אני קוראת הרבה מאוד דברים שאני יודעת שאני אזכור ושהם יוכלו לעזור לי שנה הבאה כשאני אדריך.. מה אני אגיד לך?! זה לא נראה לי..
יומטוב

נ ו ם

New member
את מקצינה את זה

אף אחד לא אמר ששומרים את זה בסוד. ואת כן די נשמעת תוקפת, לפחות בהתחלה.

אף אחד לא שומר אותו בסוד

בטח שלא מפני טרומפים. בכל טיול תנועתי וגם ביומן התנועתי יש פירסום של האתר ושל הפורום.

fate spinner

New member
אם חניכים יכנסו לכאן הם מוזמנים

לכתוב. אף אחד מאיתנו לא יחשוב שזה לא בסדר, או שצריך לחסום/להעיחף אותם מפה. אבל אין מה לעשות. רוב האנשים בפורום הם מדריכים. ואנחנו מנצלים את הפורום להעיזר אחד בשני כמדריכים. אם יהיוה כאן יותר חניכים יכול להיות שזה ייפסק. יכול להיות שגם לא. נכון שלפעמים חלקנו פולטים משהו כמו "החניכים הנודניקים שלי" או משהו כזה אבל לא זכור לי אף אחד שקילל את החניכים שלו פה. ואין מה לעשות. אנחנו גם בני אדם (אבל זה סוד אז אל תגלי :)) ולפעמים אנחנו גם מתעצבנים וחושבי0ם שהחניכים שלנו נודניקים או מציקים. ולפעמים הם גם באמת כאלה. אף אחד לא שומר את הפורום בסוד. אני יודע שאני בתור טרומפ התענייתי ולא היה לי קשה למצואצ את הפורום ולקרוא מה שכתוב בו. הפורום גם פתוח לחניכים בכיתה ד' אם הם רוצים לכתבו פה ולכתוב על המדריך שלהם.. הוא מופיע ביומנים של התנועה ויש קישור גם מהאתר עצמו. אני לא יודע מה עוד צריכים לעשות שתפסיקו לחשוב שהפורום הוא סודי. אבל הוא בהחלט לא כזה

כמה דברים:

דבר ראשון חשוב לי להבהיר לך משו שכולם פה אומרים ואני מסכימה מאוד הפורום הוא לא של המדריכים. נכון, אמנם הרוב הגדול שכותב פה הם מדריכים.. ונכון, מדברים פה על פעולות ומה שקרה ונושאים וכו'.. אבל זה לא אומר כלום. האנשים שפה בפורום שמעו עליו מחברים ששמעו מחברים... תסכימי איתי.. אבל לחניך בכיתה ד', שאפילו לא כלכך יודע באיזה תנועה הוא - אין למה לחפש את האתר.. ואולי אף אנשים בכיתה ז' אין.. ואם במקרה חניכים בכיתה ז-ח ואפילו ו', חיפשו ומצאו את האתר ודרכו הגיעו לפורום - שיבורכו!! שישארו בשמחה רבה אפילו! אבל זה לא קורה. לא מגיעים לכאן חניכים שהם מתחת לכיתה ט'.. אני יכולה להגיד לך שהשנה אני מדצית, כיתה י'.. והתחלתי לכתוב בפורום הזה אחרי בעקבות מה שאומר שאני פה בערך שנה וחצי... ולהגיד לך את האמת? ממש לא הייתי הטרומפית היחידה! וגם אנחנו פתחנו לעצמינו קומונה שנה שעברה (הילה
).. עזבי אתזה שהגעתי הנה מאחותי.. באותה מידה יכולתי סתם לעשות חיפוש על בני המושבים והייתי מגיעה לפה אולי.. (אמנם אני לא מאמינה שזה היה קורה כי עד שבאמת נכנסתי והתחלתי לכתוב בפורום לא הייתי כלכך מורעלת.. =), ואפילו אם הייתי מגיעה אני לא בטוחה שהייתי מרגישה שייכת... מה שניסיתי להגיד זה שאנשים מגיעים לפה בעקבות המלצות[?] מחברים, משפחה וכו'.. אז הנה. את מוזמנת להגיד לכל מי שאת רוצה שיכנסו לפה.. יש פורום של חטבמ והוא פתוח לכולם!! ואת אומרת שהנושאים שמדברים עליהם פה הם "של מדריכים".. או משו כזה.. אז תפתחי נושאים שמעניינים אותך.. ועוד משו... אמרת שהפורום הזה "סודי"? הוא ממש לא סודי! אמנם הוא לא מפורסם והרבה אנשים לא יודעים עליו (וממש ממש חבל לי!!), אז בגלל שזה עובר בין חברים.. והחברים העיקריים של אנשים בתנועה זה או מאותה מועצה, או שגרעינרים משפיעים על חניכים שלהם להכנס או דברים דומים.. אז האנשים שכותבים פה הם בערך באותו גיל.. את מוזמנת לפרסם את זה באמת, בין כללל החברים שלך.. אחרי שהם יכנסו ויכתבו פה פעם אחת.. חכי ותראי מתי תהיה הפעם הבאה שהם יכנסו.. ובאותו הקשר - לא את כולם זה בכלל מעניין ולא לכולם יש את הזמן להכנס לכתוב בפורום.. זה לא נמצא בראש סדר העדיפויות אז גם זאת אחת הסיבות שאין פה הרבה אנשים ולא יודעים עליו הרבה.. אז מה שכן - הוא לא סודי! ולהבא, אם משו מציק לך.. אל תחכי להזדמנות להגיד אותו.. תפתחי הודעה ותגידי
מציק לך משו? - תשני! תחשבי עלזה... :) להתראות
עדי. *סליחה על המגילה
*

למעלה