debby12

New member
מנהל
../images/Emo26.gif בי"ח בילינסון והנקה...

אני זוכרת שבזמנו אביטלה שפכה אש וגופרית על המוסד כעוכר-הנקה פאר אקסלנס. יכול להיות שהמקום השתנה ומה שכתוב פה נכון? או שמא סתם אשת יחסי הציבור שלהם במקרה גולשת בפורום הסמוך אצל אסתר? כי אם זה השתנה - אני זוקפת את זה מיד לזכות אביטלה ופועלה

צימעס

New member
אני סקפטית

אז גולשת אחת אמרה "יועצת הנקה עוברת". האם זה אומר שזו באמת יועצת? והאי אמרה "האחיות תומכות", האם זה אומר שאם היתה לה בעיה הן היו באמת עוזרות לה? אולי הן נתנו אפילו לה עצה גרועה שרק במקרה לא פגעה בהנקה שלה? דבי, מה אתך! חשבתי שאפשר לסמוך על החשדנות שלך!

debby12

New member
מנהל
ת'אמת? הייתי 100% בטוחה שמדובר

במישהי שעובדת בבילינסון, וכבר הייתי מוכנה לשפוך עליה אש וגופרית באופן אישי. אלא שאז נזכרתי שבחיים שלי לא הייתי בבילינסון ואפילו אין לי מושג איך להגיע לשם -- אז אולי עדיף שאני אברר לפני שהיא "מביאה אותה" בהצלפה עם מקלדתי המחודדת. לא יפה! עד שפעם אחת אני נוצרת את לשוני יפה ומשחקת אותה מנומסת ושקולה <מה שאני לא
> אז צוחקים עלי

פחחחח...

מאז האש והגופרית ההן שמעתי כל כך הרבה סיפורי זוועה על המוסד (סתם דוגמה אחת קטנה שאני זוכרת - אמא לפג בן כמה ימים חטפה דלקת בשד והמליצו לה להפסיק להניק - וגם לא לשאוב - בגלל הדלקת. רוצה לנחש מה עלה בגורל ההנקה?). בקיצור - לא השתנה ולא נעליים. כמובן שתמיד יהיו כאלה שההנקה שלהן מתחילה בקלות ואפילו בית החולים לא יכול להרוס את זה. אגב, אני יכולה לצרף גם את עין כרם לרשימה השחורה (והארוכה) של עוכרי ההנקה. אבל בכל מקרה - תודה על הקרדיט
.

debby12

New member
מנהל
../images/Emo4.gif... בכל זאת את אלופה בעיני ../images/Emo45.gif

אכן באמת "גאונים" עם העצה לאמא של הפג. <טוב נו, בשביל זה לומדים רפואה 6 שנים...> וכי מה שמעת על עין כרם? אני חייבת להגיד שבאופן אישי יש להם תדמית חיובית בעיני אם כי היא שייכת ללפני 34 שנה. ולהלן הסיפור. אמא שלי, שתחיה, ילדה אותי שם. נולדתי 5 שבועות לפני הזמן במשקל לא-להיט (2450) ונשארתי שם 10 ימים בשל צהבת ופוטו וכאלה [למרות שאמא שלי טוענת בעוז שבהגדרה "לא הייתי פגית"]. בקיצור, בעיני הרופאים והאחיות שם אז, כך מספרת אמא שלי, היה ברור שמניקים. ולכן הם פחות או יותר סירבו לשחרר אותה הביתה במשך כל 10 הימים האלה - למרות שהיא עצמה היתה בריאה וחסונה והלידה היתה קלילה - וזאת כדי שיהיה לה יותר קל להניק אותי מסביב לשעון. אמא שלי, שאיננה ברדקיסטית ונון-קונפורמיסטית כמוני, עשתה מה שאומרים לה ולא עפה הביתה אלא ישבה שם 10 ימים והניקה למרות שכל העניין *ממש* לא נראה לה [היא תמיד מספרת איך הייתי אטית, וכל הנקה לקחה שעות, ולא היתה לה סבלנות. למרות שמציינת לטובה שלא הכאבתי לה]. אחרי 10 ימים כשאמרו לה שאני יכולה לצאת הביתה, היא נאנחה אנחת רווחה גדולה צררה אותי תחת ידיה (לא היו אז מושבי בטיחות לרכב עאלק) עפה הביתה ו...הפסיקה להניק [כי כבר לא היה לה את הצוות על הראש שלמעשה הלחיץ אותה להניק] ועל כן אני חייבת עד היום לצוות בהדסה עין כרם את העובדה שהניקו אותי 10 ימים ולא 10 שעות.... <לא מאמינה. ש*אני* אגיד משהו טוב על בית חולים? הגיעו ימות המשיח. אבל יש לי תירוץ והסבר: זה רק בזכות העובדה שאמא שלי היא כזו עוכרת הנקה שהיא לוקחת בהליכה כל צוות רפואי>

לא רק שמעתי, גם הייתי נוכחת שם...

<כשיצאתי נגד בילינסון זה היה כשגיסתי ילדה שם. עכשיו גיסה אחרת ילדה בעין כרם, בקיסרי>
אף אחד לא חשב להביא אליה את התינוקת אחרי הלידה, שלא לומר להביא אותה להנקה.
כששאלתי האם מותר למלווה להיות איתה בלילה הראשון נעניתי שזה אסור. כששאלתי איך היא תסתדר בלילה, פחות מ-12 שעות אחרי ניתוח, עם ההנקה, הבטיחו לי שיעזרו לה. כמובן שהעזרה היחידה שהיא קיבלה היתה שהאחות שמה לה כרית מאחורי הגב
. וכמובן שהקטנה קיבלה תמ"ל באותו לילה ובלילות הבאים.
אישית הייתי נוכחת כשבאה אחות לבדיקה שגרתית של חום ול"ד, ושאלה את גיסתי למה היא יושבת כל כך זקוף במיטה. כשהיא ענתה שהיא רוצה לנסות להניק, התגובה היתה "תנוחי, מה בוער? אז תתחילי להניק מחר". והתוצאה של כל השאננות הזאת היא שבמשך 3.5 ימי האשפוז היא לא ממש הצליחה להניק ועכשיו היא צריכה להיאבק כדי להגיע לתפוקת חלב מלאה, כך שכל האכלה שם היא הנקה, אח"כ מטרנה ושאיבה. ממש ממש לא קל.
כשניסינו לחבר את הערכה האישית ללקטינה שבמחלקה וקצת הסתבכנו, לא מצאנו ולו אחות אחת שידעה איך לעשות את זה. אחת האחיות אף אמרה שהיא לא ראתה אף פעם מישהי שמחברת את הערכה הזאת ושלא נראה לה שזה מתאים. שלא לדבר על זה שגם על המדבקות "הנקה" ששמים על העריסה יש את הלוגו של מטרנה, ועל זה שאחרי הלידה האחות בתינוקיה אמרה "בטח, רק הנקה, אבל אם הסוכר יירד אנחנו נותנים מטרנה
, ועל זה שלא נתנו לאחי להיות נוכח בבדיקה שלהתינוקת אחרי הלידה... בקיצור, דיכאון אחד גדול.

צימעס

New member
מותר להתערב לך?

סליחה שאני לא מתיחסת לקיטור - התיאור של ההאכלה הנקה-מטרנה-שאיבה, אז מנסיוני עדיף אחרת: מטרנה (קצת, לא לשובע, רק להרגיע את הרעב כדי שיהיה ליונק/ת כח להתעסק עם יניקה יעילה) - הנקה - שאיבה. אחרת, יש ילדים שלומדים להתיחס להנקה שלפני הבקבוק כאל סוג של התפננות לפני האוכל.

זה לא להתערב "לי" ../images/Emo13.gif

הם בליווי של יועצת הנקה טובה (מכירה את "אין נביא בעירו"?
)

צימעס

New member
או-הו מכירה.

(אם להיות כנה, קרה לי שעשיתי דברים שאמא שלי אמרה לי מאז שאני בת 5 רק אחרי שאיזה רופא אמר לי גם
)

הקטע עם עין כרם...

שיש להם פוטמציאל אדיר. היועצת הנקה שלהם באמת בסדר (הכרתי אותה עוד בקורס הכנה ללידה שעשינו ב" מעגלים") ואחרי הלידה גם הזמנתי אותה אלי באופן פרטי הביתה וזה עוזר... עובדה! אבל האחיות המחלקה.... אני מתעייפת רק מלחשוב כמה רע יש לי להגיד עליהן. מילא לא ידעו לחבר משאבה... יום אחרי הלידה דור עוד היה מחובר לזונדה, אבל אף אחת לא טרחה להגיד לי להתחיל לשאוב... לא אמרו לא להלחץ אם לא יוצא בהתחלה... לא נתנו לי ערכה כשביקשתי... לא ידעו להגיד לי בכלל אם יש ערכה/ משאבה ואיפה... ואחרי שנתנו לי שאלתי מה עושים עם זסה (ממש ידעתי שזו ערכה ולא משאבה) אמרו לי שואבים וזהו, עד שבאה חברה לעזור לי..... אוף כמה רע לי מלשחזר אפילו חלק ממה שהיה שם. המסקנה? לבוא מוכנים ולשריין עזרה למי שיולדת בחמישי בערב.....

תומך הנקה../images/Emo46.gif

במוסד תומך ההנקה הזה יש נוהל - מי שיולדת בקיסרי אלקטיבי (שלצערי קורה הרבה בתאומים), לא מקימים אותה מהמיטה עד למחרת בבוקר, כמעט 24 שעות. יש עוד נוהל מקודש - לא מביאים ילדים להנקה בלילה - את רוצה להניק, תקומי. מכיוון שאי אפשר לקום בלילה הראשון, התינוק מקבל אוטומטית תמ"ל. מישהי מהפורום שלי ילדה שם בקיסרי ולפני שהספיקה להגיד "הנקה בלבד", הודיעו לה שנתנו לילדים שלה תמ"ל, ככה, בלי לשאול.
להריוניות תאומים אני מראש לא ממליצה על בילינסון. אם שני העוברים לא במצג ראש, הם לא מוכנים לילד בלידה וגינלית, רק בקיסרי. מה קורה להנקה? ע"ע ראשית דברי.

tookmy

New member
אני אישית מחכה ליום

שמשפחה מסויימת תתבע אותם תביעה ייצוגית על מתן טיפול ללא מתן רשות האפוטרופסים או משהו כזה. ברור שאחרי לידה לאף אחד אין ראש לזה, אבל אולי רק זה יזיז משהו.

הלוואי שמישהו היה עושה את זה...

הבעיה היא באמת שאחרי לידה באמת אין כוחות להתעסק בזה ומי שזה מספיק חשוב לה בוודאי לא תיתן מלכתחילה לדבר כזה לקרות (=ביות מלא באמת או פשוט ליסוע הביתה...)

tookmy

New member
אבל זה העניין שאחרי קיסרי

אי אפשר פשוט לנסוע הביתה.

למעלה