1984

בלי קשר לפטריוטיות-

אנשים עשו מאמצים רבים כדי שתהיה ליהודים מדינה. אני בטוחה שאותם האנשים שהפריחו את השממה פה ולחמו למען זכויות היהודים תוך חירוף נפשם לא העזו לחשוב אפילו על הנטישה ההמונית הזאת כשהם עשו את מירב המאמצים למען כל אחת ואחד מאיתנו. בנוסף, אם כולם יעזבו, יהיה פה רוב ערבי (7 פאקינג ילדים במשפחה...) ורוב ערבי במדינה דמוקרטית כמו ישראל יגרום להכרעות שאני לא רוצה לחשוב עליהן אפילו. אז לירון, אני בעד לנסות מקומות חדשים, שלא תביני אותי לא נכון, אבל לנטוש את ישראל לטווח הארוך זו טעות איומה. כמובן שאני לא מפילה את זה על אנשים כמוך שרוצים לנסות, אבל הנהירה ההמונית הזאת מחרפנת אותי. מה כולם רצים לארה"ב? למה המדינה שלנו כלכך מושפעת מהם? למה ישראל לא טובה מספיק בשביל אנשים? אני פשוט לא מבינה את זה.

CitizenErased

New member
אבל אישית..

זה לא הבעיה שלי שמיליונים בוחרים לעבור לחו"ל, זה בעיה של הממשלה.. הידעת שקיים מצב דומה ברוסיה? שגם משם מיליונים בוחרים לברוח? אז הרוסים פתחו מרכזים בכל העולם שקוראים ליורדים לחזור. ומעולם לא העמדתי פני פטריוטית. עד לפני כמה שנים סבלתי מדכאונות נוראיים ורציתי להתאבד. עכשיו אני כבר לא בקטע ואני כן רוצה להנות מהחיים, מה לעשות שכשאני גרה במקום מסויים אני מרגישה כאילו אני סגורה בתוך קופסא. אני רוצה לצאת ולנסות דברים חדשים, ממש לא מזיז לי שאני מצטרפת לסטטיסטיקה של ה"מיליונים" שיורדים, אני לא יודעת מה הסיבה של המיליונים האלה, למה הם בחרו לרדת - אני יודעת שאני אישית מעוניינת לנסות חיים בחוץ. ובכל מקרה עד שזה יקרה יעברו כמה שנים כי תואר ראשון אני כן רוצה לעשות בארץ.

Ma†an

New member
זו לא בעיה של הממשלה

זו בעיה של העם. של כולנו עצוב שאת לא מבינה זאת. המצב ברוסיה בכלל שונה, נראה שהמשטר שם לעולם לא הולך להשתנות אנשים שם עדיין רוצחים בשביל טוסטר המלחמה הקרה שכביכול פסקה לאחר נפילת ברלין עדיין מתמשכת עם החימוש המטורף של פוטין שעוד נבחר ברוב של כמעט 80% לפני פחות מחודש. אז הם לא כל כך מעונים, והמצב שלהם שונה בהרבה משלנו, במיוחד מבחינת המיקום הגאוגרפי

Runt

New member
אני חושבת שבשבילנו,

נערים, אנשים צעירים, איך שלא תקראי לזה.. כשאנחנו צופים במה שקורה במדינה מבחינה כלכלית, מבחינת החינוך [!!!] ומבחינה צבאית, אנחנו לא רואים הרבה טעם להשאר. כל המשבר הזה עם החינוך ומלחמת לבנון השניה ובכלל, כהונתו של אולמרט כראש הממשלה כעת וכו' וכו' [באמת שלא חסרים מצבים כאלה] גורם לי לתהות כמה זמן תחזיק מעמד המדינה שלנו. זה עצוב שכשאני חושבת על זה, אני לא רואה עתיד של הנהגה למדינה הזאת אחרי, אולי, הדור של אלה שכעת בסביבות גיל ה30. מלבד זאת, מדינת ישראל היא מדינה יהודית ויש המון אזרחים פה שלא מקבלים את העובדה הזאת. כלומר, קשה 'להשתעבד' לאורח חיים מסוים שנכתב ע"פ דת. מי שלא דתי או מאמין או מסכים עם הדת, לא יקבל את האיחוד המדיני-דתי בישראל ולכן קרוב לוודאי ירצה לעבור למדינה אחרת בה דווקא כן יוכל לנסוע בשבת.

אני דווקא מכירה כמה

נערים שישמחו להנהיג את הממשלה, וגם את מכירה אותם (אני אגיד לך בפרטי אם את רוצה). חוצמזה, אף אחד לא מכריח אותך לא לנסוע בשבת, או את הלא-דתיים לנהוג ע"פ מנהגי הדת. זו לא מדינה שבה מכריחים, זו מדינה חופשית. אף אחד לא מכריח אותך 'להשתעבד' לאורח חיים מסויים, כמו שכתבת.

Runt

New member
אוקיי

אז קיימים, אבל יש זמן עד שיגיעו למצב בו באמת יוכלו להנהיג. אני מתכוונת לעתיד הקרוב. לאנשים פה יש חיים לחיות, כסף להרויח, משפחות לגדל ואני לא חושבת שיש לסקול אותם על כך שמחליטים שהארץ לא מתאימה להם; מבחינה מנטלית או מבחינה כלכלית. ובכוונה כתבתי להשתעבד עם גרשיים, לא התכוונתי למושג פשוטו כמשמעו פשוט לא היתה לי מילה. אבל כן, כשאין תחבורה ציבורית בשבת זו דוגמא לכפיה של הדת על האזרח פה בארץ. ואני רוצה לציין שמדינת ישראל הוקמה בשביל היהודים וזה חלק בלתי נפרד ממנה. לא מדובר פה רק אי ההפרדה בין הדת לממשלה אלא גם על הלך הרוח והחיים פה. אני לא ממש יודעת איך להסביר, אני מניחה שזה משהו שאני אישית כן מרגישה בשל העובדה שלא נולדתי בארץ ולא היו לי פה שום סבים או סב-סבים או בץ או עוזה או דודו זר.

זו הייתה כפייה

אם היו אוסרים עלייך לנסוע במכוניות, למשל. כרגע זו לא כפייה, זו סובלנות נטו.

Ma†an

New member
מי לא יכול לנסוע בשבת?

איזה אורח חיים נכתב ע"י דת? לא הבנתי. הדבר הכי קרוב לזה שראיתי היה מחסום בכביש מכניסת השבת עד צאת השבת באיזו שכונה דתית.

lestatgirl

New member
זה לא זה שהוא יוכל לנסוע בשבת, זה שיהיה לו

לאן לנסוע בשבת.. למרות שהשוואה למדינות אחרות אין פה גם לאן לנסוע בימי חול..

Incubus Creep

New member
אני לא מתכוונת לגור שם

רק אולי לשנה שנתיים, לא יותר.. כחוויה. אין יותר בבית מבארץ זה בטוח;)

CitizenErased

New member
זה פורום מיוז... יכולים להיות פה פטריוטים..

וגם לא פטריוטים. לי אישית האזרחות הזאת העניקה הזדמנות מצויינת

starlightdude

New member
חחח

איזה טוב זה אזרחות אירופאית אה? בגלל שאבא של אמא שלי היה גרמני, אז לכל המשפחה יש דרכון גרמני, חוץ מלאבא שלי. מסכן, בסדי תעופה, רואים שיש לנו דרכון אירופאי ואפילו לא פותחים אותו ונותנים לנו ישר לעבור. ואבא שלי נתקע שעתיים בתור. הוא גם מנסה להשיג דרכון פולני כי סבא שלו פולני.

Gigantic Boots

New member
תגובה=

זה ספר שלחלק גדול מן האוכלוסיה הוא לא אומר כלום חוץ מחדר 101 ו"האח הגדול" והם מתייחסים אליו כספר עם עלילה ממש טובה וזוכרים במיוחד את הזוועות שהגיבור עובר... מצחיק איך שבטלויזיה משתמשים במונחים שהזכרתי כדי לשטוף לאנשים תמוח בפרסומות ותוכניות ריאליטי... שזה בידיוק אחד הספרים שהספר יוצא נגדם... החלק השני בעצם יודע שזה אינו ספר עלילתי במקור. הסיפור שבו זה בכלל דבר מישני. זה בכלל ספר פילוסופיה\תורה ויש בו ביקורת על איך שבני האדם מתנהלים. לי זה ספר ששינה את החיים.

למעלה