בעידנא דריתחא

מוגג

New member
../images/Emo32.gif בעידנא דריתחא

למות במו מוקשיך להיות חלל בהפסקת אש זה כל כך כך מתסכל ומייאש מי כאן הכובש ומי פה הטיפש?

מוגג

New member
זה מה יש?

עומס חום כבד להט אש נער מנסה להתגבש בלי חיל בלי אוויר נותר התייבש וכעת הוא מקורקע לנצח תיק נוסף במצ"ח.

ויש עוד - בבסיס בו משרת בני

בהשלמה החיילית של קורס קצינים, התאבד בשבוע שעבר מדריך. הדבר לא פורסם בתקשורת כמו רוב מקרי ההתאבדות הרבים בצבא. מצבו הנפשי היה ידוע למערכת ונשקו ניטל ממנו. המדריך ניצל את סמכותו, ניגש לאיזה חייל ודרש לקבל ממנו את הנשק לצורך "בדיקה", ואז ירה בעצמו.

אטיוד5

Active member
ל-מה אתה קורא "רבים"?

תבדוק ותיווכח שלא רבים בכלל בהתחשב בשכבת הגיל, בעומס, ובשיעורי ההתאבדות בארץ ובעולם.

לצערי הרב ידוע לי

שאתה טועה. השילוב של הלחץ הקשה, הניתוק הפתאומי מהבית , הבדידות, וזמינות אמצעי התאבדות מהירים ויעילים מביא לשיעורי התאבדות גבוהים למדי.

אטיוד5

Active member
כמו שציינתי קודם

תבדוק את המספרים ותראה מי טועה. אני עשיתי את זה וגם פירסמתי את הנתונים בקומונת הטנקיסטית המהוללת (פרטים במזכירות). אני לא זוכר את הנתונים בע"פ, אבל כל הגורמים שציינת אכן חוברים לשיעור התאבדות גבוה יותר בצה"ל מאשר באוכלוסיה בכלל, אבל עדיין השיעורים לא גבוהים במיוחד כאשר משווים לשיעורי התאבדות **בגילאים האלה** בכלל, ובפרט כאשר משווים לשיעורי התאבדות בגילאים האלו בעולם הרחב.

אפשר לעשות תרגיל קצר

מי מכיר מישהו שהתאבד בצה"ל? מי מכיר מישהו שהתאבד שלא בצה"ל? אני למשל יכולענות (לצערי) על השאלה הראשונה בחיוב (מין "חיובי" כמו של תוצאות בדיקה שהחיובי שלהן מאוד שלילי). על השאלה השניה אני יכולענות בשלילה.

שרוֹן

New member
אני מכירה משהו

שחיכה לשנתית שלו במילואים והתאבד. פשוט יותר, זמין יותר. אבל הוא היה טיפוס פרגמטי באופן כללי, למשל, הוא היה פעיל בעבודה והצביע מרץ (או לפחות לאחד ממרכיבי מרץ טרום האיחוד).

renjintso

New member
אני לצערי,

יכולה לענות על שניהם בחיוב. כשהייתי חיילת בעצמי יצא לי לקרוא מחקר של ענף פסיכולוגיה בצה"ל, ולפי הנתונים שם אחוז ההתאבדויות בצבא לעומת התאבדויות של בני אותה קבוצת גיל בארצות אחרות, עומד באותו יחס של ישראל: מדינות אחרות בקבוצות גיל אחרות. זה היה לפני 12 שנה, אולי דברים השתנו מאז.

אטיוד5

Active member
יפה. מוכיח את אשר אמרתי.

שרתתי באותה יחידה. אבל לא צריך להזקק למקור הזה, ניתן למצוא את הנתונים בלמ"ס וגם מפוזרים ברשת.

אם רוצים השוואה יותר מדויקת

שווה לבדוק האם שיעור ההתאבדות הכללי בישראל זהה לשיעור ההתאבדות במדינות המערב. הרי אם שיעור ההתאבדות בישראל נמוך יותר ורק בקרב חיילים הוא זהה לשכבת הגיל הרלוונטית במדינות המערב, זה אכן מצביע על בעיה.

תחושת הבטן שלי הייתה במקום

שיעור ההתאבדות הכללי בישראל הוא נמוך יחסית לשאר העולם. הנה הנתונים.

אטיוד5

Active member
תקרא שוב ...

ותקרא טוב מה שרגינטסו כתבה, לרבות סימן החלוקה : . תחושת הבטן שלך היא נתון ידוע מזה עידן ועידנים ואין שם שום חידוש. מה שמענין בשרשור הזה הוא שיעור המתאבדים בחלוקה לקבוצות גיל.

למעלה