שיתוף

Krishi

New member
דבר ראשון...

זה כרישי!!! עם "כ"!!! כמה פעמים אני אאלץ להעיר לך?
דבר שני לא חידדתי במיוחד את המשפט הזה אז אולי באמת יצא משפט די דפוק. אז אני אפרט, לנהוג מהר בנסיבות המרשות כך וע"י נהג שיודע מה הוא עושה גם אם המהירות החוקית היא הרבה יותר קטנה, זה פחות מסוכן מלנהוג יחף. לפי דעתי לפחות...

abcdcba

New member
תגדיר "נהג שיודע מה הוא עושה"

מי קובע את התואר הזה? משרד הרישוי? או תסלח לי- כל אידיוט בכביש יכול לקבוע לעצמו את המשפט הזה? מי הופך אותך לבעל אופציה\יכולת לעבור על המהירות (בלי קשר לחוק)? ובכלל, לעזאזל, איך אתה קובע נהג טוב? נהיגה זה ניסיון- אין בזה יותר מדי חוכמות ואין בזה יותר מדי טכניקה. אז אל תקשקש לי עם זה שאתה נהג טוב- ובגלל זה מותר לך לעשות את זה, או שזה פחות מסוכן.. גם הנהגים שנהרגו מזה (וכן- יש המון המון תאונות שנובעות בגלל מהירות) היו נהגים טובים- אפילו :)-O למרבה הפלא) יותר טובים ממך ועם יותר ניסיון ממך..

Krishi

New member
אני רק יכול להגיד

שמלבד מה שאני חושב, פידבקים של אנשים אחרים, ושל אנשים שמבין דבר או שניים בנהיגה יותר ממני וממך, בהחלט יכולים לקבוע מי נוהג טוב ומי לא.

abcdcba

New member
חחחחח ../images/Emo6.gif

מי קובע? אבא שלך
? הורים של חברים שלך
? המורה שלך
? התגובה הזאת ילדותית וחסרת היגיון- כל אחד יקבע על פי הדעות של הסובבים סביבו איך הוא נוהג? כל אחד יקבע לעצמו על איזה חוק לעבור בגלל הכישורים שלו? ובכלל לא ענית לי- למה הפכת את הנהיגה- לאיזה משהו מורכב ברמה של מדע טילים.. נהיגה זה המון ניסיון, מעט טכניקה, והפעלת שיקול דעת- לא יותר מזה! (כמובן שאני מדבר ברמה של נהיגה רגילה).

Krishi

New member
לא התכוונתי לחברים ומשפחה

אלא אנשי מקצוע. לא משנה. בכל מקרה.. בנהיגה יש המון אלמנטים... אותם אתה צריך, הניסיון זה משהו שמשפר את האלמנטים האלה, הוא חלק מהם. בנהיגה אתה צריך טכניקה טובה ולא מעט טכניקה כמו שאמרת, יכולת ריכוז מלאה, רפקלסים טובים, ידיעה של חוקי התעבורה, שיקול דעת גם כמו שאמרת, יכולת החלטת החלטות מהירה, יכולת אומדן מרחק ביחס למהירות, ידע על האיבזור הטכני של הרכב שלך ולמה הוא מסוגל, יד על גורמים שמסביב כמו השפעת גורמי דרך שונים על הנהיגה וביניהם מזג האויר. וכל זה רק מהדברים שעלו לי רק עכשיו לראש, בטח יש עוד כמה ששכחתי. זה אולי לא רמה של מדע טילים, אבל זה בהחלט לא קצת דברים, וצריך את כולם כדי לדעת לנהוג, גם ברמה של נהיגה רגילה.

abcdcba

New member
מהתגובה שלך דווקא רואים המון בורות

רפלקסים? יכולת החלטת החלטות מהירה? על אלה אתה סומך?! אתה לא אמור להגיע למצב שאתה צריך להשתמש ברפלקסים! אתה אמור לנהוג בצורה בטוחה- נהיגה טובה בכביש היא נהיגה שבה אין כמעט הפתעות!.. טוב אבל מה אפשר לצפות ממישהו שנוהג 160 קמ"ש וחושב שזה לא מסוכן.. כל הגישה שלך ילדותית! "אני נוהג טוב ובגלל זה אני יכול לנסוע על 160 קמ"ש בלי לסכן אף אחד.. נה נה בננה".. אתה יודע מה? אין לי עוד מה להגיב לך.. תהנה לסוע על 160 קמ"ש ולחשוב עוד שזה בכלל לא מסוכן.. תהנה לחשוב שאתה כל כך טוב בנהיגה (עלק אנשי מקצוע
זה הרג אותי..) ותהיה בריא.. תיסע על 160 קמ"ש- את זה אני לא אצליח להפסיק ממך (אולי שוטר- למרות שבישראל זה לא ייקרה..).. אבל אל תחשוב שזה לא מסוכן- ושבגלל שאתה כל כך "מוכשר" לא ייקרה לך כלום.. ובוא אני אספר לך סיפור על ילד שהיה בדיוק כמוך- נהג טוב, יחסית חדש- פחות או יותר בגיל שלך- אולי אתה מכיר את המקרה- הנהג הזה לא היה מסומם, לא היה שיכור, היה לו ברוך השם רפלקסים טובים- ואתה יודע מה? הוא אפילו לא הגיע למהירות כזאת גבוהה- אבל מה? הוא הרג שני ילדים תאומים יחידים שעברו במעבר חצייה (הם היו ילדים של אופטומטריסט מצליח).. תאמין לי שאתה לא נוהג יותר טוב ממנו, "ושהרפלקסים" שלך לא יותר טובים משלו.. וגם הוא חשב בדיוק כמוך.. אבל ברגע אחד הוא הרס למשפחה שלמה את כל החיים.. אז פעם הבאה שאתה רואה את המחוג שלך קופץ יותר מדי- בחייאת, תקטין מהירות..

abcdcba

New member
והילדים האלה אגב היו

תאומים יחידים בני 7 או 8, אם אתה רוצה לדעת..

Krishi

New member
כן

דבר ראשון אתה לא מכיר אותי ומה אני יכול או לא יכול לעשות. אז אין לך שום רשות ויכולת לשפוט אותי בקטע הזה. רפלקסים ויכולת החלטה מהירה נועדה כדי שאם תיקלע למקרה חירום שיכול לקרות ממש לא באשמתך אתה תיגע איך להגיב נכון ומהר. אני גם רציתי להפסיק את הויכוח הזה עכשיו. שהיה לך יום טוב

adidas88

New member
מה???

די הגזמת! "אתה לא אמור להגיע למצב שאתה צריך להשתמש ברפלקסים" את רציני?? ומה אם אתה נוהג ופתאום ילד קופץ לך לכביש. היו דברים מעולם...עם כל אמצעי הזהירות שאתה נוקט אם אין לך ריפלקסים והחלטות מהירות אתה נמצא ביותר סיכון מאחרים.

abcdcba

New member
זה בכלל לא מה שהתכוונתי

אבל רפלקסים זה דבר אחרון שאפשר לסמוך עליו! רפלקסים יכולים לאכזב אותך בדיוק בשלב שתצטרך אותם בחיים! ואת זה הרבה אנשים שעברו תאונות יאמרו לך!

Simbbam

New member
../images/Emo45.gif מסכים

מסכים עם כל מילה, ואני גם לא חושב שכביש ריק עם יכולת ראיה מעולה מהווים עילה לנהיגה בפאקינג 160 קמ"ש. בחיים יש הפתעות אתם יודעים.

MrJacKasS

New member
אתה בעצמך אמרת

"הוא אפילו לא הגיע למהירות כזאת גבוהה" .. מה זה אומר? שהמהירות היא לא פקטור פה ..רק מהירות בהתאם לתנאי הדרך כל הדיון הזה התפתח רק בגלל העובדה שאתה לא מסכים לנסיעה על מהירות גבוהה מהמהירות המותרת בשעות דלילות תנועה בכביש בינעירוני .. יצא לך לנסוע פעם בשלוש בלילה בבינעירוני? אני מציע לך שתנסה .. רוב הנהגים בכלל לא מרגישים שהם מגיעים למהירות כל כך גבוהה .. אבל מה..מה כבר יכול לקרות? אין הולכי רגל..אין מכוניות ..אז הסיכון היחידי שיכול לקרות (אם יקרה) הוא לי ..והרי מה אכפת לך ממני? אני מציע לך שתנסה ותגיע עם מסקנות מהניסוי.

abcdcba

New member
קודם כל

התאונה התרחשה אך ורק בגלל המהירות הגבוהה וחוסר היכולת לעצור בזמן בגללה! אתה סתם מנסה ליצור לעצמך פנטזיה שמהירות מופרזת אף פעם לא גורמת לתאונה.. דבר שני- אז היום כל אחד יבחר לעצמו חוק שבא לו לעבור עליו, וכל אחד יעשה את זה.. אתה חושב שזה הגיוני??

MrJacKasS

New member
מהירות גבוהה

אבל איפה?! 70 קמ"ש - מהירות גבוהה מאד יחסית לעיר, מהירות נמוכה מאד יחסית לכביש בינעירוני. אתה באמת לא מבין את ההבחנה שאני עושה פה?!

abcdcba

New member
אני מאד מבין את ההבחנה

הרי 160 קמ"ש בכביש בין עירוני זה מאד הגיוני.. אני לגמרי מסכים (אהממ.. ציניות.. אהממ)

abcdcba

New member
ועוד משהו

אתה טענת שמהירות היא לא פקטור. מהירות היא פקטור מאד מרכזי בתאונות דרכים- מעבר לוויכוח הברור מאליו האם זה גורם לתאונות הדרכים. בזמן תאונת דרכים המהירות היא זאת שתקבע את עוצמת התאונה (ועל זה אי אפשר להתווכח).. וב-160 קמ"ש יישאר מהמכונית חתיכת פח קטנה.

Simbbam

New member
סלח לי

לא דובר פה על אמצע הלילה. הוא אמר בפירוש: בכל פעם שאני עולה על האוטו אני חייב לנסוע מהר, לפעמים אני מצליח לרסן את עצמי ולפעמים לא". כמעט מילה במילה. וזה כבר מסוכן.

למעלה