ים אופי

../images/Emo41.gif אבדה דבורה העונה לשם בזזזזזזז

(כן. עם שבע זין). נחוצה ביותר למוקיריה. המוצא הישר מתבקש לפנות למזכירות הכוורת.

y i f i

New member
מישהי אולי מכירה רופא אורטופד

ממכבי - אזור גבעתיים/ת"א/ר"ג? יש לי כאבים נוראים כבר מההריון בשורשי כף היד וזה מקשה עלי להחזיק את הקטנה בהנקה ולהרים אותה מהעריסה. אם מישהי יכולה להמליץ - אשמח.

1נ ג ב

New member
כאבים בשורש כף היד סביב הלידה

נפוצים מאד- אני מציעה לך לפנות לרופא כף יד. לא מכירה כ"כ רופאים באיזור המרכז אבל נראה לי שרופא כף יד שמקבל בקופ"ח זה מספיק...

דיקור במכבי טבעי

אני מטפלת במכבי טבעי - בחיפה היתה לי בעיה דומה ובנוסף אחת האצבעות(האמה) נתפסת לי. הדיקור מאוד עוזר והמטפל סיפר לי שזו בעיה נפוצה ךנשים אחרי לידה. האורטופד המליץ לי על כדורים(סטרואידים) שנפסךו ישירות בגלל ההנקה וניתוח. פניתי למכבי טבעי ויש שיפור ממש רציני

debby12

New member
מנהל
היה לי גם

הלכתי לאורתופדית רגילה של קופח (אני במאוחדת) היא הסבירה לי שזה נפוץ בסביבות לידה (אחרי/לפני) כי הגוף מתכונן ללידה על ידי זה שהוא מגמיש/מחליש את המפרקים הגידים והסחוסים כדי שהראש של התינוק יעבור בקלות במורד אגן הירכיים ולא "ייתקע" אם הכל שם נוקשה. להחלשה הזו יש תופעות לואי כמו אלה. היא רשמה לי "דיקלורן ג'ל" שאפילו לא טרחתי לקנות - סתם הלכתי אליה כדי לא להזניח אחרי חודש-חודשיים זה עבר - אבל בזמנו זה ממש כאב ובאמת היה לי קשה להרים אותה מהעריסה (כאב לי גם בגיד בין האגודל לאצבע)

1נ ג ב

New member
הדיקלורן ג'ל- לא יודעת אם מותר בהנק

יש פתרונות של סדים קנויים או שמכינים במיוחד במכוני ריפוי בעיסוק, אבל בשביל זה צריך לראות רופא כף יד!

debby12

New member
מנהל
אמרתי לרופאה שאני מניקה בזמנו

והיא אמרה שהדיקלורן ג'ל בסדר בהנקה (כלומר יידעתי אותה לפני שהיא רשמה) לא טרחתי לברר מעבר לזה במרכז טרטולוגי כי כאמור לא הייתי מעוניינת לקחת את זה בכלל.

tovim

New member
עם הראשונה שלי סבלתי מזה

והלכתי לקופ"ח לאורטופד. שלחו אותי לעשות פיזיוטרפיה על שורש כף היד. למעשה זה היה טיפול במין אולטראסאונד על המפרק. היה גם איזשהן טיפול תרופתי אבל אני לא זוכרת מהו ואם בכלל לקחתי אותו. עבר. בשתיים הבאות לא סבלתי בכלל.

g a n i

New member
לי עשו אולטרסאונד מחמם (חימום עמוק)

וטבילת כפות הידיים בפראפין חמים. זה מתקשה על כפות הידיים והופך לכפפה גמישה, וממתינים 20-30 דק'. המינוס הוא שצריך למצוא בייביסיטר פעמיים בשבוע, כי להיות שם עם קטנטונת שנוגעת בכל דבר או שפתאום בוכה זה עלול להיות בעייתי (פעם אחת נתקעתי בלי אפחד ובאנו יחד והאחיות/פיזיוטרפיסטיות דווקא התלהבו, אבל זו פונקציה של עומס ואת מנוטרלת לחלוטין)

y i f i

New member
תודה בנות.לא היה לי מושג שזה משהו

כ"כ נפוץ..טוב לדעת, זה מרגיע, ואני חשבתי שאני מזדקנת ומקבלת דלקת פרקים

dana3111

New member
בערך באותו עניין- לי אצבעות הידיים

נרדמות, וכשאני נאלצת לעשות משהו במצב הזה-להרים את התינוקת שלי וכיו"ב, זה כואב אימים בשורשי האצבעות ועד קצות האצבעות.....זה קורה לי ה-מ-ו-ן, וגם תוך כדי פעולות כמו נהיגה, אחזקת משהו וכו'- אורטופד? עומדות ליפול לי האצבעות? ואם אורטופד, כדי להגיד שלא הזנחתי (זה ברור- תרופה/פיזיוטרפיה) אשמח להמלצה באזור ירושלים.

לא התייחסתי לזה כאל הברזה

ואני תוהה אם צריך להכנס לפסיכולוגיה של מי אוהב ומי לא ומה עומד מאחורי זה.

../images/Emo32.gif רופא שיניים...

מחר יש לי טיפול שיניים, רציתי לדעת אם יש חומר מסויים שאסור בהנקה. תודה...

g a n i

New member
כן, נדמה לי שטבעקאין אסור

מרקאין ועוד משהו (
) מותר הם בד"כ יודעים מה מותר, אבל אני בכ"ז שאלתי בטרטולוגי (והרופ"ש אכן היה מעודכן
)

לוח שנה עם תמונות הנקה מקסימות

שימו לב - יצאה מהדורת 2005 של לוח השנה המצוין של IBFAN. אפשר להזמין דרך Baby Milk Action, שם גם אפשר לראות יפה את התמונות המקסימות, או דרך INFACT Canada ויש מן הסתם גם מקורות אחרים. בערך 50 שקל, פלוס משלוח, וההכנסות הולכות לארגונים טובים.

למעלה