וויזים ישנים

תלוי באיזו תקופה

היו תקופות בהן היו כתבות מקור על משחקי מחשב, אבל רוב הכתבות כפולות-העמודים שעסקו במשחקים חדשים ועתירי גרפיקה + תמונות, היו מועתקות במקרה הטוב ומעובדות במקרה הרע. ומיקס היה אחל'ה קומיקס. אהבתי את הקטעים עם "בועז האביר הנועז".

ואיך שכחתי את מדור התחמונים

במשך כמה גליונות פורסמו כתבות שהסבירו לשחקנים איך לכופף את החוקים לטובתם תוך שימוש בלחשי מוד"מ שונים. למשל: לחשי אור/חושך: כמה כתבות הוקדשו להפיכת הלחשים הללו לקטלניים למדי - הוצע שם להטיל לחש "חושך" על יצור מעופף שצולל לעברך כדי שיאבד את דרכו ויתרסק אל הקרקע, והומלץ להטיל את הלחש על פריט לבוש כלשהו של הקורבן כדי למנוע ממנו לגלגל גלגול הצלה (הלחש הוטל על הנעל שלך, לא עלייך, ולנעל אין גלגול הצלה). ריחוף: הוצע להטיל לחש ריחוף על לוחם חמוש בקשת, לקשור לו חבל למתניים ואת החבל לחבר לסוס שמישהו אחר רוכב עליו, וכך לגרור את הלוחם כמו בלון ולאפשר לו לירות בתנועה בלי המינוסים הנלווים לשימוש בקשת מעל סוס. שימוש דומה הוצע גם כדי לפתור את בעיית התנועה בלחשים שדורשים ריכוז - הקוסם מטיל ריחוף, נרתם לחבל, מטיל את הלחש שדורש ריכוז, והחברים גוררים אותו כמו בלון יחד איתם... אשליות: נתפסו לכך שבעוד שללחשי אשלייה יש נפח מסויים (נניח 9 על 9 על 9 מטר), אבל אין נפח *מינימלי*, וכך הומלץ שם לקחת לחש אשלייה וליצור איתו "מסך קולנוע" ענקי בעל עומק של כמה סנטימטרים אבל רוחב וגובה מרשימים למדי, ולהקרין עליו "סרטים" אשלייתיים כמו הסתערות פרשים וכו' כדי לבלבל את האוייב. תכנון מבוכים: כתבה עבור המנחים המליצה על כל מיני שיטות בהן האורקים יכולים להתגונן מפני הרפתקנים, כמו למשל מסדרון דמוי פריסקופ ובו מוצבות מראות שמאפשר לשומרים להבין בחבורה מתקרב בטרם זו תגיע לטווח כדור אש, או דלתות מסתובבות שנתקעות אחרי שעשו חצי סיבוב ולוכדות את החבורה, ושאר רעיונות משעשעים.

0Pandemonium0

New member
מה יעזור לי להטיל לחש חושך על פריט

לבוש של האויב? אם אני אטיל את זה על החולצה שלו, היא תהיה עיוורת? וואו. אגב, אם ככה, למה אי אפשר להטיל גם כדור אש על הנעל של האויב, כדי שלא יוכל להטיל גלגול הצלה? מצטער, אני פשוט לא בקיא במו"ד...

כי אז גם האויב יהיה בחושך ויתעוור

אאז"נ "חושך" היה כדור חושך ברדיוס 3 מטר- אז אם העינים של האויב שלך במרחק פחות משלושה מטר ממרכז הכדור הוא עדיין עיוור- עם "כדור אש" זה לא היה עובד כי "כדור אש" נותן גלגול הצלה לכל מי שבתוכו, לעומת "חושך" שנותן גלגול הצלה רק למי שהוא מוטל עליו.

Ihavenonick

New member
כן אבל זה לא כל כך עובד

כי לכל החפתים שאתה לובש יש את גלגול ההצלה שלך. קראתי את זה איפה שהוא בקשר לחפצים שאתה נושא בזמן שמטילים עליך כדור אש.

מו"דמ או מו"ד 3?

תזכור שמדובר בימי מו"דמ העליזים.לחפץ שהטלת עליו "אור" או "חושך" לא היה גלגול הצלה כי לא ניסית להזיק לחפץ(לפחות בתיאוריה)

Ihavenonick

New member
גם במוד"מ היו גילגולי הצלה

היה לנו וויכוח גדול על משהו והשה"מ אמר שאם זה ככה אז נתחיל לגלגל גלגולי הצלה לכל חפץ וחפץ שיש לנו.

anciens realms

New member
היה עוד משהו מעניין

יצירת מים על דרקון ואז זימון ברק... מניב תוצאה מאוד יפה...

לחפצים היו גלגולי הצלה נפרדים

מפני דברים כמו מכה מרסקת, מכת חשמל, אש, חומצה וכו' - לפי החומר ממנו עשוי החפץ. אבל לא היו להם גלגולי הצלה מפני לחש חושך...

DDN

New member
הוא התעקש לשים את ההודעה הזו

כהודעה ראשית בלי הצדקה. מחקתי פעם אחת. בפעם הזו שרשרתי. פעם הבאה שתהיה הודעה כזו ראשית ולא מנוצלש"ת, התגובה כנראה תהיה עויינת יותר.

DDN

New member
אוקיי, אחרי דיבור במסרים מסתבר

שהייתה לנו אי הבנה, והעניין הוסדר.

ogmios

New member
חייב לתהות לגבי הניק

טעות הקלדה מצערת, או סתם ניסיון לגרום לי לשבור את השיניים בלבטא יותר מידי עיצורים שורקים?

anciens realms

New member
אם אתה מתכוון לשלי

אז כן, זו טעות הקלדה מצערת ממש ממזמן... אני גם לא מצליח לשנות את זה ולמעשה זה לא ממש משנה כי אנשים מבינים למה אני מתכוון. אתה מכיר את הקטע הזה שאתה יכול לכתוב עם שגיאות מסוימות ואנשים יקראו את זה ולא ישימו לב לשגיאות? ת'כלס, פשוט לא משנה...

למעלה