חצי אוף טופיק

Nihau

New member
בספרייה מסתובב סוג יצור נדיר במיוחד

העונה לתיאור "ספרן" לעיתים קרובות מסתובב יצור נדיר פחות העונה לתיאור "ספרנית" יש להם יכולת מיוחדת של "איתור ספרים ומקורות מידע" ולנדירים במיוחד מבניהם יש יכולת נוספת "גישה לארכיון הסגור". אם תצליח לאתר אחד כזה בספרייה המדוברת מובטחת לך הצלחה. אזהרה, היצורים הללו רגישים לרעש ובעלי נטייה להפעיל יכולת קרבית מיוחדת "סילוק מהספרייה" כנגד ציידים שלומיאלים שמרעישים יותר מידי. למרבה המזל היכולת הזו פועלת רק בתחומי הטריטוריה שלהם אבל לרוע המזל המידע שאתה מחפש נמצא אך ורק בעומק הטריטוריה, לעיתים נדירות אפשר למוא אותו גם בטריטוריה מסוכנת מאוד בשם "משרד המרצה" אבל זה סיכון גדול מידי וכבר עדיף להתאמן בהליכה חרישית.

tapas tapas

New member
כנראה שפגשת זן אחר

הספרניות שפגשתי היו מהזן של "נחמדות ביותר שמוכנות לעזור קצת מעבר לתוקף תפקידן" הבעייה שהייתי סטודנט מגילדה אחרת, והספרניות מורשות לעזור רק לבני הגילדה המקומיים. אך בכל זאת הן היו מוכנות לעזור לבן גילדה זרה במידה מסויימת. חיפשתי בארכיונים אוצרות מילוליים, אך לשווא. כל מה שהצלחתי למצוא היו כמה תמונות ומידות של כלי אבן מהתקופה הניאוליטית. כנראה שאת הידע האבוד אצתרך לחפש במקום אחר.

tapas tapas

New member
כן,

אבל זה לא כזה פשוט. למשל הדוחות של החפירות לא נמצאים באלף. נראה לי. לא בטוח לגבי זה. אבל בכל מקרה אין שמה את מה שאני מחפש. וחיפשתי כבר באלף. יש שמה בעיקר דוחות וספרים על ארץ כנען ולא על מסופוטמיה.

tapas tapas

New member
האמת

הגעתי שמה לארון של הדוחות של האתרים הארכאולוגים בארץ ישראל. אבל הוא לא היה כזה גדול. וגם לא ידעתי באיזה אתרים לחפש. סתם הסתכלתי באיזה אתר אחד וראיתי שמה אולי שני פגיונות שבורים מברונזה. הבעיה שהאתרים בארץ כנען הם יותר בתקופת הברונזה המאוחרת. הדוחות הולכים לפי אתרים ולא לפי תקופות ותרבויות. הרי בכל אתר יכולים להיות הרבה שכבות מתקופות שונות. אולי אם הייתי מחפש בדוחות יותר הייתי מוצא דברים מעניינים, אבל כבר עברו שלוש שעות והספרנית בילבלה אותי עם כל מיני הסברי איך אני אמור לחפש את הידע הרצוי. אז כבר בסוף התייאשתי.

למעלה