טופיק

../images/Emo32.gif לעורכות הדין (המוצלחות) שלנו:

האם מותר למעביד להוציא את העובדים לחל"ת יזום ?(והאם התשובה זהה גם כאשר יש לעובדים ימי חופש צבורים).

מקפיצה, אולי יש עו"ד יותר מוצלחת :-

סתאאאאם, רותי, את מספיק מוצלחת בשבילי.....

גלשני

New member
מתעלקת על השרשור ושואלת

מישהי יודעת כמה שעות צריך לעבוד בחצי משרה?

כ ו כ ב 1

New member
בחוק אין הגדרה של מה שעות זה משרה

או חצי משרה.....ההגיון אומר שאם עובדים 5 ימים בשבוע 9 שעות אז חצי משרה זה 4.5 שעות אבל כל מקום עבודה יכול להגדיר לעצמו מה זה חצי משרה

אנידס

New member
גלשני היי

שעות העבודה נקבעות בגדול על ידי חוק שעות עבודה ומנוחה התשי"א, לפיו יום עבודה לא יעלה על 8 שעות ביום (מעבר לכך שעות נוספות). אולם, אליה וקוץ בה: ישנם חריגים רבים לחוק, דהיינו רבים העובדים שאינם נכללים בחוק ולכן חשוב לדעת במה את עובדת כדי לדעת. כל אלו שאינם נכללים תלויים במקום עבודתם. כקוריוז: לא מזמן יצא לי לראות חצי משרה של עו"ד ל-6 שעות. מקווה שעזרתי

גלשני

New member
6 שעות עבודה ביום ../images/Emo6.gif ממש מגוחך...

עלאק חצי משרה..... בכל מקרה אני עובדת סוציאלית, האם זה משנה משהו
והמון תודה

אנידס

New member
נראה לי שאת לא נכללת בחוק.

סעיף 30 מפרט מי הם, אני לא יכולה לצטט כי אור כאן תלויה על המנשא. בכל מקרה זה תפקיד נאמנות ולא ניתן לפקח עליו. אבל, אם מקום העבודה ציבורי בדרך כלל יש הסכמים קיבוציים שקובעים מהו יום עבודה

ממש, אבל ממש לא!!!!!!!!!!!!!

חל"ת ניתן לצאת רק בהבנה והסכמה של שני הצדדים. אם העובד מתנגד אז זה לא חל"ת, ואם המעביד מתנגד אז אין חל"ת. מה פתאום? תסתכלו בביטוח לאומי (אני אשתדל להביא את מראה המקום)- בדיני עבודה. כתוב בפרוש שחל"ת ניתן להוציא לפועל אך ורק בהסכמה של שני הצדדים. כמובן שהמצב בשוק שונה, כמו שכן מפטרים נשים בהריון, אבל לפי החוק- לא!!!!!!!!

תקראו את זה../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

הוצאת עובד לחל" באופן חד צדדי וללא הסכמת העובד מהווה הפרה של חוזה העבודה בינהם"!!!!!! בחייכן, איך אתן עונות תשובות ככה בשלוף ללא שום קשר למציאות??!?!?

revital e

New member
אורן, אני בדיוק מסתכלת באתר שצרפת

בשיל. ושם כתוב בדיוק את ההפך ממה שאמרת, ולראייה מצורף ציטוט משם. אז הבנות לא ענו סתם ב"שלוף".

revital e

New member
לוחצים על "print screen"

פותחים את תוכנת photo editor, או PAINT BRUSH (או כל תוכנת תמונות אחרת). עושים PAST ושומרים את התמונה.

revital e

New member
SORRY, התכוונתי לחופשה רגילה

וציטטתי גם חופשה רגילה. המצב כנראה שונה בחל"ת- ואת זה לא ראיתי באתר (כי לא היה לי זמן לחפש).

רות1974

New member
הבנתי את השגגה. גם אני התכוונתי

לחופשה רגילה, כי אני יודעת שקיקימורה עובדת במקום פרטי טלא במגזר הציבורי. כלומר, לא טעיתי ולא הטעיתי.

talsoher

New member
העתקה מהאתר בקשר לחופשה ללא תשלום

אם עובד ומעביד מסכימים ביניהם על יציאת עובד לחופשה ללא תשלום, הרי שאין כל מניעה לעשות כן. אולם, המצב שונה כאשר מעביד מחליט באופן חד צדדי וללא הסכמת העובד, כי עובד יצא לחופשה ללא תשלום. אופן חד צדדי וללא הסכמת העובד מהווה הפרה של חוזההוצאת עובד לחופשה ללא תשלום העבודה ביניהם, ועלולה להיחשב להרעה מוחשית בתנאי העבודה או לנסיבות שבהן אין לדרוש מהעובד, כי ימשיך בעבודתו. עובד המתפטר בשל כך יהיה זכאי לפיצויי פיטורים, אם יחליט להתפטר.

רויטל, צר לי. יש הבדל בין חופשה

לחל"ת. אנא, קראי עד הסוף לפני שאת קופצת. חבל סתם להגיד דברים. ראי קובץ מצורף...

למעלה