המצב הכלכלי

../images/Emo32.gifהמצב הכלכלי

אני יודעת שזה לא בדיוק הפורום הרלבנטי. אבל כאן אני בעיקר כותבת וגם מעניין אותי יותר מה אנשים מהרחוב חושבים ולא משקיעים בבורסה. אז... האם אתן מודאגות מהמצב? האם אתן נערכות בדרך כלשהיא לקטסטרופה שצפויה אחרי החגים? האם יש מישהי שחושבת ש"המשק הישראלי" באמת כל כך חזק ויציב כמו שבכירי האוצר אומרים? אני רוצה גם לענות: אני מאד מאד (מאד) מודאגת. ויש סיבה למה. הכלכלה היום היא כלכלה עולמית – רוב חברות ההיי-טק (וגם לא היי-טק) בארץ מקושרות באופן ישיר לארה"ב ולמדינות אחרות בעולם. אם שם יש משבר זה יגיע אלינו (והרבה לפני שאנחנו חושבים). כי אם בארה"ב חברות נסגרות ומבטלים הזמנות זה פוגע באופן ישיר ביותר בחברות ישראליות (שפתאם הזמנות שקיבלו מבוטלות, משקיעים מחו"ל סוגרים את הברז וכו'...) הבנקים בישראל לקחו את הכסף של המשקיעים הישראליים והשקיעו אותו בבנקים בחו"ל שהם כעת חדלי פירעון. מדובר במיליארדי דולרים. הרבה אנשים שלא מושקעים בבורסה (אני אגב לא מושקעת שם למעט קרנות הפנסיה שלי) חושבים שהמשבר לא נוגע אליהם – אבל לדעתי, ולמרות מה שסטנלי פישר חושב, התמוטטות של בנק ישראלי היא תחזית לגמרי לא דמיונית. יש לי גם השערה איזה בנק זה הולך להיות אבל את זה אני לא כותבת בפורום. אז אנחנו נערכים:
כבר לפני חצי שנה הורדנו רכב אחד ואנחנו מסתפקים רק ברכב אחד (במקום שניים).
אנחנו כנראה נוותר על חופשה קצרה בחו"ל שמאד רצינו לעשות.
למרות שבד"כ אני לא ממליצה – אנחנו מתכוונים לפתוח חשבון בנק נוסף – כדי לפזר את הכסף שיש לנו בפקדנות (זה ממש לא הרבה אבל זה תמיד כואב).
בכלל אני ממליצה כעת לאגור כמה שיותר מזומנים. לא להשקיע – עוד לא ראינו את התחתית ובטח שלא לעשות קניות – הכל עכשיו יקר בהרבה (בעיקר דירות ורכבים).
לומדים לחיות עם פחות – כדי להערך למצב שנאלץ לחיות ממשכורת אחת.
כנראה שנדחה לעת עתה את התוכניות לילד נוסף. בקיצור חברות המצב הולך להיות קטסטרופה ואני ממליצה לכולכן להיערך. יש כעת בועה שקשורה מאד לתרבות של אי-עשייה בתקופת החגים, אבל משבר מאד מאד גדול עומד לפנינו.

פלגיה

New member
אוי ואבוי

אז במה אני אחסוך, אם אין לי אפילו רכב אחד, ואם מעולם לא יצאתי לחופשה בחו"ל ואני גם לא מתכננת אחת בשנים הקרובות?

למדתי בחיים

שככל שלאדם יש פחות ככה הוא יודע להסתדר יותר טוב. הבוס שלי מרוויח פי 5 יותר ממני ולא יוצא מהמינוס. אני לא יודעת מה זה אוברדרפט (ואגב למרות ש"תכננתי" לנסוע לשלושה ימים לחו"ל אני רחוקה מלהיות "בעל אמצעים").

פלגיה

New member
לא אמרתי שאת בעלת אמצעים

מטריד אותי שאני משתמשת בכל עצות החיסכון, ועדיין לא יוצאת מהמינוס. זה הכל.

הסוד הוא

לצרוך לפי יכולתך ולא לפי היכולת של השכן. או במילים אחרות לא לעצום עיניים אלא להסתכל על המצב בעיניים מפוכחות. אני נדהמת מכך שיש אנשים שמפחדים לבדוק את חשבון הבנק או לבדוק את מצבם הכלכלי לאשורו. אם בימים כתיקונם חלק ניכר מהאוכלוסייה מתייחס כך למשאביו (דהיינו צורך מעבר למשאבים העומדים לרשותו) מה שאני אומרת שאנשים צריכים להבין שהחגיגה עומדת להסתיים. אני לא מכירה אותך ולא יודעת מה המשאבים שלך ומה ההוצאות שלך אבל אני רואה מה הולך סביבי. שכנים שלי למשל נוסעים במכוניות שהם בודאות לא יכולים להרשות לעצמם, עושים קניות ומבזבזים כאילו מסגרת האשראי בבנק היא בגדר הצעה. כשאני מספרת לאנשים שאין לי מינוס ושכמעט פרעתי את המשכנתא הם מסתכלים עלי כאילו נפלתי מהירח או לחילופין חושדים שאני מבכירי השכר במשק, כאשר במציאות אני מרוויחה אפילו פחות מאנשים אחרים עם הכשרה וניסיון כמו שלי (ומעולם לא הגעתי לירח למרות מה שהבטיחו לי בעתידות של הבזוקה). אני פשוט צורכת בהתאם להכנסתי ודואגת לחיסכון חודשי לימים קשים (שעומדים בפתח).

polegra

New member
ואני נדהמת מהגישה שלך...אז מה?

לא נעים לקרוא את זה.מצטערת עולה מזה ניחוח של התנשאות אני לא מגהצת חופשי ומסגרת האשראי שלי מאוד לחוצה ואני אישית מפחדת לבדוק את ח-ן הבנק שלי למרות שאני יודעת כמה יורד כל חודש...בדיוק מה שנכנס למעט 400 ש"ח שהולכים לחיסכון! מעניין איך ב2 משכורות אנחנו מגדלים 2 ילדים יש לי רכב שעלה לפני 3 שנים 5 וחצי אלף שקל! לא נסעתי לחו"ל מאז כיתה א לא יצאנו לנופש השנה כי אין כסף לא קניתי בגדים מעל לשנה וחצי כי מה לעשות קניתי לילד מיטה וארגנתי לו חדר וכן אני מפחדת מפחדת שכמו להורים שלי יבואו לעקל לי מהבית שכמו עם ההורים שלי אני אחיה מתרומות של מזון כי אין אוכל בבית!!!! אני מפחדת שאם אין לי מזווה מלא אני אשאר בלי אוכל לילדים!!!! מפחדת לראות שאין לי כסף להאכיל אותם!!! לתת להם את הדברים הבסיסיים ביותר!!! על איזו חגיגה את מדברת???? מי חוגג מעבר ליכולת?? רוב האנשים מנסים פשוט לקיים את עצמם ואת ילדיהם לא מעבר לזה לא ביקשתי מסך LCD בסלון (וגם לא יהיה לי עוד הרבה שנים) לא מקרר חדש (אז המקפיא לא מקפיא בחלק מהמדים והמקרר נוזל כל הזמן) ואני תופרת לעצמי את המכנסיים במקום לקנות חדשים (והמכנסיים שלי עלו 10-20 ש"ח בשוק!!) ויש לי משכנתא שאני ממש לא מתקרבת ולא אתקרב להחזיר אותה בשנים הקרובות כי אין מאיפה! אז אני צורכת לפי היכולות לשי ועדיין יש דברים לא צפויים שלא נדע טלי

צר לי אם את רואה התנשאות

כוונתי היא שאני בן-אדם שיכולת ההשתכרות שלו יחסית סבירה ועדיין אני חיה בצמצום. אני משווה את עצמי לאנשים שחיים בסביבתי שאני מניחה (על סמך הדירה שהם רכשו, העבודות שלהם וכו'...) ששכרם דומה לשלי ועדיין הם חיים הרבה הרבה מעל לפופיק. מצב שלהערכתי יתפוצץ מאד בקרוב לכולם בפרצוף. גם לי. אני מאד מפחדת לאבד את מקור פרנסתי או את מקור פרנסתו של בעלי. אני מאד מפחדת שהבנק שבו אני חוסכת יפשוט את הרגל. את כותבת "על איזו חגיגה את מדברת?" אני מדברת על נתב"ג שמלא לעייפה, על החניון בבנייין שלי (שלא נמצא באיזו שכונת פאר) שמפוצץ במכוניות יוקרה, על הקניונים העמוסים עד אפס מקום. בדיוק כפי שכתבתי לפלגיה אני כותבת גם לך: אני לא מתכוונת אליך כי אני לא מכירה אותך אבל אני רואה מה קורה סביבי ואני מודאגת. מה מתנשא מהחשש שלי מהעתיד המאד מאד מפחיד הזה? אגב 1 אני ממליצה לך להפסיק לפחד ולעקוב אחרי חשבון הבנק בעקביות. אגב 2: לי אין בכלל רכב - לדעתי רכב זול עולה בסופו של יום ביוקר. נסעתי לחו"ל בכל חיי 4 או 5 פעמים. פעם ראשונה לפני הגיוס. הרבה הרבה פחות מהממוצע הישראלי. גם אנחנו לא יצאנו לנופש השנה. גם אני לא קניתי בגדים המון זמן וכשאני כן רוכשת אני רוכשת רק ברשתות מוזלות ובסוף עונה.

ר ע נ נ ה

New member
שותפה לדאגה

אנחנו לא מושקעים בבורסה כמעט אבל לאחרונה הוצאנו את כל חסכונותינו בכדי לקנות את החצי של גיסי בדירה שבעלי והוא קבלו בירושה. מה שמדאיג זה שחוזה העבודה שלי מסתיים בעוד 3 חודשים, בעלי עובד בחברת היי טק אמירקאית מקרטעת שכנראה לא תשרוד עוד הרבה ויש לנו עכשיו שני ילדים קטנים פלוס שני ילדים גדולים של בעלי שעליהם חלים דמי מזונות.... שנינו חצינו את גיל 40 ומגלים עתה שקשה בגילאים הללו למצוא עבודה. גם אצלנו יש מקום לחסכון: לפטר את המנקה לפטר את המטפלת למכור את הרכב היוקרתי ולקנות שתי מכוניות קטנות כשנאבד את רכב החברה של בעלי (בלתי אפשרי לחוית פה עם אוטו אחד) לקנות בסופר הכי זול לא לעשות על האש בכל סופ"ש (הבשר יקר!) ולא לארח כל כך הרבה נסיעות בחו"ל או בארץ במילא לא תכננו וגם למסעדות לא יוצאים להפסיק את כל תוכניות החסכון ולחיות ממה שיש לא לעשות מנוי לחדר כושר - אפשר ללכת ברגל במקום...

טובה37

New member
האמת?עד לרגע זה

לא דאגתי להפך היתה לי פנטזיה שבנק לאומי יפשוט רגל והחובות שלי ימחקו אין לי השקעות אני רק שקועה עמוק בבוץ אני חוסכת מאיפה שאין לא נופש ולא חו"ל מכסימום חולון ורכב? יש לי אחד שקניתי דרך חברה אני משלמת כל חודש יפה יפה בגדים? חחח מה זה אין לי ויזה ולא ישראכרט ולא צ'קים חיה רק מזומן ומקווה לימים טובים יותר

נו... אז מצבך מעולה

עוד שנתיים למנאייק. לנו יש עוד 15 שנים (אני מקווה לסיים לפני אבל 5 שנים לפחות)

טובה37

New member
זה רק החובות

לא המשכנתא עם המשכנתא אפשר לחיות הבעיה היא החובות מההלוואות

יושבת עם היד על הדופק

החשבון ההולנדי שלנו שייך לבנק ABN AMRO , חלק מהבנק נקנה ע"י בנק פורטיס שפשט את הרגל לפני שבועיים. יש לנו שם סכום מכובד מאוד, אבל את הסכומים הגדולים באמת השארנו בישראל, ויש עוד קצת בחשבון הגרמני שלנו (וואלה חובקי עולם אנחנו...) חלק מהכסף שלנו בישראל מושקע בבורסה וספגנו קצת הפסדים, אבל לא נוראיים. במשפחה המורחבת מישהי הפסידה 100000 ש"ח בנפילה בארה"ב , וזה כבר חתיכת סכום. יחד עם זאת אנחנו עוקבים אחרי הדיווחים ועיתוני הכלכלה השונים ברשת, ואני מאמינה בבנק שלנו ובכלכלה הישראלית.

down under1

New member
מי הפסיד בבורסה זה מי שרוצה לממש את הכסף

עכשיו. מי שיכול לחכות סביר להניח שבתמונה הגדולה לא יחווה שום הפסדים אולי אפילו ירוויח. לי זה נראה כמו קצת הסטריה, בסדר נכנסים למיתון עולמי והוא יעבור! אצלנו הורידו את הריבית שבוע שעבר באחוז שלם. נכון שהורידו מלאכותית ולא ממש שיך לאינפלציה אבל, זה קרה מאמונה של הממשלה שזה יעזור להסדיר קצת את הבלגן ולהקל על תשלומי המשקנתא. למי שכמונו מושקע מזומן עלית הריבית זה דוקא דבר חיובי..

mAmA MiSiSiPi

New member
לצערי או לשמחתי תלוי איך מסתכלים על

זה אין לנו כבר מאיפה לחסוך. בגדים או נעלים לעצמינו ההורים לא קנינו כבר שנתיים {עדין לובשת את בגדי הריון} כמעט ולא אוכלים בחוץ אולי פעם בחודש איזה שאוורמה. רואים סרטים במחשב לא יצאנו לסרט או הצגה בתשלום כבר שנים אנחנו מחפשים פעילויות חינמיות. הפעם האחרונה שהייתי בחול היתה לפני יותר מ 6 שנים בעלי ואני מעולם לא נפשנו יחד אפילו לא ירח דבש , גם חתונה לא עשינו התחתנו לפני שנתיים וחצי ברבנות {ככה גם חסכנו כסף לאורחים} אני דווקא רוצה לאחד חשבונות ולשלם פחות עמלות , אין לנו משכנתא יש שכר דירה אם יקר לנו בתום חוזר עוברים למקום זול /קטן יותר. אנחנו עוקבים אחרי כל שקל. אין לנו מינוס לפני שבועים גם התחלתי לעבוד וגם אני אביא משכורת צנועה {באמת צנועה} הביתה. אין לי כבר מאיפה לחסוך אני כבר חיה עם פחות. דווקא מאוד רוצה ילד נוסף וכסף זאת לא הסיבה שמעכבת אותנו. מה יהיה עם הבנקים אין לי מושג. ושלרגע לא יווצר רושם שרע לנו או שאנחנו עצובים נכון שהייתי מעדיפה לשם שינוי ללבוש בגד שאין בו חור אבל יש לי בעל אוהב וילד מדהים ויש לנו עבודה וקורת גג ואוכל במקרר {יש לנו מקרר} וכסף לתרופות כשצריך ולא רק שיש אנשים שיש להם פחות מזה יש אנשים שלא ישרדו את הלילה או את השעה הקרובה.

kseniali

New member
דעתי שונה לגמרי

חיים פעם אחת וצריך לחיות טוב. מי שרוצה - שיקנה רכב מפואר, דירה בל'... נכון, צריך לחסוך כרגע בכל דבר, אבל כמו שאת אומרת - הכסף בבנקים יכול להעלם. מזומן לא יעזור, כי תהיה אינפלציה מטורפת. בקיצור - לא צריך לבזבז, אבל לחסוך לא בהכרח יעזור.

זו גם גישה

האמת היא שמישהו אצלי מהעבודה שסיפרתי לו שאנחנו כנראה לא ניסע לחו"ל בגלל המצב הכלכלי אמר לי: "את לא יודעת מה יהיה, אבל אם יהיה רע את תצטערי שכשהיה טוב לא נהנית מהחיים".

mom2ia

New member
זה ממש לא עניין של רמת הכנסה

זה עניין של חינוך (מהבית או עצמי זה לא משנה). יש לי חברים שהם מהמאיון העליון (אם יש דבר כזה, הכוונה מהחלק העליון של העשירון העליון). ההכנסה החודשית שלהם (נטו) היא בסביבות 30,000 ש"ח (כן שלושים אלף) ועדיין הם במינוס. כי רמת חיים זה לא עניין של הכנסה. ככל שיש לך יותר אתה מרשה לעצמך יותר. עכשיו היא קנתה לעצמה רכב ב- 500,000 ש"ח. אז הם בחובות אבל חיים טוב. האם יום אחד זה יתפוצץ להם בפנים? אני לא יודעת. אנחנו גם מרוויחים יפה מאד ולא חיים ככה. למה? כי חינכו אותי בבית שחיים לפי מה שאפשר ותמיד חוסכים ליום רע (לדעתי שאריות חינוך מהגלות) לסיום לאבא של בעלי יש משפט שאם אתה חייב כסף לבנק הם ירדפו אותך, אם אתה חייב הרבה כסף לבנק הם יהיו החברים הכי טובים שלך. חג שמח!

למעלה