ממרח שוקולד

ff6aa

New member
ממרח חרובים נחשב תחליף לממרח

שוקלד. אני אישית לא אוהבת את התחליף.

אפרתש

New member
בגן הקודם אכלו סילאן

שזה ממרח מתמרים. ילדים מאד אהבו את זה. הם גם אכלו לפעמים קוטג' (כן, לארוחת ארבע). הבת הפרטית שלי אכלה לחם בלי כלום. (כי האופציה היחידה מבחינתה זה לחם עם קטשופ, וזה לא היה סיכוי שיהיה בגן). חוץ מזה היא אכלה המון פירות. ארוחת ארבע שם היתה מרוכבת מלחם + ממרחים + פירות.

קקאו מכיל קפאין, למיטב ידיעתי,

והוא אחד מהחומרים הידועים כמעוררי מגרנות, לדוגמא. מגרנה היא לא סתם כאב ראש אלא תופעה הכוללת שינויים בכלי הדם במח, ויכולה להגיע גם עד לאשפוז במקרים קשים, לבחילות והקאות ותופעות נוספות. אצלנו בגן ביקשתי להביא ממרח חרובים, שבעיני הוא לא מאד טעים אבל הבת שלי מאד אוהבת, והם מורחים לה במקום השוקולד. הבהרתי מראש שכדי לא ליצור בעיה הם יכולים למרוח לכל ילד נוסף שירצה ואני אכסה את העלויות בכל מקרה. בינתיים זה עובד (שבוע וחצי).

הבת שלי מאוד אוהבת ממרח חרובים

יש ממרח חרובים עם תוספות: שומשום, אגוזים או שקדים. התוספות כמובן טחונות בתוך הממרח. אישית, הממרח הזה טעים גם לי. בגן של סיון אוכלים פעם או פעמיים בשבוע פרוסה עם ממרח שוקולד לארוחת ארבע ואני לא מתכוונת להפסיק את המנהג הזה. אין לי בעיה שסיון תאכל גם ממרח שוקולד מידי פעם.

ליאת +

New member
מתוק מושך לעוד מתוק

אני לא יודעת להסביר במונחים המדעיים המתאימים אבל אוכל במעלה את רמת הסוכר גורם לתחושת שובע לזמן קצר יחסית ואחריו רוצים עוד מתוק. תחשבי על תחושת "השובע" לאחר אכילת פרוסת עוגה לעומת לאחר אכילת תפוח (שגם בו יש סוכר, אבל בכמות קטנה יותר וכן יש בו סיביים תזונתיים שמתעכלים לאט יותר). כדאי לזכור את זה גם לגבינו לאור החגים הבאים עלינו לטובה...

אביטלתל

New member
ההסבר הוא

שסוכר זו אנרגיה מאוד זמינה, שהגוף מבזבז בקלות ובמהירות אחרי שהאנרגיה הזו נגמרת נוצר צורך בעוד אנרגיה -> עוד סוכר אנרגיה ממקורות אחרים, משביעה ליותר זמן כי ההתפרקות בגוף היא איטית יותר זו הסיבה שגם ילדים יכולים להכנס לארטף ומשתוללים אחרי אכילת ממתקים יש להם פשוט כמויות אנרגיה מטורפות בגוף

שרוֹן

New member
ויותר ספציפי:

הרבה סוכר בדם גורם לגוף לייצר הרבה אינסולין שיאזן את עודף הסוכר בדם, בד"כ הגוף מייצר יותר מידי אינסולין וכעבור כמה זמן נותרים עם מעט מידי סוכר בדם מה שגורר צורך של הגוף בעוד סוכר. כשאוכלים פחמימה שהגוף צריך לפרק, הסוכר בדם נשאר מאוזן, כי הוא מקבל אספקה שוטפת ואיטית של סוכרים.

mamick

New member
תודה לכולם. שאלתי גם בפורום תזונת

ילדים ב-YNET. אם יענו לי משהו מעניין, אעדכן כאן.

בימבילי

New member
../images/Emo26.gif קושיה נוספת לגבי הממרח:

מה עדיף בסנדביץ' - חומוס או חמאת בוטנים?

צימעס

New member
חומוס.

בוטנים נחשבים אלרגנים. תכולת השומן בבוטנים גבוה יותר (בחומוס יותר חלבון). אאל"ט, בממרח בוטנים מוסיפים סוכר. חומוס טעים בתוספת ירק. חומוס טעים יותר
אבל האמת - למה לא לגוון?

למעלה