שיתוף

M o l

New member
את עלולה לקבל דו"ח ותיאלצי להתייצב

בתחנת משטרה להראות את המסמכים תוך X זמן (לא זוכר כמה
). טירחה מיותרת.

M o l

New member
בלי להתערב יותר מידי בויכוח הכולל..

יש שני מושגים שונים מאוד. מהירות מופרזת ומהירות שלא בהתאם לתנאי הדרך. אחוז התאונות שנגרמות כתוצאה ממהירות מופרזת היא נמוכה מאוד, לעומת זאת מהירות שלא בהתאם לתנאי הדרך היא גורם בעל אחוז גבוה יותר משמעותית. אני לא בא להצדיק אף אחד, אבל אין צורך לצלוב אנשים שנוסעים מהר. מה יותר מסוכן
בן אדם שנוסע 160 בכביש בין עירוני מואר עם תאורה ושדה ראיה נכבד כאשר כמעט ואין תנועה או בן אדם שטס 70 ברחוב חד סיטרי צמוד לבית ספר
או בן אדם שמזגזג על 80 על שניה בין נתיב לנתיב בכביש בין עירוני בשעות עמוסות
סתם נק' מבט נוספת על הדיון.

M o l

New member
אני לא בקטע של גרמניות...

נינג'ות יפניות עדיף
.

MrJacKasS

New member
ועל זה אני מדבר

יש מלא אנשים שנוסעים מהר שלא בהתאם לתנאי הדרך הם המסוכנים לא אני, שנוסע 160 בכביש 4 ב3 בלילה כשמסביבי אין מכוניות ברדיוס של קילומטר

חן מישן

New member
תעשה לי טובה

160 בכל כביש בישראל, גם אם הוא "ריק" זה טיפלה טיפלה טיפלה מוגזם.. לא? מה אם יקפוץ לך משהו לכביש? מה אם לא שמת לב למשהו? אף אחד לא יכול לומר ש-160 זה מהירות שמתאימה לתנאי הדרך בישראל!

wil

New member
יש בהחלט כבישים שזה לא נורא

יש קטעים בכביש החוף שאין בעיה לנסוע 160 ואפילו יותר. לא שמת לב למשהו - בשביל זה אנחנו מדברים על תנאי דרך מתאימים, כלומר שדה ראיה פתוח קדימה לפחות 200-300 מטר, ואור יום או לחלופין כביש מואר. (פנסי הרכב לא מספיק טובים, האור הגבוה נותן 100 מטר בלחץ) ולגבי מישהו יקפוץ לכביש - זו הסיבה למה אסור לנסוע במהירות גבוהה בתוך העיר. בכביש בינעירוני לא מסתובבים אנשים. (ואם כן - יש להם בעיה)

abcdcba

New member
אנשים? מי מדבר על אנשים?

זה כמו שאמר Simbbam- בחיים יש הפתעות! אתה לא יודע אם יקפוץ לך בעל חיים לכביש, נהג שיכור\מסומם או אפילו בן אדם (שזה דרך אגב- לא בעיה שלו- כי ביננו אף אחד לא רוצה להרוג בן אדם- לא משנה אם זה אשמתו או לא)..

yany11

New member
אני כמעט דרסתי כלב בכביש בין עירוני

נסעתי 80-90 פתאום הגיע איזה כלב הולך לו בשיא האדישות,ראיתי אותו איזה 30-40 מטר לפני (זה היה בלילה), דפקתי ברקס הפעלתי את ה abs, לא רציתי לסטות לנתיב הנגדי כי זה לא ממש חכם.. בסוף הוא עצר אחרי שנכנס קצת לנתיב והצלחתי לעקוף אותו, אם הוא היה ממשיך עוד קצת הייתי דורס אותו כי לא הספקתי לעצור..

k1235

New member
ואני דרסתי אתמול חתול.. :)

ואני דרסתי אתמול חתול אבל הוא לא מת רק פצוע קשה לא יודעים מה יש לו.. :) בכביש עירוני ב 2 בלילה קפץ רואה אותי מתקרב אלי במהירות וקיבל שוק רק ימינה רץ שמאלה נעצר באמצע ועליתי עליו.. :) אבל לא עם הגלגלים ..

abcdcba

New member
ומעבר לדיון על האם זה מסוכן או לא

האם נראה לך הגיוני שכל אחד היום יתחיל לא לציית לחוק שהוא בוחר בצורה כל כך בוטה (ו-160, תסלח לי, זה עבירה מאד בוטה)

wil

New member
160 במקום 110 זו עבירה לא מאוד בוטה

זה בסך הכל 10 קמ"ש מעל ברירת הקנס, לא סוף העולם. ולגבי זה שכל אחד מציית לחוקים שנראים לו - זה קורה בפועל, בין היתר בגלל חוקים לא הגיוניים בעליל (90 בכביש החוף, למשל. אף אחד לא נוסע שם פחות מ-110)

abcdcba

New member
עזוב מבחינת החוק- ומבחינת העונשים

160 במקום שמותר בו 110 זה 45.5% מעל המותר, כמעט פי 1.5 מעל המותר- וזו עבירה בוטה על החוק- גם אם לא מענישים עליה.

samata

New member
תחליט כבר...

בכותרת אתה כותב "עזוב מבחינת החוק", אבל בסוף ההודעה אתה משחיל את "וזו עבירה בוטה על החוק". ועל מה אתה מדבר? "גם אם לא מענישים עליה" - בטח שמענישים. אם יתפסו אותי נוהג על 165 (וסופית - זוהי המהירות שהקורולה המעפנה שלי מצליחה לגרד
) אני אקבל את האמא של הקנסות ואת כל העונשים שאפשר, וכן - זו תהיה הבעיה שלי. **לפני שאתה כותב "אבל זאת לא רק הבעיה שלך אלא בלה בלה בלה" - תקרא שוב את מה שיגאל כתב על איפה ומתי נוסעים במהירות גבוהה. תודה**

wil

New member
יש לך משהו לא בסדר בקורולה

אם 165 זה מה שהיא מוציאה. אני כבר ראיתי 170 עם נוסעת ומזגן. (ו-190 בלי מזגן, בלי ארוחת צהריים, בלי נוסעת, כמעט בלי דלק, ובלי הרבה שכל) והיה באחד הפורומים איזה גאון שנתפס על 196 עם קורולה (ידנית). ואגב לגבי אחוזים - זה לא מעניין כמה אחוז. מסתכלים יותר על החריגה עצמה. (בצדק או שלא בצדק, זה כבר דיון אחר) 75 במקום 50 זה 25 מעל המותר בדרך עירונית = קנס 750 שקל. 150 במקום 100 או 165 במקום 110 = 50 או 55 קמ"ש מעל המותר, זה זימון למשפט עם פוטנציאל שלילה משמעותי.

למעלה