ליום ה'

shiraz027

New member
חייבת לספר לך ותקחי את זה לאן

שאת רוצה אז ככה יש לילדה חברה מהגן שמאז שפיטרו אותי מהעבודה היא התחילה לדבר איתי ופתאום שלאה אם אני יכולה להסביר לה קצת על המחשב אמרתי שבשמחה לא התכוונתי שהיא תקח את זה כאל חברות טובות ומתנחלות ומה שגם יש לה 3 ילדים לי 1 והם מאז התחילו להידבק בי כמו דבק מגע בקיצור היא הייתה שואלת מה את מכינה אני באה לא שהיה איכפת לי אבללללללללללללללל באה אם 3 מלא היא רוצה שהבת שלה תשחק בסדר שתביא ותלך לא היא החליטה שהיא באה אם כל ה 3 וגם קופצים ומשתוללים על הסלון ואנחנו לא מסכימים בכלל בקיצור לוקחים את המשחקים והופכים את כל הבית אמרתי קאט ניפגש בגינה אבל איך להגיד לה את זה כבר אמרתי הכל שאני אוהבת שקט לא אוהבת חברות בבית שהילדים עושים בלאגן ואין לי כוח לסדר וכלום לא עזר לא עניתי לטלפון בקיצור ניסיתי והיום אחרי 4 חודשים הקשר בסדר חברות ולא דבק אם לפעמים אנחנו רוצים ללכת לקניון , ואו לים המפגשים בחוץ יותר נחמד מבבית לא ? מה יש להם לעשות אצלי אני לא מבינה ויש עוד חברה שבאים 2 כי ככה הם החליטו שהם לא נפרדים לא מבינה את זה אבל בסדר

UmaGuza

New member
לא מגזימה אבל...

לא מעניינך לחנך ילדים של אחרים. מאוד מזדהה עם מה שאת כותבת ומבינה למה זה מפריע לך, מתיאור המקרה אני חושבת בדיוק כמוך (גם מה שכתבת בשבוע שעבר), אבל אני חושבת שאין לך זכות להתערב לחברתך בדרך ה"חינוך" שלה, לעולם לא אעיר לאנשים על דרך החינוך שלהם ולא משנה עד כמה אני חושבת שהיא קלוקלת, אלא אם נשאלתי במפורש ורק אז אביע את דעתי. אני במקומך פשוט הייתי תופסת מרחק ולא מזמינה אותם יותר.

פלגיה

New member
כן ולא

לא מעניינה לחנך ילדים של אחרים - נכון. אבל כן מעניינה לשמור ולהגן על הריהוט שבבית שלה, ואם ההורים לא מפסיקים את הקפיצות של הילדה - אז היא צריכה לעשות את זה, או למדר את המפגשים ולצמצם את הנזקים.

UmaGuza

New member
מסכימה איתך לחלוטין

לכן גם סיימתי במשפט שבמקומה הייתי תופסת מהם מרחק. כמובן שאני מסכימה שזכותה להעיר כשקופצים על הספות שלה ע"מ להפסיק את ההתנהגות, אבל אין לה זכות לדעתי להעיר לחברתה על דרך החינוך שלה (או האי חינוך שלה) באופן כללי, ובטח שלא בכל הנוגע לכמויות וצורת האכילה של הילדה, שלהבנתי זה בעיקר מה שהפריע לה באותו ערב.

פלגיה

New member
נכון

לגבי האוכל אני לא חושבת שיש מה לומר. מה גם שמדובר בילדה שאוכלת *אוכל* ולא מדובר בזלילה לא מרוסנת של ממתקים.

polegra

New member
מצטערת , אבל שונאתתתת שמסתכלים בצלחת בייחוד

כזו של ילדים התלוננת שהיא אוכלת אכילה ריגשית של ממתקים בלי סוך אמרתי...נו שווין....לא אכנס איתך לריב אבל ראבק! הילדה אכלה בייצים קציצות גבינה לחם...לא שטויות למה את מודדת לה??? למה את חושבת שזו אכילה ריגשית?? אכילה רגשית לא נעשית בארוחת ערב ליד כולם! בפעם הבאה את רוצה להמנע מזה? שימי לכל אחד בצלחת וזהו! אם מישהו היה סופר לי מה אני אוכלת ומסתכל לי בצלחת חבלZ לאיזו שטיפה הוא היה זוכה ממני אכילה ריגשית? אוכל כסם מרגיע? לא בביתך?? לא קצת הגזמת??? זה לא שהיילה פתחה לך את המקרר והפריזר ואכלה את הכל המתוקים והממתקים קצת פרופורציה! כן את מגזימה! גם אני שמנה...מאודדדדדדדדדדדדדדדדדדדד שמנה דור בגן אוכל כאילו שאין לו אוכל בבית!!!! ישר בא נכנס למטבח הגננת גם אומרת שכל היום הוא מבקש אוכל ובבית?? בבית הוא לא אכול כלום מלבד שטויות והוא באחוזון 20 במשקל! לפעמים קורה שאנחנו מתארחים והוא לא מפסיק לזלול...מעניין מה היית חושבת עליו לו זה היה נעשה בביתך... בלי קשר למשקל כל עוד היא אוכלת אוכל ולא שטויות כל עוד זה נעשה בארוחה שם כולם ולא מאחורי הגב או בהחבא אני לא חושבת שתפקידך לספור ולשפוט בגלל שההורים שלה בעצם עברו את זה אולי הם חושבים שאם יתנו לה דרור בסופו של דבר זה יבוא ממנה אני בדור ילדה מלאונת לפרקים יכולה להגיד לך שכל ההגבלות האלה רק דחפו אותי יותר ויותר ויותר וחוויתי אנורקסיה והשמנה מאודדד קיצונית ובולמיה ואני עדיין מקיאה לפעמים כי זה נראה לי המון ודוחה מה שאכלתי ויש ימים שאני יכולה לצום ויש ימים שאני יכולה לרוץ למקרר בלי הפסקה אבל אכילה רגשית לעולם לא תעשה במסודר בארוחת ערב...כי זו ארוחה ולא מעבר את זו שמפרשת את זה לא נכון לא נעים לך? אל תארחי אותם יותר אבל המדידה המגעילה הזו לכולה ילדה...עשתה לי איכס על הנשמה כן אני בוטה אני יודעת נגעת בעצב חשוף טלי

צר לי שנגעתי בעצב חשוף

את הכמויות לא אני ספרתי אלא אמא שלה ששאלה בתחילת הארוחה מכמה ביצים הוכנה החביתה המקושקשת וגם תוך כדי שהיא שמה בכל פעם לביתה את הביצים בצלחת אמרה "לא אכפת לי מכמה ביצים זה מורכב העיקר שהיא בשקט". גם את שאר האוכל לא אני ספרתי אלא אביה ציין "הנה, היא כבר תקעה גם 4 קציצות". בקיצור, הבנת את הרעיון. גם לאכול אוכל אמיתי בכמויות כאלה זה רחוק מלהיות בריא. להבדיל ממנה את אדם בוגר ואת אחראית על התזונה שלך. אני משערת שיש לך הרגלים של שנים שלא בהכרח קל לשנות ואולי את בכלל לא רוצה לשנות אותם ואני לא שופטת אותך על כך - זכותך המלאה להיות שמנה כל עוד את היא זו שבוחרת בכך במודע. הילדה לא בוחרת להיות שמנה וגם לא שולטת על כמויות המזון וסוגו. ההורים שלה מפטמים אותה בשביל "שיהיה שקט" ואת זה אני לא רוצה לראות אצלי בבית וזה לא מתוך סלידה או יומרנות זה פשוט מתוך כאב אישי שלי. אני בעד לתת לילדים בחירה חופשית של מה לאכול אבל כל דבר במידה ואני מאמינה שחייבים להציב גבולות. לא יכול להיות שפעוטה בת שנתיים וחצי תאכל כמו שני מבוגרים. זה פשוט לא בריא. ולגבי מה שתיארת שקורה לבנך בגן... זה לא רלוונטי. היא נמצאת עם ביתי בגן וגם שם הגננות מעירות שלילדה אין גבול באוכל. היא מתחילה לאכול עם הקבוצה הראשונה ומסיימת עם הקבוצה האחרונה כשיוצא שהיא אוכלת 3-4 מנות. במקרה הייתי עדה לשיחה של הגננת בה היא שאלה כיצד עליה לנהוג שהילדה רוצה עוד ועוד ועוד. התשובה הלאקונית של "תני לה כמה שהיא רוצה אחרת היא לא תפסיק לצרוח" היתה כואבת. וגם כשאנחנו מתארחים אצלהם הילדה אוכלת ללא גבול. אכילה רגשית מבחינתי מתחילה בכך שאם הילדה כועסת דוחפים לה אוכל, אם הילדה בוכה דוחפים לה אוכל, אם הילדה רוצה עוד ועוד ועוד נותנים לה - הכל בשביל שיהיה שקט. רק שקט. בפעמים האחרונות כשביקרנו אצלהם כשמשהו לא הסתדר לה היא מיד רצה לאכול משהו. ככה זה מתחיל ומשם זה רק מתדרדר. ולא - את לא בוטה. אמרת את מה שאת מרגישה וזה בסדר גמור. אני מכבדת את זה. רציתי לשמוע מגוון דעות ואני מודה לך על הדיעה האחרת.

חמדת35

New member
במרפאה להפרעות אכילה בשניידר

הייתה על הקיר תמונה שניתנה ע"י הורים: צילומים של פעוטה נ ו ר א שמנה ואח"כ רואים שכשהיא גדלה היא נעשית ממוצעת במשקל ובמראה. וכמובן שכתוב שם "תודה לצוות" וכיוב'. אני ההיתי הולכת עם זה צעד נוסף, ואם היתה לי ידעה על מיהו רופא הילדים שלה, הייתי פונה אליו ומציעה לו למדוד את הילדה ולשוחח עם האמא. כמו כן, הייתי מדברת עם אחד מבני הזוג, שנראה לי שיקשיב יותר.

sher האחת

New member
בעניין זה אני איתך לגמרי

ההורים צריכים לשים את לילד גבולות וללמד את הילד היכן גבולות אלו עוברים . הגבולות צריכים להיות בכל תחום בחיים . בנוגע לאכילה גם פה צריך ללמד את הילד מהם הגבולות . אני נותת לבת שלי לאכול הכל ,מילת המפתח היא במידה . היא רוצה שוקולד אז אתן לה קוביה או שתיים לרוב לא אתן לה יותר מחטיף אחד ביום אך אם נמצאת עם ילדים שאוכלים ורוצה גם אז אתן לה אבל שוב במידה . איזה מין דבר זה להשתיק ילד באמצעות אוכל ? לפצות אותו באמצעות אוכל ? זה דבר פשוט נוראי למה להפוך את האוכל לאיזה נושא שיש סביבו עניין ? אוכלים כדי לחיות ותו לא ! לילדה כזו שרוצה לאכול הרבה מאוד אפשר להציע חלופות בריאות מה עם פירות , ירקות מים ? השומן פה הוא בכלל לא הבעיה המרכזית אלא דפוס ההתנהגות הזה שמקנים לילד ודנים אותו לחיים שבהם אוכל הוא משהו מרכזי , דנים את הילד לשונות והתמודדות לא קלה , ילדים הם אמיתיים ואמרים הכל בלי מסננות למה להפוך את הילד שלך לשונה ? למה לגרום לילד להתמודדות קשה מול ילדים אחרים? גם למבוגר שמן לא קל , הרושם הראשוני קובע ולשמנים קשה יותר בתחומים רבים . אני קוראת את מה שכתבת וזה ממש מרגיז אותי, אני ממש לא הייתי נשארת ביחסים קרובים עם הורים כאלו שלא מכבדים את הילד ולא עושים את הכל על מנת שיהיה לו טוב .

lora bel

New member
אני חושבת שאת מגזימה

אתחיל בזה שספירת האוכל או צורת הביטוי של הוריה של הילדה או שלך פשוט גורם לצמרמורת ותמיהה..."תקעה 4 קציצות"... 6 ביצים מקושקשות בפירוש לא הרבה, אפילו מעט! ל4 מבוגרים ו2 פעוטות זה ממש לא הרבה. נכון לפעוטה אחת 6 ביצים זה המון. אם לילדה ולהוריה יש בעיית עודף אכילה אז שיהיה להם לבריאות זה עניינם בלבד, ולכן לא הופכים את הילדה סביב השולחן לשמנה שאוכלת הכל. אם הילדה קופצת על הרהיטים בביתך וזה לא מקובל עלייך תאמרי במפורש לאם שאצלכם לא קופצים על רהיטים ואת מבקשת שתדאג לזה או שהייתי מנסה בדרך לא דרך להציע לפעוטה משהו שכן ירתק אותה ויגרום לה לשכוח את הספות..הרי היא בסך הכל חיפשה תעסוקה וזה נראה לה כנראה באותו הרגע הכי זמין וכייף. קיבלת הרבה תגובות וכתבת בעצמך לנתק יחסים או לצנן..נו באמת...זו הגזמה.מה כבר קרה?, הילדה אכלה 6 ביצים ו4 קציצות ופרוסת לחם עם גבינה ו2 חתיכות פלפל וקפצה על הספה וזו סיבה לנתק יחסים?? לא מבינה את ההיגיון מאחורי זה.. בזה נמדדת חברות אצלך? רק שלא תביני לא נכון...גם בבית שלי לא קופצים על ספות! ובבית שלי יש עוד חוקים נוקשים שלא תמיד מתאימים לאורחים למשל אצלי לא אוכלים בסלון או בחדרים אלא רק ליד שולחן האוכל, גם אצלי בבית מאז שמתן שכיום בן 17+9 חודשים נולד בשעה שמונה בערב הבית רגוע והילדים ישנים,אז אני מארחת ילדים עם הרגלים אחרים ושונים ואני מציבה את הגבול גם אם בבית שלהם זה מותר, אבל לא חשבתי לנתק יחסים עם הוריי הילדים(אחות, גיסה, או חברים) שילדם אכל בחדר או נכנס למיטה עם זיעה נניח
... אני אומרת קצת פרופורציות, תציבי גבול בהתנהגות שלא מקובלת עלייך בביתך,עשי זאת בחום ותארחי מבלי לחשבן למי אכל וכמה. מקווה שלא תכעסי שכך אני חושבת

למה שאכעס? כתבת את דעתך וזה מה שביקשתי

אולי הייתי צריכה לפרט קצת יותר בעניין הגבולות או יותר נכון העדר הגבולות וזו הבעייה העיקרית. ההשמנה היא משהו שקרוב לליבי וכואב לי לראות ילדה כ"כ צעירה שלא יודעת גבול - לא באוכל אמיתי, לא בחטיפים, לא בממתקים ולא בהתנהגות אלמנטרית. נתתי דוגמאות אחדות מתוך שגרה של זמן רב. אני יכולה לבקש עד מחר שהיא לא תקפוץ על הספה. במיוחד כשאמא שלה יושבת וצוחקת עלי. ודווקא היו הרבה דברים מעניינים באיזור - היא פשוט נהנתה לקפוץ על הספה כמו שהיא קופצת עליה בבית שלה. תביני - זו לא חברת נפש שלי ולא חברת ילדות. אני מכירה אותה קצת מעל לשנה (גרה לא רחוק) ומהיום שהבנות התחילו ללכת יחד לגן היחסים התפתחו. את שואלת למה לנתק יחסים? אני אענה לך. הבת שלי רואה מה קורה ולומדת בעיקר את השלילי - אם זה לבקש חטיפים במקום אוכל, אם זה לאכול הארוחת ערב רק משהו אחד שהיא אוהבת ואם זה התפרצויות זעם כשאני מציבה גבול בענייני אוכל. את כל אלה היא ראתה מחברתה ומחקה אותה אחד לאחד. והנה היום בבוקר גם מצאתי אותה שוב קופצת על הספה וקוראת בשמה של אותה ילדה. נכון, היא תיתקל בחיים בעוד הרבה התנהגויות שליליות אבל להביא את זה לתוך הבית שלי מתוך בחירה מודעת לא מתאים לי בשלב הנוכחי. גם ככה הגיל הזה מציב המון אתגרים אז עוד להתמודד עם בעיות התנהגות של ילדים אחרים אצלי בבית מבלי שההורים שלהם ינקפו אצבע לעזרתי ועם לגלוג מכוער ברקע? בשביל מה? אני עוד לא סגורה מה לעשות. יש לנו מחר פגישה נוספת שתוכננה מראש. אני אנסה להציב להורים גבולות של התנהגות אצלינו בבית. נראה איך ילך ומשם יתקדם.

lora bel

New member
הצבת גבולות..

הבת שלך , לא שהיא לומדת דברים שליליים..ממש לא, היא פשוט לומדת כעת מהם הגבולות. אם תתמידי ותציבי את אותו הגבול באופו מאוד ברור ללא עוררין וללא כעס היא תבין בדיוק מהו הגבול ותפסיק לנסות למתוח אותו. נכון, הילידם לומדים מילדים אחרים לא מעט דברים וגם לאורך החיים אבל בנינו גם אנו המבוגרים עושים זאת ולא תמיד משקול דעת.. וכאן בדיוק תפקידנו כהורים, להראות להם מה מותר ומה אסור, מה מקובל עלינו ומה לא. ככל שהילדה תגדל ותתבגר יהיו יותר גבולות ויותר איסורים ויותר "העתקה" מהחברה הסובבות אותנו..טלויזיה, חבר לגן/כיתה/ עיתון נוער/ילדים כזה או אחר, בני דודים, שכנים וכו'... כמו שילד לומד ומבין מהו ההבדל איך ומה מותר עם סבא/סבתא ובבית אסור כך הוא יבין וידע שמה שיש לחבר או מה שמרשים לחבר -לי אסור. אתן לך דוגמאות מעולם הגדולים יותר
נועה-מיקה שלי בת 13 והיא רוצה ללכת לפסטיבל הרוק אשר יתקיים בפארק הירקון עם ליידי גאגא וסימפל פלן ועוד כל מיני... ולדבריה ,"לכל החברות מרשים" אז אני לא מרשה , ולא מוכנה שילדה בת 13 תסתובב במקומות כאלה לבד ללא השגחה כי עם זה שהיא חושבת שהיא כבר גדולה היא עדיין קטנה ואני לא מוכנה לקחת סיכון שהיא תפגע . אז לחברות מותר ולה לא. ונקודה היא יכולה לכעוס ויכולה לבכות אבל הגבול שלי מאוד ברור .ומן הסתם יש לא מעט התמודדויות כי כך זה ילדים שחיים בחברה. לגביי החברה (האמא של הילדה) , לה צריך לומר שאצלך בבית את לא מוכנה שהבת שלה תקפוץ על הספות ושאת מקווה שבביקור הבא היא תדאג לכך. אבל...אם החברה לא ממש חברה ומלגלגת כפי שרשמת אז אכן חבל על המאמץ, את לא זקוקה לחברה כזו .

4 ביצים ? לילדה בת שנתיים וחצי

תשמעי זאת לא התעללות במובן המילה - כלומר לא מכאיבים לה ממש אבל בהחלט פוגעים במערכות גופה ! אבל זה ההורים מחליטים - כלומר מה הילד מכניס לפה. לקפוץ על הספות - אם האמא לא מבינה את צריכה לבקש ממנה, הרבה הורים סולחים לילדים שלהם על כל מיני דברים במיוחד כשזה בית של מישהו אחר...הכל נראה להם חמוד. אלי הגיעו יום אחד 2 בנות דודות ואחת מהן התחילה לתלוש לי את חוטי הטלפון מהקיר, אמא שלה נראתה מחוייכת להפליא אני ממש לא סובלת את זה.

יה-יה

New member
../images/Emo32.gif קפוא ../images/Emo13.gif איפה השוכר החלופי שלנו????????

בוא אלינו, שוכר חלופי, בוא ושחרר את המתח מגופי. אני לא ישנה בלילה ולא נושמת ביום, כל הזמן חושבת שתבוא כמו בחלום. תגיד: "לבית הזה חיכיתי כל חיי", ואני אחבק אותך ואנשק עד בלי. ובעל הבית, הח%$ המזדקן, יוכל מצידי ללכת ל%$#@#. שיקח את הכסף וישתמש בו לתיקונים, של הבית, של הגוף, העיקר שיעוף לי מהפנים. שונאת מתח. שונאת מצבי אי וודאות. שונאת שאני במצב של שונאת. ואם חיבוק היה עוזר, אז אני בטוחה שבעזרתן הכל היה נפתר. אבל, לצערי, זה לא עוזר לי למצוא... שוכר לשלושה חודשים. מה ביקשתי? שלושה חודשים? כל חיי אני עושה טוב לאחרים וכשאני צריכה עזרה, אין לי מענה. אני אומרת לעצמי שבטח יש איזה שיעור שמסתתר. אתן יודעות אולי מה הוא? (חוץ מ- להבא להחתים את בעל הבית על כל מלה שהוא מוציא מפיו) אוף, כבר אמרתי?

../images/Emo24.gifאת חמודה את../images/Emo70.gif

הוא יגיע,הוא רק מסתתר אותו השוכר לבית של המזדקן יכנס וכשיצא,הבית יזדקק לנס...

למעלה