פנייה מ-eBay

Eldad S

New member
../images/Emo32.gif פנייה מ-eBay

קיבלתי עכשיו לאימייל שלי פנייה מאחד הקונים באיביי, שלכאורה רכש ממני מספר פריטים, אבל הוא לא מעוניין באחד מהם, וכותב לי אישית שהוא מעוניין להחזיר לי את הפריט הפגום. ברור לי שמישהו השתמש בכתובת האימייל שלי במרמה. השאלה היא מה עושים עכשיו. לא נרשמתי מעולם לאיביי, אבל אני מקבל כמויות אדירות של ספאם, ואני מניח שכמו שכתובתי נפוצה בלא מעט רשימות תפוצה, כך היא התגלגלה איכשהו גם לאיביי - אם כי לא ידוע לי כיצד. מה הייתם עושים במקומי?

hazelnut

New member
והתשובה: מוחקים מיד בלי לפתוח. גם

מיד מוחקים מתיקיית הנמחקים.

Eldad S

New member
לא בדיוק. בדרך כלל אני מקבל

ספאם מ-eBay אבל זו הפעם הראשונה קיבלתי אימייל אמיתי, מלקוח שפנה דרך האתר הראשי של איביי, אל כתובת האימייל שלי, עם פרטים על מוצר וכו', ועם בקשה להחזיר לי אחד הפריטים (ועם חלון תגובה, שדרכו התבקשתי לענות לו). האמת היא שכאשר לחצתי על החלון, מתוך סקרנות לראות מה יופיע, הופיע חלון תקלה בדפדפן...
שוב, מדובר בפעם הראשונה שאני מקבל מכתב שנראה אותנטי, עם פנייה מפורטת וכו', ולכן לא ידעתי מה לעשות. בדרך כלל אני מוחק על הסף אימיילים מהם, כי אין לי מה לעשות עם מה שנראה כמו ספאם. וכמובן, תודה רבה לך, הייזל

Boojie

New member
ספאם מאיביי?

איביי לא ידועים כספאמרים. אם אתה מקבל מה שנראה כספאם מאיביי, סביר יותר להניח שהוא זיוף כחלק ממזימת פישינג. אל תפתח קישורים מתוך אימייל כזה, ובטח לא בלי לוודא שכתובת הקישור האמיתית (זו שמופיעה בשורת הסטטוס למטה) היא באמת באתר איביי ולא באתר מתחזה כלשהו.

Eldad S

New member
זה באמת נראה מאיביי,

וקיבלתי גם הודעה לפני כן (כלומר, אימייל נפרד), שהם חסמו את היוזר שלי (את כתובת האימייל שלי), כי נעשו לפחות שלוש כניסות ממנה, שנראו להן לא חוקיות. הם גם מפרטים את הכניסות, ומציינים כתובות IP מרומניה. זה לא נראה ספאם; מאידך גיסא, הם כותבים שאם אני רוצה בכל זאת להפעיל מחדש את היוזר, אני צריך להיכנס לכתובת מסוימת בעמוד. בכל אופן, נראה לי שאתעלם גם הפעם, למרות שהפעם יש פנייה קונקרטית מלקוח. תודה רבה, בוג'י.

תתעלם!

אני קונה באיביי חלק מהתכשיטים לעסק שלי ולפעמים מתפלק לי אימייל כזה מ"מישהו" שאני לא מכירה. קרה שוב ממש לא מזמן. תתעלם. זה לא יחזור.

elnene

New member
בכ"ז עוד דבר

מאד מאד רצוי אחרי שהקלדת בלינק בהודעה שקיבלת - לבצע ניקוי תולעים מעמיק יותר בעזרת תוכנה כמו ad-aware או דומות לה. אם יש לך XP ובהנחה שלא התקנת שום תוכנה חדשה מאז - רצוי אפילו לבצע "שחזור מערכת" למועד מוקדם יותר. (לפני מועד ביצוע ה"קליק"). אין צורך להילחץ - מוטב להיות זהיר. הנה אני מעתיק הודעה ייצוגית מאחד הפורומים ב-Ebay: Re: Spoof Email Posted: Feb-21-06 15:12 PST my*quiet*place (346 ) View Listings | Posts: 2,548 | Report Kim Thanks for the heads up! Many of these phishing/spoof emails contain nastys that can get into your computer just by opening them. It would be a good idea to delete your cookies, temp. files and history; then update and run a virus scan. A precaution.... הא, שכחתי לציין שגם אני סבלתי מאותה בעיה לפני מספר חודשים ונהגתי בדרך הזו. מאז - טפו טפו טפו NADA. בהצלחה רבה.

Eldad S

New member
תודה רבה!

מן הבחינה הזאת אני רגוע, יחסית - כי מותקנים אצלי גם Ad-Aware וגם Ad-Watch. למעשה, כשהקלקתי על הלינק, הגעתי לדף שלא קיים, כלומר, תגובת הדפדפן הייתה זהה למצב שמתקבל כאשר מקליקים כתובת שלא קיימת. בכל מקרה, אתעלם. אני מקבל כבר זמן רב הודעות מ-eBay, ומתעלם. היו עד היום לא מעט הודעות על כך שנעשה שימוש באימייל שלי באיביי, וביקשו אימות ממני/אישור שזה אני, ושאני מעוניין לחדש את היוזר שלי שם - אבל תמיד התעלמתי.

Eldad S

New member
תודה רבה, מילושקה ../images/Emo13.gif

אכן קיבלתי לא מעט אימיילים כאלה, ותמיד התעלמתי מהם. הפעם לא הייתי בטוח אם כדאי להתעלם, כי נראה היה שקיבלתי פנייה אותנטית מלקוח. לאור כל התגובות אצלנו, החלטתי להמשיך לא להגיב

Eldad S

New member
גם אני חשבתי על כך,

אבל לאור הודעה שקיבלתי קודם לכן (כמה שעות קודם לכן) מאיביי, על פריצות לחשבון שלי, ועל כך שהם חסמו אותו היות שנראה להם שלא אני נכנסתי מהחשבון, אני חושב שעדיף לא להגיב (ממילא היוזר חסום). גם אם אגיב, אין לי מושג למי להגיב - ובכל מקרה אני לא מתכוון להירשם לאיביי דרך החשבון הספציפי הזה, שמוכר באינטרנט כבר לא מעט שנים ושולח (כאילו) המון וירוסים וספאם לאנשים בכל רחבי העולם... (בזמנו, בעידן ההפרצויות של הווירוסים, קיבלתי לחשבוני כמה קללות עסיסיות ביותר (אכן, לא רק אני, גם אמי...) ממשתמשי מחשבים בישראל שקיבלו ממני וירוסים כאשר המחשב שלי היה נקי לחלוטין...).

Eldad S

New member
לא יודע אם הם מודעים,

אני מניח שכן. ההודעה התקבלה מן היוזר הספציפי, ישירות לחשבוני, דרך איביי (בעניין מוצר שנרכש ממני, לכאורה). כמה שעות קודם לכן הגיעה הודעה מאיביי, שמפרטת שלוש פריצות לחשבוני מכתובות IP מרומניה. בהודעה הזאת התבקשתי להיכנס לאיביי ולהגיד אם אני מעוניין לשמור על החשבון שלי, ולא - הוא ייחסם בתוך זמן קצר, כחלק מאמצעי הבטיחות שנוקטים באיביי. לכן נראה לי שעדיף לא להגיב, כי ההודעה הרשמית מאיביי הייתה שהחשבון עומד להיחסם.

Eldad S

New member
מתוך האימייל

שקיבלתי מ-eBay Security Center:
eBay Security Center: Urgent eBay Account Login Request. Notice of account temporary suspension Dear eBay member : We regret to inform you that your eBay account, has been temporarily blocked due to various login attempts from different global locations. As Romania is one of the most high rated fraudulent countries, we temporarily blocked your account to avoid future problems or misusage of your eBay account. Here are the last 3 login attempts : 1. IP address : 193.105.3.173 ISP host : st13.i-cafe.orizont.net Location : Romania 2. IP address : 80.97.171.22 ISP host : rds-net.bistrita.net Location : Romania 3. IP address : 62.177.188.59 ISP host : adsl.bbeyond.ro Location : Romania If you are traveling and made these login attempts yourself or borrowed your eBay account to someone else , please log in below. Travelling confirmation Here If you want to re-activate your eBay account , please follow our instructions. Re-activate your account Here If this situation is not solved in the next 24 hours your account will be permanently suspended. Sincerely, eBay​
נראה לי שלאור ההודעה הזאת, עדיף שלא אגיב, ואז החשבון שלי אמור להיחסם סופית.

טרודי

New member
לא ברור אם זה איביי או פישינג נוסף

בכל מקרה, לעולם אל תקליק על לינק שקיבלת בתוך אימייל כזה. ואם כבר הקלקת, אל תזין את הסיסמא שלך או כל נתון אחר במסך שמתקבל. אם יש לך סיבה לחשוב שהאזהרה לגיטימית, לך לחלון אחר, הקש בעצמך את כתובת האתר (במקרה זה - איביי) או בחר אותה מהמועדפים שלך.

למעלה