PerfectSP

New member
חחחחחחחחחחחחח../images/Emo6.gif ../images/Emo190.gif

את וספיר קורעות אותי!!!XDDDD אמממ, אבל את יודעת שאנחנו חופרים^^

../images/Emo36.gifחחח איזה אתר מעולה!!../images/Emo26.gif

הוא ממש טוב! חח הצלחתי לקלוט בינתיים איך אומרים "בוקר טוב!" חחחח איזה שפה קשה............ ~~~חפירה~~~

דווקא לי זו שפה קלה../images/Emo168.gif

יש מילים שהן גם באנגלית וגם בגרמנית [לפי מה שאני שמתי לב] ואז זה ממש קל לי להבין. בינתיים הצלחתי להבין לבד כמה מילים אבל אני לא בטוחה איך הוגים אותן
ובאמת אתר טוב!

PerfectSP

New member
זה לא בעיה ללמוד^^ ../images/Emo190.gif

אני יודעת, זה ממש פשוט
אני גפ שומעת גרמנית סביבי,כשאנחנו אצל סבתא שלי, אז זה לא שונה לי^^

../images/Emo36.gifאוףףף כיף לכן!!../images/Emo26.gif

גמני רוצה!!! אוףףף הלוואי שהיה לי מישו מהמשפחה שהיה יודע קצת, חחח אבל אין לי............ וגם יש להם מבטא כבד כזה, שקשה להגות אותו..... וואוו, יש לי הרבה עבודה בשביל להגיע לרמה של TH........... OK חפרתי.......... ~~~חפירה~~~

PerfectSP

New member
חחח,אבא שלי מדבר איתנו בבית^^ ../images/Emo190.gif

הוא דובר גרמניתD:

PerfectSP

New member
טוב שגילית את זה מאוחר מאפעם^^ ../images/Emo190.gif

מה זה betrugen?! betrade![איך שלא כותבים את זה באנגליתXD] ואני יודעת גם איך להגות,אז אין לי בעיה בקטע הזה^^ אני גם יודעת לכתובD: זה נורא פשוט בגרמנית-מה שאתה שומע אתה כותבP: רק שאתה שומע הרבה

../images/Emo215.gif../images/Emo183.gifיש כל הזמן הקלטות..

כאילו שיחות בין אנשים כמו שעושים בכיתה ד' בשיעורי אנגלית. ואז מבינים איך להגות. צריך לעקוב. אבל תכל'ס,אני צריכה דף שיראה לי את הא"ב הגרמני,כי אני לא מוצאת אחד כזה :-ג בינתיים התחלתי ללמוד בלי לדעת את האותיות

PerfectSP

New member
בואי אני אסביר לך^^ ../images/Emo190.gif

יש להם את ה- ABC הרגיל, חוץ משלושה אותיות, U,A,O שלפעמים מקבלות אומלאוט^^ אומלאוט=שתי הנקודות האלה מלמעלה.. זה תלוי באיזה מילה.. לפעמים זה נכתב U ולפעמים עם האומלאוט, זה תלוי איך הוגים את זה^^

../images/Emo215.gif../images/Emo183.gifאה..סבבה..

ומה בקשר לשאלה למטה יטותר (על ה-Ich וכל ה-CH
)

Rukia nik

New member
הא"ב הגרמני!

יש לך באתר הזה אם תרדי קצת למטה גם איך הוגים את האותיות וגם את האלף - בת! לחצי פה! מקווה שעזרתי

PerfectSP

New member
גוטן מורגןXDDD ../images/Emo190.gif

את זה אני יודעת מכיתה ד'!
קווצ' מיט זוסה><' אחת השטויות שאבא שלי לימד אותי כשהיינו בגרמניה
שמסתבר, שדודים שלי גרים במרחק שעתיים נסיעה בערך, וכשנסענו מהם לברלין, נסענו דרך מגדבורג^^ כי זה בדיוק בדרך><'

../images/Emo215.gif../images/Emo183.gifדווקא די הצלחתי לקלוט..אבל לא

הבנתי משהו (כאילו עוד דברים,אבל זה הכי)-כל יודעי הגרמנית עזרו לי!- במילים כמו Ich,Mich,Nicht וכל צירופי ה-CH- למינהם,איך מבטאים את זה? ש' או ח'? לעזאזל עם זה! ושיהיה לכולם גוּטֶן אָבֶנט.

PerfectSP

New member
אז זהו ש, ../images/Emo190.gif

למשל הפועל המוכר[או לא
] Lachen מבטאים אותו ב-לאחן לאומת זאת- Dich מבטאים בתור דיש.. אני לא יכולה להבטיח לך, כי כששאלתי את אבא שלי בתור חוק,הוא לא ידע,כי הוא יודע לדבר,לא חוקים^^ אבל כל פעם כשנתקלתי במילה עם I לפני ה-ch זה התבטא בתור ש'.פשוט הגיוני><' בהולנדית למשל, זה תמיד ח'... בזה בערך שונה הולנדית מגרמנית[כמובן שיש עוד שוני],אבל בהולנדית יש יותר ח' מגרמניתXD ורק שתדעי, גרמנית, זו השפה בעלת הכי הרבה חוקים שיכולים להיות.. יש להם חוקים שאוסרים על יותר מדי חוקים
יש די הרבה^^ \\

למעלה