ליום ה'

efratga

New member
מה זה אאל"ט?

מצטערת להודות בקול אבל אין לי מושג מהם ראשי התבות, עזרה ?

mAmA MiSiSiPi

New member
../images/Emo207.gifלשאלת סקר על אירוח../images/Emo212.gif../images/Emo96.gif

מה אתן מעדיפות בדר"כ לארח או להתארח? כשאתן מארחות מה אתן מגישות ארוחה/נישנוש/קפה ועוגה? קנוי או ביתי? אתן תמיד מארחות כשיש סיבה או גם סתם כך כי מתחשק? כשאתן מתארחות זה רק בהזמנה או שאתן לפעמים מזמינות את עצמכן?

להתארח../images/Emo13.gif

מה לעשות אני עצלנית באירוח...
כמובן שגם מארחת,והרבה. תלוי את מי אני מארחת ותלוי בשעה. עם זה זמן ארוחה והזמנתי בפירוש לארוחה אז אגיש ארוחה. עם זה לא זמן ארוחה אגיש קפה/שתיה ומשהו ליד. אם הזמנתי והספקתי אז כמובן ביתי אם לא אז קנוי. מארחת גם בלי סיבה. מתארחת גם וגם.

a y a l u l a

New member
מאוד אוהבת לארח

אבל לפעמים אין כח... אני מעדיפה לארח תלוי מתי אני מארחת אחה"צ רגיל נישנושים לילדים/פירות וקפה/עוגה לאמא ואח"כ ארוחת ערב לילדים. ואני מארחת הרבה בשבתות לארוחת יום שישי או שבת בצהריים ואז כמובן מבשלת לפעמים מזמינים חברים לשבת אחה"צ ואז זה קפה/עוגה/פירות אני אף פעם לא מזמינה את עצמי (חוץ מלהורים כמובן) זה מביך אותי מאוד.

חמודבה

New member
עונה

את עצמי נדיר ביותר שאני מזמינה... בקשר ללארח או להתארח אז תלוי את מי ובאיזה נסיבות (אם אני לחוצה בזמן או לא, אם אני אוהבת את המתארחים או שמדובר במפגש חובה / נימוסין) בעיקרון אני אוהבת לארח, נדיר שאני מכינה רק קפה ועוגה אלא אם כן זה חברה שקופצת אחר הצהריים. משתדלת שיהיה ביתי.

UmaGuza

New member
לרוב מעדיפה להתארח

לאו דווקא כדי לא לטרוח, אלא יותר כדי להרגיש שיצאתי מהבית "להתאוורר". מה שאני מגישה משתנה ותלוי בשעת האירוח ובמתארחים. קנוי וביתי (תלוי מה ומתי) מארחת בעיקר כשמתחשק, לא צריכה סיבה. מזמינה את עצמי רק למשפחה (אצל הורי אני יכולה פשוט להגיע ולפתוח את הדלת בכל שעה, לאחותי אני נותנת קודם התרעה טלפונית), לחברים תמיד אציע שיבואו אלי או להיפגש במקום ניטרלי.

לוליק25

New member
מאוד אוהבת לארח ../images/Emo24.gif

תלוי בשעה - אם זה נושק לערב אז כבר מכינה ארוחת ערב, אם זה אחה"צ - פירות, קפה ועוגה (קנויה, לא להגזים), עוגיות, חטיפים...
מארחת גם סתם כך כשמתחשק
אני מזמינה את עצמי
אבל למי שאני מרגישה בנוח לעשות כך איתו

ImaBamba

New member
נושא אהוב עלי במיוחד

מה אתן מעדיפות בדר"כ לארח או להתארח? אוהבת לארח ומארחת הרבה אבל גם מתארחת המון כי זו תרבות החבר'ה שלנו
כשאתן מארחות מה אתן מגישות ארוחה/נישנוש/קפה ועוגה? לרוב מארחת לארוחות (ליל שבת או שבת בצהרים) ואז זו ארוחה שלמה.
קנוי או ביתי? ביתי עד כמה שאפשר, כשמארחים לארוחות שלמות זה הופך להיות קצת יקר קנוי, אלא אם זה משהו שייקח לי כפול זמן להכין. אבל, למשל, ברגע זה יש לי בצק עלים בתנור שאני הכנתי מההתחלה כי בצק עלים מוכן עולה פה הון כסף בלי סיבה מוצדקת אז שווה לי המאמץ.
אתן תמיד מארחות כשיש סיבה או גם סתם כך כי מתחשק? סתם כך, זה חלק מהמעגל החברתי שלנו, מארחים ומתארחים בשבתות וזה זמן איכות עם חברים
כשאתן מתארחות זה רק בהזמנה או שאתן לפעמים מזמינות את עצמכן? חוץ מההורים שלי (שמאוד רחוקים עכשיו) אני מרגישה בנוח להנחית את עצמי רק אצל החברה הטובה שלי וגם זה היה כשהייתי רווקה וישנתי בסלון או עם הילדים. עכשיו כשאני נשואה, אני לא מזמינה את עצמי (אלא אם להודיע לחמותי שאנחנו באים לראש השנה כבר בשבועות וממילא אני מבשלת הכל נחשב להנחית את עצמי)

מעדיפה לארח

בדרך כלל לארוחות מלאות ולא רק לקפה ועוגה. מארחת לפחות פעם בחודש לארוחות יום שישי-גם בלי ימי הולדת/ימי נישואין/חגים וכוד'. אני לא מזמינה את עצמי לאף אחד אף פעם.

אצלי זה לפי תקופות ...

כמובן שיותר נוח להתארח (שמישהי תגיד שזה לא נכון) ... תלוי מתי מגיעים : אחר הצהריים עם הילדים אז כיבוד קל לילדים , פירות וכו' .. ולמבוגרים קפה עוגה פירות אבל בדרך כלל זה תמיד מגיע בסוף לארוחה גם אם לא ממש מתכוונים אצלנו הכל ביתי ... לא תמיד יש סיבה... מתארחת רק בהזמנה.. מעולם לא הזמנתי את עצמי חוץ מלחמותי ולהורים ...

lora bel

New member
עונה באיחור על אירוח...

אני מעדיפה לארוח, וכשמארחת( וזה קורה המוןןןן) אז תמיד זה לארוחה טובה -יכול להיות ארוחה חלבית או בשרית תלוי בעיתוי, עם קינוח,קפה ועוגה בסוף. מה שלא מכניסה אלינו לאירוח אף פעם זה פיצוחים. את האוכל כולל הכל אני ובן הזוג מבשלים/אופים גם את המרכיבים- נניח גבינת שמנת מכינים בבית או אריסה(חריף) מכינים בבית גם משקאות כמו רוזטה(מיץ שקדים) מכינים בבית וכו... זה הכייף הכי גדול שלנו . להתארח אני אוהבת פחות סתם כי אני עצלנית להתארגן ולצאת ואם כבר יצאנו אז עדיף לבלות מחוץ לבית. אבל אין תמיד ברירה כמו סופי שבוע שהולכים להורים. אלינו כל החברים ומשפחה יודעים שלא צריך להודיע אלא להגיע ותמיד יש מה לאכול. להתארח אם זה לא משפחה אז כמובן אנו מודיעים או מוזמנים.

תלוי את מי ואצל מי

אם בסגנון המסורתי של לשבת בסלון עם כיבוד, לחפש על מה לדבר ואחר כך לשטוף הררי כלים - אז מעדיפה להתארח
אם זה בסגנון יותר זורם עם אנשים שמרגישים בבית (כמובן שאני מכינה משהו מראש לאכול ופינוקים) אז אני הרבה יותר מעדיפה לארח לגבי הכיבוד- שוב, תלוי מי האורח. אני רחוקה מלהיות בשלנית אבל תמיד חושבת לפני הקניה/הכנה של הכיבוד על הדברים שהאורח הספציפי מאד אוהב לאכול כך שלרוב יש מרוצות

שוב על הילדה שלא לימדוה גבול ../images/Emo10.gif

בהמשך להודעה שכתבתי כאו בשבוע שעבר אני מעלה על הכתב כאן מחשבות שרצות לי בראש ואשמח לשמוע כיצד אתן הייתן נוהגות. בתחילת השבוע אירחנו את חברתי+בעלה+הילדה בביתינו אחר הצהריים ובין היתר הגשתי גם ארוחת ערב. ישבנו לשולחן 4 מבוגרים ושתי פעוטות. הגשתי רצועות ירקות, ביצים מקושקשות, קציצות, ירקות מאודים, פתיתים, קוטג' וגבינה לבנה. הספקתי לקחת 2 כפות מהביצים המקושקשות ואת כל השאר אכלה הבת שלה (הכנתי 6 ביצים!!!). פרט לכך היא אכלה עוד 4 קציצות, מנת פתיתים מכובדת, 2 רצועות פלפל ירוק ודרשה (וגם קיבלה) פרוסת לחם עם גבינה. כואב לי. חברתי ובעלה לא רזים, הם עצמם חשים את הקושי שבהתמודדות עם עודף משקל. לי באופן אישי קשה לראות את ההתנהלות הזו. אוכל כסם מרגיע. אכילה רגשית. לא רוצה את זה מולי בביתי. פרט לכך אחרי הארוחה ביתה החלה לקפוץ על הספה. ביקשתי ממנה בקול תקיף שתחדול כי אצלינו לא קופצים על הספות. היא הסתכלה עלי בחיוך שובב והמשיכה לקפוץ. ביקשתי שוב אבל כמובן שהיא התעלמה ממני. הסתכלתי על חברתי והיא התפוצצה מצחוק על מאמציי לחנך את ילדתה. נדהמתי! אין לך בושה? את לא מבינה שכשאת מתארחת בבית של מישהו אחר את צריכה לכבד את החוקים של אותו מקום? את לא מבינה שזה התפקיד שלך למנוע מהבת שלך להשחית את הרכוש בבית שהוא לא שלך? אני שוקלת ברצינות לצנן את הקשר איתה או לפחות להגביל את המפגשים לגינה הציבורית אחת לשבועיים-שלושה. ברור לי שהיא תבין שמשהו לא קשורה אבל אם היא תשאל אני לא יודעת מה לענות. זאת לא הילדה שלי אבל אני מרגישה שהיא מזיקה לילדה שלה. היא לא אמא רעה או מתעללת אבל היא אמא מזניחה שלא מחנכת לשום גבול. מה דעתכן? אני מגזימה? נראה לי שהגעתי לתחתית היכולת שלי להכיל

את לא מגזימה

אני בהחלט הייתי תופסת מרחק. אני בכלל תופסת מרחק כשיש דברים שלא מתאימים לי וזה עולה לי בבריאות. אכן כואב הלב, הזכרת בת כמה היא? מקווה שהגננת תעלה על זה ותשלח אותם לאיזה יעוץ......

תודה על התגובה

הילדה בת שנתיים וחצי. הם כבר נמצאים במעקב של תזונאית מומחית לילדים אבל אם הם לא עושים שום דבר ממה שהיא ממליצה להם אז מה זה שווה?

באמת לא שווה

זה מצב עדין שבו אני תוהה איפה הגבול באמת עובר בין סתם טמטום להזנחה...

../images/Emo2.gif בת שנתיים ואוכלת כזו כמות?!

מסכנה. אבל ממש. ולא לדעתי את לא מגזימה בכלל. זה הזנחה בהחלט. גם אם היא מדושנת ואולי דווקא בגלל. וחוסר הגבולות מאמלל ילדים. אני לא הייתי מוכנה להמשך של התנהגות כזו בביתי. אבל נשמע לי קצת מבין השורות שיש בך רתיעה מסויימת מהחברה שלך, שאת מפחדת להעיר ולהאיר את עיניה. קחי את המרחק אבל כשהיא תשאל לדעתי כדאי ורצוי שתסבירי לה את מיניעייך. גם אם זה יגרום לקאסח. אם טובת הילדה בעינייך אז כאן זה המקום.

את ממש לא מגזימה

מציעה לשוחח עם האמא ולהסביר את עמדתך. אם לא יעזור פשוט לחתוך...

למעלה