לשבת

meindelbium

New member
חס וחלילה!!טראנסים?!?

אני מדבר על הלהקה ששרה את שיר מס' חמש באוספורטיס אני יודע שפורטיס וסחרוב חברים בה...כרגע הדיסק אצל חבר אז אין לי עוד פרטים...אבל ראיתי קליפ של זה בערוץ 24 ואני יודע בוודאות שהם שרים שם בשיר SANDANYIA

אה...

אז תגיד. אני יכול לעשות כאילו יש לי מושג, אבל האמת שפורטיס אף פעם לא היה כוס התה שלי, אז פשוט תקרא את זה ואולי פורטיסולוגים כמו גרימבל או קיר יוכלו להוסיף מיידע. אגב, נושא הפורום הוא רוק של של שנות השנות השישים והשיבעים, פורטיסחרוף קצת מגרדים את הגבול ולטעמי גם רעיונית הם גבוליים אבל בהיותם מהפכת פאנק של שניים הם כנראה שייכים

אז ככה

פורין אפייר היה פרוייקט של פורטיס וסחרוף שהיה קיים באותה תקופה כמו של יצרת האלבום "סיפורים מהקופסא", לאחר התפרקוךת מינמל קומפקט, פורין פאייר הייתה נסיון של הצמד להמשיך להצליח באירופה, אבל בצורה פתאומית, האלבום שהם הקליטו וכתבו בזמנם הפנוי (להלן סיפורים מהקופסא), הצליח מאוד ועשה מהפכה ברוק הישראלי, אז הם כבר נשארו. לפ"א יצא אלבום אחד בשם east on fire, והוא בכלל לא רע. פרטים נוספים, ניתן למצוא כמובן, פה. זהו כנראה לא הפורום המתאים לדון בפרוייקט הזה, אבל כאן מצד שני, יש הרבה לקוחות לעניין.

Tomer 123

New member
רק רציתי להוסיף

שפורטיסחרוף ראו את סיפורים מהקופסא כמין פרויקט כזה בשביל הכיף (לפי מה שסחרוף אמר בסרט על מינימל קומפקט). הם התכוונו להישאר באירופה עם פוריין אפייר, ולעשות את סיפורים כאן. אבל גם אחרי שהוא זכה להצלחה, הם עדיין לא ראו את עצמם נשארים פה. במהלך ההקלטות של 1900? הם המשיכו להופיע עם פוריין, ורק כשהתקליט יצא הם החליטו סופית להישאר בארץ. אבל מה שכתבת היה סבבה בלי קשר...
ועוד דבר קטן, אני חושב שאת פורטיס וסחרוף, או לפחות את פורטיס, אפשר להכניס להגדרה של אגדות רוק, גם בגלל ההשפעה והמהפכנות שלהם, וגם בגלל שבינינו, כמה אגדות רוק כבר יש לנו...

Chocoholic

New member
מה נסגר עם 88

FM ?? בלעה אותם האדמה. הם החליפו תדר או משהו כזה?

LadyG

New member
גם אני מחפשת

כל היודע על מקום המצאה של התחנה...נא להודיע.

Mr Jack

New member
מצטער שאני נוול עליכם ככה,משום מקום

אבל שמעתי את השירים Lay Lady Lay ו Blowin' In The Wind של בוב דילן, בגלל שראיתי שהם הוזכרו כאן בפורום, ונורא אהבתי.. אז אני נורא אשמח אם תוכלו לתת לי המלצות לשירים/אלבומים טובים של בוב דילן, אבל לא יותר מדי בבקשה (אני יודע שזה יהיה קשה, כי הבנתי שיש לו קריירה די ארוכה, אבל בכל זאת :) תודה רבה.

FloyDviR

New member
את כל האלבום Desire!

אלבום מצוין!! מרגש מאוד עם ליריקה מצויינת!!! אני אישית מאוד אהבתי אותו !

Papito

New member
דילן למתחילים

תמיד כדי להכיר אמן מומלץ דרך אלבומי האוסף שלו, ומבין כל אלבומי האוסף של דילן אני ממליץ על the essential, כי לפי דעתי הוא ממצה בצורה הכי טובה 40 ומשו שנות יצירה של המייקל ג'ורדן של הליריקה.

אין ואני לא חושב שאפשר לעשות

יש לו כל כך הרבה יצירות וכל כך הרבה צדדים שזה יהיה מגוחך, אצל יוצרים כמו דילן (ויש מעט מאוד יוצרים כמו דילן) אין ברירה אלה להמליץ על ההתחלה ובמקרה שלו מדובר באלבומו השני the freewheelin' bob dylan קשה להקשיב לו, הוא לעיתים מעיק, אבל הוא שווה כל שניה.

Miss CB

New member
נמ נמ נמ.

הביאו לי את הסלפ-טייטלד של דיפ פרפל... מה אני אגיד לכם, "משובח"! אחרי אינספור שמיעות של האוסף שלהם (לא, לא זה הכהה עם הכדור באמצע, אלא השני, שיש בו פחות או יותר את אותם שירים ככה שזה לא עקרוני), התפלאתי מאוד לשמוע את האלבום הזה ולגלות משהו שונה לגמרי: איפה הליריקס ה, תסלחו לי, שטחיים - שהתרגלתי אליהם? הקאסח? לא ש"דיפ פרפל" איכזב אותי, חס וחליל-צד (דווקא זה אין פה)!! פשוט הופתעתי
בכל אופן, תגובה ראשונה שלי מהאלבום אחרי שמיעה וחצי (ועוד את אפריל פעמיים ככה): וואו!. כמה אחלה שירים; ללניה שזו לא הפעם הראשונה ששמעתי אותו, פשוט שיר מעולה ומרגש; ואפריל ש.. כל מילה שאני אגיד רק תגרע ממנו. אז אני אשתוק. בכל אופן השאלה התורנית היא: של מי ה"ללניה" המקורי? כל הזמן מדברים על איך שזה נחשב לקאבר הטוב בהיסטוריה וכו' וכו' אבל של מי המקורי??
NP - תנחשו...

למעלה