ממרח שוקולד

mamick

New member
../images/Emo32.gif ממרח שוקולד

לא יודעת אם השאלה מתאימה לפורום הזה, אבל בטח תוכלו לעזור לי. אני צריכה להוכיח לבעלי שממרח שוקולד זה דבר לא בריא ושזה לא טוב לאכול אותו כל יום. מדובר, כמובן, בילדים קטנים. אז תעזרו לי בבקשה. מה הנזק, חוץ מנזק לשיניים וחוץ מזה שזה דבר לא מזין? עם שני הטעונים האלה בעלי מסכים, אבל לדעתו הם לא מספיקים בשביל לפסול ממרח שוקולד לאכילה פעם ביום. תודה.

אפרתש

New member
בשוקולד יש חומר מעורר

ויש אנשים שחושבים שזה לא טוב לילדים.

סליחה, לא יכולה לעזור, אני איתו....

אם זו מריחה דקה אז לא נראה לי בעייתי כחלק מתזונה בריאה בעיקרה. יש אלמנט מאוד בריא בלתת לילדים לאכול מה שהם אוהבים לפחות חלק מהזמן ובצורה מאוד נונשלנטית. הם לומדים לראות בזה חלק מהאוכל היום יומי וכמו שלא תמיד רוצים פירה אז גם לא תמיד רוצים שוקולד. אני מאוד פתוחה עם הבן שלי למרות בעיות שיש לי עם איזון סוכר (אני לא חולת סכרת, סתם מכורה) ומשקל והתוצאה היא שלפעמים הוא זולל שוקולד/גלידה/ג'אנק אחר ולפעמים משאיר וממש לא רוצה. הדבר היחיד שאני קצת מתעקשת עליו זה שסוכריה על מקל לא צריך לגמור בפעם אחת אלא למשוך לכמה ימים.... אם ממש מפריע לך שהם אוכלים דבר כזה "לא בריא" - לכי לחנות טבע ותקני תחליף (רצוי כמובן להביא טועם שיודא שזה אותו דבר) ותקראי לזה ממרח שוקולד. אה,כן - יש שטוענים ששוקולד זה סם כי יש לו השפעות מאוד חזקות על המוח - תחפשי באתר של מנטה (דרך ynet)

mamick

New member
אין לי בעיה שיוכל שוקולד מדי פעם.

אבל הויקוח היה על גן שבתפריט שלו יש ממרח שוקולד לארוחת ארבע כל יום.

mamick

New member
הוא עוד לא הולך לגן. הגן המדובר הוא

אחד מהגנים שקיבלתי עליו המלצות. באתר שלו מופיע תפריט עם ממרח שוקולד. אני די נוטה לפסול את הגן בגלל זה. אני אלך לראות אותו וגם אדבר איתם על נושא האוכל, אבל בינתיים רציתי להוכיח לבעלי שזה לא בריא.

אביטלתל

New member
אל תפסלי לפני שתדברי

זה שבאתר יש תפריט עם ממרח שוקולד זה דבר אחד חשוב לבדוק מה קורה בפועל וכמה מוכנים להתגמש לפי רצונך

אפרתש

New member
קראת הדיון על כיפוף קריטריונים?../images/Emo8.gif

אם יש לכם המלצות, לחם עם שוקולד זה קריטריון שאני אישית הייתי מכופפת. כמובן לפני שאת מכופפת את הקריטריון - שווה לדבר איתם על זה ולהציע תחליפים. יש הרבה ממרחים אחרים שיכולים לשמח ילדים.

mamick

New member
לא קראתי, אשמח אם תקשרו לי.

ואת כמובן צודקת, אבל בעיני זה שיקול נגד הגן. לדעתי, זה מראה שאין להם שום מודעות לנושא.

אביטלתל

New member
אז אפשר לעורר מודעות

לחפש מאמרים בנושא ולהביא להם לקרוא ובכל מקרה, הבקשות שלך לגבי התזונה הן לגיטימיות ואין שום סיבה שלא ייענו לבקשה כזו האם שאר התפריט מוצא חן בעינייך ? אם אין בעיות אחרות בגן ואת סומכת עליהם שיעשו כבקשתך, אין שום סיבה לזקוף את זה לחובתם

גם בגן הקודם של שי היה

ועל זה באמת לא הייתי שמה דגש - את יודעת כמה שוקולד הם מורחים? אם יש כפית שוקולד למריחה בכל כריך זה נס.... והאמת ששאר התזונה באותו גן היתה ממש מעולה - שפע של אוכל מגוון. למה נראה לך שזה שכן נותנים קצת שוקולד למריחה מראה שאין שום מודעות? איך שאר התפריט?

לאה_מ

New member
את מתארת מצב אידיאלי -

בו כל הגנים כל כך נפלאים וחסרי מגרעות, שהקריטריון שלך לבחירת או פסילת גן הוא התפריט בארוחת ארבע. אני אישית לא הייתי לוקחת את זה בכלל בחשבון. כן הייתי מבקשת מהגננת לגוון ולהציע אלטרנטיבות. בדיוק סיפרתי היום לחברה, שבגן של הבכור שלי קיבלו לארוחת ארבע לחם עם חומוס או ריבה. הגננת היתה בטוחה ששני הממרחים האלה הם שיא הבריאות. מה לעשות, והבן שלי הוא בררן, ולא אוכל אף אחד מהם. הפתרון היה "לחם בלי כלום". וכך יצא שמדי יום הוא אכל לארוחת ארבע פרוסה בלי כלום. לא ברור לי למה זה כל כך קשה להציע עוד כמה אלטרנטיבות. זה הרי לא בעיה חד פעמית - יש ילדים שבאמת לא אוכלים משהו. אבל עדיין זה לא שיקול לפסילת הגן, בעיני.

mamick

New member
כנראה אני זקוקה ל reality check

בנוגע לגנים. אני באמת מקווה למצוא גן אידיאלי...

אפרתש

New member
לא יודעת לקשר. אתמצת לך:

אם יש גן מעולה שיש בו לחם עם שוקולד, ויש גן עם אוכל נורא בריא אבל יש שם ילד שתוקף מינית ילדים אחרים - תלכי על הלחם עם שוקולד. (זה תימצות מאד תמציתי
).

mamick

New member
../images/Emo6.gif מדובר בשרשור הארוך על הגן הלא

משעמם של בתך?

אלדורית

New member
../images/Emo6.gif

(אבל את ראית שהוספתי שפסיכולוגית מומחית לגיל הרך, שהיא סבתא של ילדה אחרת מהגן, אמרה שבכל גן יש ילד אחד כזה? אז אם ככה, אולי לחם-עם-שוקולד הופך לקריטריון מכריע בחזרה?)

irisgh

New member
גם אני ממש לא אוהבת את זה

ובגן הקודם של יניבי, שהייתי מאוד מרוצה ממנו, עשו את זה בדיוק, לפחות בכמה חודשים הראשונים. בסוף, אולי בגלל תגובת ההורים, או בגלל שנמאס להם, הם החליפו את זה בביסקוויטים. היתרון: כל הילדים כמעט אוכלים לחם עם שוקולד, וזה נורא נוח שהילד לא מגיע מורעב מהגן. החסרון: אצל יניבי זה גרם להתמכרות למתוק! הוא התחיל לבקש כל יום שוקולד, וכל יום ממתקים. זה גרם לאינטראקציה מאוד לא נעימה ביננו (היות ואני נגד). בהמשך הסתדרנו עם זה איכשהו. בגן הנוכחי בימי שישי יאכלו חלה עם שוקולד. ביתר הימים מביאים ארוחת עשר מבית. אני הייתי מוותרת גם על זה. אבל מכיוון שהילד כבר הספיק לבקש ממני כל יום 'קרם שוקולד' (כמו שהוא קורא לזה, וכמו שהוא רואה שילדים אחרים מביאים מהבית), אז לפחות הייתה לי תשובה מוכנה בשבילו - שבימי שישי כל הילדים יקבלו ואז גם הוא. בכל אופן - ההתמכרות וההרגל הם בהחלט חיסרון בעיני. ואגב - ריבה פחות ממכרת משוקולד. לילדים שלא נוטים להתמכר למתוק - זו נראית לי פחות בעיה. וכך או כך - זה חסרון בעיני, אבל ממש לא פוסל גן. גננת או מטפלת טובה ואווירה נעימה חשובים לי הרבה יותר.

למעלה