מישהו צם ?

kirk hammet

New member
אתאיסט ומלבד זאת

חושב שהרעיון של כל הסליחות שמרוכזות ביום אחד וחייבים לסלוח הוא אדיוטי לחלוטין.

black soul

New member
זה באמת מטומטם

חברה דתיה שלי שלא מדברת איתי בגלל סכסוך שהיא גרמה לו, באה אלי במיוחד ביום כיפור לבקש סליחה בצורה הכי מזלזלת שרק אפשר! פשוט לא יכולתי לסלוח לה! גם בגלל הסכסוך, גם בגלל הסליחה המזלזלת, וגם בגלל שהיא באה אלי ביוחד ביום כיפור כדי לזכות בצדקה מה´ - גועל נפש!

taya

New member
נו, באמת.

אין לי כוח להתווכח איתך על אתאיסטיות, בעיקר מכיוון שלי בעצמי אין דעה מגובשת בעניין. אבל דת זה דבר מטומטמם מטבעו, אז אל תצפה לחגים חכמים במיוחד. ויום כיפור הוא אחד ה(מועדים)חגים הפחות מטומטמים של היהדות. לצום זה בריא, מנקה את המערכות. כמו לסלוח ולבקש סליחה. וזה לא שכל הסליחות מרוכזות ביום אחד, זה שיש הזדמנות לבקש סליחה. כדי להזכיר לאנשים, שאם הם פגעו במישהו ולא ביקשו סליחה, זה הזמן. אני הופכת לדוסית, בהודעות שלי יש מסרים חינוכיים ואיבחנו אצלי פטריוטיזם.

ed547

New member
לטאיה:

לצום זה בריא בתנאי שאתה צם פעם בשבוע כל שבוע או אם אתה צם יומיים רצוף אבל סתם ככה פעם בשנה זה לא עושה כלום..חוקן עושה יותר..

לגמרי לא הבנתם...

את המשמעות של יום כיפור. הקטע ביום הזה הוא לא שכל העולם יסלח לכם על מה שעשיתם לו, אלא שהקב"ה (ה´, אלוקים, או איך שתירצו) יסלח ויכפר לכם על כל עוונותיכם וחטאיכם. ומכיוון שיום הכיפורים מכפר רק על עבירות שבין אדם למקום (לאלוקים) ולא בין אדם לחבירו, צריך לבקש סליחה מכל מי שחטאתם נגדו כדי שחטאים אלה יתכפרו. נכון שסליחה צריך לבקש כל השנה אבל בתכל´ס, לא תמיד עושים את זה, לכם באים ראש השנה ויום כיפור כדי להזכיר לכם... ובכלל, דת זה לא דבר מטומטם מטבעו, לא הדת היהודית בכל אופן. אתם לא יכולים להגיד על דת שהיא מטומטמת אם אתם לא מכירים אותה לעומק (וזה לאו דווקא אומר להיות דתיים). קפיש? אז שתהיה שנה טובה וגמר חתימה טובה לכולנו ולכל בית ישראל. מעוז (הרב הראשי של הפורום)

metal head

New member
אני אתאיסט גאה! לא צם ולא סולח!

כבר חלק מהחברים שלי היום הצחיקו אותי עם כל הקטע המסריח הזה.... לפחות משהו טוב יש ביום הזה, אפשר לצחוק על אנשים

wiz

New member
למה להיות מגעיל ?

מי שלא רוצה לצום שלא יצום... זאת בחירה שלו, וזה תלוי באמונה ובהרגשה שלו. אבל שיכבד גם את אלה שכן צמים, שמאמינים ברעיון... לא צריך לצחוק על אף אחד, וזה שמישהו לא צם לא הופך אותו ליותר/פחות טוב ממישהו שצם. ולהיפך... wiz

למעלה