לפרי ברכות לנשואי הבת-וסיפור אהבה
מאחלת אני לזוג הצעיר שיחלו את חייהם המשותפים באהבה, ושמחה. ולכם הרבה נחת ואריכות ימים לזכות להרבה נכדים. ומקדישה להם את הסיפור הזה. מעשה בנגר שהיה נשוי לאישה יפה מאד, כל כך אהב הנגר את אישתו שלא יכול היה להיפרד ממנה, , פתח נגריה חצר הבית והיה עובד בה ורואה את אישתו כל היום. כמה בר מזל אני שיש לי אישה כזאת יפה,חשב הנגר. וכולו חששות שהיא תיתן עינה באחר. יום אחד יצא כרוז מהמלך שעל כל בעלי המקצוע להתיצב אצל המלך. הלך גם הנגר וכשחזר היו פניו נפולות. מה קרה לך אישי? שאלה האישה. אל תשאלי, צרה נחתה עלינו, המלך רוצה לבנות ארמון בצד השני של המדינה וציוה על כל בעלי המקצוע לבוא לשלם לשנה. ואני איך אפרד ממך שנה שלמה? ומה יהיה אם מישוה אחר יתן עינו בך יפתי, מה יהיה אז עלי?,והחל לבכות בכי תמרורים, איך נוכל לבטל הגזירה? ישבו וחשבו, ואז אמרה האישה, שמע יש לי רעיון, ניקח שתי ביצים זהות, אחת תיקח עימך ואחת אשאיר אצלי, והיה אם הביצה תישאר שלמה אחרי שנה, גם אהבתינו , איש לא יכול לה. וכך היה , לקח עימו ביצה, נשא אותה בזהירות רבה, ושמר עליה מכל משמר כל זמן שהותו שם, גם האישה שמרה על הביצה שלה שתישאר שלמה. וכך מקץ שנה, חזר הבעל והביצה בידו שלמה, הניח אותה ליד הביצה של אישתו והביטו בביצים. אמרה לו האישה: רואה אתה ביצים אלו, כמו שהן נשארו שלמות כך אהבתינו , איש לא יכול לשבור אותה. והם חיו עוד שנים רבות ביחד ובאהבה גדולה שלא נשברה