שלום, באתי לעדכן

../images/Emo32.gif שלום, באתי לעדכן

הייתי כל כך נחמדים אליי, אז באתי לעדכן אתכם בממצאיי. אז כה - כאמור, לימודי קוריאנית יש רק באוניברסיטה העברית. שם לא כל כך ביררתי כי זו האופציה האחרונה שלי. השגרירות הקוריאנית מפנה למורים פרטיים - של"מזלי" כולם סטודנטים בתל אביב, וכולם חוזרים לקוריאה לחופשת הקיץ. בכל מקרה - מצאתי מורה פרטית שבינתיים עוד פה, והיום היה לי שיעור ראשון בקוריאנית. אז מה אומר לכם - אני עוד לא לגמרי בתוך העניין. ולמרות שאני כבר יכולה לקרוא קצת - אני לא מבינה איך כל הסימניות והסימנים הופכים להיות מילים ומשפטים. והמבטא - שבחיים לא אצליח להגיד גא ושישמעו קא תגידו - מה גרם לכם ללכת ללמוד שפה כל כך שונה ? ואיך יוצאים מההלם?

CountDust

New member
הדרך הכי מהירה להתרגל לשפה חדשה

היא לעשות את זה לאט ובסבלנות
אגב, נראה שהעניין בקוריאה ובקוריאנית הולך וגובר, אולי הגיע הזמן לפעול לפתיחת פורום קוריאה...?

GnomeBubble

New member
אפשר להתחיל מקומונה, כמו עם סין

עכשיו מי הפריק של התרבות הקוריאנית שמרים את הכפפה ופותח אחת כזאת?

GnomeBubble

New member
אני חושב שה"זרות"

של השפה היפנית והקוריאנית קצת שונות. מבחינת מבטא למשל יפנית היא שפה די קלה. יש פה ושם צלילים שנשמעים קצת שונה מעברית, אבל אם את רק רוצה שיבינו אותך ולא מחפשת מבטא מושלם, אז צריך רק לדאוג לומר את הר' עם הלשון (ואם אי אפשר תמיד אפשר להחליף אותה בל') ולבטא תנועות ארוכות. שתי מטלות פשוטות. לעומת קוריאנית, עם כל הצלילים המשונים שלה שחלקם לא קיימים באף שפה אחרת (כמו העיצורים "החזקים" שמתרחשים כאשר אות האנגול מופיעה פעמיים) ועם עשרות התנועות השונות (שטויות בשביל דוברי אנגלית, אבל די קשה בשביל דוברי עברית מסכנים שכמונו)... אבל נפטרת מקושי גדול אחר לעומת יפנית או סינית - יש לך שפה עם אלף-בית פשוט (גם אם האותיות שלו נראות קצת משונות), ואת לא תצטרכי ללמוד אלפי סימניות סיניות. לא תצטרכי גם ללמוד צורות זכר ונקבה כמו בכל שפה אירופאית (חוץ מאנגלית), לא תצטרכי ללמוד אלפי פעלים יוצאי דופן, לא תצטרכי ללמוד אינספור חוקי הטיות שונות בבניינים וכו'. כי בסופו של דבר, בכל שפה שלומדים יש משהו קשה אחר. אל תשכחי שגם אנגלית, שהיום כל-כך פשוטה, למדת במשך הרבה מאוד שנים (אלא אם זאת שפת אם שלך במקרה). אז פשוט תפסיקי לדאוג ותנסי להנות מהשוני. אל תתלי ציפיות להתקדמות מטאורית כבר בהתחלה, פשוט תנסי להתרגל לשפה ולהבין את העקרונות הבסיסיים. אחר כך דברים יזרמו כנראה יותר טוב (ואם הם לא, ואת מרגישה שאת ממש לא נמשכת לשפה, הייתי ממליץ לך לוותר - קשה ללמוד דבר ששונאים). ועוד עצה אחת פרקטית בקשר לגא ולקא: כדי לרדת לעומק ההבדל את צריכה להבין את הדינמיקה שעומדת מאחורי זה. בעברית ובאנגלית (ובאופן אפילו יותר בולט גם ביפנית) יש זוגות של עיצורים קוליים ודוממים, כמו: d - t g - k b - p f - v ch - j (כמו בצ'יפס וג'ק) כל הזוגות הללו נהגים באופן זהה לחלוטין, חוץ מדבר אחד: בעיצורים הקוליים, מזיזים את מיתרי הקול. אם תנסי לומר ב' ופ' בלי תנועה ותשימי יד על איזור מיתרי הקול בגרון תרגישי תנועה קלה של מיתרי הקול בב', אבל לא בפ'. בקוריאנית (ובסינית, ובתאילנדית ובהרבה שפות מזרח-אסייתיות אחרות), לעומת זאת, אין עיצורים קוליים, אבל יש זוגות אחרים, שמשתמשים לפעמים באותיות g ו-k כדי להבדיל אותם, למרות שלא מדובר בהבדל של קוליות. ההבדל במקרה הזה הוא נשיפה. k הוא עיצור נשוף ו-g הוא עיצור לא-נשוף, וכן הלאה. בעברית אין עיצורים נשופים (אפילו ה' שצריכה להיות כזאת, לא נשופה אצל רוב האנשים שאומרים "ערים" ו"הרים" אותו הדבר), ולכן קצת קשה להתרגל לזה. באנגלית (במבטא של דוברים מלידה מן הסתם, לא של ישראלים) יש הבדל בהגיה בין ה-t ב-top לבין ה-t ב-stop: הראשונה היא נשופה (ומבטאים את זה כמו "ט-ה-ופ" ובשניה אין נשיפה ומבטאים אותה פשוט "סטופ"). ה-g (האות ㄱ) בקוריאנית היא, בכל אופן, לא קולית ולא נשופה, ולכן היא די דומה מק' בעברית, רק שדרגות נשיפה זה לא דבר החלטי, ולכן היא פחות נשופה מק' בעברית, אבל זה עניין פעוט. מה שחשוב זה שאת ה-k הנשופה בקוריאנית (ㅋ), תבטאי עם נשיפה חזקה. זה הכל.

יפנית זו שפה קלה?

אז אולי כדאי ללמוד יפנית? בכל מקרה, אני המומה מהידע העצום שלך בשפות האלו. מאיפה כל הידע ? נראה לי שאני צריכה לקורא 10 פעמים מה שכתבת כדי להבין ולהפנים. המון תודה על התשובות המפורטות

tals56

New member
קלה תלוי למי

אם עברית היא שפת האם שלך זה כמו לבנות את הפרמידות באבני פסיפס. אם טורקית\פינית היא שפת האם שלך,יפנית זה כמו ללמוד לצייר א.

GnomeBubble

New member
אכן

עד כמה שפה היא קלה או קשה מאוד תלוי בשפת המוצא שאתה בא ממנה. טורקית דומה למדי ליפנית, קוריאנית דומה ליפנית אפילו יותר, ואני לא יודע כל כך בנוגע לפינית, אבל כנראה שהיא יותר דומה ליפנית מאשר עברית. ול-money makes the worl, כמו שאמרתי לך בתחילת ההודעה, אני חושב שלדוברי עברית יפנית וקוריאנית הן "קלות" באותה המידה. אני מודה שאני לא ממש יודע ממש הרבה על קוריאנית, אבל מהמעט שאני יודע, בכל אחת יש נושאים אחרים קשים. אם תלמדי יפנית לא תצטרכי להשקיע כמעט שום מאמץ בהגייה, אבל תצטרכי ללמוד כתב מסובך יותר (כולל 2000-3000 קאנג'י). זה בהחלט לא בלתי אפשרי (יש בפורום הזה אנשים שעשו את זה והם מסוגלים לקרוא יפנית שוטפת בלי בעיות), אבל זה מצריך המון השקעה. עם כל זה, אולי קוריאנית היא בעצם שפה יותר קלה, אבל יש דבר אחד שעושה את יפנית קלה יותר ללימוד מקוריאנית: קלות הלימוד. אם תספרי מורים וקורסים בארץ, נראה לי שתראי יש יותר מורים ליפנית מאשר לסינית (למרות שזה בטח ישתנה עוד עשור) ויותר מורים ליפנית וגם לסינית מאשר לקוריאנית. אותו דבר לגבי ספרי לימוד טובים, אתרי אינטרנט וכל הדברים האלה: פשוט ככל ששפה יותר "מוזנחת", ככה יותר קשה ללמוד אותה, וזה בהחלט עניין משמעותי. מהבחינה הזאת קל להסביר למה אנגלית היא שפה כל כך "קלה" ללימוד.

tals56

New member
קוריאנית

אני עכשיו לומד האנגול,ויש להם כולה 2 עיצורים שאני מתקשה להגיד. לגבבי SSANGYONG ,אני עדיין עובד על הSS ויש להם תנועות כמו G וL שG זה משהו בין G לK וL זה משהו בין L לR,אבל אני לא מתקשה ממש לבטא את זה(אני רואה סדרה בקוריאנית אז הבנתי פחות או יותר איך לבטא את זה) לגבי המילים בקוריאנית,אלה מילים שוברות שיניים,לדובר עברית כמוני אני צריך כל כך הרבה אוויר בשביל משפט אחד עלוב.

../images/Emo6.gif

תגידו - יש בארץ הרבה לומדי/דוברי יפנית? אני בינתיים אשאר רק עם הקוריאנית ואנסה לצלוח את האתגר הזה בשלום. טל - איפה אתה לומד האנגול? ולמה? אתה לא לומד יפנית? ואיפה אתה רואה סדרה קוריאנית?

tals56

New member
תשובות

1.אממ אין ממש הרבה,אך המודעות הולכת וגוברת ועוד אנשים מתחילים ללמוד. 2.למה אני לומד האנגול?אני אוהב משחקי רשת (את הקוריאנים רק,האמריקאים גרועים)ונמאס לי להיכנס לאתרים של החברות כשאני רוצה לשלוח להם אימייל אז אני לא מבין כלום מהחיים שלי: ומכאן אני לומד האנגול:http://langintro.com/kintro/ 3.כן,אם אפשר לקרוא לזה לומד בינתיים אני נשאר איפה שאני כי עצלן מדי 4.הוט אנימה - קוראים לסדרה ספירס,יש מ14:00 עד 15:00 ושם אפשר גם ללמוד איך לבטא את הL והG שלהם...ואפשר גם לקרוא קצת.

../images/Emo207.gif

אתם יכולים לעזור לי? חחחח ילדה אחת כתבה לי מיילים ביפנית שביקשתי ממנה וראיתי הכל בריבועים ואני לא מבינה למה זה כהה ואיך אפשר להבין כזה דבר
אז בסוף גילינו שאין לי יפנית במחשב
מישהו יודע איך מתקינים

GnomeBubble

New member
זה פשוט מאוד

אבל חייבים את דיסק ההתקנה של חלונות בשביל זה. אם אין לך אותו (ומנסיוני המר להרבה מאוד אנשים אין
), אז את חייבת להשיג אחד כזה בשביל התקנה של תמיכה יפנית - אין דרך אחרת.

tals56

New member
ורציתי לשאול משהו

אם את מוצאת אתר שמראה איך מבטאים אות האנגול כפולה(כמו בSSANGYONG) עם השמעה תודיעי לי בבקשה אני ממש לא יודע איך לבטא את זה ולגבי האות ㄹ היא לא ממש קשה להגיה,אבל האות ㄱ ממש קשה בשבילי וגם ה ㅆ אני לא יודע איך לבטא...תגידי לי אם זה גם אצלך כי אני חושב שאני מוגבל הגייתית...XD

למעלה