inkydinky

New member
באותו יום...

יש כבר את הפתרונות לבגרות. באינטרנט בידיעותיכון... או באתר של אנקורי... אני חושב שזה: www.ankori.co.il אבל אני לא זוכר כבר. פעם היה גם באתר של מכון שחר... לא יודע אם עדיין יש. יש גם בעיתון יום אחרי. בכל מקרה, אני מניח שאולי לא התכוונת לזה אלא לציונים... אז את הציונים אתה יכול לקבל בבי"ס אבל אפשר גם באתר של משרד החינוך. מפרסמים בעיתון מתי יש את הציונים באינטרנט. זה כנראה לא מועד מדוייק... אבל אם אני לא טועה אז יש ציונים תוך חודש בערך כדי שאנשים ידעו אם לגשת למועד ב' או לא.

duvdevanim

New member
../images/Emo51.gif לכולםעל העזרה בכמה הימים

האחרונים, היוםן המבחן
, אז שוב תודה, ביי

gshhar

New member
3 שאלות בפיזיקה בבקשה

אפילו הסבר קצר אם אפשר-מספר 42,44,45

freedom rider

New member
../images/Emo32.gif ../images/Emo32.gif ../images/Emo32.gif

לנא לשרשר לכאן את כל ההודעות שאינן קשורות באופן ישיר לנושאי הפורום.

2_be

New member
גאומטריה, סימטריה- מדע? אופי?

מדענים בתצפיותיהם בטבע גילו תבניות מתמטיות רבות, לסימטריה ושבירתה יש תפקיד חשוב בעיצוב עולמנו. באיזו מידה התבניות המתמטיות מצויות ביסוד אופן פעולתו של הטבע, אם בכלל? או אולי כל התבניות המתמטיות והסימטריה שאנו מוצאים הינן תיאורים נוחים שלשכל שלנו קל לקלוט? מה דעתכם? מזמינה אתכם להשתתף בדיון בפורום מדע פופולרי

מחפש חומרים באינטרנט על הגוף ההנדסי

אשמח אם תוכלו לעזור לי במציאת חומרים. תודה

manco

New member
למישהו יש את הבגרות חורף 2/5 יח'?

אני צריך כמה תרגילים משם, דחוף! אם למישהו יש שבבקשה יעלה פה או שישלח לי במסרים... תודה

duvdevanim

New member
עכשיו כשנה אחרי...

מישהו יודע מי האיש שעמד "מאחורי" "רון חשבון", לפי מה שהבנתי הוא אדם שהוא מאד ידוע בתחום המתמטיקה: יואל גבה אהרון אספיס מי עוד יש? בקיצר מישהו יודע מי זה היה?

liransa

New member
ממממ מעניין...

מאיפה אתה יודע שהוא אדם מאד ידוע במתמטיקה? ואולי בכלל הנשר (המיסתורי) הנובח קשור איכשהו לרון?! :)

freedom rider

New member
אני חושב שגם מי שיודע לא יספר

וזה גם לא ממש ראוי. הרי לאנשים יש זכות לפרטיות, לא?

Sheriff

New member
צריך מידע על קורסים בבקשה

שלום רב, אני מאזור המרכז, לומד בכתה יא וניגש השנה ל3 יחידות מתמטיקה מתוך מסלול ה 4 שאני בו. רציתי לשאול מכל המבינים כאן אם הם מכירים קורסים להכנה לבגרות. ואני לא מדבר על הקורסים של הב 5000 שקל שדוחפים את כל החומר של הבגרות בחודשיים, אלא קורסים חלקיים, מעין קבוצת תמיכה עם מורים מקצועיים שתעבור ותלמד נושאים לבגרות במתמטיקה. בבקשה כל מי שידוע לו על סוג קורס כזה או דומה שיכתוב לי פרטים. בברכה ערן

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
אם אכפת לך מאנשים ויש לך זמן להתנדב

לסה"ר דרושים מתנדבים. סה"ר (סיוע והקשבה ברשת) הינו פרויקט אינטרנטי חינמי שייעודו להגיש עזרה נפשית דרך האינטרנט לאנשים שנמצאים במשבר או עוברים תקופה קשה בחייהם ואף מהרהרים בהתאבדות. המתנדבים שלנו נבחרים על פי יכולתם לתת אוזן קשבת לאדם אחר בצרה, נסיונם בכל הקשור לעזרה לזולת ושליטתם בכלי התקשורת האינטרנטית. פעילות הסייע מתקיימת מהבית, פרט לקורס ההכשרה, מפגשים חברתיים והשתלמויות. הכשרת הסייעים הקרובה תפתח ב- 3 באפריל ותועבר על ידי אנשי מקצוע ומומחים- מהמובילים בתחומם בארץ. אם את/ה מעל גיל 21, ומעוניין/ת להצטרף לצוות שלנו ו/או להכיר אותנו יותר מקרוב, את/ה מוזמן/ת לבקר באתר סהר ולמלא את טופס ההרשמה למתנדבים חדשים. בברכה, צוות סהר אתר סהר www.sahar.org.il טופס ההרשמה www.sahar.org.il/volunteer.asp

ScrewDriver

New member
תשובות ל42, 44

(אני כותב את התשובות בהנחה גסה שהתאוצה של כוח המשיכה היא 10- מטר לשניה בריבוע) 42. נראה לי שהאבן השניה לעולם לא תשיג את הראשונה. פתרתי את זה בעזרת המשוואות D1 = 0*t + (-10)*t^2 = (-10)*t^2 D2 = (-12)*(t-1) + (-10)*(t-1)^2 כאשר D1 מסמן את המרחק שתעבור האבן הראשונה, D2 מסמן את המרחק שתעבור האבן השניה, ו-t מסמן את הזמן שעבר מאז הושלכה האבן הראשונה. כשמשווים את D1 ל-D2, רואים שאין פתרון למשוואה (t מקבל ערך שלילי). לכן גם חלק ב' של השאלה אינו רלבנטי. ייתכן ואני טועה כאן, כמובן...
44. האבן משנה את כיוון תנועתה מהקרקע, מתי שהמהירות שלה כלפי מעלה תרד עד ל0, ומשם האבן תרד. נשתמש בפונקצייה שמסבירה את השינוי במהירות בגלל התאוצה. v1 זו המהירות ההתחלתית, v2 זו המהירות הסופית, a זו התאוצה, ו-t זה הזמן בשניות: v2 = v1*t + a*t^2 ועכשיו נציב ונפתור: 0 = 40t + (-10)*t^2 40t = (-10)t^2- בגלל ש-t תמיד חיובי, אפשר לצמצם: 40- = -10t t = 4 האבן תשנה את כיוון תנועתה מהכדור הפורח, גם כן מתי שהמהירות שלה כלפי מעלה תגיע ל-0, אבל, מדובר במהירות ביחס לכדור הפורח. היות ומהירות הכדור הפורח היא 10 מטר לשניה כלפי מעלה, זו גם צריכה להיות המהירות אליה תגיע האבן, בשביל שמהכדור הפורח היא תשנה את תנועתה ותתחיל לרדת. לכן, כל מה שמשתנה כאן זה v2, במקום 0 נהפך ל-10. פותרים את המשוואה בצורה דומה ומקבלים ש-t=3. לגבי 45, לא צרפת את הגרף המדובר.

מספר תיקונים לתשובה שלך ../images/Emo107.gif

יש לך מחשבה מבריקה, למרבה הצער כנראה נשכחו ממך קצת הנוסחאות...
בתרגיל 42 יש בנוסחה בסוף 0.5gt² (שכחת את החצי) ולכן המשוואות לא יצאו לך. בתרגיל 44 הנוסחה הנכונה היא V2=V1+at (ולא מה שכתבת - שזו נוסחת ההעתק). אבל בהחלט עזרת מאוד לזה ששאל, ואני ממליץ לו לנסות ליישם אותו מחדש עם הנוסחאות המתוקנות.

למעלה