תגידו..

חחח מה לא מזעזע כאן? תראה איזה אלימות

איזה התעללות זה לא אנושי כל מה שהוא עשה לו.

אנונמני

New member
זה ברור.תראה מה הוא כתב בכותרת

"מזעזע לא פחות" לא פחות ממה? הוא התכוון שהנושא שדיברנו עליו מזעזע..או שמה?

AviHayun

New member
מה שזעזע אותי...

זה איך בכלל יהודי, כאן בארץ הקודש, יכול ולשאול האם יש דבר כזה השם, או להגיד שיש לו ספקות לגבי קיומו חס ושלום, או להודות בפה מלא שהוא לא מאמין. אבל אני לא מתכוון עזוב. זה זעזוע במישור האישי ואין בכוונתי לעורר שום וויכוח. חג אורים שמח!

odery

New member
אבי

אל מי מופנה הזעזוע? אל מי ששאל? אל מערכת החינוך? אל ההנהגה? אל הדוסים(שאולי אשמים בהתנהגות מרחיקה) ?

AviHayun

New member
שאלה מצויינת.

בראש ובראשונה - הוא לא מופנה לאלה ששאלו את השאלה. לדעתי, הרבה מן הדתיים בצורה מסויימת מתבדלים מן העם, וחבל. זה כאילו שהם שומרים לעצמם את המתנה הזו של להיות יהודי קדוש ומצידם שכל החילונים ישארו בתחתית. זה לדעתי היופי בחסידות. הקירוב הזה שגורם גם למי שלכאורה רחוק מן הדת, להסתקרן ולרצות פתאום לקיים מצוות. הכל מאהבה. יש הודעה למעלה שהתחילה ב"אני לא מאמין" ולך יש לי סיפור קטן. היה איזה סופר שבא אל הרבי מילובאוויטש ושאל אותו מה אפשר לעשות נגד התופעה הזו של יהודים שלא מאמינים בקב"ה. והרבי ענה לו: "אנשים מאמינים מטבעם. יתכן שיהיו להם ספקות, אולם הפקפוק באלוקים הוא הסימן הראשון לכך שמאמינים במשהו. אפילו כדי לפקפק באלוקים מוכרחה להיות איזושהי קבלה שלו". וכל מילה מיותרת.

מותר לי להגיד 'שטויות'?

אענה בשביל להגשים את נבואתו של הנביא. אני לא מרגיש שכאדם לא דתי, אני בתחתית. אני ממש לא מסתכל עליך מלמטה. זה הכי חשוב להבהיר, כי כמה שזה לכאורה מגוחך, אין דבר יותר טריויאלי מזה- קודם כל תכיר בזה שאנחנו שווים לחלוטין. ולצערי, כנראה שלא תכיר בזה.כי לי יש הרבה יותר 'להתקדם', אחרת תהיה מזועזע ממני. אני לא מפקפק באלוהים כפי שאתה מכיר אותו, אני שולל אותו. אני מאמין מטבעי כי כך חונכתי, אך החיים לימדו אותי אחרת. הרבי מלובביץ' יכול לספר סיפורים מכאן ועד מחר...אבל התופעה הזאת תתקיים לעד. לא כולם יאמינו בקב"ה, אם יכול להיות שהקב"ה פשוט לא קיים, ולעולם לא תוכל להוכיח שכן. לעולם. לילה מעולה, וחג שמח :)

odery

New member
באחד הראיונות עם עמיר הוא אומר

אתה לא יכל לומר כל הזמן:דודו אכל לי,דודו שתה לי,דודו לקח לי ואז לומר מי זה דודו? לא קיים דודו,זה ורסיה של עמיר לדברי הרבי .אתה מגדיר את עצמך כאתאיסט?

AviHayun

New member
מותר לך להגיד שטויות. אם הבנת מה אמרתי.

אבל אני אסביר את עצמי: לרגע, ולו אף לרגע הקטן ביותר לא אמרתי שאתה צריך להסתכל עליי מלמטה. אני למטה בדיוק כמוך. ה"תחתית" עליה אני דיברתי הייתה דוגמא להתנהגות הלא כל כך נכונה של חלק גדול מהאוכלוסיה הדתית: הם לדעתם אוחזים את האוצר בשתי ידיים, ושומרים ומגינים עליו וחוץ מזה - מבחינתם כולם חיים בביוב. מקווה שעכשיו אני יותר ברור. לכן אני לא חושב שזה מכובד לקרוא לדברי שטויות, רק משום שאינך מסכים עם דברי, או משום שאתה חושב שהבנת את מה שאמרתי. אני לא אחראי על איך שאתה מרגיש כאשר אתה קורא. תרגיש בתחתית או בשמים - זה לא מענייני כלל. אני אחראי למה שאני כותב. ואת המעט כבוד על זה, אני חושב שמגיע לי. שא ברכה ושלום, יהא ה' איתכם בכל אשר תלכו, גם אם אתם בטוחים לא כל כך צריכים אותו... חג שמח גם לכל אנשי הפורום, ולהתראות בהופעות...

היי, אני מתנצל

לא הבנת אותי. או שלא הסברתי את עצמי כמו שצריך(הגיוני יותר). לא התכוונתי להשתמש במילה 'שטויות' בצורה כזאת, אלא פשוט כדי לומר שאני לחלוטין לא מסכים איתך. לגבי התחתית. אני לא מרגיש בתחתית. אני יודע שאני לא שם. אני מתכוון לאיך שזה מוצג. אני חושב שאדם יכול לחיות כל חייו ללא קשר לתורת משה ולהיות בפיסגה הכי גבוהה..תה מבין? אתה יכול להסכים עם זה? אם לא, אז אין לנו אפילו בשביל מה להתחיל להתווכח כי הנקודת מוצא שלנו היא חוסר הסכמה מוחלטת. ולאדם השני- לא התלוננתי על דודו. ממש לא. התלוננתי על שמות אחרים, ולכן לא אשאל פתאום מי זה דודו.. :) דודו הוא יציר הדמיון של כולם, אבל אני לא חייב להשתתף בזה, ולכן אינני חייב לשאול מי זה דודו. אתם המצאתם אותו, ואז החלטתם שהוא חייב להיות ושאפילו אני מאמין בזה איפשהו בעמקי נשמתי. שטויות. לא מאמין שדודו קיים. נקודה. אפשר להיות יותר ברור?

לעמיר יוגב היקר !

לפי דעתי, אתה מחפש תשובות לשאלות שאתה למעשה- אמור לענות לעצמך, עניין של אמונה הוא עניין מאוד עמוק ופנימי , אלפי אנשים יכולים לומר לך אלפי עצות בכל זמן ורגע נתון - הבחירה בידייך ! אני לא חושבת שפורום עמיר בניון אמור לספק לך מידע / עצה לגבי דברים שברומו של עולם , אם אתה באמת רציני ומעוניין לבדוק את הנושא אני מציעה לך שתפנה לגורמים שבאמת יוכלו לספק לך תשובות לשאלותייך ,יש שפע של הרצאות בנושא אמונה - תוכל לשמע ולהגיע להחלטות הנכונות בחייך. אתן לך קישור לאתר "הידברות" - יש שם המון הרצאות בנושא, הייתי ממליצה לך לשמע את הרצאותיו של הרב זמיר כהן, אך, שוב, כפי שציינתי, תוכל לשמע ולהתרשם - מה שתעשה עם זה אח"כ זוהי כבר הבחירה שלך ! בהצלחה ! חג שמח מלא אור ואהבה !

לולה

אני ממש לא מפחש תשובות כל מה שתגידו כאן יכול להיות מאוד יפה אבל לא על פי מה שאתם כותבים פה אני אגבש דיעה. שאלתי את השאלה גם מתוך עניין וגם מתוך הקטע שאולי זה פורום של עמיר ואבי בניון וכל יום שישי-שבת מדברים פה על פרשת השבוע ושאר הדברים האלה ופעם אחת הזכירו פה איזה רב שמת לא זוכר בדיוק אז רציתי לדעת אם יש כמה שלא מאמינים. ואני שמח שיש לפחות אחד כזה זה מראה לי על מגוון יפה וגם מראה לי שאני לא לבד, לא שאני לא מאמין פשוט כולם פה מאמינים יותר ממני וחלק דתיים וזה וזה וזה..

leka27

New member
יוגב...

כמה דברים על אמונה- קודם כל אפחד לא נולד עם אמונה, האמונה היא דבר שצריך להגיע אליו במשך החיים ע"י לימוד, עבודה וכו' גם באמונה, כמו בכל דבר יש כמה דרגות- 1. אמונה בעצם קיומו של הקב"ה, שיש בורא לעולם. 2. אמונה בכך שכל דבר שקורה בעולם נעשה ע"י הקב"ה וזה רצונו, גם זה שמישו עצבן אותנו ואת זה שפיספסנו תאוטובוס... 3. אמונה בכך שהקב"ה טוב ומיטיב וכל מה שהוא עושה זה טוב. ("אין רע יורד מלמעלה") זה באמת עבודה לכל החיים בשביל להגיע לאמונה, וזה גם מאוד קשה.... דבר שני, לצערינו, לא כל אדם שמגדיר את עצמו דתי, הוא אדם מאמין, וחוצמזה גם דתיים (למרבה הפלא
)הם לא מושלמים. כל עוד אנחנו חיים יש לנו כנראה מה לעשות פה... שאלות באמונה הם דבר הכי נורמלי וטבעי שיש (ולכל אדם יש...) רק צריך גם לחפש להן תשובות... שבת שלום!!

עמירה20

New member
נכון נהון, במאה אחוזים.

הייתי כל כך רוצה להיתקרב אל הדת אבל קשה לי, כי כל המשפחה שלי הם לא ממש דתיים, אנחנו רק משורתיים וזה לא מספיק לי, אבל אני לא יכולה לקיים מצוות בזמן שהמשפחה שלי לא מקיימת כי זה יוצר ניגודים ואם אני לא אדליק אור וטלוויזה בשבת, אז אם המשפחה שלי כן מדליקה, אז זה הורס את מה שאני אבנה. פעם ניסיתי וזה היה מאוד קשה עד שנכנעתי. אני מאוד מאוד מאמינהה בקב"ה וגם אם קורים לי הרבה מאוד דברים רעים {כמו למשל שאני כל הזמן חולה ונראה כאילו אף פעם אני לא אבריא} אבל אני יודעת שכל מה שקורה לי/לנו רע אז זה בסך הכל מבחנים של החיים, וזה כדי לבדוק אונתו איך אנחנו מתמודדים עם זה. וכל אדם בזמן שהוא חיי הוא צריך ללמוד הרבה דברים, גם לרע וגם לטוב וצריך לקבל הכל באהבה, גם את הרע, ותמיד לחיייך אפילו אם חולים ונמצאים במצב קשה אז תמיד צריך לקוות ולהיתפלל. אני כל כך רוצה להיתקרב לדת אבל זה קשה לי. אני כל כך מעריצה את עמיר מאוד מאוד גם על השירים היפים שלו, גם על הקול שלו כמובן, וגם המון המון על שהוא דתי חזק. כל הכבוד לו. הייתי רוצה להיות כמוהו.

"אין דבר העומד בפני כוח הרצון"

אם תרצי באמת אני מאמין שתשיגי את זה. ואין מה להעריץ את עמיר על כך שהוא דתי חזק, כי קודם כל את לא יודעת כמה הוא חזק דבר שני אני מאמין שכמוהו לא חסר. אבל אם זה נותן לך השראה אז למה לא.

עמירה20

New member
נכון, אני צריכה הרבה מאוד כוח רצון כי זה קשה

להיות דתיים לבד. אבל אני חושבת שבכל זאת צריך להעריץ את עמיר על זה שהוא דתי וגם בכלל כל בן אדם שהוא דתי אז אני דיי מעריצה, אבל את עמיר יותר, כי הוא בכלל מצליח ממש לרגש אותי וגם בזה שהוא דתי, וגם כל הכתבות שקראתי עליו ואת המניעים שגרמו לו להיות דתי, מאוד ריגשו אותי, אז לכן אני מעריצה אותו מאוד על הכוח רצון שלו ועל האהבה שלו לדת ולקב"ה. זה יפה מאוד. הלוואי שהייתי כמוהו.

למעלה