המצב הכלכלי

לא מסכימה עם חלק ניכר ממה שכתבת

גם הכלכלים הבכירים לא יודעים להעריך מה יהיה. אף אחד למשל לא חזה את המפולת הנוכחית, ומי שמשקיע בבורסה לאורך זמן, בד"כ לא מפסיד ואפילו מרוויח. האם זה אומר שלכל אחד מתאים להשקיע בבורסה? לא ! מי שבורח ומוכר הכל בנפילה הכי קטנה, יפסיד הרבה כסף. מי שצריך כסף בטווח קצר - מפסיד הרבה כסף. מי שבדיוק פודה פנסיה - מפסיד בימים אלו המממון ועוד ועוד דוגמאות. מה יהיה בעתיד הקרוב - זה סימן שאלה. האם הולך להיות קטסטרופה? לדעתי לא. אבל ימים יגידו. היסטריה כרגע מיותרת. לאגור מזומנים זו טעות. צריך להשקיע באפיקים סולידיים ומבובטחים שייתנו 2-3% ריבית, ולא לאגור מזומנים. מזומן בבית זו צרה. מה תעשי אם יפרצו אלייך הבייתה ויגלו את המצבור? וגם לגבי השכנים שלך. את כותבת שהם חיים מעל לפופיק - אבל את באמת יודעת מה המצב הפיננסי שלהם במדוייק? מהן המשכורות, כמה כסף יש להם בבנק בהשקעות ובעו"ש, כמה בקרנות ההשתלמות, כמה הסבים / סבתות נותנים....

חמדת35

New member
../images/Emo45.gif

במיוחד הייתי רוצה להדגיש את העניין של השכנים: אם את לא ממש מכירה את העניינים, ברוב המקרים הניחוש לא יהיה נכון. אנשים שונים לוקחים רמות שונות של משכנתא (אחוזים שונים מהדירה), גם אם השכר דומה, יש הרבה אנשים שהוריהם נותנים להם מדי חודש אלפי שקלים, מחזיקים את כלי הרכב שלהם וכיוב'. וכשאנשים מפסידים אלפי שקלים בבורסה,אולי היה עדיף להשקיע את הכסף בשידרוג חיי היומיום? זו לא דרכי, אבל האמת היא שנדיר לפגוש מישהו כ"כ בטוח בנושאים כלכליים.

לא הובנתי נכון

לא התכוונתי לאגירת מזומנים בבית אלא בבנקים. בעצם כתבתי מפורשות שבכוונתי לפתוח חשבון בנק נוסף כדי לצמצם את הנזק במקרה שבנק אחד יקרוס. אני מתפללת בכל ליבי שאת צודקת ואני טועה. אף אחד לא רוצה קטסטרופה אבל לדעתי היא בפתח. תרבות הצריכה המערבית הורגת את עצמה. למי שלא יודע סין שהיא הייצרנית הגדולה בתבל מחזיקה כיום חלק ניכר מההון האמריקאי שזה בעיני אסון שכן אין מדובר כאן במדינה שוחרת שלום. בעצם מדינה עם משטר לא דמוקרטי, אשר מפירה באופן בוטה זכויות אדם ותומכת בטרור (אירן) מחזיקה את ארה"ב ובעצם את כל העולם בביצים. המדיניות המוניטרית בסין המשמרת על יציבות המטבע תתפוצץ מתישהו וההשלכות יגיעו לכל העולם (עליית מחירי התשומות מסין). אני אולי רואת שחורות ואני מתפללת בכל ליבי שאני טועה, אבל אני בספק. לגבי השכנים - ברור שאינני יודעת אבל בגלל התחום בו אני עוסקת (רו"ח) יש לי מושג לא רע לגבי כמה אנשים משתכרים. האמת שלא צריך להפיק מאות תלושי שכר ולערוך דוחות כספיים של חברות שונות בשביל לדעת את מה שאני יודעת - מספיק לקרוא אחת לכמה זמן שמעל למחצית מהאוכלוסיה נמצאת במשיכת יתר (וחלק לא מבוטל מבעלי האוברדרפט הינם אנשים בעלי יכולת השתכרות סבירה ואף יותר).

לפצל סיכונים זה תמיד רעיון טוב

אבל לא חייבים לפתוח חשבון בנק נוסף בשביל זה. לא הייתי פותחת עוד חשבון עו"ש. חבל על הכסף של העמלות. אפשר לפצל את ההשקעות בכל מיני אפיקים. אם יש לך קרן השתלמות למשל - תפתחי מספר קרנות, במקום לשמור את כל הכסף בקרן אחת. כסף בבנק - כדאי להשקיע בכל מיני אפיקים - מק"מים, פקמ"ים, קרנות נאמנות. זה מבטיח שאם חו"ח הבנק יקרוס, הכסף שלך לא יקרוס כולו איתו, כי למעשה לא כל הכסף נמצא אחריות הבנק. השכר של אנשים לא מצביע כלל על חשבון הבנק שלהם. מכירה לא מעט שמרוויחים בדיוק כמונו, ומצבם שונה לחלוטין משלנו. לא מאמינה שמי שבימים אלו מוציא את כל משכורתו ואף יותר מזה, ישנה את חייו היום כי אולי מחר לא יהיה לו (והרי המצב הזה קיים תמיד).

אמיתמי

New member
אצלנו המצב דווקא ברמה האישית משתפר כיום

התחלתי לעבוד, ילדה אחת נמצאת במעון והשניה בגן עירייה. אם נפנה לביטוח לאומי עם האבחון של נועה, נהיה זכאים לקצבה משמעותית. כך שכרגע אני לא שותפה לדאגה באופן אישי.

מודאגת אבל לא נערכת

אני מודאגת לגבי היקף המשבר וההשלכות האפשריות שלו - אם יהיו דברים ברמות של קטסטרופות כמו מלחמה או רעב. לגבי מיתון ואבטלה אני פחות מודאגת. אנחנו לא נערכים - יש לנו משכנתא ולא ממש חסכונות, ובוודאי שלא השקעות ישירות בבורסה. התשלומים על המשכנתא נמוכים מאוד והמשכורות שלנו גבוהות מאוד. אם אחד מאיתנו יאבד את העבודה עדיין נוכל לשלם את כל ההוצאות בלי יותר מידי מאמץ. חוץ מזה שאנחנו לא בזבזניים מטיבינו אז אני לא מודאגת מזה. אם נצטרך לותר על חופשה שנתית אז נוותר. לא סיפור. לא הייתי דוחה תוכניות לילד נוסף במצבינו. אם מוכנים נפשית ופיסית ובסה,כ המצב הכלכלי טוב, זה נראה לי ספקולטיבי מידי להניח שתהיי קטסטרופה כלכלית שתסחוף את כולנו.

למעלה