ותזכורות

Rubycon

New member
One problem

It won't link me to Magma. Magma has several definitions in Wikipedia, among which the band, which is linked to as: http://en.wikipedia.org/wiki/Magma_(band) And if I want to link to this one, using the name Magma, theoretically I have to use [[official link|custom name]] (It worked in the Jazz_Fusion|Fusion one). Why won't it work?

יש לי משהו נגד אנשים שמעשנים

אבל בתור פורש סדרתי, לא נראה לי שיש לי עילה לקובלנה נגד מישהו...

מורנא007

New member
../images/Emo45.gif

We don't need no education
רק מה, אם תפרשו ללא בגרות, יהיה קשה מאוד להתקבל לאוניברסיטה. כך שאולי לא תגיעו לחוג שאותו אתם רוצים, או שתאלצו ללמוד מקצוע שאין בו עבודה. ו אז לא יהיה כסף להופעות ואלבומים...

עד כמה שידוע לי

ישנם בתי ספר שמתמחים בללמד את החומר בצורה מקצועית, ובלי כל החרא שבא עם זה בתיכון. כמובן שלא הכל חרא בתיכון. אני דוקא נורא נהניתי מהתקופה הזאת בחיי. אבל אנחנו מדברים עכשיו על לימודים ולא על חיי חברה, ומבחינת האספקט הזה בי"ס תיכון זה חרא. אז בקיצור, הולכים ומשלימים באקסטרני אם ממש צריכים. חבל לעשות את זה בצורה הכי פחות יעילה שקיימת.

מורנא007

New member
אתה כמובן צודק

אבל, תיכון אקסטרני הוא לנערים קשוחי אופי שבאים בעיקר ללמוד ללא פשרות.

פעם

היתה חוויה לימודית יחד עם חוויה חברתית, כשאף אחת מאלה לא באה על חשבון האחרת. אני יודע שבמקווה ישראל, למשל, הסיכוי לחוות דבר כזה הוא גבוה אם אתה פתוח לזה. ויש עוד דברים מיוחדים כמו בתי ספר דמוקרטיים וכאלה, שעליהם אני לא יכול להעיד, אלא רק להניח שמדובר בחוויה שונה מבי"ס ממלכתי. הפואנטה היא שכשאתה מדבר על בגרויות ואוניברסיטאות, אתה מדבר על לימודים ולא על שום דבר אחר. בתי ספר אקסטרניים אמורים להתמחות בדיוק בזה.

MajorWinters

New member
פעם...../images/Emo19.gif

פעם הייתה מערכת החינוך, היא הפכה למערכת ההשכלה. היום זו מערכת הבייבי סיטר.

בכל בית ספר יש חרא

החרא הזה נובע לרוב מחוסר תקשורת, או הבדלי רמות אינטלקטואליות בין אנשים (כמובן שיש עוד אין ספור סיבות...). בן אדם צריך למצוא לו אנשים בני אותה רמה, שאיתם הוא יכול לתקשר בצורה טובה ולספוג דברים בכדי "ללמוד באמת". גם במוזיקה ההוראה האישית מביאה לתוצאות הטובות ביותר (מימי הביניים ועד היום). כשבן אדם לומד באופן אישי אצל 30 מלחינים נחשבים שאיתם הוא יכול לתקשר , לא פלא שהוא נהיה מלחין טוב (ככה המוזיקה התקדמה עד היום). אגב, לדעתי חיי חברה על בסיס שיגרתי זו הטעות הבסיסית של החברה המערבית בפרט והמין האנושי בכלל, אבל זה לא לענייננו.

tommeir

New member
על אחת כמה וכמה

בתור אחד שעדיין לומד בבית-ספר (רק עוד שבועיים, אני מבקש!) אני חייב לומר שהתיאור שלך של המערכת מדיוק להפליא, בריחה ממנה הוא דבר מומלץ ביותר. ויש דברים ששווים לילות של 3 שעות שינה, (כמו ערב הקרנות קטעי פרוג, לדוגמה), חוצמזה שקפה שחור אחד או שניים והמתמטיקה מתחילה פחות לעייף אותך...

ThHrtCllctr

New member
אפשר קצת יותר פרטים?

מה זה הסינמטק בדיוק? איך זה ילך? כולם יחד באולם קולנוע רואים סרטים? תפרטו בבקשה

למעלה