• פותח הנושא magy
  • פורסם בתאריך

magy

New member
../images/Emo32.gif../images/Emo32.gif../images/Emo32.gif

קראתי. ואיך אומרים שם ב"בורגנים"? כן....הא? הנשמה התאומה שלנו רוב האנשים מחפשים את הנשמה התאומה שלהם. יש כאלה שאפילו מוצאים. אבל מה שחשוב לזכור הוא שלפעמים הנשמה התאומה שלנו פשוט לא מתאימה להיות בת/בן הזוג שלנו לכל החיים. על ההבדל בין נשמה תאומה לבין פרטנר אמיתי לחיים... המושג "נשמה תאומה" נתפס בעיני רבים כפסגת השאיפה הזוגית. משהו מושלם, מתאים, מדהים וקסום. זו הסיבה שאנשים רבים חותרים לפגוש את הנשמה התאומה שלהם. עם הנשמה התאומה שלהם, כך הם חושבים, הם יוכלו לעשות הכל, לדבר על הכל, להשיג הכל ובעיקר - להיות מאושרים ושלמים. אך התפיסה הרומנטית הזו מתבררת במקרים רבים כפשטנית, ילדותית ושטחית. זה לא שאין נשמה תאומה. בוודאי שיש. זה לא שאנשים לא מוצאים את הנשמה התאומה שלהם - הם דווקא מוצאים. הבעיה היא אחרת. הבעיה היא מה עושים אחרי שמוצאים את הנשמה התאומה. אליי באים אנשים שמצאו את הנשמה התאומה שלהם. ואני יכול להגיד לכם שהם לא מאושרים, וזה בלשון המעטה. אולי בהתחלה הם חיים בעולם של אושר עילאי וצרוף. אולי בהתחלה הם מתענגים על הקסם והריגוש שביחסים עם הנשמה התאומה שלהם. אבל אלה שמגיעים אליי כבר עברו את השלב הזה. הם עברו את שלב ההתלהבות והגיעו לשלב של הרצון למסד. ובשלב הזה מתחילות הבעיות האמיתיות. קשר עם נשמה תאומה הוא קשר בלתי אפשרי. הוא בלתי אפשרי משום שהוא קשר פנטסטי שמסוגל לשרוד רק בתנאי מעבדה. ברגע שנוצר עימות בין הקשר לבין המציאות - הבעיות הקשות מתעוררות. פתאום מגלים שדווקא עם הבנאדם שאתה הכי מרגיש קרוב - אין לך בעצם תקשורת יומיומית. פתאום מגלים שדווקא עם הבנאדם שאתה הכי מעריץ - איך לך יחסי חברות ויחסי כבוד. פתאום אתה מגלה שדווקא עם הבנאדם שהכי מרגש אותך - אין לך רקע משותף וערכים משותפים. ממש מתסכל! אין מה לעשות, אבל ברוב המקרים קשר עם "נשמה תאומה" הוא פשוט קשר בלתי אפשרי. הוא אפשרי כל עוד הוא נמצא בחלום, בפנטזיה, בפוטנציאל. אבל כאשר מגיע הרגע שצריך להעמיד אותו במבחן פשוט ואמיתי )כמו מגורים משותפים, כמו חלוקת נטל, כמו גידול ילדים, כמו פרנסה קבועה, כמו חתונה, כמו נאמנות, כמו מטרות משותפות ושיתוף פעולה( מגלים שהכל בולשיט. מגלים עד כמה הקשר ה"שלם" הזה הוא ממש לא קשר שלם.

נשמה תאומה, יש ../images/Emo4.gif

אבל אין לה נשמה יתירה. כי הנפש התאומה, היא , יציר דמיוננו. מערכת ציפיות , שמתנפצת, אל מול המציאות המשתנה. משאלת לב, שאיננה מתגשמת. אז מה עושים? אם יש המשך לסיפור, מגי, אמתין.

magy

New member
הסיפור אינו שלי, בן......הבאתי אותו

ממקום אחר. מוכנה להביא את כל האתר......אבל יתר הדברים שם......כזה, כאילו...... קצת שטותיים.....המאמר הזה, היה שווה הדבקה...... תיכף אחפש אותו...........בשלמותו.

וזה הזמן,../images/Emo67.gif

לגלות. שנים השתעשעתי, בהמצאת סיפורים. לקחתי אגדות מוכרות וסיפרתי "המשכים" משלי. סינדרלה חזרה לשטוף רצפות. כי היתה בורה וגסת רוח. לנסיך נמאס ממנה. שילגיה, עפה די מהר, כי לא היתה בתולה. סיפרה לנסיך את מערכת היחסים, עם הגמדים, הטמבלולה. איך שילמה, עבור האכסניה. אצלי אפילו לאגדות אין הפי-אנד. כי אין אגדות. הכל בראש. אז, אני לבדי, האחים גרים. עם קצת פיצול אישיות.

magy

New member
מ´לגיד לך בן?

גם אני לא מאמינה באגדות......אגדות , הן רק סיפור שבני תמותה המציאו כדי להתגבר על יום יום קשה . כך גם כל הטלנובלות למינהן, נועדו לתת תחושה של התעלות מעל המציאות האפורה. מעט מאוד היו הסינדרלות האמיתיות........היתה אחת מאור עקיבא...נדמה לי. נסיכים נישאים לנסיכות מלכים למלכות משרתים למשרתות גננים לגננות ושדים לשדות....... ולכל זונה יש גם איזה סרסור, שהוא בן זוגה.... יש סדר בקוסמוס........אין ניסים ואין נפלאות....רק בחנוכה..... אגדות? כן , בהוליווד, בסרטים........ובעוד כמה ספרים ישנים..... למישהו פה התגשמה אגדה, חלום, משאלה,.........ילדים????????????. ספרו לנו,,,,,,כדי שנתחיל גם להאמין באגדות.......... זו יכולה להיות זכיה במפעל הפיס, החלמה ממחלה, מתנה גדולה בלתי צפויה, אהבה גדולה או קטנה...... (לכולם נדמה שהאהבה שלהם הכי גדולה) נס, נסון, ניסל´ה.............. שנדע שיש דבר כזה........

magy

New member
דוגמא לניסנסון.......קטנטן....

לפני מאה שנה, כשדודו טופז היה עורך תכניות עם זכיות ופרסים.... הגענו לאולם במקרה, בגלל נושא עיסקי טהור....לדבר עם אחד המממנים, ונותני החסות......אבל התיישבנו .... עניתי על תשובה נכונה......עליתי לבמה.....עמדתי בכל המשימות נשארתי אחרונה......אחרי נאום חוצב להבות .....שניתבקשתי לנאום.. וזכיתי בפרס הראשון...... קיבלתי מתנות לילדים...... וכרטיס טיסה הלוך חזור מדודו......ללונדון..... באותם רגעים, הרגשתי כאילו אני מלכת העולם....... יכולתי לאפשר לעצמי כרטיס כזה.....בלי הטובות שלו. אבל זה היה הרגע שחשבתי ביני לביני..........שאולי המזל קורץ לי... כל האנשים ניגשו אליי בהפסקה.......ואמרו רק משפט אחד... "איזה מזל יש לך"... אף אחד לא התחשב ביידע שהעלה אותי לבמה....ובמשימות שהשאירו אותי שם. קראו לזה מזל........ולדעתי.........באמת באותו יום זה היה המזל ולא השכל...... מן צירוף מקרים מוזר........הרי לא באנו למופע.........רק נקלענו אליו. ואחר כך.........יש המשך..... הייתי צריכה עוד מזל אחד קטן....כדי לטוס...... וגם הוא התקיים.......

טרה10

New member
נפש תאומה..פעם סיפרתי לכם שיש יש..

רק שלאחר שנתיים-שלש בגלל הזהות המושלמת ההתנהגות היא של בעלות..ואז זה התפוצץ. התחושה היא נפלאה..זה כמו אהבה אבל יותר. רק שבמקרה של שניים שנשואים..ישנה סכנה שהענין הזה יתפוצץ..בפנים..מה שלא קרה אבל לא היה רחוק. כשאתה מתחיל לספור את הימים שלפני הפגישה..מתחילות בעיות, היחס לבת הזוג..משתנה..ולכן זה ממש לא אפשרי..אבל נפש תאומה יש ויש..היא גרה ברחוב..נו טוף..זה סודי..אבל זה קרוב לים.

magy

New member
בכתבה לא טענו שהיא באה

בנוסף לבת זוג.....קיימת כתוב שם שהיא בת הזוג ואחרי נישואין או תקופה ממושכת........זה כבר לא זה......... שים לב להבדל....... ויש מוקש קטן.........יש לך בת זוג חוקית , שפעם חשבת שהיא הנפש התאומה ופתאום אתה ממיר אותה בנפש תאומה אחרת..........וכו´ וכו´....... כמו נתן יונתן שכתב את שיריו לאשתו, ואחר זמן מה, כשהתאהב באחרת, העביר את השירים אל החדשה......... נכון?

טרה10

New member
לא. לא.לא. רואים לך שאת לא מבינה

למה הכוונה. בת הזוג היא האשה החוקית. האהובה, שבה התאהבת בגיל צעייייר. ! וזה לא קשור לנושא, אלא בתחום של קנאה אפשרית..אבל בכל לשון הסברתי שאין כאן בגידה. אלא קשר שאי אפשר להסביר. הנה גם עכשיו אני מתקשה להביע את זה במלים..כי קודם לא הייתי מאמין שזה קיים.! האהבה, כך נראה לי איננה קשורה לנפש תאומה, אם כי היא אפשרית. אבל האהבה כך טוענים נגמרת אחרי זמן מסויים ואז יש הרגל, זכרונות, והנאה. אבל המצב של שתי נפשות תאומות לא מסתיים. רק הקשר יכול להיות מנותק. כמו עכשו בגלל סיבות שונות שאינן קשורות למצב התקשורת אלא לסיכונים שזה מביא עימו לסביבה. הנפש התאומה ממה שאני הכרתי היא אותו ראש כמו שלך..וזה היה כאילו לחשוב בראש אחד..עולם המושגים הוא בדיוק אותו אותו עולם מושגים אצל שני האנשים. גם התחושה הזו שפתאום אתה קולט..ששניכם שותים קפה..רק החלב קר או חם..זה ההבדל. שניכם קוראים אותו עיתון, קוראים ספרים רואים סרטים, כי אחרת זה לא נפש תאומה. רק ההתאמה הזו..וזה בלי להתאהב בכלל..בלי שום דבר רומנטי. להיפך הגברת נראתה רחוקה ובלתי מושגת..מין מתנשאת כזו..וכמובן אשכנזיה..! כי מי אלה המתנשאים..! זה היה סתם בצחוק..כי אני מכיר רק את הנפש התאומה שלי.!! ואני ממליץ על זה..אם כי אחר כך באים הג´עוג´עים.!! הץיאור הכי קרוב הוא שזה כאילו פגשת את עצמך.!! וזה לא קשור לאשה שאיתה אתה חי, שבה התאהבת כשהיא היתה בת 15..ואתה בן 20 עכשיו ברור.? שפתאום בגיל 50 אתה נופל עם מישהו שחי באותו עולם מ-ו-ש-ג-י-ם שלך..בלי שהכרתם בכלל קודם. והמפגש הוא מקרי ופתאומי. אצלנו זה היה בסביבת מחשבים בהרשמה לאוניברסיטה, וחשתי ממש שדה אלקטרו מגנטי..סביבי..אח"כ הקפה והשיחות היו בלתי נמנעים..ומאותו רגע..כאילו נשמה אחת. זה לא דומה לאהבה להיכרות קצרה או להתאהבות..כי ממש חשים משהו אחר. [נתן יונתן אגב הייתי בחדרו בקיבוץ, וכבר אז חשתי שזה לא זה..אבל כבר אז ידעתי למה. פחות או יותר!]

magy

New member
אולי אני לא מבינה , טרה,

משום שעדיין לא היתה לי נפש תאומה, (אם באמת קיים דבר כזה). מכל סוגי הקשרים שהיו לי , אני לא זוכרת , חוץ מקצת טלפטיה, שמטיבעה, מתרחשת , אחרי היכרות ארוכה, לא זוכרת מישהו שניחש, מה אני רוצה ומה אני חושבת, ולהיפך....בזמן מוגדר. יש להפריד בין ....אהבה, ידידות, קירבת דם ועוד סוגים , ובין מה שמתארים כתאומים סיאמיים, אבל מופרדים. לא עולה בדעתי , שאלוהים ברא שני יצורים דומים, ופיזר אותם בעולם. כמו טביעת אצבע, או אירידיום , יש לכל אחד מאיתנו , את הייחוד שלו. יוניק בטבע. אין תאום. אבל מי שמאמין במסטיקה לסוגיה, מוכן להעלות בדעתו שיש בעולם עוד כמה תאומים אקראיים שדומים לו ללא קשר דם. והיכן דומים? לא בחלקי הגוף , אלא בחלקי הנפש. שדה מגנטי? אוהוווווווווווו............ אז קודם צריך להיות אדם שנמשך לתופעות מיסטיות כדי שתוכל להשתכנע שיש תופעות שאינם מוסברות...... ואני לא רואה , "הילות, שַדות, שֶדים, מכשפות, או נשמות תאומות"..... לא רואה? גם אני יכולה להגיד שאני רואה, כמו שאומרים כל: "הפותחים", "הסוגרים", "מערבבים", "מגלגלים" (גילגולי נשמות), מוציאים שדים רעים דרך ציפורן קטנה ברגל. מסלקים עין רעה דרך האוזן, מוצאים זיווג דרך השפם, מסלקים דיבוקים...אסטרלי, שמסטרלי, "מתקשרים", "מקלפים" (קלפים)..........."מודטים" (דווקא את זה ניסית, לא רצה לעבוד) ועושים יופי של כסף...... נשמה תאומה? מכיר סיפור אמיתי שנכתב? לא איזה סיפור בדיוני....... מקרה מוכח בתנאי מעבדה?

טרה10

New member
כל מה שבקשר למיסטיקה אני דוקא לא..

להיפך אני טוען שישנם סוגי תקשורת שלא גילו עדיין. ואנחנו קוראים לזה צירופי מקרים.

"נשמה תאומה" נראה לי ביטוי רומנטי

שלקוח משירי המשוררים... מה זאת נשמה תאומה? מישהו שאתה מתחיל חוט של מחשבה והוא משלים אותו? מישהו שחושב איתך ביחד על אותו נושא בו זמנית? מישהו שאתה מרגיש אותו קרוב ויכול לדבר איתו על כל נושא ובעיה? מישהו שמקבל אותך כמו שאתה - בלי דרישות, ללא טרוניות? צודק כותב המאמר - רומנטיקה היא עסק שעוסק בפנטזיה - והחיים היומיומיים עוסקים בסופרמרקט, בילד החולה, בהורה המנדנד... ובחשבון הבנק, ושני אלה לעיתים רחוקות יכולים לגור יחדיו.... זכורים לי אין סוף סיפורים על זוגות שבזמן החיזור הרגישו שלמות... ונשברו מול דרישות החיים היומיומיים. אז מה היה לנו פה מגי? ניפוץ עוד מושג רומנטי?? (

magy

New member
בעצמך, תיארת במדויק את התופעה

שאינה עומדת בפני לחצי החיים . הרי לא חיים בפטנזיה כל הזמן..... קופצים אליה לביקור כשקשה מסביב........ זה לא ניפוץ, סתם אמת ......ריאלית...... מכירה הרבה זוגות שחיים בפנטזיה ביום יום?????????

אגב לדעתי

יחסים עם נפש תאומה יכולים להתקיים בהחלט עם מאהב\ת.. עם חבר\ה בכיףףף - לי למשל יש חברה טובה שאיתה הכל פתוח.. הכל מקובל - אין העמדות פנים, אין התיפייפויות, הכל נטו נטו... אבל לו הייתי צריכה לחיות איתה (כאילו אם היתה גבר, לא הייתי מחזיקה איתה שעה), יש לה את כל המשיגינ´ס שלי.. זוועה! אבל בתור חברה- בונבון אחלה של דבר. מגי, גם אצלך התפוז פלגמט.. משגע אותי.... מוציא את הכיף שבגלישה, ואצל דודו רוית שריקי... התמזל מזלה...

למעלה