טופיק

סלחי לי...ממש %^&# שכל....

רוצה לתבוע אותי על דיבה? על מה? על זה שאת לא יודעת את החוק? בהצלחה...

אנידס

New member
לפי מה שידוע לי, חל"ת לא לחופשה

כן. אבל, אם יש הסכמה בין העובד למעביד או בין המעביד לועד העובדים

רות1974

New member
הבהרה - התשובה שנתתי היא בגדול

והיא ניתנה ללא עריכת חוות דעת מעמיקה בעניין. אם תרצי, אני מוכנה מחר במשרד להכנס לעובי הקורה, ולבדוק לך בדיוק את הסוגיה של ימי חופשה תוך עיון בסעיפי החוק, בפרשנות שלו ובפסיקה רלוונטית.

madg

New member
שאלה off topic

בשבוע הבא אנחנו רוצים לעשות לפיצי בריתה ... יש איזשהיא שומעה שיש ברכה גם לבנות ויש טעם להזמין רב ... אני אישית רחוק מהדת כמו צפון מדרום אבל לאמא של פיצי יש קשר לזה ... חשבתי אולי לעשות לה טוב .. מישהי/ו שמע משהו על זה ? אנחנו כולנו אשכנזים אם יש לזה קשר.....

תשובה לא מוסמכת

אני לא יודעת על ברכה לבת שצריך להזמין בשבילה רב. יש ברכה שהאב אומר בביכנ"ס כשהוא עולה לתורה, מברך ומכריז על שמה של הרכה הנולדת. יש עניין בסעודה כזו להשמיע דברי תורה. אם יש לכם רב או איש דתי שהוא מכר וישמח לומר כמה דברי תורה- מה טוב. אם לא, לא נראה שצריך להזמין במיוחד (אלא אם כן זה חשוב לכם). שמחו וגילו בבריתה של הפיצי ובקשו באותה הזדמנות מבורא עולם את כל הטוב שבעולם בשבילה. גם אתה לא רב- אלוהים מקשיב. ואם אתם לא בעניין בכלל,אז רק מזל טוב גדול ושיהיה בכיף לשמוח עם כל המשפוחה והחברים.

ספגטינה

New member
אצלי זה בן, אבל שמעתי

שאומרים- "יונתי תמתי" או משהו כזה, לא צריך רב נראה לי שמספיק אדם דתי שיגיד את זה

ayaw

New member
יש מנהג ספרדי שנקרא "זבד הבת"

והוא טקס שעושים לכבוד התינוקת. אנחנו אישית שילבנו בין הטקס הזה (למרות שאין לנו גן ספרדי אחד לרפואה) לבין טקס אשכנזי עתיק שבו נותנים שם "חול" (יעני- שם חיבה) לתינוקת. היה ממש מקסים, חלק מהטקס היה שכל הסבים של אחינעם עמדו סביבה וברכו אותה בפסוקים, וא"כ כל הילדות הקטנות שהיו (ויש לי בלי עין הרע הרבה בנות דודות אז היה המון!) הרימו את העריסה וקראו לקהל "איך קוראים לה" וכולם ענו, וכך כמה פעמים. היה מקסים.

חמניה1

New member
../images/Emo32.gif חדרי תינוקות

כשהייתי בהריון חשבתי המון על חדר הילדים שיהיה לבר הקטנה שלי. חיפשתי המון באינטרנט ואל מצאתי את אשר רציתי. בסופו של דבר מצאתי מישהי מקסימה שעשתה עבודה מדהימה. אתמול עלה לאויר האתר שלה. אני פשוט רואה לנכון לשתף אתכן. יכול להיות שזה בדיוק מה שאתן מחפשות. החדר באתר הוא של בר. ממליצה.

ayush

New member
חדר מקסים...אבל מה שיותר מקסים

זה שאת איה של בר גם אני איה של בר מקסים, לא ???

למעלה