חדשששששש

ורד כ

New member
חסכון או עקרון מה יותר חשוב ?

אנחנו (זוגי ואני) כבר הרבה זמן מדברים על זה שאנחנו צריכים להיות יותר עדינים עם ההוצאות שלנו. אז אנחנו פחות יוצאים למסעדות, פחות מזמינים טייק אווי, דוחים את הוצאות גדולות כמו הארון בגדים שאני מפנטזת עליו, אבל מה שמתי לב שיש דברים שאני בפרוש יודעת שאני קונה את הסוג היקר יותר ולא מסוגלת לשנות את ההרגל הזה וזה מטריף אותי.נניח באוכל אין לי בעיה לקנות פסטה זולה יותר אבל ...לדוגמא אתמול עמדתי בסופר פארם באגף הקוסמטיקה קניתי את הדואדורנט שלי שהוא הכי יקר (השוותי מחירים להגברת המצפון הלא שקט
) ודברתי לעצמי(בלחש) שאין מצב שאני מוותרת על הריח הזה . איך זה אצלכם ? מה קובע באיזה מקרים אתם מתפשרים ובאילו מקרים לא מתפשרים?

סיוון61

New member
מפגש אמהות טריות

בנות יקרות ! ברצוני לארגן קבוצת אמהות לתינוקות בני 3 חודשים עד 10 חודשים למעוניינות: [email protected]

מכורים לאירוויזיון ב-../images/Emo43.gif אנשים

החל מהשעה 19.00 ועד 21.00 יתארח בפורום קיצורי קיבה המנתח הפלסטי דר' רונן גזלינגר שישיב לשאלות הגולשים בנושא ניתוחים לעיצוב הגוף לאחר ניתוחי הרזיה אתם מוזמנים לשרשר את שאלותיכם: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=19&MessageId=129358184
מכורים לאירוויזיון? בואו לנסות את מזלכם בתחרות ההימורים של פורום בנים בלבד http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=255&MessageId=129346091

את בסדר גמור

ישנם דברים וכאשר זה אפשרי, לקנות את הזול ביותר. ויש דברים שידוע שהאימרה: "זול יוצא יקר" מאוד נכון. גם אני בדיאודורנט קונה רק את מה שאני רגילה אליו, אל אף שאני יודעת היטב שיש זולים יותר. זה לא שלא נסיתי, נסיתי וזה לא זה. אז אני נשארת עם שלי, גם אם הוא יקר יותר. ישנם עוד דברים שלא הייתי מתפשרת על המותג או על מה שהכי טוב, לא הייתי רוצה לקנות משהו, ואחרי זמן קצת זה נשבר. (למשל גיסתי קנתה כבר 3 עגלות זולות כי כל פעם נשברה עגלה בגלל משהו, ואני כבר עם 3 ילדים טפו טפו עם אותה עגלה) גם באוכל ישנם דברים שיש בהם צבעי מאכל, ויש את אותו מאכל בלי צבע מאכל אבל יותר יקר אני אקח את היותר יקר. אבל מה שלא חשוב לי, ולא מהותי אקנה את הזול. למה לא?

עדינעם

New member
../images/Emo207.gifעוברים לכפ"ס מחפשים חברים שלא הולכים

לגן בגילאי שנתיים פלוס מינוס. נשמח להכיר חברים חדשים או להצטרף לקבוצה מאזור כפ"ס ו/או הסביבה. עידן שלי בן שנה ו-9. חוץ מזה אשמח לקבל טיפים למעבר קל עם פעוט, ספרים מומלצים וכו'.

עדינעם

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifמדגישה שוב../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifמחפשים חברים בכפ"ס

מ ק פ י צ ה

sonik79

New member
שלום לך.אנחנו מכפ"ס

לאיזה איזור אתם עוברים אנחנו מטיילים בגן אלתרמן.שני בת שנה וחודש. תמיד יש שם ילדים עם טפלות/אימהות בגילאי חצי שנה עד שנתיים+ תרגישו חופשי להצטרף וברוכים הבאים לכפ"ס

אמאלללה

New member
תלוי מה העקרון?../images/Emo8.gif

מזכיר לי את הפרסומת שעושים רולטה באיזו הוצאה יקצצו ונבחר הספר של האמא ... העצה שלי במקום לוותר על עקרונות או יותר מדויק איכות, לחפש את המבצעים , לחסוך במקומות שאפשר למשל-
הצלחתי לקצץ את הוצאות התקשורת שלי ע"י מעבר מבזק ל012 כמעט בחצי
קונה חיתולים וחומרי ניקוי רק במבצע או באריזות חיסכון למלאי לתקופה ארוכה
עוקבים אחרי ההוצאות בכלי כמו חייבים

מוק מוק

New member
אצלי

בפעם האחרונה שפעלתי בחסכון במקום בעקרון עלתה לי בחוט דנטלי שנתקע לי בין השיניים לא הצלחתי להוציא אותו , תדמיינו כמה זה מציק בסוף הלכתי לרופא שיניים שיוציא לי אותו- לא קונה יותר חוט דנטלי של לייף
. יכולה להגיד לך שבגדים ותחתונים לילדים אני קונה דברים מכותנה ולא סנטטי ובדרך כלל זה גם יקר יותר. באוכל אני גם יכולה להתפשר -רסק עגבניות, פסטות, אורז, קטניות כל היבשים אבל לא בבשר .למה אין טבע עוף איפה נעלם ? וגם בדגני בוקר לא יכולה להתפשר עם הזולים יותר. בגדים בשבילי זאת נקודת החולשה, אוףףףף , אני מעדיפה לקנות אצל מעצבים שאני יודעת ששם אמצא דברים כלבבי (אורלי ירון מחר אני אצלך) אבל מצמצמת בכמויות. חיתולים - מה שבמבצע בשמפו אין סיכוי שאתפשר על הפנטן למרות שהוא בין היקרים יותר.אז משתדלת לקנות במבצעים. אם אני מנסה לעשות הכללה אז דברים שיותר נוגעים לבריאות או דברים שהם לטווח ארוך אני משתדלת לפעול לפי עיקרון והשאר אפשרי בחיסכון- מנקה יותר זולה(אני
) , סבון כלים יותר זול, נייר טואלט, נייר למדפסת. שאלה מסובכת שאלת. קשה לוותר על עקרונות .

בוליפלג

New member
אצלינו יש ניהול תקציב חודשי

מלבד ההוצאות הקבועות, ישנו סכום קבוע שמשמש עבורנו כל חודש: הסכום כולו מחולק ל: מזון (סופר וכל השאר, נכנסים לקטגוריה הזו גם מוצרי הניקוי ושאר המוצרים שנקנים בקניה שבועית בסופר), ביגוד, בילויים, מתנות, בלת"ם. מהסכום הגלובלי, הקצבנו לכל קטגוריה את סכומה (סה"כ כל הקטגוריות = הסכום הגלובלי). כשיש חודשים שסכום המתנות שהוקצב לא מספיק (ריבוי ימי הולדת וכד'), מתבצע קיזוז מתחום אחר. אך לא חורגים מהסכום הגלובלי הקבוע שהוקצב (שהוא שווה לכל חודש). זה אמנם מחייב משמעת מאד גדולה ומעקב שוטף. אך השליטה בידיים שלנו, כמו גם צמצום פערים של שנים....
לנו זה עובד. ולשאלת הדיאודורנט - כשיש לי תקציב, ואני בוחרת על מה הוא יוצא, אני יכולה לבחור לקנות את הדיאודורנט היקר ביותר, ולדעת שעבור דברים אחרים, שפחות 'עקרוניים' לי נשארת לי יתרה נמוכה. (אני מקווה שאני מובנת..
).

בוליפלג

New member
הבהרה: הוצאות קבועות = גן, שכירות, חשמל,

ארנונה, טלפון, ביטוחים שונים וכו'...

מוק מוק

New member
ובחלק של ההוצאות המשתנות את עושה פשרות?

נניח והחודש את צריכה לקנות נייר טואלט תלכי על היקר והרך ביותר או שתתפשרי על המעט קשה וההרבה פחות יקר?

בוליפלג

New member
אז זהו, שעשינו נסיון לחדול מה'כלבלבים'

אבל, הבנו שהישבנים שלנו לא פחות חשובים
וחזרנו אליהם. (אנחנו מבלים יותר זמן ב'ניגוב' משחשבנו
) לכן, קונים את הכלבלבים של לילי - הם לא הזולים ביותר, וגם לא היקרים ביותר. (קלינקס הרבה יותר יקרים). אני עושה נסיונות 'התפשרות', אם הם צולחים - יופי. אם לא, חוזרת ל'יקר'. לדוגמא: אבקת כביסה, גיליתי שהאבקה של שופרסל עושה את העבודה בדיוק כמו 'אריאל', בה השתמשתי קודם, בנוסף הרווחתי תוצרת הארץ+לא עושים ניסויים בבע"ח (שזה חשוב לי). מרכך כביסה - קונה את הזול, שעדיין מריח לי טוב. או שלא משתמשת בכלל. טיטולים - כשהשתמשנו, עברנו לטיטולים פרימיום שהיו ללא רבב וזולים משמעותית. ניסיתי לצרוך מוצרי מזון של 'שופרסל', שהם זולים במעט משל חברות אחרות. היו דברים שצלחו את הנסיון, והיו שלא (לדוגמא עגבניות מרוסקות של החברה הריחו נוראאאא). **אני חושבת שכדי לצמצם ולהקטין הוצאות, לא תמיד צריך להתפשר עלי איכות, אלא על כמות. קונים בדיוק מה שצריך, ולא יותר - כך נמנעים מלזרוק (דברי מזון לדוג'). פירות וירקות, לא קונים את מה שיקר בראשית העונה, וקונים במקומות זולים יותר (אנחנו מפצלים קניות - מה שזול בסופר קונים שם, ומה שלא, קונים במיני-שוק בקרבת מגורינו). לא מתפשרת לעולם על - פסטה (רק ברילה), דיאודורנט (דאב), לחם מקמח מלא אורגני, שמן זית איכותי. (אלו דוגמאות שעלו לי לראש כרגע..) המוטו שלי: לא מתפשרת אך גם לא חורגת
יש לכך מחירים, שעליהם צריך להחליט מראש.

יש פורומים ששיחה כזאת היא עילה לתחרות ופרסים

רק עיצה קטנה אל תזכירו שם את המילה"לק" זה יכול לגרום לסקילה המונית

בוליפלג

New member
למה אני לא יכולה לסיים הכל בהודעה אחת../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

והכי חשוב, ככה - הדיאודורנט היקר ביורת נקנה כשהמצפון מחוץ לתמונה

בולי מה נסגר,4 הודעות?!?

את לא החלטתית את.. אצלינו התקציב(המסכןן) מנוהל בדיוק כמו אצלכם,ויותר מכך,אצלינו מדובר על דף מודפס,שממוגנט למקרר(כן פאדיחה שבאים חברים) וכל קניה,נרשמת עם עט על הדף,כדי לא לחרוג(ודברים שלא נרשמים,נשכחים מאוד מהר,במיוחד שמדובר בבגדים שלי
) ואגב דאב זה לא יקר,אני אוהבת רק ספיד סטיק,ומדגם מסויים

מותר לשאול איזה דגם?

כי גם לי יש מחלה עם דגם אחד מסוים שלאחרונה אני מוצאת פחות ופחות (לא רק הסדרה - אלא גם הצבע (הריח)) אני חובבת של האינוויזבל דריי הסגול (פרש פיוז'ן) ובלית ברירה קונה 24/7 סגול, אבל גם אותו כמעט לא מוצאים, במיוחד במבצעים, תמיד יש על זה שבריח טלק שאני ממש לא אוהבת (ואלו היו יותר מידי שורות על דאודורנט)

למעלה