ליווי בנהיגה

oshiko

New member
../images/Emo32.gifליווי בנהיגה

לא קשור ישירות לצבא - אבל קשור להורים ל"ילדים" בדיוק בגיל הרלוונטי, ומן הסתם מעסיק רבים מאיתנו. ברשותי רכב חברה, ואן קצת "שמן" וקשה לתימרון, במיוחד בכניסות והיציאות לחניון הבית. אני כרגע מלווה את המתלמדת מס' 2. הבן (המשרת כרגע) היה הראשון. סימני שלב הלימוד ניכרים היטב על המכונית, פה שריטה, שם פגוש; מדי פעם אני אוזר אומץ ומביא אותם לידיעת אחראי הרכב במקום עבודתי. ליוויתי בזמנו את הבן במשך חודשיים. השתדלתי לנצל אותם היטב. הבחור היום לפי ידיעתי נהג טוב ואחראי. למרות זאת, הוא עבר " סטאז' " שכלל התנגשות קלה מאחור ברכב שעצר עצירה פתאומית ברמזור (אי שמירת מרחק שלו), וכמובן סימנים מהחנייה צרת המימדים. כרגע אני בעיצומה של תקופת הליווי של הבת. למרות חששותי הרבים, היא השתלבה בכביש בצורה די מהירה ויפה, שליטתה ברכב ובנעשה בכביש משתפרת בהדרגה. היום קרתה תקלה, שבנס גבתה לא יותר מנזק קל לפגוש. ביציאה מהחנייה היא התקרבה לגדר. אמרתי (קצת בלחץ, אפשר להבין) "עצרי"; התגובה היתה "בלימה" חזקה בעזרת דוושת הגאז. למזלנו רק גדר היתה שם, ובמשך מספר השניות הללו הלחיצה על הגאז גרמה לפגוש קצת לשקוע. כפרה, לא הפגוש מטריד אותי. מטרידה אותי מאד המחשבה מה היה קורה אילו היה שם משהו אחר במקום גדר ... הבעיה העיקרית שלי בליווי שלה היא פסיכולוגית. אצל הבן כל הערה התקבלה ב"סבבה". הוא לקח את זה מקצועי, לא אישי. אצלה אני צריך לחשוב 3 פעמים על כל הערה, שכן זה מלחיץ אותה. גם במקרה דנן היא טענה שהפקודה לעצור הלחיצה אותה. בחצי השנייה של התקרבות לגדר הייתי צריך לחשוב איך לאמר את זה רגוע ... גם בדרך, היא מבקשת שלא אעיר יותר מדי. עושה רושם שכל נהג מתחיל צריך לעבור איזשהו סטאז', ואם כבר, עדיף שיהיה כמה שיותר קל. אני אישית עברתי את זה (בתקופה שבה כמובן עוד לא המציאו את הליווי המבורך). בתקופת האירוסין עם אשתי שתחיה לא עצרתי בעצור, נפגעתי ע"י רכב, ובדרך נס ניצלנו שנינו. מאז אני דווקא עוצר בעצור. אני מקווה בזה יצאנו ידי חובת הסטאז' שלה. בכל זאת קצת מלחיץ ... אשמח לשמוע עצות מנסיונכם.

C T S

New member
תראה בתור נהג חדש

אני כבר חודשיים על הכביש. עוד חודש מסתיים המלווה. הנסיעות עם אמא עוברות בסבבה אבל עם אבא זה עם יותר הערות. תבין אותה היא מן הסת תילחץ. זה מוזר כזה בחודשים הראשונים לנהוג עם ההורים והם מעירים לך וכאלה זה מערער קצת את הביטחון דווקא בגלל שאתה יותר מנוסה ממנה, עם יותר זמן על הרכב. לאט לאט זה ייעבור אתה תראה היא תקבל את זה אחלה. ד"א איזה וואן?

oshiko

New member
טוב לשמוע מהזוית שלך ...

קודם כל, אני ממש משתדל להיות רגוע. את ההערות אני בכוונה אומר בקול מונוטוני שקט ולא מלחיץ. חייבים הערות, בעיקר בהתחלה. אחרת מה הטעם בליווי? הרבה פעמים נדמה לנהג מתחיל שהוא בסדר, והוא לא. לכל נהג מתחיל יש בעיות של קירבה מדי לימין, מעבר חפשי בין נתיבים בלי מבט בראי הצד, עקיפה חדה מדי. דברים שנהג ותיק חייב להעיר עליהם כדי להוציא אחרי הליווי נהג יותר בטוח. הוואן הוא קיא קרניבל.

C T S

New member
צודק, לא אמרתי שלא.

בהתחלה היא תיבהל מזה כמו כל אחד תאמין לי. זה נשמע מוזר כזה... תנסה להבין אותה שהיא נלחצת קצת מהערות. זה דבר חדש בשבילה הנהיגה וכמו כל דבר חדש לוקח קצת זמן להבין איפה בדיוק אתה נמצא על הכביש עכשיו ומה המחויבות שלך בכביש. קח בחשבון שעל הקארניבל זה בטח יותר קשה, רכב דיי גדול, אבל היא תתרגל.

אשד4

New member
קשור לילדנו, ועוד איך...

אושיקו שלום, נגעת בנקודה רגישה. בבית, אני ידועה כ"פחדנית" אני קוראת לזה הזהירה... בעלי, הוא הנהג המקצועי (וזה גם עיסוקו במשך שנים רבות...). כולם יודעים שכאני במכונית יש להקפיד הקפדה יתרה על הנהיגה ולהיות מוכן לכל הערה שלי... כך גם היה בליווי. ראשית, מראש "הזהרתי" את שלושתם, כל אחד בזמנו הוא, שאני לחוצה ולכן אני מעירה. אני מאוד עובדת על עצמי (באמת) בתרגילים שונים כדי לא להלחיץ אותם. לדוגמה: כאשר אני רק רואה שמישהו מהם לא שומר מספיק מרחק, אני שנייה אומרת לעצמי שמור מרחק בלב, ואז אומרת זאת בקול רם. כנ"ל לגבי מהירות. באשר לפעילות כמו נסיעה לאחור, מראש אני אומרת: "יש שם גדר, מכונית, עמוד... וכו'..." במילים אחרות- אני מנסה לחזות את הנולד... ושיצחקו עלי שאני אומרת עוד ממרחק: "יש אדום ברמזור... תאט..." ומעל לכל- בעיקר לבן- הודעתי שיש לי משתפ"ים בכל העיר. אם אני אשמע שנסע לא כיאות לא יקבל את האוטו. יתרה מכך, הוא יודע, שבסוף שבוע, כאשר הוא מגיע, אם לא יישן לפחות 3-4 שעות לפני הנסיעה- הוא אפילו לא מבקש... ולסיום: מקובלת מעין תורנות בין החברים באשר ל"הוצאת אוטו..." מי שמוציא- מתחלקים איתו בדלק. מי שמוציא אוטו- לא שותה. אני שומעת את זה בשיחות שלהם... ואחרון חביב: אני סומכת עליהם, ודואגת להגיד להם את זה תמיד!! באותה נשימה אני דואגת להגיד להם שאני לא סומכת על המשוגעים האחרים בכביש... עוד כלל: מכיוון שבעלי היה נהג משאית שנים רבות, ידוע אצלינו ש"נותנים כבוד לגדולים..." (גם לבני אדם אבל גם לרכבים...). נסיעה בטוחה אשד

מה שאנחנו מקנים להם- כן ניכנס למוח

דבר שבני סיפר לי: שישי אחד יצאו הוא ו3 חבריו למסיבה מחוץ לעיר.הם באו לאסוף אותו והוא התחלק כמובן בדלק.(אני מזכירה - אין לי אוטו והוא חי איתי ולא עם אביו בעל אוטו)במסיבה הנהג שתה בטעות.למרות שיש להם חוק בל יעבור מי שנוהג - לא שותה.הנהג אמר להם שהוא שתה.בני הודיע לכל החבורה:, נישארים במקום עד הבוקר ולא זזים מפה".אני מדגישה- בני בעל רישיון נהיגה.והוא לא שתה באותו ערב.הם פנו אליו שינהג. הוא אמר להם בשיא התקיפות:,אינני בעל ניסיון מספיק בנהיגה לאמא שלי אין אוטו ולא אקח אותכם גם אם לא תדברו איתי כל החיים. קחו את הפלפון שלי ותודיעו להוריכם שאנחנו"בסטלה" ולא ננהג עד אור הבוקר כאשר נחוש יותר טוב". בשעה שבע וחצי בבוקר גם אני קיבלתי טלפון ממנו(שבת כבר)הוא הסביר את עצמו - ואני אמרתי לו - אני מעריצה אותך איזה גבר אתה!!!

י רדן

New member
מעוז, כל הכבוד לבנך שכך נהג

ולא הסכים לקחת את ההגה לידיים..

אממאא

New member
אושיקו - אני לא זוכרת, אבל יש איזו

עמותה, שנותנת להורים מלווים+נהגים צעירים ערכה המיועדת בדיוק לכל הקטע של ליווי נהג חדש (אור ירוק אולי??). אצלנו באזור השרון הם חילקו את הערכות האלו לכל נהג חדש/הורה שביקש. יתכן וניתן לפנות אליהם ולבקש. יש שם עצות מעשיות, פסיכולוגיות וכו'. אצלנו, אני הייתי המלווה של 2 נהגים, הם טענו שאני מלחיצה אותם, אומרת להם דברים שהמורה לא אמר להם, לא לקחו את הדברים בכלל בסבבה וכל דבר שנאמר גרר אחריו ויכוח, אבל מתברר שההערות שלי הופנמו למרות הקיטורים שלהם, והם מודים היום שהם נוהגים טוב יותר בגלל כל הדברים הקטנים עליהם הערתי.

oshiko

New member
תודה. נראה לי בדיוק מה שחיפשתי!

וד"א, האם גם אצלכם היה " סטאז' " שכלל שריטות או מכות בפגוש כתוצאה מתימרוני חנייה של מתחילים, או משהו דומה?

אממאא

New member
דווקא בסטאז' האוטו נשאר שלם....

משום מה עכשיו כל הזמן "מישהו אחר נכנס בהם"... והאוטו החדש שלי נראה קצת מסכן, מזל שזה רק בפגוש.

../images/Emo91.gifבימים הקרובים עשוי לרדת גשם

במקומותינו, וחשוב להדגיש בפני הילדים להוריד את הרגל מדוושת הגז ולשמור מרחק.(זו לא מליצה) בימים (רטובים)שכאלה יש לנהגים צעירים ומבוגרים כאחד נטייה "להתלבש" על איי תנועה, להפוך מכוניות בעלות 4 דלתות ותא מטען למכוניות "קופה" ועוד כהנה וכהנה. איני אומר זאת כפרסומת ל"אור ירוק" או כתשדיר שרות למועצה למניעת תאונות אלא כבעל נסיון של שנים מתוקף עיסוקי. סעו בזהירות ושיהיה לכולנו חג שמח.

סמדר בנ

New member
סטאז'

הסאטז' הזה נמשך אי אילו שנים... הרכב שלי כולו שרוט, כנראה מתמרוני חניה. מעניין שלבת הבכורה שלי היתה תקרית עם הרכב דומה למה שאתה מספר - היא התנשקה עם גדר - היא פשוט לחצה בכל הכוח על דוושת הרוורס במקום הגאז. התוצאה היתה נזק הרסני לצד האחורי של האוטו. היתה לה גם התקלות קטנה ברמזור, כאשר הנהג שלפניה בלם הפתאומיות באור ירוק. זה היה בתקופה של החודשיים ובעל יישב לידה. היא אז הכריזה שיותר היא לא לוקחת לי את האוטו - זה החזיק בדיוק 2 שניות, אני אפילו הכרחתי אותה להמשיך לנהוג כדי שלא תפחד. הבת השניה שלי כבר נוהגת שנה - עד היום כשאני מעירה לה היא נלחצת מאוד ואני משתדלת לשתוק (עולה לי בדמים ובמריטת שערות). אנחנו תמיד אומרים להן שהעיקר שהן בריאות ושלמות, את האוטו תמיד אפשר לתקן. שום דבר מסתבר לא השתנה, כשאני קיבלתי את רשיון הנהיגה, בדקה הראשונהשל הנהיגה, הוצאתי את הרכב של אמי מהחניה וטראח - התנגשתי בעמוד וכיסחתי לה את הכנף הקדמית...

אממאא

New member
אני ביום הראשון שקיבלתי רשיון,

ניסיתי לעלות בירושלים ברח' בר-אילן (זינוק בעליה קשה קשה) ולקחת סיבוב לאחד הרחובות, ישר נכנסתי באוטובוס שבא מולי (אם כבר אז כבר....). היה מכסה מנוע (אצלי) לאוטובוס שלום.... כך שהיום שפשופי ודפיקות פגוש באמת לא מטרידים אותי.

חשוב מי ה"מלווה"

כאדם לחצן השארתי את הג'וב לבעלי שהוא אדם מאוד רגוע. עברנו את התקופה ההיא מאוד ברגיעה, בכל הזדמנות בעלי נסע עם אחד הבנים. נכון להיום (שנתיים על הכביש) הם נוהגים יותר זהיר ממני. כל הערה שלי מלווה בביטוי "מה את דואגת ,לא מספיק לך הדאגות ה"צבאיות?". אין קשר לגיל. לעומת זאת בתי שהיא נהגת כבר 5 שנים ,נוהגת בעודף בטחון עצמי, וכמובן כל שפשוף צבע זה לא היא אלא האחים שלה . עם שפשופי צבע אני ישנה בשקט.שיהיה רק זה.

zehava17

New member
הוי כמה טוב שיש אחים "לצרה"!!!!

אני כבר בזמנו כתבתי, שאנחנו לא יודעים היכן יותר מסוכן.האם על ההגה בימי החופשות של חיילינו-ילדינו או איפהשהו אי שם. הטירון שלנו נמצא באבט"ש.הוא סיפר שהם שמעו יריות,(החמוד, חשש שמא יודיעו בתקשורת לפני ששוחח איתנו) הקדים את ההודעה, שחס וחלילה, לא נדאג לו.ב"ה לא הודיעו.הכל בסדר. הורים יקרים, שרק נדאג ונתפלל לטוב.

אימשל2

New member
בוודאי. בעונה זו של השנה יש אבט"שים

שהטירונים משתתפים בהם. זו עונה של מסיק הזיתים והטירונים (גיוס אוגוסט שכבר למד דבר או שניים) מצטרף ליחידות מבצעיות כדי לבצע את התפקידים הקלים יותר.

אבט"שים

לדעתי לא קשור לעונה דווקא. ישובים צריך לאבטח כל השנה. פליאתי נבעה מכך שהוא טירון ולטירונים אין עדיין 05

למעלה