000שירה000
New member
../images/Emo32.gifמקרה שהיה כך היה...
בין פתירת יחידת אנלוגיות ללימוד המילון יוצא לי גם לתת שיעורים פרטיים (זאת לא פרסומת!
תמשיכו לקרוא...). אז יש תלמידה אחת בי"א שאני מלמדת אותה מתמטיקה פה ושם (לפני מבחנים היא נזכרת...) והיא התקשרה אלי אתמול בבקשה מאוד מוזרה: "אני יודעת שאת הרי לומדת לפסיכומטרי, ורציתי לשאול אם את יכולה לתת לי שיעורי הכנה למבחנים הפסיכוטכניים של הצבא לקראת צו ראשון" (!!!). אז הסברתי לה שזה ממש לא מבחן שצריך להתכונן אליו, ושאף אחד לא לומד לזה, ובלה בלה בלה... אז היא אמרה לי שהרבה חברים שלה למדו ושאפילו היא השיגה ספרים (!!???!!??!!). ואני אומרת- עד לאן היגענו???? הרי פעם גם הפסיכומטרי היה מבחן כזה שלא היה צריך ללמוד אליו, אף אחד לא היה מתקרב ללסיים אותו, ומכיוון שזה מבחן יחסי- אז חתך הציונים היה פחות או יותר אותו דבר. אבל אז המציאו ספרי לימוד. אז כולם קנו ספר כדי להתכונן. והציונים עלו- אז היה צריך להקשות את המבחן. ואז המציאו קורסים- אז עכשיו "רק" לקנות ספר כדי להתכונן זה לא מספיק כי הקורסים בעצם הקפיצו עוד יותר את רמת הקושי של המבחן. ועכשיו זה עומד לקרות גם בפסיכוטכני של הצבא??? מה קרה??? בקרוב: קידום, לחמן ויואל גבע יצאו גם הם עם קורס הכנה לפסיכוטכני, ימלא לתלמידים תמימים את השכל עם עובדות שבלי זה הם לעולם לא יתקבלו לתפקידים נחשבים ו"יוקרתיים"- והנה לכם עוד תעשיה שתגלגל מיליונים. ועכשיו אני בדילמה מוסרית: להמשיך לשכנע אותה שללמוד לפסיכוטכני זה מיותר? או ללכת אליה, לפתור איתה את הספרים שיש לה העיקר שהיא תרגיש יותר רגועה? (או במילים אחרות: ללכת לפי העקרון או הכסף????). איזה מזל שאני כבר אחרי צבא... נ.ב.- אני יוצאת מנקודת הנחה שקוראי הפורום הם כבר אחרי צו ראשון כי אני לא רוצה להלחיץ אף אחד...אבל נו, באמת- ללמוד לפסיכוטכני???
בין פתירת יחידת אנלוגיות ללימוד המילון יוצא לי גם לתת שיעורים פרטיים (זאת לא פרסומת!