שיתוף

samata

New member
and...?

נו ו...זה גורם לתאונות...אז? לא ניסע יותר במהירות? מהיום לא עוברים את ה-100? נגמרו לך התשובות, נקודה. תקרא מה שיגאל (mol) כתב ואז אולי תבין למה מהירות זה לא דבר כל כך נוראי.

abcdcba

New member
מה?

160 קמ"ש בכבישי הארץ (ואני לא מדבר על כביש 6) זה לא הגיוני! לא בלילה לא ביום ולא בשום שעה! מלבד הוויכוח הדפוק הזה- זה באמת נראה לך הגיוני שהיום כל בן אדם יבחר לו חוק אחד לעבור עליו והכל יהיה בסדר? אז אתה בוחר במהירות ואני בוחר בלא לעצור בתמרור עצור וחבר שלי לא בוחר במתן זכות קדימה?? אתה פשוט לא יכול להבדיל בין חוק לשני ובין אדם למשנהו! אתה לא יכול כי אז תהיה אנרכיה בכביש וזה מצב מאד מסוכן!

abcdcba

New member
ועוד משהו

אתה מודה שזה גורם לתאונות- ואתה עוד שואל בתמיהה מוזרה0 "מהיום לא עוברים את ה-100?" אם עבירת מהירות, כפי שאתה מודה וכפי שברור לכולנו, היא גורם (לא משנה עד כמה ראשון במעלה) לתאונות דרכים- אז אנחנו צריכים לשמור על החוק! כדי שלא יהיו תאונות

samata

New member
עזוב

לא הבנת את הפואנטה של מה שאני ויגאל ניסינו להעביר פה. נמאס לטחון מים ולמצוא אותך מעוות משפטים.

MrJacKasS

New member
נניח שאני על 160

ונניח שעשיתי תאונה בגלל זה ונהרגתי עדיין חיי כלב יותר חשובים מהחיים שלי ושלך לא? אז מה כל זה משנה יאללה בחור היית די הרבה על המחשב, ונראה לי החתול למטה כבר רעב

Krishi

New member
לא

אני כן קולט שאתה לא יודע על מה אתה מדבר. ואתה לא יודע איפה ומתי אני כן נוהג מהר ומתי לא. רוב התאונות לא קורות בגלל עבירת מהירות, בשביל זה צריך לדעת איפה אפשר לנסוע מהר ואיפה לא. נכון שבהרבה תאונות הנזק יותר גדול במידה והמהירות גדולה יותר, אבל מתאונות כאלה בהחלט היה אפשר להימנע אם הנהג היה עושה דברים אחרים שהוא היה צריך לעשות שלא קשורים בכלל למהירות. בקיצור אני לא מעוניין שוב להתחיל את הויכוח הזה... כבר התווכחתי על זה מספיק בכמעט 3 שנים שאני פה בפורום. אני סומך על עצמי מספיק כדי שאני אדע לדעת לעשות את הדבר הנכון כדי להימנע מתאונה. אני לא איזה חמום מח או משוגע שלא מחשב סיכונים בכלל ונכנס עם הראש בקיר (תרתי משמע). תשאל כל מי שנסע איתי.. הורים (ולא רק שלי), חברים, אפילו המורה נהיגה אמר בחשאי לאבא שלי שתלמידים כמוני יש פעם בהרבה מאוד זמן (גיליתי את זה רק לפני שבוע, שנתיים וחצי אחרי הטסט.. חח). ואני לא אומר את זה במטרה להתלהב, ממש לא, אני אומר את זה כדי שתבין שאני לא סתם עוד אחד שחושב שהוא יודע הכל. מלבד זאת, אני לא ממליץ לאף אחד לעבור על החוק. זה שאני עושה את זה לא אומר: א. שכל אחד יכול לעשות את זה (בלי לזלזל או משהו אבל כמו שיש נהגים יותר טובים ממני, יש בטוח גם כאלה שהם פחות טובים) ב. שנהג צריך להתחיל ישר מלעבור על החוק. קודם שיסע כחוק, ילמד, ישתפשף, ירכוש מיומנות וניסיון ואחרי זה יעשה את השיקולים שלו אם שווה לא לשמור על חוקים מסויימים ועל חוקים מסויימים לא. ואם תשאל אותי? אז כן, לנהוג יחף לפי דעתי זה מסוכן יותר מלנהוג מהר. יום טוב

Simbbam

New member
תשמע

אין לי שום אינטרס אישי פה או משהו, אבל מאד מאד קשה לי להאמין שנהג בן 20 שנמצא כולה שנתיים וחצי על הכביש כבר יודע בצורה הכי מושלמת בעולם מתי נכון לנסוע מהר ומתי לא. עם כל הכבוד, ויש כבוד, אני בטוח שאתה נהג טוב מאד יחסית לזמן שלך, אבל אל תשכח שאתה נהג יחסית חדש על הכביש, ויש אפילו אנשים שנמצאים עשר שנים על הכביש ועושים תאונות בגלל מהירות, והם נהגים יותר טובים ממך ובטוחי גם הם שהם "יודעים בדיוק" מתי צריך להגביר את המהירות למעבר למה שמותר בחוק. לסיכום, בשביל נהג של אפילו לא 3 שנים אני חושב שאתה מסתמך יותר מדי על "יכולת" ו"ניסיון" שלמעשה אין לך כל כך, ואתה נוהג בחוסר אחריות. סע בביטחון.

Krishi

New member
מה אני אגיד לך

אני יודע שיש לי עוד מה ללמוד כי כל יום בכביש זה עוד יום שלומדים משהו ורכושים ניסיון כלפיו, אבל אני חושב שיש דברים שאני יכול לעשות כבר על סמך מה שאני כבר כן יודע. בכל מקרה, נקווה שאני צודק ואתה טועה (לא נאמר בטון מזלזל או משהו כזה) העיקר שכולנו נהיה בריאים

abcdcba

New member
גם אני מקווה שנהגים אחרים

שפוגשים אותך בכביש יהיו בריאים- זה העיקר.. תסכן את עצמך ולא אף אחד אחר.. יום טוב

abcdcba

New member
אף אחד לא שאל אותך

וברוך השם אתה לא שר התחבורה.. אם לא תשמור על החוקים- בסופו של דבר תתפס ותקבל עונש מספיק גדול כדי לא לכתוב כאן בפורום ולעודד ילדים אחרים לעבור על החוק

Krishi

New member
אוקיי זה כבר מוגזם

איפה ראית שאני מעודד ילדים אחרים לעבור את החוק? לקרוא אתה יודע?! רשמתי במפורש אני בכלל לא מעודד שום דבר כזה. ואני מקבל מספיק קנסות ועונשים.. אל תדאג לי..

abcdcba

New member
עצם זה שאתה מדבר על כך

שזה לא מסוכן- ושזה פחות מסוכן מהמון דברים אחרים- אתה מעודד אנשים אחרים (במיוחד נהגים חדשים) לעשות את זה. דרך אגב, לא הבנתי מאיפה בדיוק הבאת את הנתון המשטרתי המדהים- שמעט מאד תאונות מתרחשות בגלל מהירות? אתה יכול להראות לי נתונים בנושא?

Krishi

New member
הייתי מראה לך נתונים..

הם מפורסמים דרך קבע כל שנה ע"י המשטרה אבל אין לי כח לחפש, אתה מוזמן לעשות את זה בעצמך. ואני לא מעודד כלום, אני אומר עובדות! (שוב, עובדות שתוכל למצוא בנתונים שהמשטרה מפרסמת). אתה רוצה הצהרה יותר ברורה וגדולה? אז בבקשה: ילדים, תלמידי נהיגה יקרים, ובעלי רישיון בכלל. אל תעשו את הדברים שאני עושה. אלה דברים לא חוקיים ואני לא ממליץ לאף אחד לעשות אותם. הסיבה היחידה שאני עושה אותם היא כי אני ילד מפגר שאוהב לנסוע מהר ואסור לכם ללכת בעקבותיי. הודעה זאת נמסרה מכל ה-
עכשיו מרוצה?

abcdcba

New member
מה זה משנה האחוזים המטומטמים

שלך? (למרות שעדיין לא הראית לי אותם!) זה בטוח לא אחוז זניח- ובתאונה אחת כזאת נהרסים חיים של משפחה שלמה!

Krishi

New member
מה זאת אומרת מה זה משנה?../images/Emo6.gif

אתה בעצמך ביקשת שאני אראה לך אותם... חחחחחח ואמרתי למה לא הראיתי לך אותם, כי אין לי כח לחפש. הם פורסמו לציבור (אפילו היה כתבה על כך ב-YNET) כל שנה. וגם פה אנשים ראו אותם. ונחש מה.. גורם המהירות קיבל כמעט הכי קצת אחוזים לתאונה מכל שאר הגורמים. וזהו, זאת הייתה הודעתי אחרונה בנושא

abcdcba

New member
אני אסביר לך "מה זאת אומרת"

הכוונה היא שגם בתאונה אחת כזאת שנגרמת בגלל מהירות (לא על ידי נהג "גרוע"- אלא על ידי נהג מופלא ומחונן כמוך) נהרסת משפחה שלמה- זה לא משנה אם זה הגורם הראשון האחרון או הראשון לתאונות- אבל זה גורם לתאונות! ללא שום ספק וללא שום עירעור! ולאו דווקא על ידי נהגים פחות מוכשרים מהרמה המדהימה שלך..

aviGODFATHER

New member
........

לא משנה מה אחוז התאונות שנגרמות ממהירות, אחוז התאונות שנגרמות עקב נהיגה בלי נעליים "קצת" יותר קטנה (אם בכלל), ובטח שיותר מאשר תאונות שנגרמות מאי-שמירה על הימין (אם אתה זוכר את המגה שרשור ההוא). וכמו שאמרו כאן - גם אם זה אחוז נמוך, זה עדיין גורם לתאונות ולאובדן חיים. אני מאמין לך שאתה נהג טוב, אבל זה קצת עלה לך לראש... אתה מדבר כאילו אתה מינימום שומאכר. גם אם אתה בכביש ריק, אתה לא יכול לדעת מה יכול לקפוץ לך לכביש ולגרום לך לסטות ולהימרח על שטח ההפרדה (במהירויות האלה מספיק איזה חתול שייכנס לך מתחת לגלגלים בשביל להסיט לך את כל הצורה של האוטו). אני מקווה שאתה באמת נוסע במהירויות גבוהות רק במקומות שהם פנויים, וזה לפחות דבר טוב - אם תעשה תאונה רק אתה תיפגע ולא אנשים אחרים שבמקרה נקלעו לאותו כביש איתך.

Simbbam

New member
אני חייב להסכים

קרישי, יש לי המון כבוד אליך, בתור אחד המשתמשים היותר אינטלגנטיים בפורום הזה. אבל להגיד שלנהוג יחף זה יותר מסוכן מלנהוג מהר זה פאקינג מטומטם... תחשוב על זה. משפט כזה הוא שטות.

למעלה