סידיוס

New member
...

ידעתי שזה יגיע לזה... גם אני לא חגגתי את חג מולד - כי זה קטולי, וברוסיה\אוקראינה זה סלאבי. איך בדיוק חוגגים שבוע אחרי? ב31 הכל רק מתחיל.. ממש אווירה של טירוף והרבה מאד שמחה, למחר בבוקר שוטים עוד פעם... וכחה עוד 6 ימים אחרים חחח אבל הרבה אושר ושמחה

נתן 15

New member
מצידי אפשר עד השנה החדשה הבאה...

תלוי איך חוגגים... וחוץ מזה, ברוסיה ומדינות ברית המועצות לשעבר יש עוד ב-13 לינואר את "השנה חדשה הישנה", שזה ציון של השנה החדשה לפי לוח יוליאני (לוח השנה של הכנסיה האורתודוקסית שמאחר ב-13 יום).

very dark girl

New member
בקשה קטנה...

תשמעו... אני בטוחה ששמעתם את זה בעבר את ה-סילבסטר הזה היה אנטישמי נורא... הוא הרג פווול יהודים (רק אחרי שהוא עינה אותם) אז תחגגו,תשמחו,תשתו,תשתגעו רק דבר אחד... עשו טובה... תחגגו ת'שנה החדשה ולא את "סילבטר" (ימח שמו וזכרו...) ואם יש כאן נוצרים אז סליחה אם פגעתי...

סידיוס

New member
...

אני אישית לא נוצרי, וכן אני חוככ את זה כשנה חדשה. אבל אף פעם לא שמעתי את זה, מי זה סלבסטר בכלל? ספרי עוד... זה נשמע כמו עלילת דם לנוצרות חחחח

MajorWinters

New member
עוד יפת נפש../images/Emo8.gif../images/Emo19.gif

אפשר לחשוב... זה הופץ על ידי אנשים שבראש שלהם להרוס... איזה אחד לפני 1000 שנה... ביג דיל

very dark girl

New member
יאללה...

תהרגו אותי וזהו אפשר כבר לחשוב מה אמרתי... זאת הדעה שלי וזה בעיה שלכם שאתם לא מאמינים בזה... אני אישית לא נגד לחגוג פשוט מעצבן אותי שקוראים לזה "סילבסטר" וזה לא מיתוס ולא שמיתוס יש הוכות, מצאו כתבים עתיקים וממצאים ותורות חיים של אנשים שחויו באותה התקופה.... סך הכל... להגן על הדת שלי זה להיות יפת נפש?!

Padme Amidala

New member
הי,

נראה לי שמה שנאמר פה מצד דין וסידיוס היה ברוח טובה בלבד... אני מסכימה איתך שיותר נוח לקרוא לחג הזה "השנה החדשה" במקום "סילבסטר", אבל זכותם גם לחשוב אחרת...

very dark girl

New member
../images/Emo10.gif

אין לי בעיה עם מה שסידיוס אמר אבל את חושבת ש"יפת נפש" זה "ברוח טובה"?

Padme Amidala

New member
לפי הקריצה שבכותרת, נראה לי שכן ../images/Emo13.gif

בכל מקרה, אל תעלבי
זו זכותך המלאה לחשוב אחרת

very dark girl

New member
לא נעלבת...

אבל תסכימי איתי שאם אני יכתוב אתה חתיחת חלאה מפוגרת וישים
זה לא בדיוק יהפוך למחמאה.... -לא מכוון אל אף אחד מסויים- שנה (אזרחית) טובה!

MajorWinters

New member
את חתיכת חלאה מפגרת../images/Emo8.gif../images/Emo19.gif

הפעם באמת בצחוק...

Lu Tze

New member
את לא מתכוונת לומר:

חבר'ה, אני מבקשת...
סתם, אני צוחק
טוב, אני אפסיק
ברצינות, אני מפסיק
החל מהשורה הבאה
הנה, הפסקתי
שיט, התפלק לי
אבל זה לא היה בכוונה
ברצינות. די. אני מפסיק. זהו קפוט, פיניטו, הסוף. לא יכלתי להתאפק.

thorondor

New member
זה מיתוס.

אין שום הוכחה שהאפיפיור סילבסטר הראשון (שעל שמו חוגגים את היום) עינה יהודים. יתר על כן, יוליוס קיסר קבע הרבה לפני שאת ראש השנה יחגגו בראשון לינואר. (ראש השנה הקודם - הראשון באפריל, הפך ל"ראש השנה לשוטים" ועל כן מסורת האחד באפריל)

Lu Tze

New member
תיאוריית קונספירציה קטנה:

בשום מקום אחר בעולם לא קוראים לראש השנה האזרחית "סילבסטר", רק בארץ. זה לא נראה לכם מוזר שרק בארץ קוראים לתאריך על שם אפיפיור אנטישמי? למעשה, אין קשר בין סילבסטר, האיש לבין סילבסטר, המאורע. בלוח השנה הנוצרי לכל יום מוצמד קדוש. האפיפיור סילבסטר הוא הקדוש של ה-31/12 (היום ש*לפני* השנה החדשה). לדעתי אנשים פשוט הפיצו את המנהג לקרוא ליום ה"סילבסטר" כדי שיהיה להם תירוץ למנוע מאנשים אחרים לחגוג.

MajorWinters

New member
../images/Emo93.gif../images/Emo19.gif

135... ראיתי את זה אתמול והתעצבנתי! תעודת עניות לישראל פשוט, שלמורים יש IQ זה לזה של הדוגמניות. שערוריה!

למעלה