מכושפות

Lady in red2

New member
../images/Emo32.gif מכושפות

אני מצטערת שלא שרשרתי את זה לשרשור OFF למטה... התאריך שלו רחוק מדי להקפצה ולא מצאתי שרשור לנצל"ש.
אתן מוזמנות לשרשר את זה למקום אחר... פשוט ממש נהניתי מהדיון שהתפתח כאן לפני כמה זמן על הסדרה, ורציתי לשתף בחוויותיי מצפייה בפעם הראשונה בסוף הסדרה.
למי שלא ראה: למרות הקישטיות הרבה, היה פרק אחרון בהחלט טוב. מה לעשות, אני אוהבת סופים טובים... אם יש פרקים שהם טרגיים, מעדיפה שישימו אותם כסוף עונה ולא כסוף סדרה. פחדתי שישאירו את פייפר לבד בעולם, והיא תמשיך את המורשת עם המשפחה הפרטית שלה, אבל טוב שזה לא קרה בסוף. קצת הלכו רחוק מדי עם הקטע שהראו את פייפר וליאו כזקנים, אבל לא נורא. מה שהיה יותר מבאס, זה שלא הצליחו/רצו להביא את פרו לפחות להופעת אורח קצרה... אבל הבנתי שהיו בעיות עם השחקנית.
גם חשבתי שאולי יביאו את קול, אבל מצד שני, מאחר ולפיבי יש אהבה חדשה ואמיתית, הוא כנראה היה מיותר בפרק (קול הכוונה). זה עוד עניין שהפריע לי - קופ דמות ממש חמודה והוא אפילו חתיך. אבל... הבכירים שלחו אותו להתאהב בפיבי והוא באמת מתאהב בה? זה לא נראה שהאהבה שלו מזויפת ומכוונת, ומצד שני - מוזר שאומרים לו "תתאהב" והוא באמת מתאהב בה. מה שגם היא התאהבה בו די מהר בלי סימנים מקדימים, וכל העניין קרה מאוד מהר. הייתי מצפה שיספר לה שהוא אמר לה את המילים שאמר הבחור מהעבודה מתחת למרפסת, ואז יתחיל תהליך התאהבות מצידה. זה ממש נוגד את סיפור קול שהיה כ"כ משמעותי והתפתח יפה לאורך זמן. עד כמה שאהבתי את קופ והרעיון שפיבי תתאהב בקופידון באמת נחמד, לדעתי המצב האידיאלי היה אם קול היה מת כשהרגו אותו כ"המקור", וחוזר לפיבי בפרק האחרון, ללא המריחות שהיו עם הדמות שלו בפרקים הבאים. או אתם יודעים מה? שהיו משאירים את המצב כמו שהוא, ומאריכים יותר את הסיפור עם קופ. אותו דבר קרה עם פייג', העניין עם הנרי קרה כ"כ מהר (ג'יל
). אין מה להשוות בין התפתחות 2 הזוגות האלה, להתפתחות של זוגות אחרים בסדרה - אפילו ללא פיבי-קול. אה, ועוד משהו לגבי פיבי - היה לי ממש מוזר לאחר הפרקים עם דקס (אחד השחקנים היפים אי פעם שראיתי), שפתאום הוא לא "האחד", אחרי שהדגישו לנו את זה כ"כ הרבה פעמים, ועכשיו כשאני חושבת על זה, לא זכורה לי סצינה סופית שסיימה את מערכת היחסים הזאת...? בחזרה לפרק האחרון - אהבתי את האיחוד המשפחתי מכל הדורות, תיארתי לעצמי שיביאו את וויאט וכריס כבוגרים. רק חבל שהם קצת הסתבכו עם עצמם עם עלילת המסעות בזמן (וויאט אומר שאיבד ככה פתאום את הכוחות שלו, בעוד שאם הוא איבד אותם בתור תינוק ע"י בילי וכריסטי, הוא לא אמור להיות בעל כוחות כשהוא גדל). גם שאפשר להציל את פיבי ופייג', אבל אי אפשר להציל את פרו. או את פאטי/גראמס. טוב, אני מניחה שההסבר לזה מבחינת הסדרה, הוא שכך הגורל כיוון. באופן כללי על עונה 8 - היא טובה בהרבה מהסיפור עם האוואטרים בעונה 7 - הרעיון שמכשפות יעמדו נגד המכושפות במקום עוד שד/שוב המקור, היה חדש ומתאים כקרב אחרון. רק שגם בעלילה הזאת נראה שמיהרו - אחרי שכ"כ הרבה התמקדו בחיפושים של בילי אחרי קריסטי, בכלל לא הראו את ההברחה של קריסטי ע"י בילי, את רגע האמת בחלק הראשון של העלילה שלהן. סה"כ למרות חורים בעלילה ו/או דברים שהפריעו, הסדרה מאוד מהנה וחבל שנגמר.

LeAnnDylan

Well-known member
רק משהו קטן לגביי וואייט

הם לא הסתבכו עם העלילה, ממש לא. כביכול בקו ה"עתיד" הרגיל שבו הוא חי (אותו קו שבו פייפר מצילה את כולם וכולם חיים באושר ואושר כפי שראינו בסוף הפרק וכפי שמלאך הגורל אמרה לה שזה צריך להיות) היו לו כוחות אבל אז כשכולם החליטו לחזור אחורה בזמן ולשחרר את ההלוו, נוצר קו הווה חדש וכתוצאה מזה גם עתיד חדש. בילי וכריסטי לקחו מוואייט את הכוחות שלו ואז זה השפיע ישירות על העתיד, זה לא כאילו הוא גדל בלי כוחות. אבל באותו רגע מישהו מעתיד אחר (לא מהקו זמן שלו) שינה משהו בעבר ואז זה מתחיל להשפיע מאותו הרגע. זה לא יכול להיות שמישהו יקפוץ לעבר וישנה איזה משהו ואז פתאום לוואיט אין כוחות אבל בגלל ששינו את זה כשהוא היה ילד פתאום הוא יחשוב לעצמו "אה מעולם לא היו לי כוחות" אני חושבת שדווקא עם הסיפר הזה הם היו מאוד עקביים. בקשר לכל משולשי האהבה, אני מעדיפה את זה ככה, כל הטלנובלה הזאת זה לא בשבילי, כמה שפחות "אוי אני כל כך מאוהבת" מצד פיבי/פייג' יותר טוב. לעומת זאת פייפר ופרו
... ומזל שלא החזירו את קול
תמיד שנאתי אותו. בגללו פיבי הפכה לבלתי נסבלת |יאק| היא חזרה להיות עצמה (עם טוויסט מעצבן כלשהו) רק אחרי שהוא מת (מה שלקח הרבה יותר מידי זמן><) בכל אופן אאל"ט פיבי הבינה שזה היה קופ שאמר לה את כל הדברים מתחת למרפסת, היא גם אמרה (לא זוכרת בדיוק למי) שהיא לא מאמינה שזה הבחור מהעבודה והלו, אם בקופידון היא לא יכולה להתאהב בשלוש שניות אז במי כן?
(אני יודעת שלי לקח הרבה פחות משלוש שניות להתאהב בו
) היחסים בין דקס לפיבי הסתיימו כשהוא התחיל פשוט לפחד ממנה ולא רצה להיות בחברתה אחרי שהיא סיפרה לו שהיא מכשפה. לא עשו לזה סיום ראוי כי כל הפואנטה של זה הייתה "הוא מפחד ממני ולא מחזיר לי שיחות" טוב המשהו קטן לגביי וואייט הפך לחפירה, אני מתנצלת
בכל אופן מסכימה לגמריי, סדרה מעולה! בשבילי היא תמיד תישאר ה-סדרה של כל הזמנים

Mikey Weiss

New member
ועוד אגב...

קופ לא ידע שהוא אמור להתאהב בפיבי, רק מי ששלח אותו ידע שהם אמורים להתאהב זה בזה... קופ גם חשב שאסור לו להתאהב בה, זה כל הקטע... אבל האלדרס (איך אומרים את זה בעברית), מתוקף תפקידם כנראה לפעמים יודעים קצת יותר וידעו לתת יד מכוונת... לגבי קול, אני חושבת שהפרק שהחזירו אותו בעונה שבע היה מספיק וסגר פינות איתו, ופרו - טוב, זה לא היה אפשרי, אז בסדר, ניחא. אני פחות או יותר מסכימה לגבי ההתאהבות המהירה, גם של פיבי וגם של פייג', אם כי אני צריכה להודות שזה הרגיש לי ככה יותר בפעמים הראשונות שראיתי את העונה הזו, ובפעם פעמיים האחרונות שראיתי אותה שמתי לב שכן היה שם תהליך וזה לא קרה בבת אחת. וגם לגבי פיבי / קול, בפעם האחרונה שראיתי את עונה 3 (בשבוע שעבר) פתאום היכה בי שבעצם ההתפתחות בין קול לפיבי היתה די מהירה, והדרך הארוכה שלהם בסופו של דבר נבעה מכל המכשולים שהיו להם - כנ"ל ליאו/פייפר. במקרה של פייג'/הנרי ופיבי/קופ היו הרבה פחות דברים שעמדו בדרכם ככה שדברים היו הרבה יותר פשוטים... ומאד אהבתי את קו הזמן - אבל בדומה לפייפר בפרק באמת צריך אספירין כדי להתאפס עליו כמו שצריך. פחות באמת אהבתי את הטיול לעתיד, אבל כן את הקפיצות בזמן אחורה לסבתא ולאמא (מתקופות שונות, זה היה טוויסט נחמד) וכל המרבה בוייאט וכריס הרי זה משובח, אז בכלל. ואגב, אני חולה על השחקן שעושה את כריס ובגללו התחלתי לראות בזמנו את העונה הראשונה של Αrmy Wives ואז התמכרתי. ככה שאם עוד לא ראיתן ואתן מחפשות משהו להתמכר אליו - מעולה. ויש גם אותו בתור בונוס.

Lady in red2

New member
מגיבה לשתיכן ../images/Emo3.gif

"כל המרבה בוייאט וכריס הרי זה משובח"
למרות שוויאט נראה שווה יותר בתור רע
ממש אהבתי את שניהם. את כריס לא אהבתי בתחילת עונה 6, אבל בהמשכה כבר יותר ויותר אהבתי אותו. ודילן בקשר לזמנים - אבל העתיד לא מתרחש במקביל להווה... הרי וויאט גדל בקו זמן רציף. אם לוקחים לוויאט את הכוחות כשהוא תינוק, ומשאירים את המצב כפי שהוא, הוא באמת גדל בלי כוחות. העתיד שלו כבוגר לא מתרחש במקביל. היה הגיוני אם הוא היה בא מהעתיד להווה ואומר "שלחו אותי מהעתיד להחזיר לי את הכוחות שאבדו לי בתור ילד". זה כמו שבאבודים יש דמות שיורה בדמות אחרת כשהוא ילד בעבר (אני לא אומרת שמות כדי לא להרוס למי שלא ראה), ואז התנאי לריפוי הילד, הוא שהילד יהפוך לדמות "רעה"/אפלה. אז זה לא שיש קו זמן מקביל שהילד הזה גדל לפני הירייה ובעצם בן אדם טוב, וככה פתאום נעשה רע בתור בוגר, בגלל אירוע בעבר שלו. אלא שהוא גדל בקו זמן אחד בלבד, ובקו הזמן הזה הוא נורה, נעשה רע, וגדל בתור רע. מקווה שיצא ברור.
ותודה לכן על התשובות על הדברים שלא היו ברורים.

LeAnnDylan

Well-known member
לא בדיוק הבנתי מה שאמרת על אבודים

אבל איך שהם עשו את זה במכושפות נשמע לי הכי הגיוני, ככה גם עשו בגיבורים. ברגע שמישהו חוזר לעבר ומשנה משהו זה משפיע ישירות על העתיד הקיים הרי היה להם קו חיים רציף שממנו וואייט וכריס חזרו שבו פיבי ופייג' לא מתות, לא משחררים את ההלו ולוואייט יש כוחות, זה העתיד הקיים שלו. זה לא שמשהו שקרה בקו החיים הרציף שלהם השתנה (שזה ישפיע מן הסתם על וואייט בעתיד שיגדל בלי כוחות) אלא מישהו חזר אחורה בזמן ושינה את זה לכן נראה לי הגיוני שזה ישפיע באותו הרגע ולא שפתאום כל העתיד ישתנה בהתאם לאירוע אחד שקרה בעבר. אחרת הם סתם יכנסו ללולאות זמן שלא נגמרות (אפקט הפרפר משהו) מה גם שבסופו של דבר ה"עבר" הזה בוטל לכן אין סיבה שוואייט ימשיך לחיות בלולאת זמן ש"תוקנה" ללא כוחות. יצאתי מזה לא ברורו אני יודעת אבל מה שאני מנסה להגיד זה שלי לפחות, זה נראה מאוד הגיוני.

Lady in red2

New member
הסתבכנו עם עצמנו ../images/Emo6.gif

את צריכה לראות מה קורה בשרשורי מסע בזמן בפורום אבודים.
אני אנסה להסביר יותר בפשטות איך אני רואה את זה - לבן אדם יש קו חיים רציף. נגיד שוויאט הוא תינוק. לא משנה כמה פעמים ישנו אצלו דברים בתור תינוק - השינוי האחרון הוא זה שישפיע. נגיד שהשינוי האחרון הוא שלא יהיו לו כוחות. ז"א אין יותר התערבות חיצונית במהלך חייו, אחרי שלקחו לו את הכוחות. לא היה אף פעם מצב שהוא גדל עם כוחות - כלומר מצב שבו הוא בוגר ועם כוחות, מעולם לא קרה. אין פה לולאת זמן, כי הכל קרה פעם אחת - נגיד אבדו לו הכוחות בתור תינוק, אז בגיל 20 (?) הוא בלי כוחות. הוא יכול לחזור בזמן, להודיע שיחזירו לו את הכוחות, ואז יחזירו לו בתור תינוק את הכוחות, ועכשיו הוא יגדל ובגיל 20 כבר לא יחזור בזמן. כמו שהיה עם כריס - הוא חזר בזמן, מנע את הפיכת וויאט לרע, ואפילו מת. אבל עכשיו כשכריס התינוק יגדל, הוא כבר לא יצטרך לחזור אחורה בזמן, כיוון שעכשיו וויאט יהיה טוב, ולכן כריס בתור בוגר לא יחזור בזמן ולא ימות. עזבי, יש המון פרדוקסים ובעיות כשמתעסקים עם מסעות בזמן...

למעלה