שרשור ערפאת

Ragamala

New member
שמח שלפחות אתה עוד ניחנת

בחוש הומור. חברך מטרניך נפגע קשות מההשוואה שאינה מוסרית אלא עובדתית ומשעשעת. אבל ניחא אגב, עוד קווים מקבילים לדמותם, משה המית על המצרים מכות כגון "מכת הבכורות" שאם נחשוב על זה לשניה זה שווה ערך למגה פיגוע טרור עצבני ביותר. אבל כמובן שאנחנו לא נשווה את טוהר מידותיו והבטחת האל למשה אל מול התאבון הרצחני והשיגעון של ערפאת - או שזה הכל תלוי מאיפה אתה מסתכל?

Ragamala

New member
אלוהים הבטיח את האדמה הזאת

לעראפת - יותר נכון אללה. כך הוא ועמו טוענים. מי אנחנו שנגיד אחרת? זה שגם לנו הבטיח אלוהים את האדמה זה פדיחה שמה למעלה שהם לא תיאמו בינהם למי מגיע מה. עכשיו זאת כבר הבעיה שלנו להחליט מי יקבל מה. ככה זה עם אלים - הם עושים את הברדק ובני האדם נדרשים לתקן הכל

masorti

New member
אתה משעשע...

לא ידעתי שפרעה הציע למשה לקבל מראש 99% מדרישותיו, ואילו משה סרב ודרש משהו שמשמעותו חיסול מצרים כמדינתו של העם המצרי. מצד שני, ברק הציע לערפאת מדינה פלשתינית ב- 99% מהשטחים כולל הר הבית, וערפאת סרב ודרש מימוש מלא של זכות השיבה. אכן... דמיון מושלם.

Ragamala

New member
בניגוד לכותרת דבריך

כנראה שאין לך הרבה חוש הומור ואתה לא באמת מתחיל להשוות עובדות על משא ומתן שהתנהל לפני כ4000 שנה, נכון?

masorti

New member
אתה בחרת להשוות למשה...

אז זכותי להשוות את התיאורים. למה מה? העובדות שנוחות לך יהיו אמת הסטורית על דמותו של משה, והעובדות שאינן נוחות לך יימחקו מדמותו וייחשבו למיתולוגיה?

Ragamala

New member
ידידי היקר

את האנלוגיה הבאתי כאקט הומוריסטי אני מצטער לראות שזה גרם לכיפה שלך להסמיק אני מבין שהם לא דומים ב100% ולו רק בגלל העובדה שאנחנו אלפי שנים אחרי יציאת מצריים. אבל אם בכל זאת אתה מרגיש צורך לציין את הפרט המאוד חשוב הזה אז בבקשה. אגב, יש היסטוריונים וארכיאולוגים שטוענים שמשה היה מצרי בשם מוסס שהסתכסך עם הצמרת המצרית ולקח עמו כמה עבדים למדבר תחת הבטחות אלוקיות כאלו ואחרות. סתם כי בא לי לציין זאת

masorti

New member
עמיתי המלומד...

א. אני מסורתי ולא דתי, ואי לכך אין לי כיפה. ב. אם משה וערפאת לא דומים, אז אל תשווה ביניהם. ג. הטענות על מוצאו המצרי של משה מוכרות לי. אני מוכן לדון איתך לעומק בנושא פליטי הדת של אחנאתון והתיאוריות על בריחתם למדבר. אגב, התיאוריות האלה אויליות, ולו רק משום שהמקרא מזכיר את הדת/תרבות/מיתולוגיה המסופטמית ולא את זו המצרית. ועוד הערה... מקובל לטעון שהשם המצרי של משה הוא MS שפרושו "בן". מוסס הוא שם אנגלו-סכסי יפה, אבל במצרים העתיקה לא שמעו עליו.

masorti

New member
נ.ב המו"מ לא התנהל לפני 4000 שנה..

אלא לפני כ- 3250 שנה (או 3450 שנה לפי גרסת המסורה + חוקרים מהדור הישן).

nili6

New member
גם למשה הייתה איזו סוהא כזאת?

עם עוד סוהינית קטנה?

all

New member
היום כשמדינה יהודית קיימת

ויהודים יכולים להיסתתר בה מכל הפרעות זה עלול לשעשע אותך, אבל עד לפני כמה עשרות שנים יהודים ניטבחו בהמוניהם בגלל מעשיות דוגמת "הכנת מצות מדמם של נערים נוצרים", "יהודים מרעילים בארות" וכו'. רק תחשוב על זה, כמה מעט צריך ע"מ ליגרום לאדם לקחת חיים.

Ragamala

New member
נכון מאוד

מה שמספרים עלינו מאוד משפיע על היחס כלפינו וכאשר עלילות דם מופיעות, מופיע גם דם. מעניין אותי כמה ממה שמספרים לנו הוא לאותן מטרות הפוכות. האם אנחנו גם מעלילים עלילות דם על אחרים?

all

New member
יכול להיות שתישמע ברחובות ישראל

אמירות כמו "ערבים מחבלים" או "ערבים זה סכין בגב". אך אני די משוכנע שלא תישמע "עלילות דם" של ממש, כגון "יגאל אמיר היתאסלם ונישלח ע"י חמס לחסל את רבין. למשל קח את חביבינו "ערפת", זכר, בן 76, אחד שלא הקדיש יותר מדי זמן לבריאותו גם לפני שניכלא במוקטעה, מת ככל הנראה מוות טיבעי ביותר מ-"ארוע מוחי". אבל נסה לומר את זה ברחוב הפלסטיני. סוכני השב"כ הרעיל אותו!!! נקודה סוף ציטוט! לא שיש לי בעיעה אם היו מגיעים להחלטה לחסל אותו, האמת, אולי כך היינו מונעים עוד עלילת דם.

Ragamala

New member
לך תדע

אולי הם צודקים? בכל מקרה טוב שהוא הולך ולגבי העובדה שהוא במצב של מוות מוחי עם גוף בריא - אני חושב שהוא במצב הזה כבר כמה שנים טובות
בתקווה למנהיג אמיתי ואמיץ שיחליף אותו

nili6

New member
נו טוב לא צריך להגזים גוף לא ממש

בריא רק לב פועם.

למעלה