קסטרו - למי ששאלה.

Blade Of Fire

New member
יש..

אבל זה לא אומר שאנחנו לא צריכים פרוות.. אנחנו עדייןם מסתובבים בחוץ ובחוץ אין תנורים... ופרווה מחממת הרבה יותר מכל בד אחר, ואם לחיות זה עובד-למה שזה לא יעבוד גם לנו?

Bleeding BitcH

New member
ממ יש דברים מחממים ולא חייבים

פרוות, זה לא עידן הקרח ואנחנו לא חיים בשוויץ או מוסקווה.. החורף של ארץ ישראל זה כמו קיץ עם גשם. יש קטיפה שזה חם!!!!! ויש ויניל, ללכת עם ויניל בקיץ זה כמו סאונה חינם. יש מלא סוגיי בדים שמחממים. ואם זה עובד בשבילם למה זה לא יעבוד בשבילנו? כי קודם כל הפרווה שלהם זה שלהם! הם נולדו ככה! ולמה בשבילנו לא? כי זה חוסר אנושיות לרצוח חיה בשביל חומר שנראה על בני אדם מזעזע!

A n n a b e l

New member
נקודה למחשבה.

"חוק הטבע-הרוג כדי לחיות" הא?
, ממתי בדיוק זה החוק שם? מאיפה את יודעת? מתצפיות על אריות וברדלסים? ומה עם ג'ירפות א קואלות תמימות שניזונות מעלים כל החיים שלהן? זה לא שאני תוקפת אותך, פשוט כל פעם שמתיימרים בכזו לדעת מהם "חוקיו של הטבע", עולה לי הדם לראש. מזכיר לי את שיעורי ביולוגיה בתיכון. ועוד משהו: "אם אנחנו צריכים את הפרווה-למה שלא נהרוג את החיה וניקח את הפרווה?! מה אנחנו עדיין בתקופת האבן?!?! שאנחנו חייבים פרווה כדי לשרוד? ממ כיום יש פרוות סינטטיות... זה עדיף על לרצוח חיה בשביל הפרווה שלה. זה לא כמו שאנחנו רוצחים כדי לאכול, לאכול זה עדיין חלק מההשרדות שלנו. ללבוש פרווה? מה אין תנורים בחורף?" לא, אנחנו לא צריכים לא פרווה ולא עור ואפילו לא בשר בשביל לחיות. אמרת שאת "רוצחת" בשביל לאכול כי זה חלק מההשרדות "שלנו". עכשיו, תהי ילדה טובה ותסבירי לי מי זה ה"שלנו" הכוללני הזה, כי בפעם האחרונה שבדקתי, השרדותי לא הייתה בנויה על בשר של חיות, אלא על תחליפים שניתן למצוא כיום בכל הסופרים. מבחינתי, באופן טכני, לאכול בשר זה בדיוק כמו ללבוש פרווה. את אוכלת את הבשר למרות שכבר הוכיחו מליון פעם במליון מחקרים מסביב לעולם שצמחונות זה בריא ומועיל ואני עובדה חיה שניתן באמת לחיות מבלי לצרוך בשר כשם שניתן לחיות עם פרוות ומוצרי עור סינטטים. אני מבינה למה בחברה שלנו כיום, פרוות נתפסות כזוועת העולם לעומת אכילת בשר שהיא לגיטימית בכל בית בארץ ישראל היפה. פרוות זה פאסה, ביזארי, אם היית חיה לפני 80 שנה אנשים היו בטח מגחכים על ההאשמות שאת עושה כאן. רציתי שלא תזרקי מילים לאוויר בסגנון של "אנחנו צריכים בשר לשם השרדותינו" כי נראה כאילו לא חשבת על הנושא עד תומו.

ToryMaster

New member
לא כולם

אני מכירה המון צמחוניים שלא מקבלים זריקות. אבל מה שנכון זה שכדי לשמור על איזון נכון כשצמחוניים צריך לשים לב יותר.

A n n a b e l

New member
לא,

כולם צריכים לשים לב יותר לתזונה שלהם. אני לא מבינה למה חושבים שבשר זה הדבר הכי בריא בעולם, הוא ממש לא. בשר מולעט באטיביוטיקה וסמים ועוד מיני תרופות שרק השם יודע מאיפה הם באו לכדור הארץ. המפתח לתזונה נכונה לא תלוי באכילת בשר או התנזרות ממנו, אלא בשמירה על איזון ואכילה נכונה (מזכיר לי את העבודה שלי לבגרות בספורט).

ToryMaster

New member
נכון

ובכל זאת, דוגמת הB12 שנתת, שלגוף יותר קל לספוג אותו מהבשר, זה מקל באיזה שהוא אופן על התפריט. אני לא אומרת שאוכלי בשר לא צריכים לשים לב לתפריט שלהם גם, אבל לו רק בגלל הB12, תזונה צמחונית דורשת יורת תשומת לב, בעיני.

A n n a b e l

New member
מיתוס,

אני צמחונית כבר 6 שנים טובות ולא נזקקתי לזריקה אחת, אומנם אני כן, מוצצת ויטמין B12, אך רק ליתר בטחון.

ToryMaster

New member
כי זה נכון

החזק שורד, גם אם הוא צריך להרוג חיים אחרים בשביל זה. ככה הטבע פועל, לא?

mightynighty

New member
רוצה? קחי רובה ותהרגי. לא מפריע לי.

אבל אל תגדלי חווה של חורפנים(או שפנים, או תנינים, או כל חיה אחרת שנמרחת על מעיל) ואז תשחטי אותם באכזריות. אין לי בעיה עם אכילת וניצול משאבי הטבע שניתנו לנו, כולל החיות. יש לי בעיה עם הדרך בה אנחנו עושים את זה. אין לי בעיה עם אכילת בשר- יש לי בעיה עם תעשית הבשר. אין לי בעיה עם לבישת עור- יש לי בעיה עם תעשית העור. טיעוניך, ברמה העקרונית, תואמים לדיעותי. ברמה המעשית, זה לא באמת קורה. חוק הטבע לא אומר לכלוא חיות, להתעלל בהן, ורק בסוף להורגן. הצ'יטה לא משחקת כדורגל עם הצבי טרם אכילתו, למה אנחנו כן?

למעלה