חיסול שחאדה

זה לא ענין של או או

לא "עניי עריך קודמים". הבעיה של "עניי עירך" כלומר של נפגעי הטרור הישראלים נובעת במישרין מן הכיבוש. אם לא ניפטר מהכיבוש לא ניפטר מהטרור.

howiefan

New member
ברור

שצריך להיפטר מהכיבוש,זה בכלל לא שאלה. אבל כדי לקבל מדינה עליהם לחדול להתעסק בטרור לחלוטין! ברגע שתהיה תקופת רגיעה ארוכה ורצינית, אז נוכל לחזור לשולחן המשא ומתן. הם לא יקבלו פרס על רצח ישראלים ויהודים חפים מפשע בארץ ובעולם! ערפאת - חייב ללכת, ולאוו דווקא במובן של פיטורים... כל ההנהגה שלהם חייבת להתחלף במיידית! וכמובן - חייבים להחליף את שרון ואת כל 120 הח"כים והשרים במיידית, באנשים שבאמת אכפת להם מהמדינה, ולא מהכסא ומהתנאים. ברגע שכל זה יקרה, אז נוכל להתחיל לדבר על משא ומתן והקמת שתי מדינות שיתקיימו בשלום אחת ליד השניה.

ואנדליזם בבית ג´אלה

ואנדליזם בבית ג´אלה מישהו ראה אפילו מלה אחת על המקרה הזה בתשקורת הישראלית שמשרתת את שרון בצורה עיוורת? עדותו וזעקתו של ד"ר עבד אל-פתח אבו סרור, מנהל מרכז א-רוואד ללימוד תרבות ותיאטרון לילדים, מחנה הפליטים אל עאידה, בית ג´אלה הוכתבה טלפונית לקלייר ת´רט מניוקאסל, אנגליה, 28 במאי, 2002 מרכז א-רוואד חולל היום בסביבות השעה 14:15. צבא הכיבוש של ישראל ה"דמוקרטית" נכנס למחנה אל-עאידה, פרץ וחיפש בבתים רבים, והגיע למרכז א-רוואד. במרכז היו שני גברים צעירים: תלמיד שחיפש מקום שקט להתכונן בו לבחינות הגמר, ואיש התחזוקה, מאזן, עובד זמני בתכנית החרום של אונר"א. החיילים לקחו מן השניים את תעודות הזהות שלהם וביקשו מהם לחכות מחוץ לדלת. החיילים המכובדים של מדינת ישראל המכובדת החלו בפעולת הואנדליזם. הם רוקנו את המגירות והמדפים, זרקו את כל הספרים והתיקים על הרצפה, ריסקו שתי מצלמות וידאו JVC שכורות בהן אנו משתמשים לצילומי אנימציה, וכן את מצלמות הסטילס בהן משתמשים הילדים. הם השפריצו את שפופרות צבעי השמן, האקריליק והגואש על מסכי המחשבים, על המקלדות ועל כל מקום אפשרי, אפילו על כוסות, ספלים וכפיות. איני יודע מה עוד הם עשו. אמי, אשר ניסתה לדבר עימם ולומר להם שזהו מרכז של ילדים, נדחפה חזרה לביתה והורו לה להישאר שם. היא סיפרה לי מה שקרה. הם אסרו את מאזן ולקחו אותו, איני יודע לאן. אני חש צער עמוק וזעם גדול. המרכז הוא חלק ממני. שילמנו עבור רוב הדברים מכספנו הפרטי. חברים שלי תרמו עבור הרהיטים והספרים, אחרים השאילו ציוד. איך בדיוק נוכל לצייד מחדש, לבנות מחדש ולהחזיר את מה שהושאל? איך בדיוק אנו אמורים להמשיך לעבוד כאילו כלום לא קרה? להתחיל מחדש מכלום, אחרי כל פלישה וכיבוש-מחדש ישראליים? זו כבר אינה הארץ המובטחת. זו הארץ המורשית. בכל מקום בו צבא הטרור הזה, ממשלה זו של שכירי-חרב ברבריים רוצה לזהם את ארצנו, אנו מורשים וחייבים לכרוע ברך ולקבל בברכה את האלים החדשים של המאה ה-21. אף אחד אינו מוחה עוד כנגד פריצות ומעשי ואנדליזם במקומותינו. אף אחד אינו זועק כנגד הנעשה. אף אחד אינו רואה את הגטאות המוקפים גדרות תייל ומחסומים. את המחסומים שהפכו לשערים של בתי כלא, שם חייבים הפלסטינים להציג אישורים מממשלתה החכמה של ישראל על מנת לעבור מעיר פלסטינית אחת לשניה. המחסומים האלה היכולים להיסגר על-פי מצב רוחם של החיילים המוצבים בהם. ההשפלות ומעשי הרצח המונעים מאנשים להגיע לעבודה, לבית הספר, לבית החולים או פשוט לבקר קרובי משפחה. כמה עוד ילדים, נשים וחולים יצטרכו למות במחסומי המוות האלה, לפני שיבינו הישראלים שזהו פשע, ולפני שהעולם כולו יבין שהוא משתף פעולה עם פשעים? כמה פעמים זה ייקח עד שהעולם יבין שהמחבלים המתאבדים הם הסימפטום של אי-צדק זה, שהשתיקה ושיתוף-הפעולה עם ממשלת הטרור של ישראל רק מגדילה את מספרם? מה עוד זה ייקח כדי שתתעוררו ותבינו ששתיקתכם אינה עוזרת לאיש? לא לפלסטינים, כמובן - אבל גם לא לישראלים, או לבני עמכם, לא משנה היכן אתם. מרכז ללימוד תרבות ותיאטרון לילדים הוחרב לחלוטין. סאדיזם טהור. זו לא היתה הפעם הראשונה. אני חושש שזו גם לא הפעם האחרונה. מה אתם עומדים לעשות בנדון? (ד"ר אבו סרור, מומחה להנדסה ביו-רפואית, הקים את המרכז בכוחות עצמו ובעזרת חבריו. הוא הסב חלק מביתו לתיאטרון לילדים; בשל המצב, משמש כעת התיאטרון שבביתו כמרפאת חירום לילדים) קבוצה ישראלית מנסה לעזור לשקם את המרכז. המעוניינים לתרום, נא להתקשר [email protected]

ntn

New member
מרמים כדי לסיעה לאויב האכזר

מרמים כדי לסיעה לאויב האכזר האם אנשי "מרצ" מסרו לאנשים שאת תרומתם אספו, על כך שעזרה לנזקקים היא עזרה לנזקקים בצד שמפוצץ את אזרחינו בבתי קפה, בתחנות האוטובוס, במרכולים ומקומות אחרים? הפעם נמצא צדיק אחד בסדום-מרצ , רוני קלדרון, בסניף של באר-שבע. מה קורה במקומות אחרים בארץ? האם אתם יכולים לדמיין לכם מצב שכדי לעזור לעניי יפן תוך כדי מלחמה של ארה"ב נגד יפן, מישהו בארה"ב עשה משהו דומה למה שעושים מרצ אצלנו? אולי בריטים עזרו לעניי גרמניה בתקופה ההיא? נתן גפן מסמכים וקטעי עיתונות

כך נמגר את הטרור

מאז החיסול של סלאח שחאדה ביום שני שעבר עלה מספר התקריות בשטחים בשלוש מאות אחוז. כך עולה מנתונים של אגף המבצעים בצה"ל שפורסמו בים ראשון בעיתון ידיעות אחרונות. עד לחיסול שחאדה היה חודש יולי אחד החודשים השקטים מאז תחילת העימות בשטחים מבחינת כמטות תקריות הירי והמטענים. החיסול של שחאדה הבעיר מחדש את השטחים. ביום שלישי, מייד לאחר ההתנקשות, עלה מספר התקריות לשלושים וחמש לעומת עשר או אחת עשרה בימים שלפני כן. ביום רביעי היום 29 תקריות וגם בסוף השבוע היו עשרות תקריות אש ופיגועים. בעקבות פיגוע הירי ביום שייש בו נהרגו ארבעה ישראלים ציינו גורמי ביטחון כי הזירה של דרום הר חברון היתה שקטה יחסית בתקופה האחרונה וכי החיסול של שחאדה הוא שהעיר את השטח מתרדמתו. עכשיו אנחנו רואים עד כמה צדק ראש הממשלה שרון כאשר הודיע שהריגת שחאדה היתה מן ההצלחות הגדולות ביותר של מדינת ישראל. עוד כמה הצלחות כאלה, ונגיע באמת למיגור הטרור ואולי אפילו נזכה לראות משהו מן השלום והביטחון שמר שרון הבטיח לנו.

greywolf

New member
מוסרניות מזויפת

חוששני שאתה אולי שמאלני גאה כהגדרתך אבל השמלאניות לפי הגדרתך מדירה אותי ממנה ועושה אותי לכל הפחות ימני מתון. ראשית כל הצמדת שם התואר "הגיבור" לשמו של הטייס מסמלת את כשלונך להבין את ההבדל בין צבא לבין ארגון טרור. הטייס איננו גיבור ואיננו רוצח. הוא חייל, לובש מדים, מטוסו נושא סמני זיהוי המאפשרים לזהותו, ההוראה שנתנה לו נתנה בשרשרת פיקוד המעוגנת בפקודות חוקיות של מדינה המוכרת על ידי מרבית מדינות והארגונים העולמיים כמדינה ריבונית. ייתכן וכל זה נשמע לך כניתוח ארגוני, אולם זהו ממד הנעדר מכתיבתך ומרטוריקה המתיימרת להיות שמאלנית שנפוצה בשנה האחרונה, ושלמעשה היא אסקפיזם ובריחה מאחריות. ממד ארגוני זה נותן הבדל אחד מרבים בין צבא סדיר אשר אם יידרש להשפט בסדרי דין ייתן את הדין מאחר וניתן לזהותו ויש את מי לתבוע, וצבא אשר מייצג קולקטיב ואשר אם יכתים את מדינתו לא ניתן יהיה לדבר על אנשים מיואשים. הודעתך מעידה על הייאוש של רבים בשמאל ועל בריחה מהתמודדות. הציעו פתרון או כתבו רשימות בהן יש תוכן ולא רק רטוריקה. אינני מוכיח ומתחמק מעשיית מה שאני מטיף אליו את הכתיבה אני עושה.

עופר ב.ה

New member
כמה הערות

אם אתה רוצה כבר לנתח את הטקסט של "שמאלני גאה", ניתוח פולשני משהו אבל "אתה התחלת", אז ממש לא ברור לי איך הבנת מה שהבנת מתיאור הטייס כגיבור. "טייס גיבור" זו התיילדות מכוונת ואירונית, שמכוונת לדימוי הטייס באתוס הישראלי, לפחות זה המסורתי. הרבה זמן לא הייתי בגן הילדים, אז אני לא יודע אם כיום עדיין מתחנכים עליו, אבל הוא מספיק מוכר בשביל להבין את הצירוף בקונוטציה הנ"ל. בכלל, שימוש בתואר "גיבור" בהוראתו המילונית נדיר מאוד בימינו. דימוי זה של הטייס אינו סותר אלא נוסף על מיקומו בהיררכיה הארגונית שתיארת. הבנת דימוי זה תאפשר לך להבין שבהודעה אכן יש תוכן ולא רק רטוריקה. את התוכן ניתן לחלק למספר חלקים: תיאור מגמתי ע"י התקשורת של הרג אזרחים בצד שלנו לעומת הרג אזרחים בצד שלהם; הוולגריות של העיתונות בסיקור פיגועי טרור כנגד ישראלים; הקבלה בין פיגועי טרור הנעשים ע"י גורמים פלשתינאים לבין הרג אזרחים כתוצאת לוואי של פעולת התנקשות בגורם טרור; התנהגותו המוסרית של הטייס הבודד, העומדת בניגוד לדימויו הקולקטיבי. שני הנושאים הראשונים ידועים, ניתן אף למצוא להם צידוקים, אבל לא ארחיב בהם. הנושא השלישי סבוך, וגם הוא לא מענייננו כרגע. לעומת זאת, נראה לי שהנקודה הרביעית היא זו שהחמצת. האם אתה מבטל את הדיון באספקט האנושי כלא רלוונטי, ומותיר לבד בזירה את הדיון המשפטי-פוליטי? האם אתה מנסה לטעון שאין כל חשיבות למוסר האינדיבידואלי של אדם, בהיותו חייל שמבצע פקודות? קשה לי להאמין שכך הוא הדבר. ייתכן שאתה יוצא כנגד הרומנטיזציה של הסכסוך ומטרתך היא להאיר עיננו לחסר בדיון הרציונלי בשמאל הישראלי, אבל רצוי לא לזרוק את הפרי יחד עם הקליפה. אגב, תן דעתך לכך שגם לכתיבה אקדמו-סטרילית יש כוח רטורי משלה, והיא עשויה לסנוור לא פחות מכתיבה אמוציונלית. והערה טכנית - כנראה בשל טעות הקלדה, המשפט האחרון בהודעתך לא ברור. אולי החסרת אות או סימן פיסוק.

למעלה