שלום, באתי לעדכן

GnomeBubble

New member
אבל כבר הסברתי

על האות ㄱ, לא? זאת k לא נשופה. עם נשיפה קצת יותר קצרה מק' בעברית. נסה לומר ק' בלי לשחרר הרבה אוויר, יותר מזה קשה להסביר כל כך. כשהיא נמצאת באמצע מילה, אז היא הופכת ל-g של ממש (כלומר, נהיית קולית). זה נכון גם לגבי d, t, ו-ch. בקשר לעיצורים הכפולים, לא הצלחתי למצוא ממש הסבר. פעם פגשתי בחורה קוריאנית שאמרה לי שמבחינתה הם פשוט עיצורים "חזקים": אומרים אותם חזק יותר. אבל אין לי מושג איך זה בא לכדי ביטוי. ההסברים הפונולוגים שנותנים בויקיפדיה הם מעבר לרמת הידע שלי, ואני לא מסוגל בדיוק להבין אותם. אם אתה רוצה, זה ההסבר:

וואוו - כל הכבוד

בבל - מאיפה כל הידע העצום הזה?? טל - גם לי יש את אותה בעיה כמו של עם הK וה G כי המורה אמרה לי שזה G ולא K אבל שהיא מדברת זה נשמע כמו K אז פשוט החלטתי ללמוד לפי השמיעה. אבל אני חושבת (פשוט עוד לא התדמתי כל כך בלימוד השפה) שבבל צודק, שיש מקרים, תלוי במקום של הסימן, שזה נשמע יותר כמו G ויש מקרים שזה K לא נשופה. בכל מקרה, כל מידע נוסף שיהיה לי - אעדכן.

GnomeBubble

New member
אני חושב שהיא אומרת שזה G

כי רושמים את זה G, ומבחינת אנגלית זה באמת יותר דומה ל-G מאשר ל-K (כי ה-K באנגלית מאוד נשופה). מבחינת המקרים שבהם זה הופך ל-G יש באתרים שראיתי ללימוד קוריאנית הסברים מפורטים יותר בנושא, ככה שאני מניח שתגיעי לזה. ובקשר לידע, אני לא חושב שזה ממש עצום. מאז ומעולם הייתי חובב של שפות, ולמדתי קצת באופן לא פורמלי (שבקרוב יהפוך לפורמלי) בלשנות. בנושא של העיצורים הנשופים פשוט הבחנתי כשטיילתי במזרח הרחוק, וניסיתי ללמוד את השפה בכל מקום שהייתי. בהתחלה זה לא כל כך ברור, אבל מי שהיה בתאילנד יעלה מהר מאוד על ה-k וה-t המאוד נשופות שלהם, ובסין אי אפשר שלא לשים לב ל-c (כמו צ בעברית) הנשופה שלהם. ההבדל ביני לרוב האנשים האחרים, זה שהם פשוט לא ניסו ללמוד את השפה המקומית. בשלב מסויים פשוט התחלתי להבחין בנשיפות של עיצורים באופן טבעי, ועליתי על אותה ההרגשה בקוריאנית. ביחד עם הויקיפדיה, הצלחתי גם לעזור לך עם זה, אבל אני באמת לא יודע ממש קוריאנית.

בינתיים אתה יודע יותר ממני ../images/Emo13.gif

אתה יכול לתת אתת הקישורים לאתרים ללימוד קוריאנית?

tals56

New member
נתתי כבר...יש שם הסבר

וקולות של כל האותיות,יש קצת גרמר גם...

למעלה