מקרה שהיה כך היה...

000שירה000

New member
../images/Emo32.gifמקרה שהיה כך היה...

בין פתירת יחידת אנלוגיות ללימוד המילון יוצא לי גם לתת שיעורים פרטיים (זאת לא פרסומת!
תמשיכו לקרוא...). אז יש תלמידה אחת בי"א שאני מלמדת אותה מתמטיקה פה ושם (לפני מבחנים היא נזכרת...) והיא התקשרה אלי אתמול בבקשה מאוד מוזרה: "אני יודעת שאת הרי לומדת לפסיכומטרי, ורציתי לשאול אם את יכולה לתת לי שיעורי הכנה למבחנים הפסיכוטכניים של הצבא לקראת צו ראשון" (!!!). אז הסברתי לה שזה ממש לא מבחן שצריך להתכונן אליו, ושאף אחד לא לומד לזה, ובלה בלה בלה... אז היא אמרה לי שהרבה חברים שלה למדו ושאפילו היא השיגה ספרים (!!???!!??!!). ואני אומרת- עד לאן היגענו???? הרי פעם גם הפסיכומטרי היה מבחן כזה שלא היה צריך ללמוד אליו, אף אחד לא היה מתקרב ללסיים אותו, ומכיוון שזה מבחן יחסי- אז חתך הציונים היה פחות או יותר אותו דבר. אבל אז המציאו ספרי לימוד. אז כולם קנו ספר כדי להתכונן. והציונים עלו- אז היה צריך להקשות את המבחן. ואז המציאו קורסים- אז עכשיו "רק" לקנות ספר כדי להתכונן זה לא מספיק כי הקורסים בעצם הקפיצו עוד יותר את רמת הקושי של המבחן. ועכשיו זה עומד לקרות גם בפסיכוטכני של הצבא??? מה קרה??? בקרוב: קידום, לחמן ויואל גבע יצאו גם הם עם קורס הכנה לפסיכוטכני, ימלא לתלמידים תמימים את השכל עם עובדות שבלי זה הם לעולם לא יתקבלו לתפקידים נחשבים ו"יוקרתיים"- והנה לכם עוד תעשיה שתגלגל מיליונים. ועכשיו אני בדילמה מוסרית: להמשיך לשכנע אותה שללמוד לפסיכוטכני זה מיותר? או ללכת אליה, לפתור איתה את הספרים שיש לה העיקר שהיא תרגיש יותר רגועה? (או במילים אחרות: ללכת לפי העקרון או הכסף????). איזה מזל שאני כבר אחרי צבא... נ.ב.- אני יוצאת מנקודת הנחה שקוראי הפורום הם כבר אחרי צו ראשון כי אני לא רוצה להלחיץ אף אחד...אבל נו, באמת- ללמוד לפסיכוטכני???

SHTRUDIDI

New member
אני בהלם...

זאת באמת תופעה שעוד לא שמעתי עליה...כשאני הלכתי לצו ראשון הייתי בין האחרונות בכיתה כי הייתי קטנה מהם בכמה חודשים,אז כולם אמרו שמפציצים שם בשאלות אחוזים אז ללמוד אחוזים,מעבר ללזכור שאחוז זה משהו חלקי מאה לא למדתי הרבה והנתונים שלי אני מניחה יצאו בסדר ואני חיה עם ההנחה הזאת בשלום. בכל מקרה,חוץ מזה שאני שוברת את הראש בלחשוב איזה ספר אפשר למצוא מלבד-הבסיס למתמטיקה של כיתה א - י אני מניחה שאם הבחורה לחוצה ממתמטיקה את יכולה לפתור איתה כמה תרגילים כדי שהיא תרגיש יותר טוב,גם ככה המבחן הזה די מעיק ולחץ לא תורם,אז בשביל ההרגש הטובה שלה (והכסף בשבילך) תעזרי לה.רק תסבירי לה שאין לך מושג מה החומר. לדעתי זה לא עניין של עקרון וכסף-שתיכן תצאו מורווחות מהעניין.את רוצה שהיא תחזור מהמבחן מבואסת כי היא לא פתרה כלום ותגיד עוד כי זה את אמרת שלא צריך ללמוד? עזבי אותך,תחזרי איתה קצת.

fa1afe1

New member
לא הבנתי למה אנשים בהלם...

אמנם לא צריך לקחת מורה פרטי כדי להתכונן לפסיכוטכני, אבל כדאי ואפילו ממולץ לתרגל כמה תרגילים בסגנון המבחן ואולי גם ללכת לספריה יום או כמה ימים לפני ולקרוא טריקים ושיטות שמופיעים בספרי פסיכומטרי ובספרי הכנה למבחני מיון אחרים.

SHTRUDIDI

New member
לא נראה לי

שהרבה אנשים מתרגלים קודם,אני רק הזכרתי לעצמי מה זה אחוז,כפי שכתבתי,כי באמת לא למדתי אותו עד כמה שנים קודם. זה לא נראה לך כסתם לחץ מיותר?

קרודיו

New member
חסר הגיון

שירה הבקורת שלך היא חסרת הגיון... כיון שעל כל דבר ניתן להגיד את זה...בצורה זאתי או אחרת לדוגמא...אמרת שאת נותנת שעורים פרטיים..הרי בעקרון בן אדם צריך ללמוד בתיכון ואם מה שקבל שם להצליח במבחנים ובבגרות...ברגע שיש שעורים פרטיים זה הופך את הבגרויות לאי שויוניות כיון שמי שיש לו יותר כסף יכול להרשות לעצמו יותר...לכן בחברה קפיטליסטית כמו שלנו מי שיש לו יותר כסף...ויכול להרשות לעצמו קורסים וספרים יצליח יותר (אולם אין זו טענה לביטול הפסיכמוטרי כיון שאז נצטרך לבטל גם את הבגרויות..). ללא קשר מי שלומד לפסיכוטכני של הצבא הוא אדיוט..כיון שצהל לא שוה אפילו חצי שניה של לימוד.... קרודיו נ.ב מה את לומדת?

000שירה000

New member
תראה, אני אנסה לא להיות בוטה מידי

כי בהחלט הצלחת לעצבן פה הרבה אנשים.... ועוד אני- בכלל, הלא אני "מושא שנאתך" (כפי שהצהרת בשרשורפלצת על המצרף) אז באמת לכבוד הוא לי שלמרות זאת אתה מסכים לרדת לרמה כזאת ולקרוא את ההודעות שלי, וזאת על אף שעדיין לא "הוכחתי" שאני שווה זאת ע"י ציון פסיכומטרי גבוה (שוב...ראה את ההודעה שלך בשרשור ההוא...). לבקש ממך לא להגיב להודעות שלי אני לא אבקש, כי זו זכותך המלאה ואם לא הייתי רוצה תגובות לא הייתי כותבת בפורום. אבל אני באמת מבקשת ממך- אם תוכל לפחות לא לפנות אלי או לא לשאול אותי שאלות כמו מה אני לומדת והאם אני יכולה לעזור לך לחשב את סיכויי קבלת לרפואה, ולצפות לתגובה ממני, אחרי שאיחלת לי לא להתקבל ללימודי רפואה, אלא אם אני "אוכיח" את עצמי בפסיכומטרי. אני לא אוהבת סתם להתעלם פה מאנשים ומי שכאן ופחות או יותר מכיר אותי יודע שאני נהנית להגיב ולעזור למי שאני יכולה. אז תבין למה יותר לא אגיב להודעותיך או אענה לשאלותיך. אני בטוחה שתוכל להמשיך לחיות גם בלי התגובות שלי ושההודעה הזו לא תגרום לך לפרוץ בבכי ולהתאבל. או בקיצור- אל תדאג, אני יודעת שזה לא ממש מזיז לך, אז אל תרגיש צורך להציל פה את גאוותך. אבל אני מקווה שתבין לפחות למה לא בא לי לענות על השאלות שלך, ונראה לי שבקצב הזה אני לא אהיה היחידה פה שתנהג כך.

קרודיו

New member
פרובקציה..?אני?

אם את לא שמה לב מי שמנסה לעורר פה פרובוקציות זה את... אני אמרתי משהו שפרשת לא נכון והתנצלתי..אני בסה"כ ניסיתי לעלות בצורה קצת אולי בוטה לדיון את נושא הבגרויות מול הפסיכומטרי אבל לא ניסיתי לפגוע באף אחד .....אבל בכל מקרה אני נוסע עכשו עד לסוף השבוע אז יהיה לך ולפורום הזה שקט ממני אם זה מה שאתם רוצים... קרודיו

קרודיו

New member
היינו פעם?

היינו פעם ידידים?? שאנחנו צריכים להפרד ככה??? ממש לא... וסתם המלצה לחיים...לא טוב להתנשא כ"כ...קצת צניעות לא תזיק לך... קחי את זה כבקורת בונה.... קרודיו

000שירה000

New member
או---קי....

תודה על הביקורת, רק- טול קורה מבין עיניך.... (אח! כמה אני אוהבת להשתמש בביטויים מהמילון כשפתאום זה רלוונטי...).

בוביץ

New member
שטויות לא צריך

ללמוד לזה היא סתם לחוצה והספר הזה בטח סתם שמועה כזו נראה לך שלצבא עכשיו יש כסף לזה ? להעלות את הקושי? אם עד עכשיו זה עבד הפסיכוטכני זה ימשיך יש אנשים סתם לחוצים. אםפ את מוכשרת תצליחי גם בלי המבחנים סתם זיבול רק לידעתך הראיון הוא הרבה יותר חשוב..

h i l a d i

New member
אני בשוק אני בהלם אני ה-מ-ו-מ-ה!

לא יאומן!!!! ללמוד למבחנים הפסיכוטכניים? לאן הגענו???? גם אני בדיוק אתמול חשבתי על זה שאילולא (דרך אגב, גם זו מילה מהמילון, רק אחת יותר שכיחה) קידום האידיוטים שהקימו את המכון שלהם כמה חודשים אחרי שיצא הפסיכומטרי היום לא היינו צריכים לבלות חודשיים כשאנחנו קבורים בספרים, המבחן בטח לא היה כל כך מעיק וקצר בזמןו5 אלף בבמוצע לא היו צריכים להתעופף להם מחשבון הבנק (שלנו או של ההורים...) או שהיה קם מישהו אחר ומקים מכון... אבל אני חושבת שהבנתם למה התכוונתי. לדעתי, לכי תעשי לה שיעור, שתהיה שקטה, וגם תרגלי בשבילנו - אני מתה לדעת מה זה הספר הזה (25:5=5 וואו!!! איזה חכמה אני) ואולי תוך כדי תשטפי לה את המוח ותסבירי לה שזה לא ממש רציני... אולי כדאי גם להגיד לה לשאול חברות אחרות אם אחרי שהם הגיעו לצו הלמידה למבחן הטיפשון הזה השתלמה... באמת חבל על הזמן! אבל אם היא כל כך בטוחה בזה אל תהיי זו שתגיד לה לו כי אם היא לא תלמד אצלך זה יהיה אצל מישהו אחר... לפחות תרוויחי מזה משהו. אה כן, תרשמי לעצמך מי הוציא את הספר הזה לאור וכולנו נשלח אל ההוצאה מכתבי בוווווווווווז. שיתביישו להם! עד לאן הגיע הכסף????

000שירה000

New member
עדכון

הייתי אצלה אתמול. הספר שהיא השיגה היה ספר ישן של פסיכומטרי (משהו כמו של 1990!). הבאתי איתי ספרים של פסיכומטרי ותרגלתי איתה את המבואות שיש שם לנושאים השונים, ולא את התרגילים עצמם (כי אני זוכרת שהיו שם הרבה בעיות, בפסיכוטכני, אז עשינו בעיקר מבוא לבעיות)- היא לא ממש הייתה צריכה אותי בשביל זה....מה שכן, בספר פסיכומטרי הישן שיש לה יש שם תרגילים שהיום אין במבחן ויש בפסיכוטכני אם זכרוני אינו מטעה אותי- תרגילים כאלה של שלוש צורות שונות במקצת וצריך לומר איך תראה הצורה הבאה (הן משתנות באופן סידרתי ובקריטריון קבוע...יש שם לשאלות כאלה, אני לא זוכרת)- אז עשינו הרבה כאלה כי אני ממש אוהבת את השאלות האלה :) ממש לא הצלחתי להזכר בשבילה מה יש שם בנושא עיברית. לא נורא. אחרי זה הרגעתי אותה שלא מתכוננים לזה ושלא אמורים להספיק שם הכל וכו' וכו'. ולפעם הבאה- היא קבעה איתי שוב למתמטיקה...אין עוד שיעורי פסיכוטכני!! :) דרך אגב, היא טענה שקיים בשוק ספר כזה, מיוחד לפסיכוטכני, שהיא לא השיגה...אני לא יודעת אם זה נכון, ומקווה מאוד שלא. זה גם לא ממש הגיוני כי כותבי הספר, בניגוד לכותבי פסיכומטרי, לא יכולים לגשת למבחן הזה כמה שבא להם כדי לאסוף חומר לספרים...

1234aaa

New member
יש ספר כזה.

זה נקרא "מבחנים בצבא" של קידום.. אין לי אותו אבל יצא לי לדפדף בו (חלק מחבריי למדו איתו לצו הראשון..). הנה השם אם היא נורא רוצה להשיג אותו.

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo15.gif כן יש כזה ספר ../images/Emo59.gif

מצד אחד אין בו צורך, אבל מצד שני- אני יכולה להגיד לך, שאני לקחתי אותו לפני שהיה לי צו ראשון- כי רציתי לדעת מה הוא סוג המבחנים והרמה שיש... אני לא מבינה מה כל כך פסול בזה ... זה לא שהספר מלמד אותי את החומר הבסיסי הזה- סתם יש שם כמה מבחנים- לוקחים את זה רק בשביל לראות מה זה המבחנים הפסיכוטכנים האלה בכלל...

000שירה000

New member
אין פסול בזה שלמדת עם הספר הזה

הפסול הוא לדעתי שבכלל מוציאים לזה ספרים.... כמו שאין פסול בזה שאני עושה קורס פסיכומטרי, אבל הרבה יותר טוב היה לכולנו אם לא היו כאלה קורסים בכלל... זו הכוונה שלי.

iKilledKenny

New member
וואי זה אשכרה אידיוטי

ואני אשכרה רואה את קידום יוצאים עם קורסים כאלה. עצוב.

qet1

New member
ללמד אותה

חשוב מאוד שהיא תגיע רגועה למבחן אחרת היא יכולה סתם לדפוק אותו. גם אם אין צורך ללמוד למבחן ובעצם לא תחדשי לה שום דבר עצם זה שהיא תהיה רגועה יעזור לה הרבה. אין שום סיבה להתנגד מוסרית ללמידה למבחן הפסיכוטכני, או לכל מבחן אחר, או בכלל להתנגד ללמידה אי-פעם. ללמוד זה תמיד טוב אף אחד לא מצפה מאיתנו לעשות שום דבר בלי שלמדנו קודם. כמו שאין סיבה לא ללמוד לפסיכומטרי בגלל שמטרתו לבדוק את יכולתנו הלימודיות(=ללמוד חומר וליישם אותו אחר-כך) גם כאן אין שום סיבה שהיא לא תלמד אם היא מרגישה שהיא צריכה. הרי אם היא תקבל קב"א גבוהה וייקחו אותה לתפקיד שבו היא,נניח, מפעילה איזה כלי חדיש, משוכלל ומסובך, אף אחד לא יצפה ממנה לדעת להפעיל את הכלי בלי שהיא למדה, נכון? יצפו ממנה ללמוד והבין איך הכלי פועל ואז ליישם את מה שהיא למדה בצורה הטובה ביותר. וזה בדיוק מה שעושים כשלומדים למבחן!!!

למעלה