תגידו..

../images/Emo32.gif תגידו..

יש פה מישהו שאולי לא מאמין באלוקים,או שיש לו ספקות לגביו? סתם מעניין אותי לדעת.. ואם כבר פותחים דיון או יותר נכון פתחתי אז דעתי בנושא ככה: אני לא מאמין שבאתי מהקוף זה ממש ממש לא הגיוני אני מאמין שיש ה' אבל עדיין יש לי ספקות.

אודליה..

אני לא ממש יודע לענות לך על זה..כי אין מישורים.. לפעמים יש רגעים שאני ממש אוהב את ה' כי קורה לי משו טוב ואני מת להגיד לו תודה על ידי איזה קיום של איזה מצווה אבל לפעמים אני ממש כועס עליו..

עזבי לוקח את המילים שלי בחזרה..

אין מישורים לא יודע ולא יכול לענות לך על זה.

odery

New member
חבל

ממה שאני זוכרת החשיפה שלך לדוסים די מצומצמת,בטח יש בך הרבה חשש ופחד מדוסיות יתר,סטיגמות,חלקי אמיתות שמתפרסמות על דתיים ועוד,בטח לא תורמים לענין מוגבר,אבל אם מפרידים שניה את הדוסים מהתורה והדת(כי היא הרי לא קנין של אפחד) כל אחד יכל למצוא נק` חיבור.אמרת שאתה לפעמים אוהב את אלוקים ומחפש איך להודות לו ולתרגם אתזה ל``מצוה``תמצא את נק` החיבור שלך ,בשביל הנשמה.לא בשביל שומדבר אחר.

אודליה אין קשר

הדיעות שלי לגבי דוסים נפרדים ממה שאני חושב על ה'. וסתם לידיעה כללית, אין לי שום סטיגמות וחשש מהדוסים אני עובד עם האנשים האלה ואני יודע מי הם פחות או יותר. איך אני מוצא את הנקדות חיבור האלה? וכשאני מודה לו על ידי מצווה זה רק עושה לי טוב,זה תודה ואני בתור בן אנוש צריך להגיד תודה כי זה חלק מאיתנו.

odery

New member
אבל כאן אתה נכנס לקונפליקט עם עצמך

כי כשאתה `משלם` על טוב שה` עשה איתך בעצם קיום מצווה-שהיא דרישה אלוקית אחת מתוך אסופה של 613 חוקים,מתקיימת הודאה שיש אמת באותה מצוה,אז למה בעצם לקיים רק אותה ואת השאר לא? לכן אמרתי שבשלב הנוכחי תעשה בשביל הנשמה.לגבי מה שאמרתי על דוסים,זה כי זכרתי ששאלת אם דוסים מתחתנים מאהבה ,היה לי זיכרון עם ניחוח סטיגמתי,לכן...

אודליה עוד כמה מילים..

פשוט העצבים האלה עומדים לי על הלשון ואני רוצה להגיד אותם. אני אמרתי לך שאני עובד בחברת האנשים האלה(דוסים)ואני רוצה להגיד שחוץ מאלה שחזרו בתשובה לא מזמן ואולי רוב הנשים אני רוצה להגיד לך ולכם שהאנשים האלה פשוט מגעילים אותי. מגישים להם את האוכל ואפילו תודה הם לא אומרים שזה הדבר הכי אלמנטרי בכל בנאדם,אצלהם אתה מלצר=עבד או משהו כזה. בכמה שורות האלה שכתבתי אני אומר את מה שאני מרגיש ואני לא מכליל אז אל תתחילו להגיד לי אבל זה לא כולם וככה וככה. והדבר שהכי כואב לי בחברה הזאת היא שהחיים פשוט חולפים להם מול העיניים והם לא שמים לב.פשוט לא שמים לב. מסרבים להאמין. בדברים שאמרתי כאן לא התכוונתי לפגוע באף אחד ואני בטוח שגם אם בחרתם בדרך חיים הזאת קודם כל אני מכבד אתכם כי אני מאמין במשפט "איש איש לפי אמונתו יחיה" דבר שני אני בטוח שאף אחד מכם לא כמוהם.

אני לא מאמין :)

זתומרת יכול להיות שיש איזשהו יצור שברא את כל העולמות האלה, ואפשר לקרוא לו 'אלוהים', כמו שאפשר לקרוא לו 'שימפנזה', מה שכן- אין לי ספק שלא מעניין אותו ולו לרגע, אם אתה נוסע בשבת או לא, או אם יש רצח עם על פני האדמה או לא.

אנונמני

New member
יש לציין שגם מיותר מתמיד..

בד"כ ויכוחים בנושאים האלה לא משפיעים על אף צד..

אחי האנונמני

למה מיותר? אמנם זה לא ישפיע על אף צד אבל לשם מה נועדו פורומים אם לא לדבר,להשמיע דיעות ולפתח דיונים על הא ועל דה?

קרם

חחחח גם אני רואה את זה.. אבל במה אתה מאמין? דרך אגב לא הצלחתי להירשם לפייס בוק
יש לי בעיה עם הקטע של להירשם לדברים לא יודע מה הקטע שלהם..

Krispy Kreme

New member
שים לב זה קריספי קרים ולא קרם..

אתה לא מכיר את הרשת הזו? תשמע כל שאתה צריך זה למלא את הפרטים שלך, לבחור סיסמא ולהכנס. זה לא מאוד שונה מלהרשם לתפוז. תכתוב לי בפרטי מה לא הצלחת למלא שם.

AviHayun

New member
לא קשור לנושא הזה. אבל מזעזע לא פחות.

לקרוא ולבכות על מה שנהיה מהמדינה, מדינה נטולת מוסר וכל ערך. אולי בעצם - זה כן קשור לנושא שלמעלה. זה מה שקורה שכל אחד נהיה אדון לעצמו. אפילו קוף (שחלק כאן בטוחים שזה האבטיפוס שלהם) לא היה מעז להתנהג ככה. ציטטתי קטע מהכתבה, לא את כולה: "...בחודש יוני 2005 פגש הנער בפעוט שעשה דרכו לגן בו הוא לומד, והציע לו להצטרף אליו לקטיף קישואים בשדה סמוך. בהגיעם למקום, קשר הנאשם בחוט ברזל את המתלונן בידיו וגררו אל תוך מבנה נטוש, שם הפשיטו מבגדיו, תחתוניו ונעליו. סבל ללא גבולות (צילום המחשה)באותו שלב פתח המתלונן ברצף של מעשים מסמרי שיער: מכתב האישום עולה כי התוקף החדיר לפי הטבעת של המתלונן אבנים וענף עץ שעה שהקורבן זועק ובוכה מכאבים. לאחר מסע העינוי הראשון בצע התוקף מעשי סדום בפעוט ומעשים מגונים אחרים. בהמשך ובעוד המתלונן קשור ומושכב על הרצפה, נטל הנאשם מסמרים והחל דופק אותו בכפות רגליו של המתלונן באמצעות אבן עד זוב דם, תוך שהוא מגלה אטימות לב והתעלמות מוחלטת מזעקותיו של הפעוט".

מעורר בחילה..

איזה אנשים מפגרים,לא הגיונים,טיפשים,מטומטמים, עלובים,חולים פשוט חולים. גועל נפש.

אנונמני

New member
מה מזעזע בנושא הזה?

מה שציטטת אכן מזעזע אנשים כאלה צריכים מינימום להירכב בכלא. אבל בכל זאת לא הבנתי מה מזעזע בדיון כאן.

למעלה