שפות

../images/Emo32.gif שפות../images/Emo79.gif

היי אלדד
ושלום לכולם. מה המצב בארץ בקשר לקורסים בשפות? שמעתי פעם שיש בי-ם איזשהו מכון להוראת שפות? מישהו יודע על מה מדובר? מה הערכתם למחירים לקורס כזה? מה המבנה שלו (כמה שיעורים כל כמה זמן וכו')? למישהו יש נסיון בענין?

ססילי

New member
ללמוד שפות

מכון מפורסם להוראת שפות הוא ברליץ. אולי קיימים עוד, שאני לא מכירה. ברליץ מתמחה בהוראה של שפות שונות, אבל במקרים רבים שפה מסויימת ניתן ללמוד במקום המלמד רק אותה. למשל, בירושלים, גרמנית אפשר ללמוד במכון גטה, צרפתית במכון רומן גארי שעליו ממליצה שגרירות צרפת. (פעם זה היה אליאנס פרנסז). גם באוניברסיטה (העברית) ניתן ללמוד צרפתית, נדמה לי שבמכון מגיד (אני לא מדברת על השיעורים הניתנים לסטודנטים). יתכן שהם מלמדים גם שפות אחרות. נתקלתי לא פעם בפרסומים של לימודי ערבית, אבל אני לא זוכרת שום מקום ספציפי. ברור לגמרי שאנגלית ניתן ללמוד באינספור מקומות. בכל העיר במדור לימודים מופיעים פירסומים על פתיחת קורסי שפות מדי פעם. לדעתי, כדאי לבחור את הקורס בתלות בשפה.

קודם כל, תודה רבה!

דבר שני- השפה המדוברת (אוח הלוואי
) היא איטלקית. עוד כמה נק'- 1- שאלת המחירים עדיין נותרה לא פתורה (לא ראיתי מחירים באתר של ברליץ לדוגמא). 2- חשוב לי נסיון אישי של אנשים או המלצות על משהו מסוים. תודה שוב

Eldad S

New member
היי היי :)

אנסה להתעניין בנושא האיטלקית, ואם אצליח למצוא אינפורמציה נוספת - אשמח להעלותה כאן.

ססילי

New member
קודם כל בבקשה, בשמחה,

דבר שני, הייתי פונה לקונסוליה ומבקשת מידע. ואז פונה לגופים המלמדים ושואלת על מחיר. אחר כך, אם יש לך עוד הצעות, יש לך למה להשוות.

d a p h n a

New member
יש מכון ללימוד איטקלית, בירושלים

קוראים לו "בית דנטה אליגרי" והוא מכון ללימוד השפה והתרבות האיטלקית. אם אני לא טועה, הוא ממוקם בטרה-סנטה במרכז העיר. אני התעניינתי פעם בקורסים שלהם, אבל בסוף לא התאפשר לי.

brownie65

New member
המקום הטוב ביותר ללימוד איטלקית

הוא במכון לתרבות איטליה (של השגרירות האיטלקית) ברח' שמעון בן-שטח ביפו. יש סניף שלהם גם בהרצליה ובעוד עיר (לא זוכרת), אבל רק ל2 הרמות הראשונות. ישנם שם קורסים ב 8 רמות, קורסי שיחה, קורסים למתקדמים וכו'. כל המורים דוברי איטלקית שפת אם. אני לומדת שם כבר שנה שניה ויש לי, כמו שראית, רק מילים טובות לומר עליהם.

rachelb1

New member
ויש שפות שנכחדות

כמה עצוב, כולנו הופכים לכפר גלובלי אחד קטן ואחיד, ותרבויות הולכות ונעלמות, וכך גם השפות המדוברות בפינות שונות של העולם. בקרוב נהיה כולנו שטנץ אחד, שפה אחת. ודאי לא נזדקק עוד לתרגום, אבל גם היחוד הלשוני והתרבותי ייעלם. (גם זה פורסם במוסף הארץ ביום ששי האחרון)

arifell

New member
ידעתי שהבעייה קיימת, אבל לא ידעתי

עד כמה המצב חמור... אבל אני רואה את זה קורה כבר בארץ, בעולם האקדמי. כמעט מאז שהתחלתי את לימודי בטכניון, אני קובל על כך שכמעט ואין ספרי לימוד בעברית. בזמנו כתבתי את ההודעה הזו

יצהר

New member
יש לי פרוטקציה../images/Emo13.gif

אני עורך את מגזין הטכניון

tafustafus

New member
זה לא "כבר"

היו תחומים שכמעט תמיד נלמדו בלשונות זרות, וגם אם זה מצער, אפשר להבין מדוע. כשעיקר השיח המדעי מתנהל במקומות ובלשונות אחרים, ההשתתפות בו למי שרגיל למינוח בעברית תהיה קשה יותר. מעבר לכך, צריך להשקיע מאמץ רב בהעברה של כל המינוח הזה לעברית, וקשה לצפות מאנשי מדע שיעברתו למען הסטודנטים את השפה בה הם חייבים לקרוא ולכתוב. אבל למרות הרושם, המוצדק לעתים קרובות, שדברים רעים שקורים לעברית -- היא עדיין רחוקה מאוד מלהיות שפה גוועת.

למעלה