1,2,3 דג מלוח

פומפיה

New member
../images/Emo32.gif 1,2,3 דג מלוח ../images/Emo19.gif

שרשור הודעות לא רלבנטיות, הודעות תועות והודעות תמוהות

פומפיה

New member
"נשיא של מלחמה"

עם או בלי קשר ליום הזיכרון הקרוב - נתקלתי בעבודה המצמררת הזו. מה דעתכם - מחאה לגיטימית? שימוש ציני בחללים?

כאגאי

New member
בושה וחרפה ....

אנשים (אומנים בעיקר
) מנסים ליצור פרובוקציות כדי לזכות בפירסום (ע"ע מה שקרה בשבדיה עם ה"מיצג" של המחבלת המתאבדת), ומטים את הלב של ציבור שלם שלא בהכרח מכיר את הנסיבות וכל העובדות (ובסוף ממשלה נבחרת על סמך שטות מטומטמת כזאת - ע"ע ספרד). הדמגוגיה הזאת חייבת להפסק, והתקשורת חייבת לקחת יותר אחריות במה שהיא מפרסמת. וכשהתחלתי את כתיבת ההודעה רציתי להגיד עוד משהו, אבל שכחתי, עם זאת תהיו בטוחים שזה עוד משהו שתומך חד משמעית בעמדתי (
) ואם אני אזכר בזה אני אשתף אותכם.

orlyt

New member
באמנות כמו באמנות, אין דבר כזה שאין

דבר כזה... אמנות לא מזעזעת אותי. מלחמות כן. אמנות זה לא רק רפרודוקציות של חרציות שתולים בסלון (והסליחה עם חובבי החרציות). אמנות צריכה לבקר (בין השאר) ולהגיד את הדברים באמצעים המיוחדים שיש לה. כן, זו עבודה לא קלה לעיכול, אילו רק אנשים היו מביעים את אותה מחאה על עצם מותם של החיילים הייתי אומרת ניחא. אבל מותם מתקבל כדבר לגיטימי, הכרח המציאות, וזה, לעניות דעתי הלא פופולרית, השימוש הציני בבני אדם.

כאגאי

New member
אולי ...

תשאלי את מאות אלפי משפחות האנשים שסאדם ובניו הרגו, אם יש כזה דבר מלחמות מוצדקות.

מסכימה עם הסתייגות

אני מסכימה עם כל מה שכתבת (ואף חולקת את עמדותייך הבלתי פופולריות) אבל במקרה הזה היתה פגיעה מיותרת במשפחות ההרוגים, ובמקרה כזה - ע"ע ערן צור - שווה לשקול רווח והפסד ולנהוג ברגישות.

formersusan

New member
אמנות, ובמיוחד אמנות מחאה,

היא מטבעה פרובוקטיבית. הרי ישלה מטרה: לעורר את הצופים למחשבה על נושא המחאה, ובעצם לעורר אותם לפעולה. ולכן, אני רואה בפורטרט הזה דבר מבורך וראוי. הציבור האמריקני הלך שבי אחרי מנהיגיו שוחרי המלחמה, והגיע הזמן שיתעורר ויקים קול צעקה. עצוב מאוד שמה שיעורר אותו זה תמונות של חיילים מתים. הם לא הקרבנות האמיתיים של המלחמה. הקרבנות האמיתיים הם אלפי העירקיים שארה"ב רצחה בדם קר ומתוך אינטרסים כלכליים גרידא.

Lugh

New member
תרגיל מחשבתי

בגדול אני מסכים איתך. אבל... כאמור, תרגיל מחשבתי. ניקח שני נושאים אחרים ליצירות אומנות. האם היית את אומרת אותו הדבר גם לגביהם? 1. אומנות מהז'אנר של גבלס, עם יהודים מעוררי בחילה המשתלטים על העולם (הנאצים הרי גם רצו לעורר קול צעקה) 2. מחאה נגד הרס התרבות הצרפתית המסורתית (יותר מדי רעלות, כאפיות, כיפות וכו' ברחוב) האם גם שם אומנות לגיטימית? או שלכל אחד יש את הגבולות שלו?

formersusan

New member
זאת שאלה שהתחבטתי בה, אבל

דווקא עם שתי הדוגמאות שהבאת אין לי בעיה. כלומר יש לי בעיה. הכוונה היא שאין לי בעיה לפסול אותן כבלתי לגיטימיות. מדובר באמנות הקוראת לשנאת אדם, אולי אפילו להשמדה של קבוצה או אפילו לאפליה כלפיה. זה כבר עבר את הגבול שהצבתי לעצמי בתור אמנות מקובלת.

Lugh

New member
יפה אמרת

אבל, כמו שאמרת: זה הגבול שאת הצבת לעצמך. מה הופך אותו לנכון יותר מגבולות שאחרים מציבים לעצמם? מדוע הגבולות שלך לגיטימיים ושלהם לא?

formersusan

New member
גם לא אמרתי את זה

אני האחרונה שאומר שהקריטריונים שאני מציבה בכל תחום הם האולטימטיביים. אני האחרונה שתצביע על משהו (ועוד פרי מוחי הקודח) ואומר: זוהי האמת ואין בלתה. זוהי האמת שלי, אלו הם הגבולות שלי. את יכולה להחליט על מה שמתאים לך, כמובן.

מה שמטריד אותי זה שהשימוש

נעשה ללא אישור המשפחות, והמטרה היא מחאה בעלת גוון פוליטי (אומנות לא אומנות, הרי זה העניין פה). זה לא תקין בעיני בלשון המעטה. באופן דומה, אם כי שונה, זה מזכיר לי את "נוהל הצטרפות צלם", הדרך מעוררת החלחלה שבה תקשורת ישראלית נדחפת לחיים של אנשים. משפחות שכולות, פצועים ונפגעי טרור. כולם זוכים להתפרצות אלימה של מצלמות וכתבים אל חייהם הפרטיים.

אבל יש גבול

אני מסכימה איתך, אורלי, שבאומנות אפשר לבקר ולהביע עמדות אך צריך להבחין בגבול הדק הזה שבין הבעת ביקורתלגיטימית לבין פגיעה במשפחות החללים. אומנים צריכים לזכור שהאומנות שלהם המובעת לעיני הציבור הרחב עלולה לפגוע מאוד. יש גבול להבעות הדעה ואני מסכימה עם כאגי שלעיתים הם פרובוקטיביות ותרשו לי להוסיף - גם מיותרות!

rigoletto111

New member
אבל השאלה האמיתית היא:

ברור שהאמן נגד מלחמה. אין על זה ויכוח. ברור שמותר לו להביע את דעתו. אין על זה ויכוח. ברור שמותר לו לעשות את זה גם בפרובוקציה. אין על זה ויכוח. השאלה: אבל למה זה חשוב לי מה האמן הזה חושב? למה דעתו של מעבד גרפיקה ביחס למצב בעראק חשובה יותר מדעתו של ריגולטו (שלגמרי במקרה מסיים תואר שני במזרח תיכון מודרני...)? מה בדיוק הוא יודע יותר מכם על המזה"ת , עראק ומשטר צדאם? למה הקשקוש הגרפי הזה של האמריקאי המטומטם צריך להזיז לי את הזין?

Imperia

New member
איזה גרועים!

במקום לחשוב על נושא ממש-ממש טוב לפורום ה-1000, הם התחמקו בחוסר-אלגנטיות! נ!

למעלה