../images/Emo32.gif לשבת
אז מה אם יום חמישי?! מה זאת ההפליה הזאת?! זה שהיום יום חמישי אומר שזה לא יכול להיות עוף לשבת... מספר אבחנות הנוגעות לנטיותיו המוזרות אם כי מעוררות המחשבה של הטרול המצוי\ ניר יניב בלב היער העבות ישבו טרולים שלושה: אגדל גדול ומסוקס, מכת ידו קשה, שני קטן ומגובנן, פרוץ די מרושע, והשלישי, האחרון, הכריז פתאום בעוז ואון, "ראו, אני אישה!" אמר גדול "הינני טרול חשוב ללא רבב, ולא אסבול טימטום כה זול, לא עז ולא עכשיו" אמר קטן "איני מוכן לחשוב על העניין, כי לא אוכל לחלוק בשר עם טרול עם בעיות מגדר, כלך לך מכאן!" אז השלישי, האחרון, מלא כולו חרון, קם ואמר "ראו, שניכם, חשבו בהיגיון הן עם הטרולים לא נוצר מן האוויר, פרדון! אתם עוד תתחרטו מרות שלא השכלתם בי לראות גברת, לא אדון" ובסיימו החל לצעוד מיד קוממיות, כי טרול גדול הניף אגרוף, הוא לא רצה למות. והקטן אמר "חופצן, לא מקבל מרות, של טרולים וותיקים ממך, קשי יום ונטולי שמחה, בן נעות מרדות!" בלב היער העבות ישבו אז זוג טרולים בשותפים לשעבר הביטו, נבהלים, כי בעודו נמלט פצחו אצלו העכוזים בריקודים ובמחול ובקיצור נאמר שטרול הפליא בעינטוזים! אמר אז טרול גדול "אולי יש משהו בדבריו, אולי הוא באמת אישה, אני עצוב עכשיו שכל עברו שנים מאז חוויתי עונג רב, אצל טרול-אשת של שלמות, עם אופי, רגש, אלימות- אצא לי אחריו!" "המתן לי כאן" הוסיף גדול "ועל ראשך ברכה" אך הקטן סטר לו ובקול גדול מחה "האם אינך שפוי או שמא זוהי מין בדיחה? בהיותך טרול של כבוד כיצד מעז את לבגוד? אני הוא אישתך!" "הן לא דיברת כך לפני כך וכ"ח שנים, עת ביערות חיזרת אחרי ללא אונים כי אופי יש לי, זה ברור, יותר בתחתונים מכל גופך הרם הו טרול נטול מוחין גם אם גדול, כדאי שזאת תפנים!" "וזה ילדנו הקטן אשר מבלי משים, ביערות הוא רץ לבוש שמלות של דרדסים, הגיע זמן לנקוט, אידיוט, אי אלו מעשים, לפני שבנינו הבכור יכרה במו ידיו הבור ולנו קץ ישים!" תהה אז טרול גדול בקול "מדוע זהו קץ? הן טרולים אנו, לתלותנו מי יוכל על עץ? ואם אישה הוא בינו, וביער מתרוצץ, איני רואה כל רע בכך ולהיות גבר לא מוכרח כל טרול, גמר או לץ!" השיב לו אזת טרול בכעס והקדיר פנים, "האם אכן טיפש אתה, או חי בעננים? בררו כשמשו כי זה הרי גורל העניינים, הן פרצופנו לאומה נחשף ומי יודע מה יגידו השכנים?!" בין השיחים אז צץ לו בן או בת טרולים סורר, "הקשב לי, אמא," כך אמר, "הנה אני חוזר הבעיות פתרתי, בחיי, אני אומר! במהלך תה של מנחה את השכנים שלי, שלך, אכלתי וגומר!" "הו בן יקר," אמר אז טרול קטן,"בבקשה, חזור אל חיק המשפחה, כי בעיה קשה פתרת בחכמה, לא כמו אביך הרשע." וטרול גדול אמר, "אם כך, אם המינים הם הינו הך, אז גם אני אישה!" בלב היער העבות יושבות טרולים שלוש: אחד גדול ומעוטרת חבורה בראש שני קטן ומגובנן, מכה היא בה עד בוש, והשלישית, האחרון, שואגת פתע בלי חשבון, "ראו, אני פרעוש!" ______________________________ סתם שיר מגניב מאת ניר יניב הנסגד.