חיסול שחאדה

רק נתאר לעצמנו, חס וחלילה. רק נתאר

רק נתאר לעצמנו, חס וחלילה. רק נתאר לעצמנו את הסיטואציה הזאת: מחבל מתאבד חודר לבית של קצין בכיר בצה"ל ומפוצץ את כל הבית עם כל המשפחה. שמונה ילדים הרוגים. שמונה ילדים! איזה כותרות נוטפות דם, איזה צעקות וזעקות. "טבח הילדים" בודאי היתה הכותרת במעריב. ובידעות אחרונות אולי היו כותבים "המפלצת" או משהו כזה. אבל זה לא קרה אצלנו, לא הפעם. הפעם אנחנו עשינו את זה, שם בעזה. ואנחנו לא שלחנו מתאבד. בשביל מה צריך מתאבד? עלה הטייס הגיבור למטוס האף-16 וטס לא טיסה קצרה של כמה דקות במטוס סילון, ושלח טיל אחד וחזר לביתו בשלום ועכשיו בטח הוא ישן שנת ישרים אחרי שחיבק את אשתו וילדיו. והילדים הקטנים שלו, שם בדירה המרווחת ליד בסיס חיל האויר אי שם, שמחים ומאושרים שיש להם אבא טייס גיבור בחיל האויר הנהדר שלנו. הטובים לטייס, וכל הכבוד לצה"ל, ושלום על ישראל. להתראות בפיגוע הבא.

קצת מחשבה הגיונית

קצת מחשבה הגיונית לא הייתה מזיקה לנו. בא מנהיג החמאס שייך אחמד יאסין ומציע בטלויזיה של אל-ג´אזירה שהיא הטלויזיה הערבית החשובה ביותר לעשות הפסקת אש עם ישראל ולהפסיק את פיגועי ההתאבדות. אולי הוא מתכוון לזה ברצינות, אולי לא. מה עושה ממשלה הגיונית? מכנסת את טובי המומחים לדון בענין, שואלת חוות דעת מקצועיות, בודקת אם אולי יש כאן אפשרות להגיע סוף סוף לקצת שלווה ברחובות שלנו. מה עושה ממשלה לא הגיונית? באותו לילה שולחת מטוס אף-16 להרוג את הסגן של השייך יאסין (כבר רדפו אחריו שנתיים, אומרים לנו - אי אפשר היה לחכות עוד שבוע?) ולעשות את זה עם פצצה במשקל טונה (צריך להיות מומחה גדול להבין מה פצצה כזאת תעשה בעיר צפופה כמו עזה שבה בכל בית יש הרבה ילדים?). והתוצאה - במקום (אולי, אולי) להיות בדרך להפסקת אש אנחנו עכשיו בכל המדינה נמצאים בכוננות ספיגה לפיגוע נקמה שבדרך. ובדיוק עכשיו ראש ממשלתנו מוצא את העיתוי להטיל על המשטרה לעשות מבצע צבאי גדול לגרש מהארץ 50,000 עובדים זרים, אבל הוא בעצמו מייבא 16 פועלים תאילנדים חדשים לחווה שלו בנגב. ברוכים הבאים לחלם החדשה על חופי הים התיכון!

masorti

New member
וכמובן שכחת שקציני צה"ל...

אינם מנהלים ארגון שפעילותו המוצהרת היא התפוצצות בקרב ריכוזי אוכלוסיה אזרחית, ואילו הצדיק שחאדה דווקא עסק בפעילות כזו. חוץ מזה, מה זיבולי המוח האלה? פגענו במפקד בכיר של האויב, וטוב שכך.

halemo

New member
כדאי שהשמאל העיוור יחליף את המנטרה

מדוע השמאל העיוור תמיד מוצא שאחרי פעולה של צה"ל, היתה "הזדמנות" ו"עמדו לחתום על הסכם" ? רק בשבוע האחרון היו מספר פיגועים: ברכבת, בתחנה המרכזית הישנה בתל אביב ובעימנואל.

al-x

New member
אני אגיד מילה אחת שרבים מסוגך כנראה

שכחו אותה - דולפינריום אבל אולי אתה מצדיק את הפיגוע הזה, המחבל המסכן היה צריך להגיע בכוחות עצמו עד לת"א. החיסול של אתמול שבו חוסל אותו מחבל, ייתכן שמנע פיגועים רבים. נראה לי שאתה מבין שיש כאן מצב מלחמה, רק שיש לך הבנה סלקטיבית ואתה בוחר לראות רק את המלחמה של הפלסטינים ולראות בהגנה של צה"ל טרור.

סליחה

איפה ראית בהודעה שלי איזו הצדקה אפילו הקטנה ביותר לרצח בדולפינריום? אני מתנגד להרג של ילדים בין אם זה מתבצע ע"י מתאבד שמגיע לתל אביב ומפוצץ את עצמו בין הילדים ובין אם זה מתבצע ע"י טייס שטס מעל עזה ללא כל סיכון עצמי, זורק פצצה של טון וחוזר הביתה לילדים שלו. בשני המקרים, מה שנשאר בשטח זה ילדים הרוגים. הבנה סלקטיבית זה מה שיש לך.

halemo

New member
דם מול דם, נפש מול נפש

ילד מול ילד. נדמה לי שכבר נרצחו ילדים נשים וטף ע"י המחבלים. זה כבר לא דבר היפוטטי...

עופר ב.ה

New member
עמדת "הארץ" בעניין החיסול

נראה שגם למגמת ההתיימנות של הארץ יש גבול. כותרת ראשית: "בצה"ל יבדקו את הסיבות לכישלון הפעולה בעזה". מאמר המערכת גם הוא יצא נגדה, בלשון אנדרסטייטמנט אופיינית, תחת הכותרת "סיכול לא ממוקד". מובן שבמאמר כזה חשיבות כל אמירה ביקורתית שעשויה להיראות רופסת בהקשר אחר, עולה. רוב הפרשנים גם הם יצאו מנקודת מבט של כישלון, מלבד הפרשן הצבאי אמיר אורן, שמדבריו ניתן להבין שבכלל מדובר באלטרואיזם צרוף: "ישראל צריכה לעזור למשלחים, למועמדים לפיגועי התאבדות ולחברה הפלשתינית כולה לסכם בשלילה את מאזן הרווח-וההפסד. הנחישות לפגוע ברוצחים ובסייעניהם, למרות הפגיעה האומללה בילדים, צריכה להיחשב לעזרה כזאת". אין גבול לציניות.

../images/Emo117.gif די לאפלייה בין דם לדם ../images/Emo117.gif

סמ"ר נועם פלג עשה מעשה והחזיר את תעודת המילואים שלו לראש הממשלה - אנו נמשיך בדרכו ונציל את כבודם האבוד של החילוניים והדתיים שמשרתים בצה"ל כל המעוניין לנקוט באקט מחאה ולהתייצב בשבוע הבא בשערי הכנסת עם תעודת המילואים בידו על מנת להחזירה מוזמן לכתוב לדואר אלקטרוני: [email protected] בצירוף שמו ומספר טלפון ליצירת קשר. בנוסף - אנא הפיצו הודעה זו בקרב מכרים, בני משפחה וחברים אל תאמרו המדינה הולכת - בואו להציל את המדינה להלן מכתבו של הסמ"ר האמיץ, חובש קרבי נועם פלג: "לפני מספר שעות עבר בכנסת, בתמיכתך, החוק המכונה "חוק טל", שמעגן את אי גיוסם של תלמידי הישיבות לצה"ל. את השורות הבאות אני כותב בכאב רב, אבל אני חש שלא נותרה לי כל ברירה. בגיל 18, מבלי שאיש שאל לדעתי, התגייסתי לצה"ל, ובמשך שלוש שנים שרתתי כחובש קרבי בגדוד שריון. במהלך השירות סבבתי בכל רחבי הארץ, בלבנון ובגדה המערבית. ראיתי את חבריי נותנים את מיטב שנותיהם בעבור המדינה מבלי לקבל דבר בתמורה. ראיתי את חבריי נפצעים, ראיתי אנשים מתים. למעלה משנתיים חלפו מאז השתחררתי משירות סדיר, אבל עם צה"ל לא הפסקתי להיפגש. רק בשנה האחרונה ביצעתי 58(!) ימי מילואים, 32 מתוכם היו במהלך שנת הלימודים. כן, אני גם סטודנט באוניברסיטת תל אביב. מימון שכר לימוד או דמי מחייה כמובן שלא קיבלתי מהמדינה, ובמקביל ללימודים אני גם עובד. -------------------------------------------------------------------------------- "יש דברים שלמדינה אסור לעשות" -------------------------------------------------------------------------------- מדוע אני מטריד אותך בכל הפרטים האלה? כי אתה תמכת בחוק שקובע כי אזרחים אחרים, אזרחים כמוני, פטורים מכל אלה. אתה תמכת בחוק שמפלה בין הדם שלי לדמם של אחרים. בני הישיבות לא ישרתו בצה"ל ויוכלו לשבת וללמוד בשקט, במימון המדינה. אתה הצבעת בעד חוק, שקובע כי אני הוא זה שיגן בגופו על בני הישיבות ואני הוא זה שיממן את לימודיהם ומחייתם. אדוני, החוק שהתקבל חצה קו אדום. ישנם דברים שלמדינה פשוט אסור לעשות. אסור. אין שטח אפור ואין אופציות שונות. כל חלופה שקובעת כי אזרח אחד ימות ואחד יחיה פסולה. כל חלופה שמעניקה בחירה בדמות "שנת הכרעה" לאחד ולא לשני פסולה. אין לכך כל הצדקה. אם לחבריי מותר לבחור, למה לי אסור? אין אדם שמוכן להרגיש שווה פחות מרעהו. דמם של בני הישיבות אינו סמוק מדמי שלי. רצונם לחיות אינו מותר מרצוני. רצונם ללמוד אינו עז מרצוני. אני מרגיש שהמדינה הודיעה לי, שאדוני בעצמו הודיע לי, כי דמי הפקר. עם זאת איני יכול להשלים. אני מצרף למכתב זה את תעודת המילואים שלי. החוק שתמכת בו היום שמט את הבסיס המוסרי מידי המדינה ואין לה כל זכות לקרוא לי לשרות מילואים. לי אין כל כוונה להמשיך ולהיות אזרח סוג ב´ במדינה שלי. כל עוד זו המדינה שלי."

ntn

New member
הזוועה!!!

הזוועה!!! איפה היפי הנפש, הצדיקי הדור, הליברים ולוחמים על זכויות האדם הערבי בישראל/פלשתינה? מדוע לא משמעים את קולם נגד הזוועה שנמשכת כבר דורות אצל הערבים? ראו את המאמר המצורף. http://www.blabla4u.com/sites/blabla4u/ShowMessage.asp?ID=1085252 נתן גפן מסמכים וקטעי עיתונותhttp://n.jemix.co.il

greywolf

New member
הפרטה חינוכית

במדורם האחרון, סיפרו "שני גברים שמנים", מבקרי הטלויזיה של רשת ידיעות תקשורת, שלראשונה הסכימו לא רק האחד עם רעהו, אלא גם עם שרת החינוך לימור לבנת. הסיבה למהלך מפתיע זה, היא סגירתה הצפויה של הטלויזיה החינוכית. "שני הגברים השמנים" סבורים שאין הצדקה להחזקתו של ערוץ, עבור מורשת של סדרות קאלט. אין זו טענה מפתיעה מפיהם, אולם שלא מהסיבות הנכונות. מדור אישי זה, ממלא כמדורים רבים מסוגו תפקיד חברתי ייחודי לישראל. הזירה הציבורית הישראלית נעדרת נוכחות אינטלקטואלית אשר תבקר מהלכים, לאוו דווקא פוליטיים. דמויות ציבוריות שהשפעתן איננה נובעת מעבר צבאי או מבעלות על ממון, ושלקולן נוסף הגוון האנושי, כמעט ולא קמו לציבור החילוני- יהודי. דווקא, בתת תרבויות בחברה הישראלית מתקיימת נוכחות זו. בציבור הדתי, כפועל יוצא, של הארגון החברתי המשייך סמכות מוסרית לעמדות חברתיות מסוימות, ובחברה דוברת הרוסית בישראל מתקיים המצב הנעדר בחברה הכללית. לוואקום הזה נכנסים עיתונאים ואף סלבריטאי תקשורת. באותו מדור סוגדים, למשל, "שני הגברים השמנים" לגידי גוב, שנוכס לתפקיד דובר השמאל הישראלי. הבעייתיות במנגנון זה היא שהוא מהווה הפרטה של השיח הציבורי. "שני הגברים השמנים" חתרניים במידה שתאפשר את שווקם כחתרניים. הם שמאלנים ויצחקו על לימור לבנת ביישור קו עם יצפאן, אבל לא יבקרו את סגירת החינוכית כי זה יסטה מהאג´נדה הכלכלית של ידיעות. זוהי הנקודה בה ביקורתם מפתיעה. הם נאחזים בדימוי של החינוכית כיצרנית סדרות קאלט ולא במציאות הדי אפורה של היחסים החברתיים- כלכליים כפי שעושה למשל מבקרת הטלויזיה של עיתון האב שלהם, אורנה לנדאו. החינוכית לא הפיקה סדרות כדי לענג ילדים שיזכרו אותן בתור מבוגרים כ"קאלט". היא הפיקה תוכניות כחלק מתפיסה, לא שלה, אלא של המדינה, לפי יש למדינה אחריות על חינוכם של אזרחיה. ההחלטה על השארת מנגנון אדמיניסטרטיבי בלבד בחינוכית תוך ויתור על יכולות ההפקה היא ויתור של הכלל המגולם בממשלה על כלי לעצוב דמותה של החברה. סגירת החינוכית מהווה במידה רבה הודאה בכך שהזירה הטלויזיונית נותרת לכוחות השוק. זוהי הפרטה לא רק ברמת החומר אלא גם ברמת הרוח.

מאתיים פעילי גוש שלום הפגינו מול מש

מאתיים פעילי גוש שלום הפגינו מול משרד הביטחון: "הרג גורר הרג, חיסול מביא פיגוע" כמאתיים מאנשי תנועת גוש שלום יחד עם פעילים בתנועות שלום נוספות הפגינו אתמול בערב מול שערי משרד הבטחון בתל אביב במחאה על הפרובוקציה הקטלנית בעזה, על הקלות הבלתי נסבלת בהרג אזרחים וילדים ועל הרס האפשרות להפסקת אש, שכבר עמדה לצאת לפועל בימים אלה ממש. "במקום הפסקת אש ואנחת רווחה לאזרחי ישראל אנו רואים הרג והרס בעזה המביאים לזעם ושאיפת נקמה, ואשר עלולים להביא לפיגועי נקמה שיתנו לשרון תירוץ להמשיך במלחמתו נגד העם הפלסטיני - וזאת בדיוק היתה הכוונה כאשר הושלכה בכוונת מכוון פצצה במשקל טון על שכונה אזרחית בעזה" אמר אורי אבנרי, איש גוש השלום. המפגינים התפרסו בשתי שורות אל מול שערי משרד הביטחון והניפו כרזות בנוסח "חיסול ממוקד של השלום"; "הרג גורר הרג - חיסול מביא פיגוע"; "אל תגידו לא ידעתי"; "העוצר והסגר - עונש קולקטיבי למליון אנשים"; "מי ששותק שותף לפשע"; "יעלון הפושע לך הביתה"; "אין פתרון צבאי"; "רוצחים את התקווה" וכן מודעת אבל גדולה בה נכתב "אנו מתאבלים על הילדים הישראלים והפלסטינים שנהרגו". קבוצות צעירים שהשתתפו בהפגנה פרצו בקריאות קצובות: "כל שרי הממשלה הם פושעי מלחמה", "פואד, פואד, שר הביטחון, כמה ילדים רצחת עד היום" "צבא כיבוש - צבא טרור, הפאשיזם לא יעבור" ו":ברמאללה ובשדרות אין עכשיו ממה לחיות". ההפגנה עברה בשקט מלבד תקרית אחת כאשר התנגשו מאבטחים של משרד הביטחון עם צוותי טלויזיה זרים שכיסו את ההפגנה ודרשו מהם שלא לצלם את שערי משרד הבטחון שבסמוך.

אל"מ (מיל.) קורא לטייסים לסרב להפצי

כבר בחודש ינואר השנה קרא אל"מ (מיל.) יגאל שוחט לטייסי חיל האויר לסרב להפציץ ערים פלסטיניות. הדברים שנאמרו בכנס באולם צוותא בתל אביב בינואר השנה מקבלים משנה תוקף עם הרג הילדים בהפצצה בעזה השבוע. אל"מ (מיל.) שוחט נלחם בשורות חיל האויר במלחמת ששת הימים ומלחמת ההתשה. מטוסו הופל מעל מצרים ב1970- , והוא איבד את רגלו והיה שבוי בידי המצרים במשך מספר שנים. עם חזרתו לישראל למד רפואה והפך לרופא מנתח. להלן דבריו: "אני חושב שטייסי אף16-צריכים לסרב להפציץ בערים פלשתינאיות. הם צריכים לחשוב איך היתה נראית הפצצה כזאת על העיר שהם גרים בה. אני מתאר לעצמי איך נראתה רמאללה כשמטוס אף16- הפציץ שם בנין משטרה. אני מדבר על הפצצת עיר מיושבת בצפיפות. אני מדבר על חיסול ברחוב הראשי, ממסוק, כשנהרגים מסביב שלושה עוברי אורח [כפי שקרה בסוף 20021]. אי אפשר להגיד שזה היה "נזק נלווה", שלא התכוונו להרוג אזרחים, כי כשמטוס מפציץ עיר מיושבת, לוקחים בחשבון הרג של אזרחים. גם כשמדובר בפצצות מדויקות. לכן זהו בעיני הרג של אזרחים בכוונה תחילה. פשע מלחמה. ראינו בחודשים האחרונים מה פצצות חכמות יכולות לעשות, גם כאן וגם באפגניסטאן. ואני חושב שהמטרה לא מספיק חשובה כדי לשלם מחיר כזה, בעיקר לא כשאנחנו לא עומדים מול צבא אלא מול אזרחים. בעיקר כשאנחנו לא צודקים. מאד לא צודקים. בעיני המטרה של הלחימה הזאת לא לגיטימית, כי הכיבוש לא לגיטימי. טייסי קרב, טייסי מסוקים, טייסים בכלל צריכים להחליט כל יום מחדש, ולפעמים כל שעה, מה מותר להם לעשות מבחינה מוסרית וחוקית ומה לא. אני לא תמים, ואני יודע שמי שיסרב פעם או פעמיים להפציץ את שכם או את רמאללה יגמור בזה את הקריירה, ומדובר בקריירה. לטוס זה דרך חיים וזה מקצוע. זה אף פעם לא רק שירות סדיר ומילואים שעושים כדי לגמור ולחזור הביתה בשלום. לכן כשמדובר בטייסים אני בעד להרחיב את המושג "דגל שחור". לדעתי, טייסים צריכים לחקור היטב את הפקודה שהם מקבלים, לשאול הרבה שאלות על המטרה, ולסרב למלא פקודה שהיא בלתי חוקית בעיניהם". (מתוך פרוטוקול המפגש "ישראל בדרך להאג?" שהתקיים באולם צוותא בתאריך 9.1.2002, המפיע במלואו באתר האינטרנט של גוש שלום WWW.GUSH-SHLOM.ORG )

klm007

New member
מי יביא את הגאולה ?

שלום רב. דמוקרטיה מודרנית- צדק חברתי ! אחוזי הבחירה בבחירות לכנסת כל כך נמוכים היום ואף הולכים ויורדים מכנסת למשנתה. כולנו מבינים את הבעיות הטמונות באי מימוש זכות ההצבעה של האזרחים. מה עושים ? אולי בהתחלה זה יראה מוזר , אבל, בכדי להשיג מספר מטרות נעלות, חשובות מעין כמוהן, כל זאת בתוספת קצת צבע ואור לפוליטיקה הישראלית. מה היה קורה אילו פעם בארבע שנים, בבחירות לכנסת הייתה מגרילה המדינה 1,000,000 $ (מיליון דולר) בין כל האזרחים בעלי זכות ההצבעה אשר מימשו את זכותם והצביעו בבחירות לכנסת ? כן, צריך להתרגל לזה כמה שניות... אחוזי הבחירה יעלו לעין שיעור, מעורבות, איכפתיות , הכנסת באמת תייצג את התמיכה האמיתית של העם. פעם בארבע שנים, בבחירות, יזכה אזרח אחד פשוט, מין השורה, אולי פועל מירוחם, אולי עקרת בית משדרות,אולי חייל המשרת בחזית, אחד מאיתנו, אחד מהעם, במיליון דולר. מחצית מהכסף יועבר אל הזוכה המאושר, שכמובן הצביע בבחירות, כמו, לראשונה, רבים מחבריו ומבני משפחתו. את המחצית השניה של הכסף יוכל הזוכה לתרום לכל גוף הפועל לעזרה, סיוע, ייעוץ והתנדבות ע"פ קריטריונים שייקבעו. אכן, פעולה כה פשוטה, כה דלת עלויות ובכל זאת, כל כך הרבה תועלת, כל כך הרבה תרומה למדינה, לדמוקרטיה, לחברה... אשמח לקבל את תגובתך, --------------------------------------------------------------------------------

howiefan

New member
תשלום שוחד

כדי שיצביעו? מה אני אגיד לך, בטח! ודאי הרי זה הדרך הבטוחה שאף אחת מהמפלגות לא תפנה לאנשים בהצעות תשלום תמורת קולם. נו באמת, תנסה רעיון אחר, הגיוני, ולא שוחד בחירות, זה גם ככה יש במדינה הזו בלי סוף.

klm007

New member
כן את זה בא למנוע את השוחד !../images/Emo166.gif

ידידי, את זה בדיוק, את השוחד בא הדרך למנוע. הגרלה ע"י המדינה, ולא ע"י אחת מהמפלגות מהווה תמריץ לגיטימי וחשוב לשיפור פניה הדמוקרטיות של מדינת ישראל.

זה היה בכוונה

זאת לא היתה "טעות". 17 ההרוגים ו150- הפצועים בעזה לא נפגעו "במיקרה". כאשר שרון ויעלון החליטו להטיל פצצה של טון אחד על בית בשכונות-מגורים צפופה, היה בטוח מראש שעשרות רבות ייהרגו וייפצעו. מה היתה המטרה? המטרה הפוליטית היתה לפוצץ את החלטת התנזים להפסיק את האש, שעמדה להתפרסם למחרת, וגישושי החמאס באותו הכיוון. הנקמה הפלסטינית הצפויה תמנע את חידוש תהליך השלום, ששרון לא רוצה בו. המטרה הצבאית היתה להטיל אימה על האוכלוסייה הפלסטינית ו"לעזור לה להחליט" לחדול מהמאבק נגד הכיבוש.(התוצאה תהיה הפוכה). פעולות-נקם ברצועת-עזה ישמשו תירוץ לכיבושה מחדש. כך או כך, זהו פשע כלפי עם ישראל, הנכסף לשלום ולביטחון.

howiefan

New member
אדם תראה

קראתי בעבר את הודעותיך אך התעלמתי. עכשיו, גם אני מעוניינת בשלום כלל עולמי, וגם אני רוצה שיהיו שתי מדינות ואנשים חפים מפשע משני הצדדים, יפסיקו להיפצע ויפסיקו להיהרג. לגבי מה שרון רצה או רוצה, אין לי מושג לא דיברתי איתו אישית אף פעם ולא הייתי בישיבה, כנ"ל לגביך. מה שבטוח, ששרון לא רצה להרוג אנשים חפים מפשע עם כל הכבוד, תכתוב בצורה קצת יותר הגיונית. דבר שלישי, והעיקר, אתה כל הזמן כותב על כמה מסכנים הערבים או יותר נכון הפלשתינאים, מה לגבי הקורבנות הישראלים שנטבחו ללא רחם בידי אהובך המחבלים? מה לגבי 800 המשפחות השכולות? הילדים שנשארו יתומים? בעלים ללא נשים? נשים ללא בעלים? אחים ללא אחיות? וכו´ וכו´, הרי בארץ לצערנו לא חסרות אפשרויות. מה לגבי הפצועים? אלא שנשארו נכים, ועכשיו לא מסוגלים להתמודד עם המצב החדש פיזית נפשית או כלכלית?! קשה למצוא בארץ משפחה שלא נפגעה או לא הכירה מישהו שנרצח בפיגוע זה או אחר, גם אני איבדתי בת משפחה בפיגוע טרור. לך כנראה היה המזל ועוד לא יצא לך לאבד מישהו מבני משפחתך הקרובה, או מישהו מחבריך, לא מאחלת את זה לאויבי ולא מאחלת זאת גם לך! ההתמודדות היא קשה מאוד, והשיקום לא פשוט כלל וכלל. התאוששות מאירוע טרגי מזוויע וקשה כל כך היא איטית מאוד, והורסת חיי משפחה. ואני לא מדברת רק על המשפחה הקרובה אלא אפילו הרחוקה ביותר, אירוע כזה משנה את כל זוית הראיה והחשיבה. תפסיק להתבכיין על המחבלים העלובים שרוצים לרצוח אותך ולמעשה את כל היהודים והישראלים בארץ ובעולם, ותתחיל לרחם על בני דתך וארצך קודם! תתעורר, המחבלים אותם אתה כל כך אוהב שונאים אותך! רוצים אותך מת וכמה שיותר מהר! להם לא אכפת ממך! אתה תמים ונאיבי מדי. תתחיל לחשוב על בני עמך, ואיך אתה יכול לעזור להם, לך לבתי חולים או לבית לוינשטיין תתנדב לעזור בשיקום, שלח כסף למשפחות שכולות שלא מצליחות לגמור את החודש, תעשה משהו חיובי ותפסיק לכתוב כל כך הרבה שטויות שיקריות שאתה ממציא מראשך הקודח. "עניי עירך קודמים"!

למעלה