מצעד הגאווה

yotem 17

New member
אממ אני לא רוצה להיות../images/Emo83.gif

בוטה חס וחלילה, אבל את/ה יודע/ת לקרוא? כי נדמה שכל מי שמגיב בשרשור הזה חוץ מגיטר גירל לא ממש קרא אותו וקרא תגובות נבחרות. אחרת אני לא מבין איך אחרי מה שכתבתי (וכתבו אחרים) נכתב שוב העניין עם ה"דווקא". וסליחה, אבל אני לא אתפשר על רמת החיים שלי ועל החיים שלי באופן כללי. מגיע לי הכל מעצבם העובדה שאני בן-אדם, שומר חוק, יהודי שגר במדינת ישראל הדמוקרטית בשנות האלפיים- למה שאתפשר על פסיק אחד מזה?

Guitar Girl1

New member
אבל....

אפחד לא בא אליך בטענות על זה שאתה הומו.. פשוט העובדה של לעשות את זה דווקא בירושלים אחרי כל כך הרבה התנגדויות והחלטות של צד ג' וכו' וכו' כבר הפכה למגוחכת. ואמ, היי, אני אוריין.. חח שיעשע אותי ההתייחסות אלי כאל גיטר גירל

double O S

New member
יש משהו שאת לא מבינה../images/Emo96.gif

לכל אדם יש את הזכות להחזיק בדעה ולפתח לעצמו קוד מצפוני משל עצמו, אבל כל עוד זה לא פוגע באחרים. העובדה שהם, מתוקף השקפת העולם שלהם שכביכול נפגעה, יוצאים בבקשה לפגוע בהומואים והלסביות, שזה יוצר מצב שלכל הקהילה הזו נפגעת הזכות לחיים ולבטחון, שזו זכות בסיסית ביותר שהמדינה חייבת לספק לכל האזרחים שלה. ברור שכל אדם ראוי שיכבדו את דעתו ואת הרגשות שלו, אבל לאיים ברצח של אנשים בגלל שבתנ"ך כתוב משהו זה לא בסדר ולא מוסרי. חוץ מזה, אף אחד לא היה הולך לצעוד עירום במאה שערים, ירושלים היא עיר חילונית וישראל היא מדינה חילונית, זכותם של הדתיים לקבוע לעצמם דרך חיים ובישראל אנחנו חיים עם ההשפעות הדתיות לאורך כל הקיום של המדינה, אבל לרצוח מישהו בשם חוק בתנ"ך? לא מקובל עליי.

Guitar Girl1

New member
שמע חבוב

אני לא ממש קראתי הכל מתנצלת מראש, פשוט קיבלתי הרושם שאתה סותר את עצמך. "לכל אדם יש את הזכות להחזיק בדעה ולפתח לעצמו קוד מצפוני משל עצמו" את זה אתה אמרת. אני אמרתי את דעתי וכאן זה נגמר.

double O S

New member
זה ממש לא סותר../images/Emo96.gif

זכותי להחזיק ולפתח דעות כל עוד אני לא פוגע לאחרים בזכות לחיים, בטחון ושלמות הגוף. לשנוא הומואים, לתעב אותם ולרצות שכולם ימותו? מותר לאנשים לחשוב ככה, אסור להם לבטא בצורה מעשית את החשיבה הזאת, כי היא פוגעת בהם. וברור שזכותך לחשוב מה שאת רוצה, אבל כשאת אומרת שצריך להגביל להומואים את זכויות הביטוי שלהם, כמו למשל המצעד, בגלל שהדתיים לא מוכנים להתפשר בשום צורה ויוצאים בצורה כ"כ חריפה ובוטה נגד זה, זו בעיה...

avigal27

New member
נכון, זה לא רק לצעוד אבל

לדעתי המצעד הזה כבר עבר את גבול המחאה. הוא נהיה קצת יותר בוטה, וזה לא בקטע של לפגוע "בדתיים ופנאטים" זה פשוט שמשום צד המצעד הזה לא נראה טוב. אני לא מבינה מה הקשר בין ללכת ערום ברחובות לבין מחאה. אתה רוצה למחות- סבבה. יש דרך. תעשה את זה בצורה נורמלית ואפילו תעשה את זה בירושלים. אבל אם אנשים רוצים ללכת ערומים ברחובות אז לא, לא בירושלים. וסליחה אם אני פוגעת במישו..

yotem 17

New member
תפסיקו להתנצל P:../images/Emo83.gif

מעצבן אותי, אמרת את הדעה שלך, גם אם אני לא מסכים ואני מתווכח אני עדיין מכבד אותה...די עם כל הסליחות האלה P: אממ תקשיבי, המצעד בירושלים ממש לא בוטה...כל מי שבא למצעד הזה יודע שזה תוך שהוא מכבד באופן מלא את המקום. להבדיל מהמצעד בתל אביב- זו לא מסיבה. בת"א מדובר באמת במסיבה והפנינג וכו', אבל בירושלים זה מצעד מחאתי.

Guitar Girl1

New member
זאת הנקודה

שכל הקטע של לעשות את זה דווקא בירושלים כדי להוכיח משהו לאוכלוסיית הדוסים והחרדים האלה היה ממש מטופש.. תעשו את המחאות שלכם במקומות אחרים ואז גם יכבדו אתכם יותר.

yotem 17

New member
תקשיבי,../images/Emo83.gif

שנינו לא נגיע להסכמה, זה די ברור, ואת די מתעלמת מכל מה שכתבתי קודם (שוב, חוזרת לעניין שזה דווקא ולא שיש מאחורי זה משהו), ולי קצת נמאס לחזור על דברים אז בואי נסכים לסיים את זה יפה וזהו :)

double O S

New member
זה לא בא מתוך דווקא../images/Emo96.gif

זה בא מתוך זה שירושלים היא עיר הבירה של ישראל והיא העיר החשובה ביותר לשלוש הדתות המונותאיסטיות, והעובדה שיתקיים שם מצעד הגאווה בא לסמל התחלה של תקופה ליברלית יותר, שבה הדת לא מבטלת קבוצות ואנשים אחרים בגלל שהם נולדו שונים. הם לא מנסים להוכיח שום דבר לדוסים ולחרדים, אם הם היו רוצים לעשות את זה הם היו נכנסים למאה שערים עירומים עם חזירים מרוחים בשמנת, או משהו~_~

Guitar Girl1

New member
סבבה

אפשר לסיים את זה כאן איש איש באמונתו ודעתו יחייה. סה"כ הצגתי את דעתי, וכאן זה נגמר. לא מחפשת תומכים חח

NeT NiT

New member
../images/Emo31.gif

רואים שאת ממש לא מבינה את העניין.. ושהדעות שלך מתבססות על מה שאנשים מסביבך אולי אומרים. הרעיון הוא, שלא ייתכן שהחרדים יקבעו בשביל אוכלוסייה שלמה איפה הם יכולים ואיפה הם לא יכולים להיות. מה אנחנו חיות שצריך לגדר אותנו בת"א? העיקרון שבלצעוד בירושלים בא בדיוק נגד זה, להבהיר שאנחנו כאן, גם אם זה לא נוח לאחרים, להבהיר שזכותנו לחיות במדינה הזאת בדיוק כמוהם. אנשים נוטים נורא להידבק לפרובקטיביות של המצעד [שאגב הרבה מאוד מהקהילה, כולל אותי, מתנגדים לעניין הזה], כי זה מה שהתקשורת מראה אז זה מה שמאפיין את המצעד מבחינת האנשים שלא שם. אז בואי אני אספר לך שבמצעד הזה צועדים גם מספר לא מבוטל של אנשים "נורמלים" ולבושים, וזה שאת לא רואה אותם לא אומר שהם לא שם. המצעד בירושלים נועד להיות מצעד מכובד, שיכבד את העיר ואת התושבים שלה. אבל יוגדר כמצעד גאווה שנועד לקדם את זכויות הקהילה ההומולסבית. תגובת הדתיים רק מוכיחה שיש על מה להילחם. ולא, אי אפשר למחות נגד היחס מהדתיים בת"א.. זה בדיוק העניין. ותעשי לי טובה, כשאוכלוסייה שלמה תתייחס אלייך כאילו אין לך זכות לחיות בכלל, אז תבואי ותגידי דברים כמו "תעשו את המחאות שלכם במקומות אחרים".

yotem 17

New member
תכלס../images/Emo83.gif

איי לאב יו
ידעתי שצריכים פה מישהי קשוחה שתעזור לי קצת P: רוב האנשים שעסוקים בלהגיד מה דעתם על המצעד ועל ההתנהגות של הקהילה יכולים להגיד את דעתם, זו זכותם המלאה, אבל הם לא יודעים מה זה להרגיש ככה, להרגיש שאנשים שלא מכירים אותך רוצים להרוג אותך ורוצים לעשות לך רע, שמתייחסים אליך כאל חיה שאין לה בכלל מקום בחברה.

NeT NiT

New member
../images/Emo11.gif

! ברור שהם רשאים להגיד את דעתם, מה שמפריע לי זה שדעתם מושתת על התקשורת ולא על הבנה אמיתית של הנושא.

Guitar Girl1

New member
הממ

מי נתפס בכלל לקטע שהם הולכים בלי בגדים? לא אמרתי על זה מילה.. וזה גם לא מעניין אותי מה לובשים או לא לובשים. חפרתם לעומק, ואני בכלל לא התייחסתי למה שאתם חושבים שאמרתי. אמרתי שזה היה מגוחך כל ההתעקשות הזאת, וזהו. לא אמרתי שאסור לכם להתבטא או שזה בסדר שלא נותנים לכם זכות לחיות בכלל.. ממש לא. לחפירה הזאת אין כל קשר למה שאמרתי בכלל חח

NeT NiT

New member
אם את חושבת שההתעקשות מגוכחת..

אז את לא מבינה שום דבר. שלום ותהיי בריאה.

אמנם המצעד בירושלים הוא מחאתי

אבל לאור הדברים שקורים במצעדים בתל אביב, אתה לא יכול לבוא ולומר שלחרדים אין סיבה "לחשוש" כביכול מהקהילה הגאה בישראל. המצעד בת"א *מאוד* פרובוקטבי, והכל טוב ויפה כשהוא מחאתי ומכובד בירושלים... אבל החרדים מגנים את המצעד בירושלים בראש ובראשונה (לפי מה שהם אומרים לפחות) בגלל העובדה שזה נגד התורה ושזה תועיבה וכל השטויות האלו, אבל בלי לשקר, נאמר גם שהם ראו בתמונות ובטלוויזיה את המצעד בת"א, והם חושבים שזה מה שיקרה אם הם יתנו למצעד להתקיים. בסה"כ, הם יכולים לבוא ולומר שזה נגד התורה והכל וזה באמת נכון והם באמת מאמינים בזה. אבל בתכלס, הפחד הגדול הוא שהילדים שלהם יגדלו ויהיה "כאלה" בגלל מה שיקרה בירושלים. אני לא תמיד תמכתי גם בצעדות בת"א, רק בגלל הפרובוקציה. אני מסכימה לחלוטין עם הצעדה המחאתית בירושלים (למרות שזה נראה לי כאילו לא עבר מספיק זמן מאז המצעד הקודם) ועם כל הכוונות שלה, אבל צריך לקחת בחשבון שכל מה שעושים בתל אביב הוא לא בלתי נראה, ולכן התגובות כ"כ חריפות כלפי הקהילה ההומוסקסואלית בירושלים. לפני הצעדה בירושלים, צריך להוריד פרופיל עם הפרובוקציה בת"א, ואז לפנות למחאות בנושא עיר הבירה. אחרת ככה לא נשיג כלום. המצעד בירושלים, לדעתי, הולך להיות מאוד אלים. כרגיל. והוא בזבוז של חיים ושל בריאות, לפחות עכשיו. ובנושא החוק (נזכרתי XD) עכשיו רק חיזקו לי עוד ועוד את הטענה שישראל וכל המדינה הזו, זה חרא של מקום לחיות בו. ממש מדינה דמוקרטית למופת. עוד שנתיים ונהפוך למדינת דת שינהלו אותה רבנים פאשיסטים. בושה.

Ray of Love

New member
לדעתי..

אין כאן מטרה לעשות למישהו "דווקא". ירושלים היא עיר של כולם, בינלאומית. חיים בה יהודים, מוסלמים, נוצרים.. ביניהם יש גם גייז. המצעד בא כדי להראות נוכחות של קהילת הגייז שבירושלים, ובשביל לעמוד למען הזכויות הבסיסיות של הקהילה כאנשים - חופש התנועה, חופש הביטוי, חופש הנישואים. כרגע, אין לקהילה הרבה זכויות בכלל, ואין לה הרבה זכויות בירושלים בפרט. אם הכנסת תאסור את מצעד הגאווה בירושלים, זה יתן לגיטימציה לחרדים להמשיך בפגיעה הפיזית והנפשית בקהילה ההומו-לסבית. נכון, התנ"ך אוסר משכב זכר. אבל התנ"ך גם אומר "לא תרצח"... זה עוצר את החרדים מלנסות ולרצוח גייז? בגלל שלבן אדם יש זהות מינית שונה ממה שהתנ"ך ציווה, זה אומר שצריך להרוג אותו או לשלול את הזכויות הבסיסיות שלו?

Guitar Girl1

New member
טוב,

להגיד שהם לא עשו דווקא זה הדבר הכי לא הגיוני, כי הם עשו דווקא ובמוצהר. הבנתי את הנקודה שאתם מדברים עליה.. ירושלים עיר של כולם זכותכם להראות נוכחות להראות שהיא גם שלכם.. גם לכם יש זכויות.. וכל זה.. אבל בכל זאת זה קצת הרחיק לכת כל מה שהלך שם.. ושוב, לא באתי לצדד בהם, ואי אפשר להתחיל להיכנס לכל הדברים האלה.. כמה רוצחים יש במדינה הזאת ובעולם בכלל, וכמה ניאופים וכמה גנבות.. אז בואו לא ניהיה תמימים

למעלה