אני ילדתי לפני 7 שבועות כמעט

בבלינסון. שאלו אותי אם אני רוצה להנק, אמרתי שכן ומאותו רגע כל ערב באו לשאול אם להעיר אותי, היות שהייתי אחרי ניתוח ורציתי לקחת אופטלגין, כי סבלתי מאד, ויתרתי על הנקת לילה מה גם שלא ראיתי איך אני קמה בכלל.....). כמעט כל מי שהייתה סביבי הניקה. הבעייה של בלינסון היא שהן מישהי מוסמכת ומנוסה מאד (כמו אסתר באיכילוב). הייתה מנוחה המדהימה, שעברה ולדעתי זה יוצר רושם של הנקה לא בראש מעיניהם, אבל ממש לא הייתי מכנה אותם "עוכרי הנקה".

אבל אם היה ביות מלא

היית יכולה להיניק מבלי שתצטרכי לדדות עד התינוקיה. בסיבוב השני שלי, כשכבר ידעתי שיהיה קיסרי בטוח, שקלתי לרגע ללדת בבלינסון, כי בכל זאת זה יותר קרוב לבית שלי ולאמא שלי, ובקיסריים הם מומחים
. הסיבה שאין שם ביות מלא היא זו שהכריעה את הכף. אגב, את ההנקה של הבכור שלי הם כמעט הרסו כשאחרי הקיסרי הורידו אותי מהמיטה רק למחרת בבוקר ונתנו תמ"ל בלילה הראשון (אף אחד, אגב, לא שאל אותי אם כן או לא).

וזה בדיוק מה שהיה גורם לי

להרגיש "חארה" של אמא.....אני סבלתי מאד, נפשית ופיסית. הניתוח היה הכי לא צפוי בעולם, חלמתי על לידה טבעית ללא אפידורל וקיוויתי ללידה ללא תפרים ומצאתי את עצמי תוך כמה שעות מנותחת. כאב לי מאד, ממש לא רציתי להניק בלילה, רציתי לקחת משככי כאבים שגם יעזרו לי, לא רציתי להיות תלוייה באף אחד שיגיש לי את התינוק (גם אם הוא היה לידי היו צריכים לבוא להקים אותי ולהגיש לי אותו) ובכלל, אני חושבת שהגוף זקוק לכמה ימים כאלה של שינה סבירה אחרי ניתוח ואין לי ספק שהילד שלי יהיה לא פחות בריא, לא פחות מוכשר (הוא כבר
) ולא פחות יפה, גם אם הוא ינק ארבעה לילות פחות ולעומת זה לי היה מאד משמעותי וכל הזמ חשבתי, מה עושים בביות מלא, איזה סיוט.......מה שמוכיח שלכל אחת מתאים משהו אחר וזה מה שצריך להשפיע על מערך השיקולים.

זה לא רק עניין של בריא ומוכשר

לילות כאלה יכולים להרוס הנקות (כמו שכתבתי - כמעט הרס את ההנקה שלנו, ולקח לנו חודש וחצי של מאמצים להגיע להנקה מלאה וקלה). אם האם בוחרת לא להיניק בלילות הראשונים, מתוך מודעות ולא מתוך חוסר ברירה - בבקשה, אני האחרונה שתגיד לה משהו. אבל כשאין ברירה, ועושים דברים בלי לשאול אותך - דברים שיכולים להיות בלתי הפיכים - זה מקומם מאוד.

אני ילדתי שם לפני שנה ומאד עזרו

לי עם ההנקה. יש אחות ספציפית (בזמנו לא ביררתי אם היא מדריכת הנקה או מוסמכת אבל כנראה שלא ) שהדריכה אותי ולפחות 50% מהצלחת ההנקה זה בזכותה. נדמה לי ששמה וויולט .

לילית462

New member
גם אותי הדריכה ויולט והצילה את ההנק

לא מסכימה עם ה'עליהום' על בילנסון. נכון אין ביות מלא ! נכון הם לא פאנטים להנקה. אבל, ילדתי שם פעמים, בשתי הפעמים הכל היה מצויין, צוות חדר הלידה, צוות התינוקיה והאחיות במחלקה. האחיות במחלקה - מ ק ס י מ ו ת !!!!!!! האחות ויולט, היא 'מדריכת הנקה' (או משהו כזה) וממש עזרה לי ולבחורה שהיתה איתי בחדר.

1טלינה

New member
אין מחלוקת- חדר לידה מצוין אבל

בפירוש הם אינם מעודדי הנקה. עצם העובדה שאין ביות מלא וב-8 בערב מחוייבים להחזיר את התינוק- כאילו אחרי 8 בערב הוא לא אמור לאכול/לינוק- מעידה על כך. זה לא טבעי ולא מעודד הנקה, לפחות לדעתי. מניסיוני, חדר הלידה והצוות אמנם מצוין אך באשר להנקה והמחלקה- נאלצתי לבלות שם שני לילות בלא שינה ועם הרבה כאב לב ובכי כדי שאוכל להניק את בתי בלי שידחפו לה תמ"ל. הואיל ו"ביליתי" בחדר תינוקות כל הלילה ראיתי שגם תינוקות שלכאורה יונקים או שהאם ביקשה שיעירו אותה קיבלו בקבוק- העיקר שיהיה שקט.

אם פי 3

New member
גם לגבי חדר הלידה יש מחלוקת...

לא אישית, אבל שמעתי עליהם הרבה דברים, שלא בדיוק היו מעודדים אותי ללדת שם (אם בכלל הייתי בהריון, גרה בסביבה, ומוכנה להכנס לבית חולים כשיש ברירה אחרת...).

איך חוזרים לשגרה../images/Emo35.gif

גולשי תפוז מוזמנים למפגש המנוהל על ידי ת.ל.מ. פסיכולוגים. המפגש לגולשי תפוז, ללא תשלום. יש להירשם מראש בכתובת [email protected]
המלחמה השפיעה על חיי כולנו, הרצף שבשגרה שובש. הילדים לרוב נפגעים יותר, אך גם גמישים יותר בהחלמתם. אנו מזמינים אתכם, ההורים, למפגש שיתקיים ביום ג´ 22.8.06 בין השעות .17.30-19.30 במפגש נדון בדרכים בהן נוכל להעצים את דרכי ההתמודדות של ילדינו לקראת חזרתם לתפקוד תקין, נציג ידע רלבנטי ונהיה פתוחים לשאלות מן הקהל. המנחות: דליה וולגיל , פסיכולוגית קלינית ורבקה יצחק עו"ס M.A ופסיכותרפיסטית, בעלות נסיון רב בעבודה עם הורים וילדים. ההשתתפות ללא תשלום בהרשמה מראש במייל: [email protected] לפרטים ת.ל.מ אורנים (ק.טבעון) טל. 04-9835373, 04-9831135 WWW.TELEM.ORG.IL

מישהי ראתה את רפואה שלמה אמש?

מדובר בסדרה דיי חביבה מאד בעד נשים וקידומן. אתמול היה פרק על הנקה, אבל נרדמתי
. בפרק ששודר אמש, סולק אם מניקה מספרייה, כי הספרנית (בחורה רזה וצעירה (מעניין מאד|חייזר|))טענה שאקט ההנקה גרם לאנשים אחרים לאי נוחות. במחאה לאנה (המעצבנת, יש לציין), אחת הדמויות בסדרה, יוזמת מחאת הנקה בספרייה, היא הביאה נשים רבות לספרייה, וביקשה מהנשים לתת לפעוטותיהן לבכות. הספרנית רצה מאם לאם בייאוש בנסיון לבקש שקט בספרייה. לאנה אמרה לה מה את מעדיפה תינוק בוכה או שקט? (לא זוכרת
) אז הספרנית אמרה ששקט, כל האמהות שלפו את דדיהן והניקו את תינוקותיהן בעמידה בספרייה
. יותר מזה לא ראיתי כי כבר חרפתי...
מה קרה אחרי זה?

מעיןבר

New member
אני ראיתי ../images/Emo13.gif

באמת אהבתי את קו הסיפור הזה עד לאותה נקודה. דווקא את הסוף של הסיפור הזה לא אהבתי, הם מראים את לאנה מכריחה את הספרנית לערוך שינויים בספריה כמו לקנות עוד כורסאות ולדאוג לעמדה של בקבוקי מים, כדי ממש להפוך את הספריה למזנון הנקה. נדף מזה ריח של מיסיון. זה דבר אחד לאפשר לאם שבמקרה נדרשה להניק בהיות בספריה וזה דבר אחר להסב את ייעוד הספריה. זה בדיוק מסוג המקרים שאני מבינה את השימום המאוד מקומם במינוח "טרור ההנקה".

../images/Emo26.gif../images/Emo26.gifהמלצה לחברת הובלות

בבקשה מחפשים חברת הובלות טובה באזור השרון להעברה די גדולה עם מיומנות בפירוק והרכבת רהיטים למישהי יש המלצה??

../images/Emo41.gif../images/Emo20.gif../images/Emo41.gif../images/Emo20.gif../images/Emo41.gif../images/Emo20.gif../images/Emo41.gif../images/Emo20.gif../images/Emo41.gif../images/Emo20.gif../images/Emo41.gif

מקפיצה\מדגישה

נטלי22

New member
ממליצה בחום על "ויקטור הובלות"

050-5439258 הם העבירו להורים שלי ולעוד מלא חברים של ההורים ושלי אישית, וכולם היו מרוצים עד הגג, ואני שומעת עליהם המלצות מכל מיני כיוונים אחרים (גם כאלה שבכלל לא קשורים אליי). הם גם אורזים מעולה (בתוספת תשלום כמובן).

א אוהל

New member
צ'יקו הובלות

עברנו איתם פעמיים ב-4 השנים האחרונות והיינו מאוד מאוד מרוצים מהעבודה ומהיחס. בפעם הראשונה גם פורקו רהיטים - להרכיב הרכבנו אותם לבד (רהיטי איקאה - ארון בגדים וספריית כוורת גדולה).

../images/Emo125.gifהיום ב-../images/Emo43.gif אנשים../images/Emo213.gif

עידן יניב, ההוא שכל הזמן חושב עליה ולא מפסיק להתנגן בתחנות הרדיו, יגיע הערב בשעה 18:00 לאירוח live ב-blogTV כדי לענות על השאלות שלכם. שרשרו שאלות כבר עכשיו: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=1599&msgid=83985810
לרגל יציאת האלבום "צוחקים מתחת לאדמה", יגיע הערב בשעה 19:00 תומר יוסף לאירוח לייב ב-blogTV ויענה לשאלות הגולשים. שרשרו שאלות בפורום רגאיי: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=1396&msgid=84035282
חשבתם פעם על פספוס שחבל לפספס? תמיד חלמתם למתוח את המשפחה, החברים ואולי בכלל את השכנה המעצבנת שממול? ספרו על המתיחה הכי מקורית שעלתה בדמיונכם ואולי תזכו בפרס ותוכתרו למלכ/ת הפספוסים של פורום פספוסים! http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=1449&msgid=84148793
יש לכם רעיונות מקוריים? הצעות ייעול שלא מצאתם להן מקום? בואו והשתתפו בתחרות הטיפים של פורום בגדי הריון, ותוכלו לזכות בפרסים! http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=1574&msgid=84185305
אם עוד אין לכם תכניות ליום שלישי... אתם מוזמנים למפגש סאמרסלאם 2006 של פורום היאבקות WWE! כל הפרטים - בפנים. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=13&msgid=84154959
Flix לסיום: שיר להגברת המורל http://www.flix.co.il/showVideo.asp?m=923616

למעלה