ליווי בנהיגה

אימשל2

New member
קשור לעונת השנה

בתקופת מסיק הזיתים ישנה פעילות יתר שחלקה די בסיסית ולביצועה משתמשים כבר כמה שנים (באלה שאני מכירה מקרוב את הצבא) בטירונים.

י רדן

New member
ZEHAVA17 כמה שאת צודקת

איפה יותר בטוח?? הכביש הפך להיות מפחיד.. חיבוק חזק לבנך הטירון שנמצא כעת באבט"ש..

zehava17

New member
לירדן , תודה מקרב לב.

לפני מספר דקות שוחחנו.הוא נשמע בקולו מעט שבוז.הבחנתי זאת ב-"א...מא מה.....נשמע?" מיד סיפרתי לו בדיחה מטופשת ,( זה ממש לא מה שחשוב לנו ,הבטן שלי התכווצה,הוא לא חש בזאת)התכוונתי, שהחמוד יתאושש במידי וימשיך לספר מה הם אכלו,מה הם עשו ובלה בלה להסיח את הדעת והעיקר ב"ה, שהכל בסדר.

אימשל2

New member
אצלנו אני הנהגת המנוסה והשוטפת

לי יש ותק רב יותר בנהיגה וגם הרבה יותר בטחון עצמי. לכן אני הנהגת של המשפחה והגוף הקובע לגבי נהגים חדשים. אצל הילדים החוק הבסיסי היה, שאני קובעת אצל מי הם ילמדו נהיגה. בחרתי במי שהיה המורה שלי לפני יותר מ-20 שנה, שאני יודעת שחוץ מזה שהוא בן אדם (תרתי משמע) ונחמד מאד, הוא מלמד לנהוג ולא מכין לטסט. גם חומר הגלם אצלי בבית הוא של ילדים אחראים וממושמעים יחסית, כך שכמלווה לא היה לי הרבה מה להעיר חוץ מההצמדות יתר לימין וכד'. הליווי המשמעותי יותר היה בנהיגה מחוץ לעיר. לנהיגה שכזו לא נתתי לצאת לבד לפני שאני ליוויתי (מחוץ לטווח החובה החוקית) לפחות מספר פעמים ביום ובלילה ובתנאים משתנים. כיום על הבן הגדול אני כבר סומכת בנהיגה בעיניים עצומות.

ima 3

New member
ועל זה נאמר: הכל יחסי בחיים..

אצלנו, ליווי נהג חדש הוא למשך שנה.. ורק אח"כ הנהג הצעיר צריך לעבור מבחן נהיגה סופי... תאמינו לי שאם אחרי שנה היחסים בבית נשארים סבירים..למישהו פה מגיע צל"ש..
למען האמת, זה אולי לא פשוט אבל יעיל ביותר, יש סיכוי ש"נשחרר" לכביש נהגים מנוסים יותר.

oshiko

New member
באירופה זה תלוי באיזו מדינה

אם זה איטליה - גם שנה לא תספיק להכשיר נהג לטירוף שהולך שם בכבישים. נהיגה של מספר ימים בחצי הצפוני שבין מילאנו לפירנצה הספיקה לי. ואמרו לי שבדרום זה יותר גרוע. אם זה סקנדינביה, הכל באיזי, כולם אדיבים ומפנים לך את הדרך. הייתי שולח נהג חדש בלי הרבה חששות. השאר בכל מיני דרגות באמצע. אצלנו נוהגים במהירויות פחות מטורפות מאיטליה ולא עוקפים דרך הנתיב הנגדי באור אדום כמו שם - אבל הצירוף של איכות הכבישים הגרועה, חוסר הפירגון והנטיות הקטלניות של חלק מהנהגים הצעירים הופכים כל יציאה לכביש ליציאה לשדה קרב.

סמדר בנ

New member
ניסית פעם לנהוג בפאריז

ובמיוחד בכיכר סביב שער הנצחון? טרוף כזה עוד לא ראיתי - פשוט להיכנס בעיניים עצומות ולקוות לטוב...

ima 3

New member
אכן טירוף, אבל.. אגלה לכם את הסוד..

נכון לכיכר הניצחון בפריז כפרט ולמערב אירופה ככלל: זכות קדימה לרכב הבא מימין - חוק "קדוש" באירופה שאם מקפידים עליו אפשר לצאת בחיים (תקף גם כשאנחנו בנתיב ראשי ורכב מגיע לו מסימטה צדדית מימין..) למרבה הפלא יש סדר והגיון בבלאגן ובטירוף שנראה על הכבישים פה..

../images/Emo13.gifטוב, זה מזכיר את המערכון של ...

רבקל'ה מיכאלי ויוסי בנאי "...חנות עומדת 20 שנה, למה להזיז?..." את הבנות שלנו בזמנו לא היה צורך ללוות ומאז הן מקפידות לא "לטוס" גבוה מדי
את הבן כן ליויתי ובתקופה זו של הליווי הוא צבר בערך כ- 3000 ק"מ נסיון ונוהג למעלה משנתיים יפה אם כי מדי פעם יש לי הרושם שצריך לקחת את הרגל הימנית שלו לדיאטנית, כבדה מדי.

oshiko

New member
בבא"ח נח"ל התלבשו יפה על הנושא

העבירו קורס בנהיגה מונעת, הקרינו סרטים שמראים את התוצאות של שטויות על הכביש, ושלחו אגרות להורים עם בקשה לשים לב לנהיגת הילדים בסוף השבוע.

mor4ges

New member
הממ.. הנה מבט מנק' נהגת חדשה

ב"ה בקרוב...
אני דווקא רואה את זה, הליווי, כדבר מעולה שרק ייתן לי ניסיון, ידע ומידע. מפני שההורים שלי כבר נוהגים 30+ שנה ככה שבהחלט אני יודעת שהם רק ירצו בטובתי וכמה שיותר להקל עלי עם הכניסה הרישמית לכבשים. ולכן כבר מעכשיו בשיעורים נהיגה(23) אבא שלי כל 10 שיעורים פחות או יותר ככה, בא לשיעורי נהיגה שלי, ומעביר לי ביקורת.. משהו שאני מקבלת באהבה כי אני יודעת שהוא באמת נהג טוב, והידע שלו רק יכול לעזור לי. ככה שכן, אני שמחה על תקופת המלווה, אם כי לא ממש יצא לי כי אני אהיה בצבא בזמן המלווה.., אבל בסופו של עניין הוא רק יועיל לי. קיצור, גם אם זה מלחיץ
, בסופו של דבר זה רק יועיל לה, והיא תגיד תודה בסופו של דבר כתמנע תאונה(ח"ו).:) אז אני רוצה להודות להורים שנותנים לילדים שלהם לנהוג בתקופת המלווה ואחריה במכוניות, למרות החשש שתיפגע המכונית בגדר
, בגלל שזה עדיף על פני הורים שלא ממש נותנים ואז החבר'ה הצעירים כן יכולים לעשות תאונה בגלל חוסר ניסיון ומילות ביקורת או עידוד של הורים.. אגב ההורים יהיו יותר שקטים שהם יהיו מודיעים בעצם לאיך הילד שלהם נוהג לא? הם חלק מהתהליך .. חג סוכות שמח!!
מור.

למעלה