ליסינג

sheketz

New member
../images/Emo32.gifליסינג

שמעתי לא מזמן מחברים שהולכים להעלות את המס על רכב ילסינג (לי עצמי אין רכב כזה). יש מישהו שיכול להסביר במה מדובר ? מה ההבדל בין רכב ליסינג ורכב חברה צמוד מבינה מעשית? מה השיקולים של המדינה כאן? מי מפסיד ומי מרוויח ומה ומי עומד מאחורי המהלך הזה?

vinney

Well-known member
מדובר ב"שווי מס" של ההטבה

(למרות שרכב ליסינג זה כלל לא הטבה). על עצם זה שעובד משכיר רכב מחברת ליסינג במסגרת חוזה קבוצתי במקום העבודה, העובד משלם למדינה קנס, בסכום של המס השולי שלו על סכום מסוים קבוע, התלוי בסוג הרכב אותו הוא שוכר. מכיוון שיש יותר מדי עשירים וגנבים במדינה, מדברים במשרד האוצר על הגדלת הקנס בערך פי 2, כדי שלא יעזו אלה הגנבים שמשתכרים בכוחות עצמם להתרברב בזה שהם לא חיים מנדבות ולנסוע במכוניות ליסינג. רכב צמוד חברה ניתן לעובד על ידי החברה לצרכי עבודה, ואם הרכב משמש לעבודה בלבד - אין העובד נענש על זה שמורשה לנהוג בו. אם הרכב משמש גם לנסיעות פרטיות - העובד נענש באותה מידה, אבל הוא מרוויח את עלות הליסינג שסופגת העבודה. עקרונית ליסינג בעבודה לא משתלם כספית, אלא בסך הכל מאפשר אחזקת רכב בנוחות. העובדים מרוויחים את הכאב ראש שנחסך מהם, מעסיקים מרוויחים את כספי אחזקת רכב (שמצטמצמים כי עלות החזקת צי רכבים נמוכה יותר מעלות אחזקת אותו מספר רכבים פרטיים), המעסיקים גם מקבלים הנחות במס כי מדובר בהוצאות מוכרות (דלק, אחזקת רכבים, וכו'), וכמובן עובדים מרוצים יותר. המדינה מרוויחה מסים על יבוא רכבים ומכירת והשכרת רכבים חדשים, ובנוסף את הקנס על העובדים, מסים על הדלק, ומסי הכנסה של חברות ליסינג. מי ירוויח מהגדלת מיסוי שווי רכב? אף אחד, פרט לקומוניסטים שצרה עינם על אחרים. עובדים פשוט לא יקחו את הרכבים האלה.

sheketz

New member
האם חברות הביטוח מפסידות מהליסינג?

אני הבנתי שקכב הליסינג מבוטח בביטוח חובה בלבד, ואינו מבוטח בביטוח מקיף מכיוון שחברות הליסינג מבטחות אותו (את עצמן) בביטוח עצמי בעלות הרבה יותר נמוכה: הרי חברות הליסינג בהיותן בעלות צי של רכבים יכולות לספוג את העלות המימון הכרוך בתאונות ונזק לרכב
מדובר בעשרות אלפי כלי רכב ולכן בסדר גודל של כמאה מיליון ש"ח בשנה הפסד הכנסות לתעשיית הביטוח, זה לא הולך ברגל. האם חברות הביטוח הפעילו לחצים על בכירים באוצר? זה נשמע לי כמו תיאוריית קונספירציה, אבל במדינה שלנו הכל יתכן...

vinney

Well-known member
חברות ביטוח יכול להיות שמפסידות

לחברות ליסינג לא שווה לעשות ביטוח מקיף חיצוני, עלות ביטוח לכל הרכבים שלהם זה יותר מהנזקים שהם סופגים מגניבות ותאונות קשות, מה גם שהעלות במקרים של תאונות היא של חלפים בלבד, שיקרים לצרכן, אבל לא לבעלי מוסכים (ולחברות ליסינג יש מוסכים משלהם או שמשתפים איתם מאוד פעולה). אם באמת מקור הכוונה היא בחברות הביטוח - הן בהחלט ירוויחו, אבל לדעתי מקור הכוונה היא בקנאה. אנשים לא מסוגלים לראות מישהו אחר נוסע ברכב חדש "חינם". לא מעניין אותם שהרכב החדש הזה עולה יותר ממה שהוא היה עולה אם הבן אדם היה קונה אותו בעצמו. ב3 שנים שכל עובד חייב להחזיק את הרכב, הוא משלם לחברת ליסינג את עלות הרכב לפחות. כבר היה מקרה שמתדלק קילל אותי כי אני מקבל "דלק חינם מהמדינה" כשתידלקתי את הרכב חברה שלי, שאני משלם עליו כ2000 ש"ח נטו כל חודש. במקום עבודה אחר, יותר קרוב לבית, שעבדתי, לא לקחתי בכלל רכב ליסינג כי הוא היה עולה לי יותר מלהחזיק רכב פרטי, הרבה יותר, עם הדלק והכל. ואז השווי מס היה יותר נמוך ממה שהוא עכשיו.

sheketz

New member
קנאה

קנאה יש, אלא השאלה היא האם זה פאקטור לחברי הכנסת, שרים בממשלה ופקידים באוצר. אני לא חושב שמקבלי ההחלטות מרגישים את הקנאה הזאת באופן ישיר. איך להם סיבה של ממש. כלומר אפילו אם נאמר ששלי יחימוביץ תומכת בצעד כזה זה עדיין לא מסביר את המהלך. אבל מה אני יודע, גם זה יכול להיות הסבר. אתה צודק זה הסבר אפשרי.

vinney

Well-known member
דווקא שלי יחימוביץ קיבלה את הכסא

שלה בכנסת אך ורק בזכות הקנאה הזאת, ולא שום דבר אחר. לא היא המקנאת אבל היא בהחלט פיתחה וטיפחה את הקנאה הזאת בתור שדרנית טלויזיה.

eitangn

New member
הצגת הנושא אינה נכונה

מדובר ברכב צמוד מטעם החברה, לא משנה אם ליסינג או לא. עלות החזקת רכב כזה, לפי חשב, הינה כ-2600 ש"ח לחודש (כולל כל ההוצאות ומימון, לפי ק"מ שנתי ממוצע). רכב פרטי משולם מהנטו. שווה ערך ברוטו של זה (לפי 50% מיסים) זה כפול, כלומר כ-5000 ש"ח. מס משולם בגין רכב צמוד הינו לפי שווי 1330 ש"ח לחודש. כך שהחזקת רכב חברה הינו ריווחי למדי. צר לי, אך זו האמת. ולמען גילוי נאות, גם לי רכב כזה. עניין הבטוח לא רלוונטי לנושא, כל צי רכב גדול לא כדאי לבטח במקיף, עלות הפרמיה השנתית תעלה על עלות נזקים ממוצעת (הרי חברות הביטוח גם מרויחות משהו...). כאשר רכב מוצמד לעובד לצרכי עבודה, ואם אינני טועה מדובר רק על רכבים המוגדרים כמסחריים, הרי מוכרות לחברה הוצאות רק באופן יחסי, מעבר ל-9000 הק"מ הראשונים בשנה, שנחשבים נסיעות פרטיות. זה מתחיל להיות כדאי רק כאשר נסיעות העבודה באמת מרובות, מעל 30,000 ק"מ לשנה.

sheketz

New member
מאידך

העובד המקבל רכב חברה לא מקבל בעבור ההטבה תנאים סוציאלים , ז"א ביטוח פנסיוני/מנהלים וקרן השתלמות, וגם הפיצויים שלו במקרה של פיטורין הם מופחתים (אולי זה כבר כלול בביטוח הפנסיוני שלו). ועוד, עובד שמשתמש ברכב פרטי יכול לקבל הוצאות רכב, או הוצאות נסיעה. לגבי סוג הרכבים בליסינג, בדרך כלל מדובר ברכב בקטגוריה של פרטי ולא ברכב מסחרי.

gershon17

New member
הוא יכול לקבל הוצאות רכב ונסיעה

אבל הוא משלם עליהן מס מלא (כלומר, החברה סופגת את המס הזה).

vinney

Well-known member
באמת? איפה?

בחיים לא שמעתי על מעסיק שמשלם הוצאות רכב פעמיים. אתה מכיר הרבה כאלה?

vinney

Well-known member
לא מבין את המתמטיקה שלך

איך 2600 ש"ח? לי עלה להחזיק רכב 1600 ש"ח נטו, ועל ליסינג הייתי צריך לשלם 1600 ש"ח נטו לפני שווי מס, זאת אומרת ליסינג עלה לי כ2000 ש"ח נטו. זה לא רווחי בכלל. זה רווחי רק למי שנוסע לעבודה מחיפה לבאר שבע כל יום.

gershon17

New member
זה אותו הרכב?

מאיפה אתה יודע בעצם כמה עולה לך להחזיק רכב? כבר מזמן חיפשתי דרך לדעת מה העלות המדוייקת של אחזקת רכב, ועדיין לא מצאתי שיטה לעשות את זה. סימן השאלה העיקרי הוא ירידת ערך - איך כשאתה קונה רכב אתה יודע כמה תשלם עליו במשך שלוש שנים? בכל אופן, אם המצב הוא כפי שתיארת, אתה כנראה מקבל משכורת מאד נמוכה ומשלם מעט מאד מס. אחרת ההבדלים בין ברוטו לנטו גדולים ונוטים לטובתך.

vinney

Well-known member
קניתי רכב ומכרתי רכב

מה אתה חושב, שאני לא יודע מה ירידת ערך? ולא, אם הייתי מקבל משכורת מאוד נמוכה, ממתיק סוד לא היה קורא לי גנב. רכב ליסינג חברה פשוט יקר. לעשות אותו עוד יותר יקר, כמו שמתכוונים הקנאים, פשוט יגרום לכך שעוד פחות אנשים יקחו אותו. למה זה יטיב למדינה? כלום.

gershon17

New member
זה לא קשור לקנאה

אני חושב ששווי הרכב נמוך, ואני לא קנאי. להיפך, אני מנצל את ההטבה הזו בשביל המכונית שלי עצמי (ובתור בעל שליטה, אני משלם יותר מס הכנסה מאשר אם הייתי נותן רכב לעובד).

vinney

Well-known member
אני לא יודע מה איתך

אולי אתה נוסע הרבה, אולי אתה נוסע רחוק. אני עבדתי בכמה מקומות שונים, רק במקום אחר (בו אני עובד כרגע) לקחת רכב ליסינג לא עלה יותר מלהחזיק רכב שלי, אלא סכומים דומים, והעדפתי ליסינג בשביל הנוחות (וזה גם השיקול העיקרי של הרבה אנשים אחרים שאני מכיר, כלכלית זה לא הבדל משמעותי). אז על מה המס? על הנוחות? אז למה אין מס על כורסה נוחה בחנות?

gershon17

New member
לא נוסע הרבה ולא נוסע רחוק

ואף על פי כן זה שווה לי. הבדלי המיסוי הפכו את קניית הרכב דרך החברה - עוד לפני שבכלל נסעתי קילומטר אחד - לכדאית. למעשה, המעבר מרכב פרטי לרכב חברה איפשרה לי להוסיף בערך 30% לשווי הרכב בלי להוציא אגורה - מס הכנסה שילם את ההפרש. העובדה שהוצאות הרכב הן הוצאות חברה, וחלקן אפילו הוצאות מוכרת (רוב ההוצאות לא מוכרות, מה שיכול ללמדך על מספר הקילומטרים שאני עושה בשנה) הופכת את החזקת הרכב לזולה משמעותית מהחזקתו באופן פרטי. אני מנחש שבתור שכיר אתה לא מודע לכל השלכות המיסוי שמשפיעים על חברות ועל הכדאיות של חברה לתת רכב לעובדים לעומת להעלות להם את המשכורת. זה לא נורא - אין סיבה שתהיה מודע לדברים האלה. אבל יהיה נחמד מצידך אם במקום להאשים אותי שאני קנאי תנסה להקשיב וללמוד קצת.

vinney

Well-known member
אז בעצם מה שאתה אומר זה שזה

כדאי לחברה? אז למה המס הוא על העובדים?

gershon17

New member
המס הוא על העובדים

כי העובדים מקבלים הטבה ששווה כסף. בגלל זה אתה משלם מס. ההתחשבנות בינך לבין המעביד שלך אחר כך לא רלוונטית לענייני המיסוי: קיבלת רכב מהעבודה - אתה צריך לשלם עליו מס. לך כנראה יש מעביד שהצליח לבלבל אותך בענייני מיסוי ולזרוק עליך הרבה יותר מאשר עלות הרכב עבורו. זה אומר שבסופו של חודש נשאר יותר רווח אצלו מאשר היה נשאר אם לא היית לוקח רכב. אין בין זה לבין מדיניות המיסוי שום דבר.

vinney

Well-known member
טוב, די לטחון מים

נמאס לי כבר לחזור על החישוב הלוך וחזור. אני מצטער, אבל הניתוח שלך לחלוטין לא נכון, כל הכסף, עד האגורה האחרונה, שיורד לי מהשכר לליסינג - עובר ישירות לחברת ליסינג, מעסיק לא רואה מזה גרוש, כי זה מה שרשום בחוזה הליסינג. אתה כנראה עסוק מדי בלהיות מעסיק, אבל לשכירים הדברים מחושבים אחרת. ואם זה נראה לך מוזר שאני מתלונן על זה שהמדינה גורמת נזק לעצמה בדבר הזה, כנראה שהמתמטיקה זה לא הצד החזק שלך. או שאתה חושב שכל מי שמוריד מוזיקה באינטרנט בהכרח היה קונה את הדיסקים אם לא היה יכול להוריד. כי החישוב שלך ל"רווח" הוא שווה ערך לטענה ההזויה הזאת.

gershon17

New member
שוב התבלבלת

מה שיורד לך מהנטו יורד למעסיק מהברוטו - ההפרש בין שניהם נשאר בכיס של המעסיק... אם הסכום היה יורד לך מהברוטו, הטענה שלך היתה נכונה.

למעלה