מרגלית10

New member
ים המלח-מלון רויאל

הי בנות, אשמח לדעת פרטים על מלון רויאל בים המלח. האם שמעתן או הייתן במלון הזה? האם הוא מתאים לזוג עם ילדה בת שנתיים? איך החדרים? האוכל? השירות? אשמח לכל מידע. תודה.

lilach1974

New member
משכמתא עם קטנטים

הי לכולם. אני ואישי בהתלבטות. מצד אחד רוצים למכור ולעבור ליישוב יותר איכותי לגידול ילדים ומצד שני בהתלבטות עד כמה ניתן להתחייב למשכנתא בצורה ריאלית בהתחשב בכך שיש לנו שני קטנטנים והצרכים של חינוך, חוגים ובריאות קיימים ומשמעותיים. אנו רוצים את הטוב ביותר עבורם. שאלתי באופן כללי כמה משכנתא אתם מחזירים כל חודש? כמה המשכנתא היא אחוז משכרכם ועד כמה הדבר מאפשר לכם חופש כלכלי? אנחנו בהתלבטות בין בית של 5 חדרים עם גינה ואז התחייבות של 3500 שח משכנתא לשנים רבות לבין בית של 4 חדרים ללא גינה ואז ההתחייבות היא לפחות שנים ובסכום נמוך יותר. הכנסות החודשיות שלנו הם בסביבות 17,000 שח. מה דעתכם ריאלי בהתחש שיש לשלם גנים פרטיים, חוגים, טיולים , ביגוד וכו'...וכמה המשכנתא מהווה הוצאה מכלל ההוצאות שלכם?

בובית 29

New member
משעשע משהו...../images/Emo6.gif

קראתי עכשיו בעיתון שמשהו שלח שאלה "היכן ניתן להשיג בובה של תולי (השבלול של ערוץ בייבי)-ענו לו שטרם יוצרה. אני היתי רוצה לקחת את בובולינה למופע של "ביצה נוצה".....

shian

New member
|שמאלקניית דגלים בהום סנטר - תרומה לעמותת קשר

עמותת "קשר" מעניקה שירות למשפחות להם ילדים עם צרכים מיוחדים. השנה הוחלט להעניק את הפדיון ממכירת דגלי ישראל ב הום סנטר ל"קשר", בכדי שתוכל לתת מענה לעוד ועוד משפחות. ומה נבקש מכם חברים? אנא, קנו דגל או שניים ב הום סנטר, וידכם שתניף אותם, תחבק בו בעת, את אותן משפחות. תודות לקבוצת פישמן על היוזמה וחג עצמאות שמח לכולם, מצוות העובדים והמתנדבים ב"קשר"

memko

New member
אנחנו היינו במלון הזה לפני חודש.

והאמת מלון לא משהו, די רעוע, התחזוקה שלו על הפנים, האוכל גרוע, הבריכה מלוכלכת והכל שבור. הבנת את הרמז? יש בים המלח עוד מלונות, לא הייתי חוזרת לשם. החדרים היו הדבר היחידי שאני יכולה להגיד שהיה בסדר, גדול ומרווח, ואחרי שהחליפו את המנורה, והשלט של הטלוויזיה ואז הכל עבד...היה בסדר.

בובית 29

New member
ורוצה להוסיף משהו קטן../images/Emo24.gif

אני פה דיי הרבה בפורום למרות שלא תמיד משמיע קול מפאת קוצר הזמן אבל, חייבת לציין הפורום פשוט נ פ ל א ומלא באנשים מקסימים ובשלל עצות מועילות שעזרו לי פעמים רבות. ישר כח לכל הפעילות והפעילים
סיגל

Meital GW

New member
ואני תקופה ארוכה חיפשתי גם את הבובה של תולי..

אבל יותר מזה את הבובות של "בובי" (התינוק הצוחק - גם כן מערוץ בייבי). רציתי אותו, את אחותו ואת הבובות השונות המקיפות אותן!
הבכור שלי אהב אותן מאוד בזמנו והיום הקטנטן שלי "חולה" עליהן.

וגם ../images/Emo207.gif איך הרגעתי את אור באמבטיה!!!

מה לא עשיתי? קניתי צבע לאמבטיה
קניתי צבע לחרסינה
קניתי צעצועי אמבטיה
כבר כמעט אמרתי נואש עד ששמתי לב שהיא מאוד אוהבת לאכול עם כפית וגם סתם לשחק "כאילו" היא אוכלת עם כפית / מאכילה את הבובות שלה. תלמידה שלי שמתעסקת עם ילדים אמרה לי שכנראה נוכחות של משהו בידיים שלה מאוד מרגיעה אותה. עשיתי 1 + 1 = ושמתי לה מברשת שיניים ביד. ותראו איזה יופי! היא גם שקטה באמבטיה וגם מצחצחת שיניים! הרווחתי!

tiger mom

New member
קשה לענות ככה

גנים פרטיים זה עד גיל מסויים. אח"כ זה יחנוך צחבורי והעלויות פוחתות משמעותית. יש גם עלויות של נסיעות (לעבודה למשל) שחייבים לקחת בחשבון יש הוצאות שאפשר להתפשר עליהן בהתחלה (טיולים למשל) את צריכה לזכור שדירה יותר גדולה עולה יותר וגינה עולה כסף להחזיק ובסופו של דבר, תמיד אפשר לשדרג בית. זה שקונים עכשיו לא אומר שחייבים להשאר איתו לנצח. אתם צריכים לעשות חישוב של כמה חודשים על ההוצאות שלכם ולראות איזו משכנתא אתם יכולים להחזיר. אתם צריכי םלהיות ראלים במקרה ותשנו עבודה או מקורות פרנסה. לעומת זאת לחשב כסף שיכול להכנס במהלך הזמן (קרנות למניהן) שיכולות להקל בגדול זה נראה שמההכנסות שלכם אפשר להחזיר כזו משכנתא. מצד שני, בלי לדעת כמה אתם מוציאים אי אפשר באמת לענות "גנים פרטיים": יש מקומות שמשלמים 2000 ש"ח ויש מקומות שמשלמים 4000 ש"ח. ביגוד: יש פה כאלה שקונות חליפות ב-20 ש"ח. יש פה כאלה שקונות פריט ב-100 ש"ח. ההבדל הוא עצום. טיולים: טורקיה פעם בשנה או אירופה הקלאסית 3 פעמים בשנה? קמפינג בכנרת או מלון 5 כוכבים באילת? בקיצור, לא רואה איך אפשר לייעץ לך. ולא חושבת שזה המקום לייעץ על כזה דבר.

שושפ

New member
לא תמיד כ"כ קל לשדרג

לפעמים יותר פשוט להיכנס למחוייבות מראש, כי כשמשדרגים עדין יש X סכום במשכנתא וצריך עוד כסף כדי לשדרג אז מתחילים הכל מהתחלה אני למשל עכשיו נשארו לי עוד 7 שנים במשכנתא שזה כלום, אבל מצד שני לחכות את הזמן הזה כדי לעבור דירה זה המון זמן כי כבר עכשיו קטן לנו מאוד וחייבים גינה לילדים תקחי בחשבון שאחרי כמה שנים 3,500 יתקרב יותר ל- 4,000 ש"ח בגלל ההצמדה לריבית זו או אחרת

tiger mom

New member
זה הכל שיקולים שצריכים לקחת בחשבון

תמיד רוצים לשדרג אחרי כמה שנים. כי הבית מתיישן, כי השכונה מזדקנת, כי רוצים לעבור סתם לעיר/ שכונה אחרת. אם היא תקח משכנתא יותר נמוכה ותשים את ההפרש בצד, יהיה לה יותר קל להשתדרג. בחלק מהערים מוכרים את הדירה שנה מראש (במודיעין את יכולה למצוא למשל המון דירות למכירה עם פינוי עוד שנה) שזה אומר שחלק מהכסף את מקבלת כבר עכשיו בשביל לשים על החשבון של הדירה החדשה. הבנקים נותנים הלואות בלון ודחיית משכנתא (כמובן שיש לזה מחיר) כדי שלא תצטרכי לשלם שתי משכנתאות.

ההמלצה היא שליש ומטה מהמשכורת המשותפת

כל השאר - גנים, חוגים, טיולים, ביגוד, חו"ל וכד' עפ"י מה שמתאים לכם. אפשר לנסות לעשות חישוב חצי שנה או שנה אחורה ולעבור על כל ההוצאות שלכם על מנת לקבל מושג על אורח חייכם ומה מבחינת אחוז מהשכר המשותף תוכלו להקצות לתשלום על דיור. גם עם משכורת משותפת של 17000 ש"ח שלא מנוהלת נכון אפשר להיקלע לקשיים. אתם מכירים את עצמיכם ואת ההוצאות שלכם הכי טוב. קחו את הזמן, שבו עם המספרים ובטוחה שתגיעו למסקנות

mom2ia

New member
תעשו חשבון חודשי ותגלו

שבו עם דף ועט (או עם excell) ותכתבו את כל ההוצאות הקבועות שלכם היום: חשבונות, מזון, רכב, ביגוד, הוצאות ילדים שוטפות והוצאות חינוך לילדים (+ חוגים ג'ימבורי או כל מה שיש לכם). תסכמו את הכל. תורידו מההכנסה החודשית שלכם -> התוצאה היא החיסכון החודשי שאתם מייצרים. תראו איפה אפשר לקצץ מבלי לפגוע ברמת החיים (כמו לקנות מזון בחנות זולה יותר). מתוך זה תשאירו קצת כסף לחיסכון והשאר - למשכנתא. 17000 ש"ח בחודש זה סכום נכבד ביותר. דרך אגב אני לקחתי משכנתא אמנם לפני הילדים אבל על 70% מערך הדירה (ה-מ-ו-ן כסף). תכניסי לחשבון קרנות השתלמות שאמורות להשתחרר (תדאגי לעשות נקודות יציאה למשכנתא בתאריכים הרלוונטיים). זה היה 50% מההכנסה החודשית שלנו ומאוד הצטמצמנו בהוצאות בשביל זה. המוטו שלנו הוא שתמיד צריך לקפוץ מעל הפופיק (מאוד לא פולני מצדנו) כי אז זה מחייב אותך להתאמץ עוד קצת (to go the extra mile) אבל רק קצת מעל הפופיק כדי לא לשקוע. בהצלחה

לדעתי עם משכורת משותפת

של 17000, ההחזר החודשי הוא נמוך מ30% (30% הוא כ5000 ש"ח) , נתחיל מכך שקודם כל יאשרו לכם (ואף יאשרו לכם יותר מכך) ! לא סיפרת מהו ההון העצמי שלכם, מהו הבית (חדש/ישן) , מהן העלויות השונות שיש לכם, אבל את בהחלט יכולה לעשות את החישוב לבד - כמו שהציעו לך הנפלאות מעלי. גם לדעתי, אם לא תתחייבו לא תתקדמו. ואם כבר אז בהחלט כדאי ביותר להשקיע למעבר לבית מרווח, עם גינה, לשנים ארוכות - במקום לעבור לדירת 4 חדרים ובעוד 5-6 שנים לעבור שוב לדירה גדולה יותר.

לדעתי עם משכורת משותפת

של 17000, ההחזר החודשי הוא נמוך מ30% (30% הוא כ5000 ש"ח) , נתחיל מכך שקודם כל יאשרו לכם (ואף יאשרו לכם יותר מכך) ! לא סיפרת מהו ההון העצמי שלכם, מהו הבית (חדש/ישן) , מהן העלויות השונות שיש לכם, אבל את בהחלט יכולה לעשות את החישוב לבד - כמו שהציעו לך הנפלאות מעלי. גם לדעתי, אם לא תתחייבו לא תתקדמו. ואם כבר אז בהחלט כדאי ביותר להשקיע למעבר לבית מרווח, עם גינה, לשנים ארוכות - במקום לעבור לדירת 4 חדרים ובעוד 5-6 שנים לעבור שוב לדירה גדולה יותר.

lulyK

New member
רק עוד נקודה למחשבה:

תוודאו (או לפחות תנסו) שהתחייבות כזו (רק לציין שהסכום נשמע לי סביר ביותר. אנחנומ שלמים הרבה יותר על שכירות) לא תגרום לכם אחר כך להתפשר איפה שלא צריך. למשל: לפעמים הילדים צריכים כל מיני טיפולים לא צפויים שעולים הרבה כסף (לא משהו בריאותי חלילה, סתם דברים קטנים שאמורים לשפר את איכות חייהם), אולי תרצו ללכת על חינוך פרטי שיעלה הרבה כסף.... אני תמיד חוששת שההתחיבות למשכנתא תגרום לי לעשות פשרות במקומות החשובים יותר (לטעמי) כי אני אהיה ממולכדת לבנק.

למעלה