וויזים ישנים

Blue Beetle

New member
../images/Emo32.gif וויזים ישנים

אז ככה, נגמרו לי המדפים בבית בדיוק בזמן בו אני הכי צריך אותם. אז משהו חייב להיות מוקרב. את אחד המדפים תופסים בגאווה אוסף של הרבה וויזים ישנים. אין לי בוידם לאכסן אותם ואין לי לב לזרוק אותם. מבחינתי הדבר הכי טוב הוא אם הם יאומצו ע"י מישהו שיכול להעריך אותם. לא כל הוויזים שם (לא הראשונים ולא האחרונים) אבל זה עדיין אוסף נכבד. יש מעוניינים?

DDN

New member
את האמצע יש לי.

וויזים 1 ו2 חסרים לי (הם זרוקים איפהשהו בבית, לא יודע איפה) יש לי אוסף מכובד מוויז 3 עד וויז 80 (אאל"ט)

tapas tapas

New member
וויזים

וויזים זה וויזה לגמדים, בשביל חשבון גמדי בבנק הגמדי. סתם, וויז זו איזה עיתון/חוברת עיברית עתיקה שהיתה מלאה בקישקושים משעממים (ככה אני זוכר את זה).

DDN

New member
וויז

וויז (WIZ) היה הירחון הראשון הגדול והמלא בעברית למשחקים. הוא כיסה משחקי מחשב, קונסולות ומשחקי תפקידים. בניגוד למה שטפס טפס אמר, הוא היה אחלה של עיתון (119 גליונות לא הולכים ברגל) בוויז התחילו החבר'ה של דימונז והעמותה: ערן (בן סער) מולוט, אבי סבג, טל גוטמן את דרכם כידוענים בתחום משחקי התפקידים.

Ihavenonick

New member
ההתחלה הייתה בסוף שנת 1990

בדיוק לפני מלחמת המפרץ הראשונה. אני ועוד חבר קנינו את הגליון השני של וויז מייד לאחר מלחמת המפרץ ומאז קניתי את החוברות עד למס' מסויים שאני לא זוכר. בעיקר התעניינתי בצד של משחקי המחשב והקונסולות (אני עדיין זוכר את עצמי משחק בזלדה 2 עם ההוראות של כל טירה וטירה
). הייתה לי תקופה קצת פסיכוטית, שבה גזרתי את כל התמונות למיניהן והדבקתי אותן על הארון שלי. אולם מאז הצלחתי להשלים את כל החוברות עד למס' מאה ומשהו אבל לא כולל מס' 1 ואולי 2. מאמצע התקופה, הצטרפה לחוברת, בכל חודש, דיסק הכולל משחק ישן מלא, אך טוב (יש לי עדיין את הדיסקים הללו). אלו היו הימים

tapas tapas

New member
קווסט אדיר.

נראה לי שגם לי שי איזה דיסק של המשחק, לפחות היה לי פעם.

backdoorslam

New member
זה פאר שלא יחזור

כשהאמצעים מוגבלים זה חגיגה ליצירתיות. תנסו בהזדמנות להקשיב למוסיקה של Dune - בשנות ה-90 היא לא היתה טריביאלית וגם היום היא נשמעת די טריה.

tapas tapas

New member
יש לי

את המוזיקה של DUNE. כלומר, היוצר של המוזיקה למשחק ייצר גם דיסק של המוזיקה עם עיבוד אלקטרוני יותר משוכלל ממה שהיה אפשרי במשחקים של אז. והאזנתי לזה די הרבה פעמים. אבל הגעתי כבר למסקנה שמוזיקה קלאסית היא הכי טובה. אבל זה נושא לדיון אחר, או פורום אחר.

Super Monkey

New member
יא!! אני רוצה! אני רוצה!

תביא למפגש הבא, אני אצרוב ממך - הדבר שהכי אהבתי במשחק זה המוזיקה שלו.

מה שהם אמרו, ועוד קצת נוסטלגיה

רוב, אם לא כל, כתבות משחקי המחשב והוידאו בוויז היו מועתקות ומתורגמות מעיתוני משחקים בחו"ל, ובהתחלה גם מדור משחקי התפקידים נראה ככה - היו שם מאמרים שהועתקו מ"דרגון" ותורגמו בצורה די רשלנית, כמו כללים לשחק חצי-עוגר במוד"מ מהדורה ראשונה (בעוד שבארץ קוראי העברית שיחקו בעיקר מו"ד בקופסאות) וכל מיני מפלצים כמו "דרקון הקרח השחור" (שילוב מוזר בין דרקון שחור ודרקון כסף שמוצאו בגרייהוק, עם נשיפה של חומצה קפואה או רשת קורי קרח שחורים), או "דרקון הקוברה" (דרקון מקארא-טור עם ראש של קוברה שאוהב לאסוף גולגלות ויכול לנשוף אש ישירות מתחתיו כך שהיא תתפשט סביבו ברדיוס די גדול). היו גם סיפורים ומאמרים, אבל המהפך החל בוויז 11, בו הופיע אחד ערן שסיפר על שיטות שאינן מו"ד - בין היתר הוא שיבח משהו שנקרא MERP והילל עוד משהו שנקרא רולמאסטר - נדמה לי שזה היה במסגרת איזו מלחמה חשאית בין מיצוב לבאג. בכתבות המשך, שהיו כנראה הכתבות המקוריות היחידות בוויז (השאר היה מתורגם ו/או מועתק, וגם המאמרים של גבע פרי שהופיעו מפעם לפעם מוחזרו מאיזה בטאון של איל"ת - האגודה הישראלית למשחקי תפקידים, שהייתה הסניף הלא ממש מתפקד של RPGA העולמית) נסקרו גם גישות למשחק תפקידים שחרגו מ"ללכת למבוך ולהרוג אורק" והוצגו כל מיני רעיונות משעשעים (כמו קוסם שרוקם מגילות לשעת חירום לשרוולי הגלימה שלו) - בוויז 15 גם הופיע לראשונה מדורה של מורגן לה פיי, שבתחילה היה פשוט מדור שאלות ותשובות על משחקי תפקידים (כשברוב התשובות "מורגן" ירדה על מו"ד והמליצה לשחק ברולמאסטר) ולאט לאט הפך למקבץ של סיפורים קצרים עם מימד מטריד של פולחן-אישיות. אה - והיו גם קומיקסים מקוריים. בהתחלה היה קומיקס מרושל למדי בשם "מבוכים ודרקונים" שהציג אלף סייר, כוהנת אנושית וזוטון גנב שהולכים למצוא אוצר, נלחמים באורקים ובענק, ובסוף איזה ליץ' די מכסח אותם והופך את הסייר לזומבי. אח"כ היה קומיקס מושקע יותר בשם "יאנוס" שתיאר נער מעולמנו שעובר לעולם מקביל דמוי-מו"ד, אבל כנראה שנמאס ליוצרים שלו לצייר אותו כל פעם בשקידה כזו כי הם די סיימו אותו ברגע השיא. אח"כ היה קומיקס סייברפאנק די טיפשי בשם "סהרון" על איזה ערס עתידני בצבע כחול, ובתוך החוברת היה קומיקס בשחור-לבן על משפחה של גיימרים די פסיכים (ופעם אחת הוצגה בו פרודיה בשם "שערון" שצחקה על העלילה המופרכת של "סהרון"). אחח, הנוסטלגיה - בימים בהם לא היו לנו פורומים למשחקי תפקידים באינטרנט, זה היה מקור הידע היחיד על סגנונות משחק ורעיונות חדשים...

DDN

New member
לגבי מה שכתבת

זה לא נכון שרוב הכתבות על המשחקים תורגמו/הועתקו מגליונות בחו"ל, היו מספיק כתבות מקור כדי שהמועתקות לא יהיו "רוב". את הקומיקס "מיקס" צייר אחיו של חנן. אני עדיין מעוניין לדעת איזו דמות הייתה מבוססת על חנן עצמו. . ..

למעלה