תגידו, שמתם לב ש...

somebodddy

New member
../images/Emo32.gifתגידו, שמתם לב ש...

בזמן האחרון יש יותר מדי משחקים שתומכים רק בשלט של מייקרוסופט? זה די מעצבן... עכשיו אני צריך להוריד את הSDK של DirectX בשביל לקמפל דרייבר שיפתור לי את הבעיה. אני רק מקווה שהוא לא יעשה בעיות בזמן ההסרה... דרך אגב, אני חושב לנסות להתקין לינוקס(בתור מערכת הפעלה שנייה). יש כאן מישהו עם נסיון בזה? על איזה גירסה אתם ממליצים?

De-Panther

New member
אובונטו, הכי פשוט למתחילים. לך על האובונטו...

הרגיל - הוא הכי נפוץ, לכן גם יש ברשת יותר מידע עליו. אם אני לא טועה גירסה 8.10 היא האחרונה שיצאה, ועבר מספיק זמן מאז שהיא שוחררה, היא אמורה להיות מספיק יציבה. אני ממליץ לך להתקין הארדיסק נוסף בשביל האובונטו, עדיף כמה שפחות לשחק עם מחיצות.

De-Panther

New member
בלינוקס אין C. יש לזה מערכת קבצים שונה, לכן..

הוא יוצר לך מחיצות חדשות על ההארדיסק הקיים. ואם אני לא טועה אז גם יש לו בעיה עם לשבת על הארדיסק עם NTFS - אבל יש אפשרות לגשת מלינוקס לחומר שיש על הארדיסק כזה. אין אפשרות לגשת ממחיצה של ווינדווז למחיצה של לינוקס. אתה יכול להתקין תוכנה של מכונה וירטואלית - ובתוכה להתקין לינוקס, כדי לראות איך זה עובד(אבל לא תוכל להשתמש בכל האפשרויות של הלינוקס מתוכה)

De-Panther

New member
אתה יכול, אבל שוב, אמנם לינוקס עם השנים הופכת

ליותר קלה לתפעול, אבל אתה בכלזאת רק מתחיל לעבוד איתה, חבל שתהרוס לעצמך משהו. להשקיע עוד 100 או 200 שקל על הארדיסק זה עדיף - מקסימום אם תוותר על לינוקס אז יהיה לך עוד מקום לאחסן בו דברים. כשאני ואח שלי התחלנו להתעסק עם זה, אני קניתי הארדיסק נוסף ואח שלי התקין על ההארדיסק שכבר היה לו. יצאו לו מאז לאכול הרבה סרטים עם זה, ואני גם כשהתקנתי מחדש את הלינוקס כמה פעמים, לא הסתבכתי יותר מידי

Ultra Spidey

New member
קצת סדר בבלאגן

אובונטו היא אכן גרסה מומלצת למי שרוצה לעבור מווינדוס, ולא פעם צוחקים על זה שאובונטו זה פחות או יותר ווינדוס מבוסס לינוקס. בלינוקס אין C, מערכת הקבצים שם היא שונה. אם יש לך כבר מחיצת FAT32, נסה להקטין אותה (יש כלים) ופנה שטח של לפחות 8 ג'יגה. כשתתקין אובונטו, תבקש ממנו לסדר לבד מחיצות, ופשוט אל תיגע בFAT32. פתרון יותר טוב יהיה להשתמש בfdisk כדי לערוך את טבלת המחיצות בצורה הרבה יותר בטוחה ונוחה. שים לב שתצטרך 3 מחיצות - מחיצה ראשונה היא boot/ שם נמצא הקרנל והinitrd, מחיצה שניה בשביל swap space, ומחיצה שלישית בשביל /. סוגי מערכות הקבצים: נהוג ext3 בשביל boot ו-/, למרות שיש עוד סוגים כמו reiserfs או ext2, ובשביל swap מומלץ מאוד את swap. גדלים מועדפים? בד"כ 80-100 מגה לboot/, הRAM שלך פי 2 בשביל swap, וכל השאר ל/. אכן מומלץ יותר להתחיל ממכונה וירטואלית כדי למנוע נזק למחשב האמיתי שלך. פעם כשעוד הייתי חדש ללינוקס, יצא שמחקתי לחלוטין את ההארד דיסק בטעות, וחבל. לגבי NTFS - כבר לא מעט זמן תמיכה בNTFS היא די שלמה, אפשר לקרוא מ- ולכתוב אל NTFS בלי שום בעיה.

somebodddy

New member
יש לי גוסט של כונן C

אם אני אתקין לינוקס, אני עדיין אוכל לשחזר מהגוסט או שזה יהרוס את הכל כשזה ישנה את כל המחיצות?

IdleThought

New member
הממפ

אני מבין שאתה קצת חדש אז אני ממליץ לך לקחת גישה שקצת יותר מתאימה לך ולהשתמש בהרצות מתוך CD/DVD/USB פעם היה LIVECD וקנופיקס , אני בטוח שגם לאובונטו יש כזה יש גם "טעמים" שמכילים את כל כלי הפיתוח שאתה צריך והייתרון הוא שאתה גם יכול לעשות שינויים לקונפיגורציה (קובץ על כונן C ) וגם לא משנה את ההתקנה של חלונות ואם תחליט שזה לא מתאים לך פשוט אל תכניס את הUSB למחשב

somebodddy

New member
מה זאת אומרת "טעמים"?

ואני לא יכול פשוט לעשות שכשאני מריץ את המחשב תהיה לי בחירה בין חלונות ללינוקס?

IdleThought

New member
סדר בבילבול

GRAB - תוכנת שירות שעולה כאשר מדליקים את המחשב ומאפשרת לך לבחור בין מערכות הפעלה שונות שמותקנות על המחשב את זו שאתה רוצה להפעיל LIVECD /קנופיקס - הפצה של לינוקס שעובדת ללא התקנה על המחשב שלך מתוך אחד מהכוננים החיצוניים USB DVD CD וכדי להפעיל אותה פשוט בביוס דואגים שהמחשב ינסה לעשות BOOT קודם מאותו סוג התקן ורק אז מהדיסק הקשיח .. ואם רוצים להפעיל את הלינוקס אז מכניסים את ההתקן למחשב וזהו

kkaploon

New member
אם אנחנו כבר בנושא לינוקס..

מישהו פה הצליח לעשות LIVECD של ubuntu פרססטינטי.. יעני אני מתקין משהו על הדיסק קשיח או על USB או משהו, וכל השינויים שאני עושה בLIVECD נשמרים בUSB נגיד ואז פעם הבאה שאני משתמש בLIVECD אני מתחיל מאותו מקום? ניסיתי לעשות את זה עם ההוראות שיש באתר, אבל לא הצלחתי.. יש מישהו שהצליח ויכול להסביר לי איך עושים את זה? תודה, קוסט.

somebodddy

New member
טוב, אני מוריד עכשיו קנופיקס

זה קצת ישן, אבל זה במילא רק בשביל לראות מה זה לינוקס. אם אני אוהב את זה אני כבר אקנה דיסק קשיח חדש ואתקין עליו אובנטו. דרך אגב, חלונות יכולה לגשת לדיסק של לינוקס?

De-Panther

New member
עם חלונות אתה יכול לצרוב את הISO בפעם הראשונה

ככה שאתה יכול לקרוא את התוכן שעל הדיסק, אבל לא בטוח שתוכל להפעיל כל דבר מתוך הדיסק. באובונטו למשל, הם הוסיפו עוד כמה קבצים כדי להתקין בצורה נוחה מהווינדווז את המערכת. אם אתה הולך בסופו של דבר להתקין אובונטו, אז כבר עדיף לך להוריד את ההתקנה שלו(שהיא גם לייוסידי), ככה תראה בדיוק מה שתתקין - ותוכל לנסות את כל השטויות הגרפיות שכולם מתלהבים מהם

somebodddy

New member
נראה לי שאני אוותר

ל"PRISM 802.11 USB Adapter" אין תמיכה בלינוקס, ואני לא מתכוון להתקין מערכת הפעלה בלי תמיכה ברשת...

למעלה