לבוגימן - For your eyes only

masorti

New member
../images/Emo32.gif לבוגימן - For your eyes only

כותרת משנה: "עלילות פינקלשטיין בעיר הגדולה" זוכר את הדיון על הפוליטיזציה של המחקר, ואת טענתי על כך שהאליטה הדומיננטית יכולה לקבוע ולתקצב ולשלוט במידע? הנה כתבה מהיום במקומון "תל אביב" על המירוץ לנשיאות אוניברסיטת ת"א. מוסבר שם שעיקר תהליך הבחירה נתון בידי ועדה בת שבעה חברים, מהם 4 אנשי עסקים ועסקנים (שזו שערוריה בפני עצמה) ו-3 פרופסורים חברי סגל האוניברסיטה. שים לב לציטוטים הבאים, ובפרט להדגשה שלי... "בחודש הקרוב יתכנסו שבעה אנשים בחדר אחד בבניין המנהלה של אוניברסיטת תל אביב ויפתחו בהליך בסופו יוחלט כיצד ייראו פניו של אחד המוסדות האקדמיים הגדולים בישראל בשנים הקרובות. השבעה, שחברים ב"ועדת חיפוש הנשיא", ינסו לאתר מחליף לפרופ' איתמר רבינוביץ', שיסיים בקיץ הבא את תפקידו אחרי שמונה שנות כהונה לא קלות. מבחינת ההשכלה הגבוהה בתל אביב ובארץ בכלל קשה להפריז בחשיבות החלטת הוועדה. בהחלטתם ישפיעו חברי הוועדה על המשך דרכה של האוניברסיטה, שידעה ימים טובים יותר." "שבעת חברי הוועדה שיכריעו את הכף הם שלושה אנשי אקדמיה - המשפטן פרופ' מני מאוטנר, הכימאי פרופ' יוסף קלפטר והארכיאולוג פרופ' ישראל פינקלשטיין, וארבעה אנשי חבר הנאמנים - אנשי העסקים אלי הורוביץ ודב לאוטמן, השר לשעבר אברהם (בייגה) שוחט והעסקן היהודי האמריקאי בובי גולדברג." שמת לב מי נכלל ברשימה? מיודענו פרופ. פינקלשטיין. אז קודם הוא יקבע מי יהיה נשיא האוניברסיטה, ואח"כ הנשיא יהיה חייב לו את מינויו ויתן לו יד חופשית לקדם את נאמניו ותומכי מחקריו ולדכא את מתנגדיו. אח"כ אנחנו לא נבין מדוע אונ' ת"א מנפקת רק מחקרים השוללים את המקרא. נ.ב. היות ועוד שלושה מחברי הועדה הם דמויות ציבוריות מוכרות (אלי הורוביץ, דב לאוטמן, בייגה שוחט) ולכן גם השקפת עולמם מוכרת, הייתי אומר שהושג רוב בועדה למינוי נשיא בעל השקפת עולם פוליטית וכנראה גם תיאולוגית מסוג מסוים מאוד. בוא ונגיד שפרופ. ישראל אומן (שהוא בכלל מהאונ' העברית) היה נדחה בבוז לו הגיש את מועמדותו.

קוכולין

New member
אוניברסיטת תל אביב

ודרך הניהול הבזויה שלה הן שערוריה בלי שום קשר. האוניברסיטה נשלטת ומנוהלת בידי אוליגרכיה מושחתת, שבראשה מיודענו פרופ' איתמר רבינוביץ', העסקן השקרן והמנהל הכושל, שמגלגל עיניים לשמיים, משעבד את עובדי הקבלן ורודה בהם, מקצץ בלי חשבון לסטודנטים ובלימודים האקדמיים ובונה בניינים וכיכרות מנופחות. אני מקווה שהנשיא החדש שיבחר יהיה יותר נורמלי, בלי קשר לזהות הבוחרים. דווקא שמעתי שפרופ' ישראל פינקלשטיין, שאני לא מסכים עם עמדותיו הארכאולוגיות, הוא איש הגון ונחמד- והוא לא נראה לי אדם שידכא את מתנגדיו (לפי מה ששמעתי עליו). ותגיד לי, מסורתי, אם בועדה הבוחרת את הנשיא היו, למשל, פרופ' ישראל אומן, פרופ' יוסף בן שלמה וד"ר יובל שטייניץ, ובוועדת אנשי הציבור היו, נגיד, אלייקים העצני, רובי ריבלין וזאב ז'בוטינסקי (הנכד), במקרה כזה היית מתלונן? אשמח לתשובה עם יד על הלב.

טשאפק

New member
הערה קטנה: בניית בניינים שלא לצורך

היא לא תמיד אשמת ההנהלה, ואפילו לא תמיד החלטה שגויה: לפעמים תורם בא ומתנה תרומה גדולה בכך שיבנו בניין על שמו. אם התרומה עולה על ההשקעה בבניין ובאחזקתו, אז זה טוב לאוניברסיטה.

קוכולין

New member
לא נכון

גם אם הבניין נבנה מתרומה, צריך לתחזק אותו- וזה על חשבון התקציב השוטף המצומצם של האוניברסיטה. לתרומות כאלו צריך לסרב, אבל רבינוביץ' רוצה בנייה מנופחת.

masorti

New member
הייתי שולח את רבינוביץ ולנגנהולץ...

בסירה אחת לאי השדים. שיקצצו שם כאוות נפשם חוגים ועובדים, ושיעניקו לעצמם הטבות.

אוי חכו - חכו

אתם יודעים, כששרפנו צמיגים השבוע בכניסה לאוניברסיטה כנגד התקציב ומצב עובדי הקלן, זו הייתה רק ההתחלה. אולי אני מחסל את עתידי האקדמי ככה, אבל עם זה שהרקטור אמר לראש החוג שלי "אתם תתייבשו עד שתמותו", עתידי שלי גם ככה לא מי יודע כמה. הרקטור של האוניברסיטה הוא ממדעים מדוייקים ולא באמת מבין למה מדעי הרוח והאמנות נמצאים באוניברסיטה, איפה ההישגים המתמטיים שלנו.... הוא ממש בושה, בושה שהוא הרקטור...

masorti

New member
בטח שלא הייתי מתלונן...

לוקח דורות עד שמישהו שהיה שנים במיעוט מדוכא ופתאום הפך לדומיננטי מוכן לוותר על ההזדמנות לשלוט. אז אני מניח שבתור מישהו שהוא רק אנושי, לא הייתי מתייפח אם הימין היה יכול לקבוע יותר. אולי אחרי שהימין היה הופך לדומיננטי באקדמיה, ובכלכלה, ובתקשורת, ובמערכת המשפט - הייתי יכול להראות נדיבות של מנצחים ולתת לשמאל להתבטא ללא שום משוא פנים. הבעיה היא שאת הטיעון שלך אפשר לטעון נגד ערבים המתלוננים על אפליה וכך לסתום את פיהם, ונגד נשים המתלוננות על אפליה, ונגד עולים המתלוננים על אפליה, וכו' וכו'. השאלה אינה האם אני טוב יותר ויכול להתעלות למעלת צדיק ומלאך, אלא האם לטענתי על שלטון אליטה מסוימת על האקדמיה (ועל מה שהיא מייצרת באנשים ובמאמרים) יש בסיס עובדתי או לא. חושבני שבמשתמע אתה מודה שטענה זו שלי הינה בבסיסה נכונה. נ.ב. את פרופ. אומן ואת זאב ז'בוטינסקי אני מעריך כאנשים הראויים להיות בועדה. את פרופ. בן שלמה תעזוב במנוחה. כבר פורסם בתקשורת בעבר שהוא גוסס מסרטן. (למען הסר ספק.. הוא ראוי לכהן בועדה.) לגבי השאר, מתוך מה שלא כתבתי תסיק את המסקנות.

קוכולין

New member
לא ידעתי על פרופ' בן שלמה

ומצער מאד לשמוע שחוקר דגול כל כך של הפילוסופיה היהודית שוכב על ערש דווי. אני מקווה, כמובן, שהוא יחלים. כל אנשי האקדמיה הימנים שהזכרת התברגו במשרות אקדמיות בכירות. מדוע איש לא חסם את דרכו של פרופ' אומן, למשל?

masorti

New member
אותם אנשי אקדמיה ימניים...

התברגו למרות דיעותיהם ולא בגלל, והם נלחמו נגד מחסומים קשים. פרופ. אומן לא נחסם משתי סיבות... 1. אדם בסקאלה שלו כבר קשה לחסום. 2. במדעים מדויקים ההטיה הפוליטית פחות רלוונטית. ולמרות הכול, נדמה לי שגם דרכו לא היתה סוגה בשושנים. חוץ מזה, הקונץ אינו להאיר בפרוז'קטור את המיעוט הקטן של הימניים שהצליחו להתקדם, ולהשתמש בהם בתור עלי תאנה. תעשה סטטיסטיקה מהי התפלגות הדעות הפוליטיות של הסגל הבכיר באוניברסיטאות, ותסיק מכך את המסקנות. --- לגבי פרופ. בן שלמה... למיטב זכרוני היה איתו ראיון באחד העתונים די מזמן, ובו הוא סיפר שהוא חולה מאוד (היה ניתן להבין שמדובר בסרטן) ושנשארה לו כשנה לחיות. זה היה יותר בגדר ראיון פרידה. ומאז עבר כאמור המון זמן. (לצערי לא מצאתי ברשת קישור על הנושא)

קוכולין

New member
האם תוכל לתת לי

דוגמה של חוקר ימני שלא הצליח להתברג למרות שניסה והיה מוצלח? ודרך אגב, מכונים כמו מרכז שלם עושים עבודה לא רעה בכלל בקידום אג'נדיות שמרניות וימניות בישראל. הם מוציאים כתב עת יוקרתי, שכותבים בו אנשי אקדמיה לא מעטים, ומקדמים אנשי אקדמיה ימנים.

masorti

New member
זכור לי בודאות...

שהיו בעבר דיווחים בתקשורת (עתונים בעיקר) על סטודנטים לתארים מתקדמים באוניברסיטת ת"א שסבלו מהתנכלות על רקע פוליטי (קרי, בגלל שהיו ימניים או לפחות לא שמאלנים די הצורך). לצערי לא שמרתי פרוטוקולים, ובגלל השבת שבפתח אין לי גם זמן לחפש.

קוכולין

New member
אני מכיר סטודנטים ימנים

גם לתארים מתקדמים, ותאמין לי- אף אחד לא רודף אותם.

Y. Welis

New member
והערב היתה כתבה בערוץ 1 על הכוונה

להפוך את מכללת אריאל לאוניב'. זה יהיה מעניין. הועדה שהמליצה על השידרוג (לשרת החינוך הקודמת, כמובן) הורכבה כולה מחובשי כיפות + יובל נאמן. אחד מהם היה פרופ' אומן. עכשיו אתה מרגיש שווה-זכויות?

masorti

New member
אני ארגיש טוב...

כשהתהליך יסתיים והמכללה תוכרז רשמית כאוניברסיטה. שנינו יודעים שקודם הגיהנום יקפא והחזירים יעופו, משום שיש מספיק גורמים עוינים שיטרפדו את התהליך בעודו באיבו. נ.ב. שכחת לספר שהועדה ההיא הורכבה מחובשי כיפות כי כל חסר-כיפה שפנו אליו סרב לכהן בועדה (שהרי מכך משתמע שהוא מכיר בכיבוש ומוכן בכלל לשקול את ההכרה במכללת אריאל).

שינובי5

New member
קוכלין דווקא אני יכול

לתת לך - ד"ר אלכס בליי. הוא אולי לא מאור הגולה בתחום המזרחנות אך התרשמתי ממנו הן מהרצינות והן מיכולת המחקר שלו. הוא מלמד היום ככל הנראה במכללת יהודה ושומרון. אגב אותו פיטר מירושלים פרופ אבוטבול שהיה אחד מהמורים הנערצים עלי.

טשאפק

New member
תמיד צריך לקחת בזהירות דיווחים כאלה

אני מכיר לא מעט מקרים של חוקרים טובים מתחום המדעים המדוייקים, שקידומם עוכב מסיבות אישיות ופוליטיות-מחלקתיות. (כלומר בגלל מאבקי כוח פנימיים במחלקה ובפקולטה). קל לתלות מקרים כאלה במוצא, דיעה פוליטית (בפוליטיקה הארצית), אמונה וכדומה, ולא תמיד זה נכון.

למעלה